News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

PC se restartuje samo kada igram neke igre !!!

Started by GuRuGeoRge, February 04, 2014, 01:27:59 PM

Previous topic - Next topic

GuRuGeoRge

Pozdrav drugari,
evo imam jedan problem koji me muči već 3 meseca i nikako da ga rešim..Naime PC se restartuje kada igram neke igre, recimo baš CoD2, pa GoW, SC-Double Agent, Max Payne, a nije se ni jednom restartovao kada sam igrao Max Payne 2 i Quake 4..Pre Nove Godine kada se to dešavalo, zamrznuo se ekran i bilo je mnogo raznobojnih linija, mislio sam grafička u pitanju pa sam kupio polovnu HD2600Pro AGP,ali problemi se nastavljaju..Memoriju sam testirao Memtest 86+ programom 6 sati i nema greške HDD sam sa 2 programa pregledao i nema 'bad sector'-a, procesor je stavljen novi oktobra 2012 i grafičku sam uzeo pre mesec i po dana, a radi jer neke igre rade bez problema..Pre 3 dana sam instalirao Windows XP+SP2 Student Edition Full, stavio samo NET Framework 1.1 i 2.0, instalirao originalni drajver sa CD-a za zvučnu SB Audigy 2 i stavio ATI AGP Hotfix 9.4 gde su samo drajver i ATI CCC, novu Javu i novi Adobe Flash i naravno najneophodnije programe(MS Office 2003, BS Player,Adobe Acrobat,Skype itd)..Max Payne 2 i Quake 4 sam igrao bez ikakve greške i restarta dok se CoD2 prvo zamrznuo, a kasnije se u toku igranja restartovao računar..Pri instalaciji Gears of War i Splinter Cell:Double Agent sam instalirao DirectX 9 paket Mart 2008, MS Visual C++ 2005 SP1 i 2008 i AMD drajver, MS Games for Windows Live(to je GoW igra zahtevala) a Max Payne 2 i Quake 4 i dalje rade bez greške..Očigledno da je problem softverske prirode tj. da neki drajver pravi probleme ali ne mogu da dokučim šta je to..Molim vas pomozite, voleo bih da odigram još online mečeva sa vama pre nego što nadam se odem u Englesku da radim !!!

P.S. Probao sam da dodam u 'Attachment' minidump fajlove grešaka ali nisam uspeo, izbaci neku grešku da je 'full upload' ili nešto slično...

P!ck 'n roll

nem pojma... procitao sam sve, nikada nisam cuo za ovakav problem, da je do drivera ne bi radile ni te dve igre... Meni je jednom trazio stariju verziju NET Framework-a od one koju sam imao da bi radila neka igra, ne secam se koja... verovatno driveri i taj NET Framework nisu bili upareni... Nadam se da ce ti neko pomoci, ako uopste budu imali strpljenja za citanje, sto je, nazalost, retkost danas :) pozzz

cowex

Sly

Proveri temperaturu racunara u BIOS - u posle restarta. Moguce je da napajanje ne moze da podrzi novu graficku i procesor, ili je jednostavno oslabio tokom godina. Imao sam slicnih problema pre par godina i jedino resenje je bilo da promenim napajanje i ubacim jos 1 kuler. Jest' da je tada bilo nekih 40 stepeni toplije nego sada, ali opet postoji mogucnost da je do toga.  :hmm

cowex

Da potpuno si u pravu ali moguce je da graficka ima slabo hladjenje pa se zagreva dodatno. ali i da ga ocistis bilo bi dobro posto prasina dodatno zagreva

GuRuGeoRge

Ova grafička je u pitanju posle igranja igara ne prelazi 50 stepeni, a procesor isto tako ne prelazi 55 stepeni pri intenzivnom igranju:

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-radeon-hd-2600-pro-256mb-gddr2-heat-pipe-coolong-rx2600pro-t2d256zd2/comp_comp_vga/24/1669

Inače konfa je sledeća:

AMD Athlon 2500+ (1,83 GHz)
EPOX KRAI-X
2x512MB DDR1 400MHz
HDD: WD 160GB ATA 133(System, programi i igre), 2x SATA 150
MSI RX2600PRO-T2D256ZD2
LG GSA-4160B DVDRAM
SB Audigy 2
Thermaltake TR2 470W

tubifeks

Kucaj u run dxdiag, na kartici za zvuk smanji Hardware sound Acceleration level na minimum, mislim da ne mora testart nikakav jer svaki put pri paljenju računara mora to da se odradi.

Imao sam pre mnogo mnogo godina takav problem sa GTA i samo ovako je radio.

GuRuGeoRge

Quote from: tubifeks on February 04, 2014, 07:22:01 PM
Kucaj u run dxdiag, na kartici za zvuk smanji Hardware sound Acceleration level na minimum, mislim da ne mora testart nikakav jer svaki put pri paljenju računara mora to da se odradi.

Imao sam pre mnogo mnogo godina takav problem sa GTA i samo ovako je radio.

Malopre probao i opet isto, ne pomaže, ali hvala na pomoći...

GuRuGeoRge

Evo sredio sam Windows Event Log instalirao programčić NirSoft Blue Screen View i tu su rezultati od 'System error':

Po mom nekom laičkom mišljenju glavni krivci su ATI drajver i DirectX...

GuRuGeoRge

Ima neko ideju kako ovo efikasno da rešim ? Evo i originalnih mindump fajlova:

http://www.4shared.com/rar/ltgUyxB0ce/Minidump.html

tubifeks

A koji si OS imao ranije?

Možda da na nekom drugom hard disku podigneš neki drugi OS i probaš šta se dešava...

Tomo_SU

Kako se restartuje? Samo kao da si kliknuo reset ili ima neki error?

Da li se ovo desava i na desktopu kad opteretis cpu i gpu?
Pusti neke testove simultalo recimo za gpu furmark i za cpu + ram cpu stress test. Ako se restartuje onda je naverovatnije napajanje ili maticna ploca.

tubifeks

Vidi, meni se dešava da mi COD2 zamrzne, dešava mi se da mi pukne drajver pa se oporavi posle pola minuta ali kada izađem iz igre on promeni rezoluciju i poblesavi skroz.
Pre par meseci mi je pukao directX kada mi se to desilo i ništa mi nije pomoglo sem ponovnog podizanja OS-a. Dešava mi se da mi prilikom boot-ovanja bude crna slika, ne vidim ništa, samo ton... digao sam ruke, posle svih zajebancija sa ovom kršinom, kada pukne ja na dugme i gotovo.

Po svoj prilici biće da je i kod tebe grafička, samo kod mene se ne restartuje računar nego samo zamrzne a kada je grafička poblesavi mi skroz. Iako sam isključio VPU recovery on opet isto radi.

U kakvom stanju ti je matična? Ja sam dugo imao problema, na kraju sam promenio matičnu pa sam morao i grafičku jer je matična bila sjebana i pregrevala grafičku. Naravno sve sam to polovno, zato mi se dešava šta mi se dešava.

S obzirom da je matična ploča stara, ne bih isključio mogućnost da nije ona u pitanju.

GuRuGeoRge

Pre par dana sam instalirao Windows na kome sam i ranije bez problema igrao igre..Max Payne 2 i Quake 4 igram sada i više od pola sata i nema nikakvog restarta, pregrevanja, BSOD i bilo čega. Kako je moguće da igram Quake 4(igra koju pogoni Doom 3 engine) na high detaljima i sve je OK, a igre poput nezahtevnog Max Payne 1 ili Splinter Cell-Double Agent, pa CoD2 i to samo posle par minuta igranja izazivaju greške u sistemu ??

Link ispravljen, sada su minidump fajlovi tamo, nadam se !!!

GuRuGeoRge

Posle dugog razmišljanja neigranja moje omiljene multiplejer igre uspeo sam rešiti problem..Nakon dugog mozganja i razmišljanja rešio sam da izbrišem najnovije verzije 2 programa - Java i Adobe Flash Player, i stavio sam Java 6 Update 30 (15.12.2011) i Flash player zadnju 9.0 verziju i gle čuda radi CoD2 online odigrao sam danas 2 puta po 2 partije i malo više znači skoro 2 x 1h bez prestanka i nije došlo ni do BSOD-a ni do restarta ni do čega.. Ne možete zamisliti koliko mi je drago što sam ovo sredio, konačno !!!!!  :yahoo  :yahoo  :hat :ziveli :drinks2

Znači na stare mašine sa starim hardverom poput mog, Java, Flash i sl. programi, se ne instalira ništa posle decembra 2011. jer je sve hardverski zahtevnije i ne može stari hardver ispratiti/obraditi.. Jedino mi je ATI AGP Hotfix 12.1 iz januara 2012. Čak sam instalirao i Firefox da probam pa mi i Facebook super brzo radi u odnosu na Operu 12.16 verziju.. Eto bilo je veoma banalno i jednostavno rešenje...

stewzoR

Dobro je da se sam restartuje,bar ne moras ti da ga restartujes.