News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

vikendica :)

Started by tipico, November 25, 2012, 09:26:30 PM

Previous topic - Next topic

tipico

Znači situacija je sljedeća,kako šta naslov kaоe pravim si vikendicu na imanju koje se nalazi na jednom brdašcu,kako je to kod nas u dalmaciji  sami kamen i šuma na tih nekih 10ak hektara ima jedan komad 100 m2 čistog zemljišta,e sad ja kako se bavim bravarijom,krovopokrivanjem i rashladnim komorama i tako tim stvarima odlučio sam kuću sagradit od čelične konstrukcije i panela 10 cm debljine (jer mi toga materijala uvijek ostane od većeg posla) s tim da će se iz vanka obloоiti kamenom kako bi vizualno izgledala kao stara kuća koja je 50ak metara dalje ( ne isplati se renovirat) a unutra uređivanje ide također kamenom,starom opekom,drvenarija itd...

sad veličina je nekih cca 35/40 m2 ali ako netko ima kakav dobar program da zna za 3D projektiranje, a da je jednostavan :D neka se javi :) i također kakav dobar  savjet je uvijek dobrodošao :)

PROpaliCa

Ideja ti je dobra, sto se tice vikendice, taj etno fazon, samo ce te kostati ko sv. Petra kajgana!
Celicna konstrukcija ce te izaci ko pola kuce da je radis od drveta, a da imam ja takve uslove, ja bi motorku i u sumu narokao drva, na pilani iskrojio i napravio etno kucu al od samog drveta, dobro, malo kamena ubaciti to ce ti doci za dz (dzabe)..
Ipak pravis vikendicu, a ne kucu, sto znaci da neces biti non stop u njoj, vec povremeno, al ako imas lowe na bacanje ti uradi sa celicnom konstrukcijom :)
Jos ako imas svog sumara, pa lapo lapo, pa ti si car onda :D
Ovo ti je jeftina solucija :D
Pozz..

ugly.fender

Quote from: tipico on November 25, 2012, 09:26:30 PM
ako netko ima kakav dobar program da zna za 3D projektiranje, a da je jednostavan :D neka se javi :)

http://www.youtube.com/watch?v=iYaD_me4MHQ