TELEKOM SRBIJA - prekid ADSL saobraćaja

Started by $tring, April 10, 2009, 04:40:16 PM

Previous topic - Next topic

$tring

Telekom Srbija je za sada iz nepoznatih razloga blokirao sav saobraćaj koji dolazi do Verat.net servera i time onemogućio svim Telekom Srbija ADSL korisnicima pristup Bitange serverima. Niko na serveru nije banovan, nego je Telekom glavni i jedini krivac ovog problema. Kada će rešiti ovaj problem, još uvek nemamo informaciju ali ovaj potez pokazuje nesposobnost jednog od glavnih provajdera da pruоi svojim ADSL korisnicima ono što su platili. Ono što moоete da uradite u ovom trenutku je da zovete tehničku podršku Telekoma, i objasnite problem. Smatramo da je krajnje vreme da konačno potraоite pravog Internet Service Provajdera - Verat.net (http://www.verat.net/sr/adsl/)

U CILJU STO BRZEG RESAVANJA PROBLEMA, OSTAVITE SVOJ IP OVDE NA FORUMU KAKO BI VIDELI STA JE PROBLEM.

Ukoliko ne mozete da vidite adresu www.verat.net ili ne mozete da pristupite BITANGE serverima (ili statistikama) onda je to to... Samo postujte vas IP.

Rusha

Ja vidim ne mogu na server... ne mogu ni ovaj link da otvorim  http://www.verat.net/sr/adsl/  .... ccc dal cu ikada imati normalan net ,do skoro sbb , sad telekom.... zvacu tehnicku podrsku sada pa cu "javiti" odgovor ovde.
inace moj ip    93.86.100.207

STEK

vidim da nekolicina njih ima problem u xf...jednostavno im ne prepoznaje ip server...ja mislim da nije do telekoma...jer meni savrseno radi!!!

Rusha

I meni sad radi...konektovao sam se iz same igre,ne preko xfire. a sad vidim da moze i preko xfire takodje.

$tring

Quote from: bakitos on April 10, 2009, 05:32:17 PM
vidim da nekolicina njih ima problem u xf...jednostavno im ne prepoznaje ip server...ja mislim da nije do telekoma...jer meni savrseno radi!!!

Ovo JESTE do Telekoma, a radi ti zato sto sam non-stop na liniji sa Verat-om i govorim im IP opsege koje treba ovi moroni da odblokiraju. Problem je dakle samo DELIMICNO resen

clumsy

juce me cipi kontaktirao na xf i rekao mi da ne vidi servere... ja sam mu rekao da je verovatno puko link i da ce se srediti. onda mi se lun sinoc javlja i kaze da je banovan... naravno nije banovan, nego blokada prema veratu. danas se to i meni desilo...
znaci sva trojica koristimo telekom adsl...

STEK

ja kazem da perfektno radi sa ove strane srbije-------ISTOCNA SRBIJA
:happy

komara

STRING jedno pitanje kakav je VERAT u Novom Sadu, jel dobro funkcionise jer sam ja na neobee i nisam sa njima zadovoljan

$tring

Quote from: komara on April 10, 2009, 07:37:29 PM
STRING jedno pitanje kakav je VERAT u Novom Sadu, jel dobro funkcionise jer sam ja na neobee i nisam sa njima zadovoljan

Funkcionise odlicno! Ja sam tokodje iz Novog Sada... Neobee je dosta los sto se ADSL-a tice, zato sto limitiraju p2p saobracaj (citaj: torrente) i daju veci prioritet web-u, strimingu itd.

potpredsednik Rambo

E moj Strinze...
jedini nacin da se mi novi dokopamo adsl-a je upravo preko telekoma...
probao sam preko verata kazu nema portova...
onda reko da probam telekom...i te kako ima...
u cemu je tu stvar? nacekacemo se mi jos do ukidanja monopola

Podpredsednik

Kod mene u selu su, pre manje od mesec dana, pocele prijave za Telekom ADSL. Dva-tri dana pre pocetak prijava sam cuo da je lista skoro unapred popunjena i da je jos samo par desetina portova ostalo slobodno od samo 150 koliko ih ima.

Zver

Ja sam cuo da je predsednik toliko jak drzavnik da ima kopiju kompletnog interneta u dzepnom uredjaju (telefonu ili necem slicnom)

komara

Hvala! Zvacu ih pa cemo videti sta moze da se uradi.