News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

koji auto kupiti

Started by ludi livnicar, May 25, 2013, 11:21:26 PM

Previous topic - Next topic

ludi livnicar

Dakle pitanje je "jednostavno" kako i naslov kaze. Koji auto kupiti, mislim na polovan. Uslovi koje treba da ispunjava pa ovako.
-Manji auto,
-kubikaza 1.3 1.4 plafon ali plafon 1.6
-benzin + LPG kombinacija
-menjac manuelni (sad bas ako mi se dopadne neki auto a ima automatik aj nije kraj sveta)
-jako vazno da nije veliki potrosac 5-7 l aj 8 da kazem verujem da se moze naci neki tako manji auto ne velike kubikaze.
-lova koju bi bio spreman da izdvojim je do 3000 evrica
E sad zainteresovan sam za nesto tipa pezo 206, moze se naci po oglasima imedju 2k i 3k eura zavisno od godista kilomeraze...
Takodje sam razmisljao o Mercedesu A140 ali me tu brine kasnija cena odrzavanja ipak je to mecka
Citroen C3
Sta mislite o nekom fokusu. Aj ako ima neko da se razume nek da neki koristan savet, koji auto uzeti kakav je potrosac i slicno. Hvala u napred

vein

Vennoxia

http://www.polovniautomobili.com/oglas3428591/opel_astra_g_16/

Nesto tipa ovako,naravno cena raste s manjom kilometrazom.Ali generalno su jako dobri motori cak i sa velikom.U principu ne trose puno,ekonomicni su,od kvarova mozda mozes imati problema s klimom,elektrnoikom,u smislu da sisaju lampice za abs i slicno,a ustvari su samo kablovi,koji se zamene za sitne pare i sve opet bude kao pre,ili je nekad popravka i nepotrebna.Dobra su to kola,za nase uslove.

c0C0

Ovak moja ti je preporuka da izbjegavaš marke tipa citroen i peugeot pogotovo seriju c3 u širokom luku ,
ma to motori odlaze samo tako. Njega ne valja kupiti ni odmah iz tvornice auto salon ovo ono. A di tek polovnog. Ako imas nekog dobrog majstora poznanika prvo ga odvezi kod nekoga majstora koji ce ti reci pravo stanje ,a ne da kenjaju da imaju posla.
Tako je od moga frenda stari vozio c3 majstor rekao jos 5-6 mjeseci maximalno voznja s njime . Sutra dan oglas i prodao ga . Liku je crknio auto nakon 3 mjeseca 20 000 kn štete ili oko 2700 € popravka .

Ne mogu ti reci koji da kupiš te manje aute posto ih ne vozim bas, inače ganjam za šumu ladu i za grad bmw-a . Od manjih auta neki opel ili ford fiesta mislim da ce biti dosta dobro za to sto trazis.
Sretno :)

domohomo

Quote from: vnzjd on May 26, 2013, 02:15:10 AM
Sto ne dizel?
Benzin + LPG....

Ja vozim Corsu 1.2 već 6 godina, sve skupa prešla 100000 km... Promijenio bateriju, mali hladnjak i 3 manžete... Troši 5.2 vanjske između 6.5 i 7.5. gradske vožnje... Do sada nisam 5 kila ulja ulio u nju...

vein

Aha, da nisam video :D
Moja preporka uzmi Skodu Fabiu ili dodaj malo para i uzmi Golfa 4 :D

Tomo_SU

5 kg ulja na 100000 km?

tipico

P 206 super autić za po gradu,C3 nemoj ni u ludilu, frend mi Merca  imo 160 je bio, sam imam E280 i e 230 i moram ti reć da djelovi i nisu tako skupi s obzirom da su veća auta i potrošaći, osim ako ne želiš sam skupe dijelove,ovi jeftiniji sasvim zadovoljavaju, doduše necemo ulazit u ekstremnu jeftinoću.. 280 mi je na plin i bolje goni nego na benzin a 230 ide tabla prodaje se i Golf 5 1,9 TDI definitivno kupujem ... :D

šta se tiče kubikaza 1.3 1.4 1.6 benzin + LPG kombinacija ,lik je u nas stavio u C.saxa 1.0 motor plin i ulije puna i po 15 dana se po gradu voza... iako te kubikaže baš i nisu dovoljno jake za LPG

ludi livnicar

Ma kad malo razmislim i nije bas presudno da mora imati gas. Korsa, tako neki pezo 206, evo malo sam gledao po netu cak i opel agila mi je skroz gotivan, to nisu veliki potrosaci, svaki auto mora trositi vise plina nego benzina u istim uslovima voznje tako da postaje malo diskutabilno ima li potrebe voziti na plin koji jeste da je znatno jeftiniji ali ako hoces da ti auto ide trosices ga vise pa ces biti jako blizu cene benzina uz cinjenicu da plinski uredjaj zahteva i atest. Evo sad sam bacio pogled i na ojotu jaris. Mali autic trosi sto bi narod rekao kao upaljac. Za grad kao stvoren

tipico

Da u principu plina ti trosi bar litru više nego benzina,sta se tice cijene to je uvijek u 50% benzina a s obzirom na tip auta koji želiš uzet mislim da ti i lpg i nije potreban,ako godišnje prelaziš 25-30 tisuća km onda ugradi ako ne onda ti nije potreba,mi smo s našim isplatili plin odma u prvoj godini jer 30-40 tisuća prelazimo godišnje..

a sta se tiče manjih auta tojota yaris ili mozda clio,pa cak i renola twinga mi je frend vozio moram priznat jako fin autić,a opel astra ti je fin autić koji možeš naci za te novce

pacov.

Uzmi renault Clio,neces se pokajati.Fin i pouzdan autic.Na otvorenom ne trosi vise od 6 l,ali poskupi su mu dijelovi,morat ces godisnje odvojiti najmanje 100 € na odrzavanje :D

tubifeks

Toyota Yaris ti je ok, ime prednost jer nema zupčasti kaiš nego lanac, samo pazi da nije puno prešla jer recimo, dizne su jako skupe.

P!ck 'n roll

ja sam uzeo pre 1,5 god rover-a 214 (klasa rover 200) 1999god, 1.4, 103 konja... Auto sabija, ako pricamo o snazi, iako ima 103 konja na tu kubikazu, sto je puno, ide odlicno. Karoserija je perfektna jer bi se svaki drugi auto u toj klasi raspao sa kom konjazom... Trosi oko 5l van grada, oko 7l u (Novi Sad)... Moja topla preporuka, ja sam ga uzeo u full-u, cena je bila 2500e, dao sam mu 2000e na kraju. Sad sam ga registrovao u aprilu, 15.000din... Prvi put sa prepisom i porezom itd oko 23000-24000din me je izaslo...

ovakav je http://www.imcdb.org/i028826.jpg

e sad ima i noviju varijantu vrlo slicnog modela ali koji se proizvodi od 2000 pa mislim do 2005.. Rover 25, isto odlican auto ali mislim da ima 75 konja na motoru 1.4 sto je isto ok... cena je isto oko 2000-3000e http://www.ashtonfirsgarage.co.uk/10-rover25.jpg

delove za svog nalazim ovde u ns i u sapcu, salju danas za sutra tako da nije nikakav problem... Nisu skupi, to je jednom jedna baba rekla pa svi poverovali i sad se tako prica  :rofl... Jedino neki veliki kvar, ali jbg to je na svakom autu skupo...

gledao sam ove prethodne postove... pa.... vidim da si pomenuo Opel agilu, e to mi je jedini od gore navedenih extra autic, nije nesto po mom ukusu, ali auto je stabilan, mali potrosac, reg smesna... Dobar auto... Drugar ga ima pa znam... ide sa njim gde god hoce, i na dalje puteve... Sve ok sljaka, ne greje se i sl... To je isto preporuka... Ovo  c3, 206, yaris, zajebi.... :) pozzz

domohomo

Quote from: Tomo_SU on May 26, 2013, 11:47:30 AM
5 kg ulja na 100000 km?
Kupio ga sa 25000, jednom promijenio, i jednom nadolio....

Tomo_SU

Ja sam pre 2 godine kupio Astru G 1.7 2002. sa Isuzu dizel motorom. Sad ima oko 230000km. Trosi oko 4.5-5.0l na otvorenom i 6.0-6.5l u gradu.

Menjam ulje na 10000 km, pa mi cudno da si ti na predjenih 75000 km jednom menjao i dolio ulje. Na koliko menjas kajise, spanere?

P!ck 'n roll

kajisi i spaneri mogu da izdrze do 15.000km i to da ga poslednjih 2000km jedva upalis, sto se tice ulja nema teorije, auto ti ide na sagorelo ulje odavno, bolje promeni to, jer ce ti otici sve u kurac (motor)

domohomo

Promijenio zupčasti i pizdarije na 45000, promijenio jednu bateriju do sada jer mi je ova nakon 7 godina se potrošila par puta je punio i praznio ulje gledam redovito, pod prstom je ok... Sad mi je tehnički al neću ga registrirat odmah jer je meni i ženi u isti mjesec a puno mi para... Auto je sad u stanju, upali ulij gorivo i goni, malo ga limovi jebu i boja jer je španjolska produkcija.
Kolega s posla ima 02' godište prešla je 250000 i napravio je generalku, sad je prodaje za 2000 eura, hitno mu treba lova, auto je odličan, s obzirom da je toliko napravio, i on govori da nije uložio isto skoro ništa u njega...

tubifeks

Kakvi su to kaiševi i štaneri kad mogu da izdrže samo 15.000km?

Barem 50.000km, ja sam kupio original i proizvođač kaže da se menja na 100.000km a serviser se ograničava na 80.000km ili na 50.000km

U pitanju je bila Laguna 1999, tada su mi rekli da dođem na 80.000km a za Vectru B pošto nije original već čini mi se Luk proizvođač da dođem na 50.000km

filadendron

Samo slušajte betmena, on i njegov betmobil su najjaci od sve dece!!!  :facepalm:

don_gagi

Ovde se covek bas moze nasmejati!  ;D

ludi livnicar

Malo mi to nesto 15000 da se menja kais. Mozda neka kung fu varijanta

P!ck 'n roll

nema frke vozite vi 50.000km, nemam nista protiv...  :baby

filadendron

filadendron

Vid ´vako, toyota vozila su, posle lexusa, jedna od najkvalitetnijih japanskih vozila da ne spominjem Land Cruiser i ostale stvari kao sto su motocikli, tako da ukoliko naidjes na Yaris sa malo predjenih km slobodno ga uzmi i navozaces se slatko za male pare, ali svaka stvarno ocuvana toyota kosta malo vise para i uzmi u obzir i sekvent plin koji je 500 evrica sa atestom. Ukoliko ti ne smeta da nemas gepek jer je izuzetno mali, to je pravi gradski auto i veoma je zahvalan za odrzavanje.
Po meni u obzir dolaze jos svakako i fiat punto 1.3 multijet ili corsa 1.3 cdti. Oba automobila nose isti italijanski dizel motor koji se pokazao veoma dobro zadnjih godina a o potrosnji da i ne pricam. Delova ima gde hoces i nisu skupi. Ovi motori se ugradjuju u: Opel corsa, astra, meriva,tigra,combo, Ford Ka, Swift Wagon, Peugeot Bipper, Alfa romeo, Lancia Ypsilon ..... Sve su to otprilike gradski automobili pa se odluci koja ti se karoserija vise svidja jer je sve ostalo manje-vise slicno, od trapova do enterijera i uvek ces naci neku manu bilo kojem modelu tako da ti je moj savet da gledas kvalitet agregata koji ce to ćereslo da tera sve ostalo je potrosni materijal. Aj pa nek ti je sa srecom!
Ja inace vozim benzinca al nije gradski auto  :)

domohomo

Fikuse moraš naučit paragrafirat, ja sam došao do druge rečenice i nemogu dalje  :flag_of_truce

tubifeks

Bane da ti kažem, tebe neko dobro šiša.

Neka ulja se menjaju na 15.000km, neka na 20... a na nekim novijim motorima čak 30.000-40.000km, to je ono što ja znam.

Ako kupuješ delove od nekih manje poznatih proizvođača onda ugradi to i prodaj auto, tako to rade preprodavci...

VaiiiVaiii

Vidim  da fikus toplo preporučuje japanca,pa da nesto dodam.
Pre nesto vise od godinu dana sam sebi uzeo jednog,i to punoletnog.trebalo je to da bude auto koji ce mi posluziti dok ne naleti nesto novije(bolje)...medjutim...
U meduvremenu sam upoznao dosta ljudi koji voze japanske automobile...
Sve predrasude oko teme tipa "nema delova","skupi delovi","mala privreda" i slično slobodno odbaci...
Dovoljno će ti biti sledeće:
Prošao sam jeftinije nego burazer sa yugo floridom...
Komplet amortizer sa oprugama je za Mitsubishi lansera jeftiniji 10€ nego za floridu...
regulator pritiska,filteri goriva i vazduha,pumpa za benzin...nećeš verovati ali upola cene u odnosu na floridu.
Ovo bi jednostavno trebalo da te odvrati od fijatovog programa.
Dobro razmisli i o LPG varijanti u odnosu na Dizel,s obzirom da reatest iznosi blizu 7000.naravno ukoliko nema dodatnih zahvata oko boce,multi ventila,i kojekakvih odušaka.
Atest za nov uređaj oko 10.000.
A skidanje uredjaja i atest ti izadje preko 6500 rsd

filadendron

Quote from: domohomo on May 29, 2013, 12:05:36 AM
Fikuse moraš naučit paragrafirat, ja sam došao do druge rečenice i nemogu dalje  :flag_of_truce
Ma mećo sam ja to, paragrafiro i tako to, al nešto nije ispalo kako treba, dal zbog pive jbm li ga....   :innocent

Darkman Ki-Ninja

Astricu G i da te Bog vidi  :)

3thw.

Slazem se za YARIS , to bi bio pun pogodak , sto rekao Fila navozaces se i uzivati !
A klassa je skupa za odrzavanje imao sam je(A170 cdi) , na srecu resio sam je se ... Sto se tice Pezo-a 206 mislim da i to nije los izbor .Ja licno ne bih odabrao C3 ...
Par njih je spomenulo Astru , i mislim da je i to dobar izbor ako ne i najbolji , s obzirom da bi imao vise mesta od svih ovih varijanti osim A klasse ! Srecno i ne zuri