News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Vertikalno osvezavanje i LCD monitori

Started by Tomo_SU, January 09, 2009, 06:52:06 PM

Previous topic - Next topic

Tomo_SU

Da li kod nas ima da se kupi LCD monior sa osvezavanjem vecim od 60Hz u osnovnoj rezoluciji?

SALTSTONE

Ja i mnogi iz bitange klana da ne bih sada nabrajao, imamo Samsung 931bf koji ima 75hz u najvisoj rezoluciji odnosno 1280x1024 !!!!

Podpredsednik

[WC]=CyClops=

Quote from: SALTSTONE on January 12, 2009, 10:26:05 AM
Ja i mnogi iz bitange klana da ne bih sada nabrajao, imamo Samsung 931bf koji ima 75hz u najvisoj rezoluciji odnosno 1280x1024 !!!!

Čist marketinški trik, glumatanje frekvencije ukoliko se koristi analogna konekcija. Ne postoji refresh rate na LCD-u. Bar ne u onom smislu kao kod CRT-a.

Prvo mjerilo LCD monitra koje ima smisla kao što je refresh imao smisla za CRT je kojom brzinom moоe 1 pixel dovesti iz bijele boje u crnu i nazad u bijelu. Naravno radi dopadljivosti kupcima marketing je smislio gray to gray, jer ljepše je kad piše 2ms nego 16ms zar ne?

Ali to nek vam je tek jedan od faktora pri kupnji. Posebno jer su LCD monitori zapravo otuоna tehnologina sa puno mana i ja osobno jedva čekam usavršavanje OLED ili neke druge tehnologije koja bi ipak dostojnije smijenila po meni, nepravedno napuštenu CRT tehnologiju koja se vjerojatno još mogla neko vrijeme usavršavati pruоiti nam više nego ovo što imamo danas.