News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Call of duty 2 + Windows 7

Started by $tring, October 17, 2009, 04:01:34 PM

Previous topic - Next topic

$tring

Cuo sam da Call of duty 2 radi malo losije nego na XP-u i da je prakticno nemoguce imati zalepljenih 250fps-ova, ma kakvu konfiguraciju imali. Widnwos 7 stare igre i aplikacije prakticno pokrece tako sto simulira XP, pa su pojedine stvari sporije. Juce sam imao priliku da na Windows 7 instaliram COD2, i zaprepastio sam se posto mi radi isto kao i na XP-u. 250 FPS-ova je zalepljeno i nikakve bugove nisam video.  :bye2

Ne znam zasto nekima radi losije. Iz mog iskustva radi isto.

spdR

w7 nije los,ali je vista sranje...

Mephisto

Vista je govno!!!
Samo zdere vise rama neg sto treba i sve one vizualne pizdarije de dobro je!!!
Ja sam ponosni korisnik windows xf profesional version 2002 service pack 2.
Komp radi dovoljno brzo ne kuzim kaj on to treba brze da radi.
Nekad mal drka al to je vec do inficiranog D diska.
A taj windows 7 nisam probavao pa ne znam nist o njemu al znam da mal mal netko ima neki problem s codom il soundom kaze "a instal sam w7!!!"

m.shadows

Quote from: Mephisto on October 17, 2009, 07:29:00 PM
Vista je govno!!!
A taj windows 7 nisam probavao pa ne znam nist o njemu al znam da mal mal netko ima neki problem s codom il soundom kaze "a instal sam w7!!!"
Moj covek  :clapping

S-V Nemanja77

Vista je govno!!!

evo ja upravo instalirao windows7  sve radi extra, nisam instalirao cod2 .ali od starijih igara jesam  MoH-a SH
Radi  isto kao i na xp ,ali  pc radi mnogo bolje

IronC

Meni takodje zasada sve na Win 7 sve radi super....

Slax

Windows 7 sam inastalirao i sve je OK samo sto je suplja i bagovita ko dobar dan!!!!
Vista - to govno mi ne SPOMINJETE digne mi se kosa na glavi kada cujem da mi neko trazi Vistu da mu instaliram ili nes drugo
Za prave korisnike a pogotovo za COD2 plyere preporucujem Windows XP/SP2.....ako nekom treba legala tacnije legalan kljuc neka mi se javi nije bed dobice

Zver

Coyot

Quote from: =SC=Nemanja on October 18, 2009, 02:55:37 AM
Vista je govno!!!

evo ja upravo instalirao windows7  sve radi extra, nisam instalirao cod2 .ali od starijih igara jesam  MoH-a SH
Radi  isto kao i na xp ,ali  pc radi mnogo bolje

Windows 7 je na trzistu ocenjen kao prejak OS ,jer  radi na principu XP-a ,,a usminkan je kao VISTA , iskreno mislim da je XP zadovoljavaljuci OS za sve potrebe ,jer Windows 7 moze samo nastetiti igranju starijih igrica ,zato i nevidim potrebu da se instalira..jer beze obzira koji OS imate ,novije igrice zahtevalju preformanse kompa da se useres,ali svakako je bolji od XP-a i Viste ako se uzme u obzir da komp koristite na primer u poslovne svrhe (orgaizacija podataka i tako te zajebancije ) ali ako je za igranje igrica XP  je ON TOP ,tako da se ja jos uvek drzim XP-a jer OVISNOST je vrlina  ;D ;D :drinks2

DiDaN

Skoro sam zamenio XP sa W7,skinuo je sa Microsoftvovog sajta,registrujes  se i dobijes kluc koji radi do Aprila.........ja sam prezadovoljan,bolje mi radi nego Xp,Vistu sam imao jedno 2 -3 sata  :) ...............Cod2 radi super..........imam 2 gb rama,uzecu jos 2 i to je to :super

komara

Ja koristim XP ali probacu W 7 kad budem imao strpljenja za novu instalaciju ili kad dodje vreme da se pretaba  :hmm

Spirit

Ja imam OS wind 7 i igram cod normalno kao i na xp sve isto :suicide

spdR

probo sam w7 ...fenomenalan je...nisam cod2 ni instalirao jer ne igram ali sve ostale funkcije su extra...jednom reci..PERVERZIJA :)

zlenzlla

Quote from: DiDaN on October 20, 2009, 10:07:19 AM
Skoro sam zamenio XP sa W7,skinuo je sa Microsoftvovog sajta,registrujes  se i dobijes kluc koji radi do Aprila.........ja sam prezadovoljan,bolje mi radi nego Xp,Vistu sam imao jedno 2 -3 sata  :) ...............Cod2 radi super..........imam 2 gb rama,uzecu jos 2 i to je to :super

Mora da je ddr2 kada kupujes 2 GB.  :whistling

Ajde neka neko postavi linkove za Windows 7 da ne trazim okolo.  :D

spdR

registruj se na www.lasttorrents.org
upises u search windows 7
skines neku od ultimate verzija
i kasniej aktiviras preko programa kojih takodje tamo ima brdo
uzivaj
xd

- Reaper -

nemam ja nesto hrabrost da instaliram win7 mislim da cu da zajebem komp

Coyot

Quote from: - Reaper - on November 02, 2009, 05:51:07 PM
nemam ja nesto hrabrost da instaliram win7 mislim da cu da zajebem komp

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl neboj se OS ne ujeda  :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :suicide

spdR

riper ti se prijavi za ja imam talenat, imas takvih izvala u tih 60 postova da bi ti se tamo divili.

Coyot

Quote from: spdR on November 10, 2009, 10:59:36 AM
riper ti se prijavi za ja imam talenat, imas takvih izvala u tih 60 postova da bi ti se tamo divili.

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl E nek si mu reko  :yahoo :yahoo
Stvarno sto coek moze izvalit svaka mu cast .... :suicide

tihi

Win 7 je idiot proof tako da ne moras da se brines,lakse se instalira od XP. Zaprepastio sam se da su svi driveri bili instalirani do jednog (jedino sam moram da skinem drivere za grafu jer nisam mogao iz win 7 drivera da ukljucim SLI).  COD 2 koj igram na W7 je instaliran na XP pre cca 5 god,pa od drugara ceo folder (instalirane igre) prelepljen kod mene i stoji na D,kako god menjan sistem cod stoji (zato ga mena u reg ali sta ce mi). Primetno je da COD za nijansu sporije radi nego na XP,nesto je manji FPS (20-ak u proseku) i mapa se nesto duze ucitava. Jedina mana koju sam primetio je da ne podrzava DX5. Imam neku staru dobru igricu (combat mission ) koju volim ponekad da opalim i sad mi ne radi  :'(

dzeks

instalirao sam windows 7,ali mi cod2 ne radi...kad krenem uci u igricu,izbaci neki prozor...solve problems online i close application...:(

spdR

toliko si detaljno opisao problem i svoju konfiguraciju da ti ne bi pomogla ni vidovita zorka.
padobranac ? :D

Coyot

Quote from: spdR on November 18, 2009, 11:10:39 PM
toliko si detaljno opisao problem i svoju konfiguraciju da ti ne bi pomogla ni vidovita zorka.
padobranac ? :D
:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

Necete verovati kako je resio problem  :rofl :rofl :rofl
Samo je prikopco mikrofon  :rofl :rofl :rofl
I sve proradilo  :super

Al_Capone

I ja sam isto pokusao pa mi nije uspjelo...
Ko ima realtek zvucnu i nece mu cod2 na win 7 , treba samo ici na Enable Stereo Mix , opcija pod realtek iconom  :whistling :whistling

Zver

Tihi ako imas win 7 ultimate downloaduj modul za compatibility mode za win xp, kao i za starije windowse od win 3.11 do viste, siguran sam da ce ti igrica raditi.

tihi

Nece raditi,nije problem kompaktibilnost,nego DX5 koj win 7 ne podrzava.

* ThE JoKER *

samo update-uj w7 nvidia drajvere,msm da bi to resilo problem.Meni jeste  :wink:

komara

Quote from: Al_Capone on November 21, 2009, 01:13:15 PM
Ko ima realtek zvucnu i nece mu cod2 na win 7 , treba samo ici na Enable Stereo Mix , opcija pod realtek iconom  :whistling :whistling
Ne mogu da nadjem stereo mix,koji sam slepac nasao sam  :stoner:

Stash

Ja sam sada uzeo novu grafičku i kontam da bi mi COD 2 puno bolje radio na Windozama 7.

A imam XP SP2 već sto godina i radi sve kako treba. A i na kraju svi ti windowsi i sranja ne pomognu puno kad serveri i konekcija mogu srušit FPS bez beda... treba ić na lanove! =)

S-V Nemanja77

ija sam imao XP sp2  sto godina , i mislio da mi radi sve ok, tj radio COD4 I COD2 , kako treba

i onda krenem sa instalacijom  WINDOWS7, i problemi  problemi itd...
ali problem je bio u pogresnom  nastelovanom pc
DVD I HDD  su mi SATA,    DVD mi je bio  SATA1   a HDD SATA2  ,  i win7 mi nije video DVD citac, instalacija igre trajala 1 sat
premestio sam im  mesta  , sve radi kako treba, brze komp prebacuje podatke
ram memorija  mi je na 800 ddr2 radila  ( 3 * 1gb) je na 600,  kada sam to sve podesio u BIOS-u  i stavio 2*1 gb u dual
XP je  zivnuo,  
onda sam prebacio na win7  i cod2 i cod4 sljkaju isto kao i na cod4 , mozda i bolje

Jacⱪ Sparroⱳ™

Ja imam orig. Windows 7 Enterprise i cod2 mi radi odlicno. FPS mi je uvek 250.   :super

Jacⱪ Sparroⱳ™

S-V Nemanja77

Quote from: Davy Jones on January 21, 2010, 02:56:51 PM
Ja imam orig. Windows 7 Enterprise i cod2 mi radi odlicno. FPS mi je uvek 250.   :super

na directx 7  ili 9  ?
ako je na 9  , daj tvoju konfiguraciju 

komara

Jel se nekom desilo da na W7 ne moze imati vise od 100 fps,a da je do tad na XP ladno imao 250?Jer ja sad kad stavim preko 100 odmah dobijam lag i skace mi ping (ja se kao krecem normalno,ali se svi ostali krecu  kao roboti-seckaju,e tako mi izgleda kad igram).Zvao sam providera i kod njih je sve normalno,e sad ne znam dal je do W7.  :||

Stash

Quote from: komara on January 24, 2010, 12:12:23 PM
Jel se nekom desilo da na W7 ne moze imati vise od 100 fps,a da je do tad na XP ladno imao 250?Jer ja sad kad stavim preko 100 odmah dobijam lag i skace mi ping (ja se kao krecem normalno,ali se svi ostali krecu  kao roboti-seckaju,e tako mi izgleda kad igram).Zvao sam providera i kod njih je sve normalno,e sad ne znam dal je do W7.  :||

Ponekad su ti razlozi pada fpsa vrlo glupi, tojest jednostavni, a da ih se ne moоeš ni sjetiti, jer ti je mozak zaokupiran nekom činjenicom da je nešto u w7 krivo, a zapravo uopće ne mora bit... pazi, ja recimo svaki put osvjeоim svoj komp tako što ga otvorim i usisam svu prašinu sa svih venilatora, sa procesora, grafičke pogotovo! Guši ti se komp, ne moоe radit kako spada i zbog toga isto fps pada... ;)

komara

Quote from: Stash on January 24, 2010, 01:18:37 PM

Ponekad su ti razlozi pada fpsa vrlo glupi, tojest jednostavni, a da ih se ne moоeš ni sjetiti, jer ti je mozak zaokupiran nekom činjenicom da je nešto u w7 krivo, a zapravo uopće ne mora bit... pazi, ja recimo svaki put osvjeоim svoj komp tako što ga otvorim i usisam svu prašinu sa svih venilatora, sa procesora, grafičke pogotovo! Guši ti se komp, ne moоe radit kako spada i zbog toga isto fps pada... ;)
Nije do toga jer je izduvan,instaliran W7,novi drajveri......

Stash

Quote from: komara on January 24, 2010, 01:43:47 PM
Quote from: Stash on January 24, 2010, 01:18:37 PM

Nije do toga jer je izduvan,instaliran W7,novi drajveri......

Ma oke, oke. Razumijem, samo uvijek i tu opciju imaj u vidu! ;)

S-V Nemanja77

pa meni se desilo ,ali na cod4,
procitaj gore probleme  koje sam imao
, nije bila podesena memorija  kako treba  , stari bios na ploci!driveri stari  od ploce i grafichke

i imam SATA   DVD  I HDD,  u biosu DVD  je bio  SATA 1 a HDD  SATA 3 , a to nemoze , kada sam to prebacio da HDD bude  SATA 1 , KOMP JE RADIO ZA 30-40% BRZE   ina samom XP, na win7 nije hteo da radi skoro nikako, posle  ustanovljene greske i sredjivanja rada memorije vratio se na  na  win7 i  sve radi extra, konkretno cod2 radi na dx9 sve high detalji FPS OD 180-250

Zver

U registry editoru- regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/WINDOWS NT/CURRENTVERSION/Multimedia/SystemProfile/

NetworkThrottling vrednost stavi na heksadecimalnu ffffffff (trenutna vrednost ti je 10 ili hex - a) to bi brebalo osloboditi bandwith dok igraš igricu. kada ga gledaš iz samog editora izgledaće ovako : 0xffffffff

komara

Quote from: Zver on January 26, 2010, 11:29:19 AM
U registry editoru- regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/WINDOWS NT/CURRENTVERSION/Multimedia/SystemProfile/

NetworkThrottling vrednost stavi na heksadecimalnu ffffffff (trenutna vrednost ti je 10 ili hex - a) to bi brebalo osloboditi bandwith dok igraš igricu. kada ga gledaš iz samog editora izgledaće ovako : 0xffffffff
Probacu tnx,ali se plasim da graficka odlazi.

AlcatraZ

Pozz..Evo i ja imam problem sa win 7..Nedavno sam kupio comp i inst sam cod2 i sad mi pise ovo:Windows is checking a solution of problem..Jel neko mozda zna???Hvala unapred..

GuRuGeoRge

Pa OK, a šta ti konkretno ne radi kada pokreneš CoD2, ako moоeš da ga pokreneš naravno?

ShakalSRB

da se ukljucim i ja u pricu...

i ja koristim win7 i od skoro mi se dogadja da svaki put kad ulazim u CoD2 moram odma da stiskam ESC da mi ne bi zakucao, izbacio me iz igre i izbacio poruku tipa "Windows is checking a solution of problem"?!

Kad prodje ESC moram da odem u opcije i podesim grafiku(povecam rezoluciju, posvetlim, namestim directX i sl.) u opcijama igre jer se svaki put po ulasku u igru resetuje i sve stavke smanje na minimume?!

Mozda bi reinstalacija igre resila ovo, nisam jos probao...  :ziveli

durd3n

Ja sam stavio WIN7 64, i cod4 mi radi ok a sa codom2 imam problema,

prvo fps mi nije vise lok nego ima "stucanja" i padova svakih 10ak-15ak sekundi,

drugo imao sam neke lagove svakih 15estak sekundi kada igram na dx7, dok toga nije bilo ako bih igrao na dx9,
to sam resio privremeno tako,sto svaki put kada igram na dx7 (a to je  uvek :)) minimiziram igru, pokrecem task manager,
nadjem cod2.exe u procesima desni klik set afinity i ukljucim sva jezgra, posto imam Core 2 a win7 64 kada se pokrene u dx7 modu ne pokrece igru na oba jezga nego samo na jednom.
Ne znam da li je isti slucaj sa WIN7 32.

A da i duze se ucitava, mlao duze, al se primeti :icon_grrr: :rant2:

dzeks

a meni na win 7...svakih mozda 10 minuta zalaga po 9 sekundi...tako uvijek...dok se na xpu nije desavalo :D....ima li za to rjesenje ili jednostavno greska u windowsu :(? :girl_cray

komara

Ko ima realtek zvucnu i nece mu cod2 na win 7 , treba samo ici na Enable Stereo Mix , opcija pod realtek iconom  :whistling :whistling
Ja mislim da vam je ovo ODGOVOR sto je napisao CAPONE  :doc

BloX

imam win 7 x64 ultimate, eto prekjucer instaliranu, slozenu itd..problem je u tome što u online igricama LAG jednostavno ubija sve sto je sretno u meni, bilo srpski, njemački, hrvatski server, ping mi nejde ispod 150...na speedtestu mi je ping od preko 500 zabiljeоen...mnogi imaju isti problem, al ja sam ocito preglup da bih našao soluciju koja ce riješit moj problem xD  hilfenzii :facepalm:

Zver

Moras da iskljucis network throttling, i rezervisani bandwith za updejtove.

BloX

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1043281

znaci naletio sam na ovaj forum i pokusao riješit...al problem je prisutan i dalje, ne znam dal nekaj krivo radim...value mi je  0xffffffff sto bi trebalo bit dobro, no u zagradi je (4294967295)? sto me zbunjuje...ne znam u cem je prblem vise...jeboga lag  :||

Zver

Windows 7 ima rezervisan bandwith za updejtove oko 20 % od brzine konekcije, to bi trebalo da se isključi takodje.

Mustang.

Kod mene je sličan problem. FPS je u redu, stoji miran na 250 sve dok ne uđem u dim ili samo pogledam u dim, a tada drastičan pad na 70-80 pa čak i na 20 jednom  :girl_cray:( Ako netko zna kako i ako se to moоe rješit thx. Btw WIN7 je super . .   :this

ReGy

Igrao sam cod2 vec eto 3-4 Godine na Win XP SP2  I COD2 Je Radio OK . Pre neki dan sam intalirao Windows7 Ultmate jer mi je keva srusila sistem -_-'.  Instalirao sam cod2 i pokrenuo i video da uvek imam neki OGROMAN LAG na Lagometru i uvek je smanjen fps ... na XP fps je
uvek bio oko 200-250 a sad jedva 120 ...
Citao sam razne forume i pronasao problem !  Znaco otvorite cod2 zatim minimize i onda otvorite task manager ( ctrl+alt+delete) Zatim desni klik na cod2.exe i onda Set priority  i ukljucite All procesors..  eto to ce vam pomoci oko cod2 !

Novi Problem ili Bug kod WIn7 je MICROFON koji je odlicno radio na XP SP2 na bilo kom programu ( TS2/TS3/MSN/Skype )  A na Win7 NIGDEE.... Instalirao sam razne drivere ali nema pomoci .... Trazio sam Trazio i nisam nasao ... Ako neko mozda zna da resi taj problem molim nek se javi na xfire ( po1son333 ) Hvala unapred !

pudjo_sb

molim vas pomazite, instaliro sam cod2 na windows 7, i kad zelim uci u cod samo me izbaci van  :rant2: ,,, helpp

komara

Meni je sad pocelo da se desava novo sr..... kad udjem na server budem mozda minut a onda mi samo izbaci CODmp exe stoped  working a do pre jedan dan je sve radilo normalno,ako neko zna stax moze biti problem pomagajte.

Mustang.

Quote from: komara on April 16, 2010, 04:46:43 PM
Meni je sad pocelo da se desava novo sr..... kad udjem na server budem mozda minut a onda mi samo izbaci CODmp exe stoped  working a do pre jedan dan je sve radilo normalno,ako neko zna stax moze biti problem pomagajte.

Isti problem meni se jučer pojavio, jednostavan restart računala mi je rješio problem . .  :happy
No sinoć mi je skido neki update '412' ako se nevaram, potrajalo je malo duоe pa mislim da je to to ali nisam siguran . .

komara

Stavio sam samo novi driver za graficku i sad radi  :hat

iksde

Quote from: komara on March 06, 2010, 01:15:25 PM
Ja mislim da vam je ovo ODGOVOR sto je napisao CAPONE  :doc

Pa nemam tu opciju ili je ne vidim...

iksde

Evo sta kaze izmedju ostalog. Lici na nesto od graficke, ali poslednji drajveri su instalirani...

Fault Module Name:   gfx_d3d_mp_x86_s.dll

eXer

Za sve Vas koji imate problem sa pingom i lagom postavio sam rješenje na topicu helpdesk. Lijep pozdrav svima

MariaCowell

Try to play Call Of Duty 2 in W7 but menu  works correctly when game starts all screen will be gray... accept a texts.. those are normal.. any idea whats the problem??

masta

e ljudi nemojte se zajebavati - dajte da se pomogne mariji ......

stewzoR

Quote from: MariaCowell on March 10, 2011, 08:23:53 AM
Try to play Call Of Duty 2 in W7 but menu  works correctly when game starts all screen will be gray... accept a texts.. those are normal.. any idea whats the problem??
Update DX or try updating the drivers,if it's still not working,try reinstalling the game.

STEK

"FORUMSPAMBOT"-cochran113@gmail.com
:rofl

Jacⱪ Sparroⱳ™

Quote from: MariaCowell on March 10, 2011, 08:23:53 AM
Try to play Call Of Duty 2 in W7 but menu  works correctly when game starts all screen will be gray... accept a texts.. those are normal.. any idea whats the problem??
Try this: go to multiplayer/options/graphics and change to DirectX 7 or 9 (depends on you'r PC).

stewzoR

Quote from: STEK on March 10, 2011, 02:23:04 PM
"FORUMSPAMBOT"-cochran113@gmail.com
:rofl
Naso si sebi srodnu dusu!  :o

STEK

vatrena kugla

Ja sam skoro kupio nov komp
zbog 4 gb rama sam stavio win7 iz razloga sto xp ne podrzava vise od 3, 25
takodje ni win7 32bit ne podrzava vise od 3,5 gb rama
Kao sto je vec tema cod2
meni je na win7 fps zakucao na 250, a xp nemam ni potrebe da stavljam, win7 uopste nije sranje kao sto neki kazu nego jos uvek nisu otkrivene sve moci ovog OS
To sto je nekima na win 7 manji fps, to je zbog performansi, ako imate ispod 3 gb rama ddr2 ne isplati vam se da stavljate win7, jer win7 u startu zauzima vise rama od xp
nzm tacno koliko zauzima koji ali to nije ni vazno
da bih to malo bolje pojasnio evo neki primer
kada imate 2 gb rama u kompu i instalirate OS xp odmah ce te imati na raspolaganju nekih 1,5 gb, dok kod win7 ce te imati manje od 1
u tome je stvar.  :snap :snap :snap