News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Light Painting

Started by Podpredsednik, June 29, 2009, 02:33:43 PM

Previous topic - Next topic

Podpredsednik

Ko ima malo bolji fotoaparat, neka napravi ovakve fotke i podeli ovde sa nama, ima dosta ineresantnih radova na netu, pogledajte tutorial:
http://www.youtube.com/watch?v=4IS-DBZEXcA

Tomo_SU

Zanimljiva tehnika. Evo mojih fotkica.

Podpredsednik

Uuu...strava su Tomo..!!!

SOLID

m.shadows

Quote from: Tomo_SU on June 29, 2009, 10:59:09 PM

Jaoooooo Tomo sto su dobreeeeeee  :worth :worth :worth :worth :worth :worth :worth :worth :super :super :super

$tring

Quote from: Podpredsednik on June 29, 2009, 02:33:43 PM
Ko ima malo bolji fotoaparat

Ne moras da imas dobar aparat. Pozeljno je, ali mozes to da radis sa bilo kojim aparatom koji moze da namesti manuelno ekspoziciju od bar 15 sekundi. Cini mi se da i oni mali djubrici iz A Canon serije (od 100 i vise eura) to mogu.

hajae

Quote from: Tomo_SU on June 29, 2009, 10:59:09 PM

Ime misa... kolko si platio i jel valja?

istina fotke su strava

piksa

husky

husky

Moji umjetnicki pokusaji (isprve).... fotomodel, originalna kopija BMW-a 6 coupe.

Font - Smotanus Vulgaris:

Tomo_SU

Bas mocno izgledaju ove slike. Gledam onu transparentnost na srednjem autu i pomislim, ma mora da je preparkiran tokom slikanja... Mislio sam da je pravi bmw  :D

husky

Malo sam ga prekratko drzao u toj pozi. Max na foticu mi je 15 sec, pa nemam bas vremena za prevelike egzibicije.

husky

Prvi put sam ovako nesto slikao. Stvarno se daju cuda postici. Treba naci zanimljive predmete po kuci i od njih napraviti nesto dinamicno, misticno, elegantno.... Prije toga moram naci neki dobar izvor svjetla. Imam 2 led svjetiljke, jedna sa 3 jake, jedna sa 8 slabijih ledica. Dobre su za ovo, ali imaju malo prejako rasipanje s obzirom da su led. Maglite bi tu bila najbolja....

husky

Jeli Casper imao tvrdu ili meku stolicu, pitanje je sad....

husky

Podpredsednik

Quote from: husky on August 20, 2009, 02:42:14 AM

Jeli Casper imao tvrdu ili meku stolicu, pitanje je sad....
Hahaha...ova ti je najjaca!!!

m.shadows

zlenzlla

Odlicne slike Haski. Ciji je BMW? Tvoj?

$tring

husky

Quote from: zlenzlla on September 12, 2009, 09:18:56 PM
Odlicne slike Haski. Ciji je BMW? Tvoj?

Da, ali mala kopija originala. Auto ima 20 cm.

Imam 2 nove rucne lampe sa vise-manje tockastim izvorom svjetlosti, jedna zuta, jedna bijela, pa cu se uskoro opet poigrati. Moram malo na kvalitetu, vise puta, sve ovo dosad slikano je isprve. Znaci 1 ideja, 1-2 fotke. Bez priprema i puno pokusaja. Nije tesko, ali to rasipanje smanjuje dojam.

Jos da Tomo nabaci koju.... nisi valjda stao na 2-3 slike?

zlenzlla

Ovo je igracka?  :shok
Izgleda kao pravi. I velicina.  :clapping2

Imam ja par fotki, ali je ne moguce sa mojim upload-om ih postaviti. Treba vjecnost. Postavicu kada budem imao malo vremena i puno zivaca.  :D

m.shadows

Meni nesto nece..probam i nikako da uspem...
Uradim ovako:
1.Prvo upalim fotic-naravno :D
2.Namestim Manual
3.Stavim brojac na 10 sec....
4.I tu se zaglavim...nznm sta dalje :(
Imam Canon PowerShot A530 AiAF fotic...
btw Toma ima jos slika....http://picasaweb.google.com/tforgo

zlenzlla

Quote from: M. sHaDoW$ :) on September 16, 2009, 05:27:46 PM
Meni nesto nece..probam i nikako da uspem...
Uradim ovako:
1.Prvo upalim fotic-naravno :D
2.Namestim Manual
3.Stavim brojac na 10 sec....
4.I tu se zaglavim...nznm sta dalje :(

Jesi li probao da ugasis blic?

Zver

Mislim da je greska u koraku broj 3, jer nije u pitanju brojac do okidanja, nego duzina ekspozicije.

m.shadows

Quote from: Zver on September 16, 2009, 08:52:11 PM
Mislim da je greska u koraku broj 3, jer nije u pitanju brojac do okidanja, nego duzina ekspozicije.
A kako to da popravim...
Zlen...nisam ni ukljucio blic  :wink:

zlenzlla

Pa samo nemoj da palis brojac okidanja, tj. automatsko slikanje nego nastimaj duzinu ekspozicije. Da li uopste moze na tvom aparatu da se stima ekspozicija?

husky

Quote from: M. sHaDoW$ :) on September 16, 2009, 09:10:15 PM
A kako to da popravim...

Tvoj moze do 15 sec. Zena mi ima 550, ali to je to.

Stavi kotacic na M.

Stisni dugme u sredini, FuncSet.

U prvom meniju imas +-0. Kada stisnes tipku dolje desno MENU, izbor toga ce ti se zamijeniti sa izborom vremena okidanja. Od 1 sec meni pokazuje, do 15 sec. Ne kuzim zasto nece manje od 1 sec, i ne kuzim kako se i da li se moze mijenjati F broj jer ima po defaultu Lens: 5.8-23.2mm, f/2.6-5.5.

Ako ti se da citati, ima na google svasta, evo jedan od boljih clanaka:

http://www.kenrockwell.com/canon/a530.htm

m.shadows

Quote from: husky on September 17, 2009, 12:08:38 AM
Quote from: M. sHaDoW$ :) on September 16, 2009, 09:10:15 PM
A kako to da popravim...

Tvoj moze do 15 sec. Zena mi ima 550, ali to je to.

Stavi kotacic na M.

Stisni dugme u sredini, FuncSet.

U prvom meniju imas +-0. Kada stisnes tipku dolje desno MENU, izbor toga ce ti se zamijeniti sa izborom vremena okidanja. Od 1 sec meni pokazuje, do 15 sec. Ne kuzim zasto nece manje od 1 sec, i ne kuzim kako se i da li se moze mijenjati F broj jer ima po defaultu Lens: 5.8-23.2mm, f/2.6-5.5.

Ako ti se da citati, ima na google svasta, evo jedan od boljih clanaka:

http://www.kenrockwell.com/canon/a530.htm
Sacu probat...

m.shadows

Uspeo sam  :clapping
Hvala husky,hvala zlenzila..hvala svima  :yahoo

husky

Sad ocekujemo i neke uratke.  ;D

m.shadows

Quote from: husky on September 17, 2009, 08:55:48 AM
Sad ocekujemo i neke uratke.  ;D
Hehe..napravio sam par..ali nisu nista posebno...Kad se vratim iz skole stavicu...sad moram ic 

muschmule

Quote from: M. sHaDoW$ :) on September 17, 2009, 08:58:57 AM
Kad se vratim iz skole stavicu...sad moram ic  :(

Shadows,aj molim te redukuj malo te postove.Citiras cesto postove sa youtube linkom da bi samo okacio smajlic.Gomilas uzastopne odgovore sa po jednom recenicom.Zar se sve to ne moze napisati u jednom odgovoru?Nije forum mesto za chat,vec ako imas nesto smisleno da odgovoris.  :ne_razumem

m.shadows

Quote from: Traudl on September 17, 2009, 02:40:37 PM

Shadows,aj molim te redukuj malo te postove.Citiras cesto postove sa youtube linkom da bi samo okacio smajlic.Gomilas uzastopne odgovore sa po jednom recenicom.Zar se sve to ne moze napisati u jednom odgovoru?Nije forum mesto za chat,vec ako imas nesto smisleno da odgovoris.  :ne_razumem
Izvini.... :sorry
Sredio sam malo  8|

Darkman Ki-Ninja

Quote from: M. sHaDoW$ :) on September 17, 2009, 04:22:00 PM
Quote from: Traudl on September 17, 2009, 02:40:37 PM

Izvini.... :sorry
Sredio sam malo  8|
Hahahaha   :rofl ti mu nesto kazes a on opet sa jednom recencom !  :suicide

Zver

Darkman, ovo sto je nina napisala se odnosi i na tvoje postove, tako da nemoj da tovaris bezveze

muschmule

Quote from: Zver on September 18, 2009, 12:20:35 PM
Darkman, ovo sto je nina napisala se odnosi i na tvoje postove, tako da nemoj da tovaris bezveze

Upravo tako.Citadel je vec par puta objasnjavao i upozoravao na pravila i forumsku kulturu.Zato momci,samo kad imate nesto pametno da napisete...

zlenzlla

Quote from: DArkman Ki-NINJA on September 18, 2009, 07:27:30 PM
ali ja to neradim ....  :sorry

Radis i to cesto.

Dobro rece Nina, nije forum za chat ili bezvezna postove sa samo smajlijima. A slike ili video se ne citiraju radi preglednosti.

muschmule

Tema je Light Painting,zato....STICK TO THE TOPIC!
Sve sto nema veze sa temom bice obrisano!