News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

koja grafa za bf3 ??

Started by PICAj3La, January 17, 2012, 07:27:00 PM

Previous topic - Next topic

PICAj3La

Ajde ljudi, pomozite:)  :party2

Veze nemam koju grafu da uzmem.. al jedino sto znam je da mi je limit do 200 (ako bas bas bas mora 250) evrica :))  :doc

Imajte u vidu i da imam neko staro napajanje .. (mislim da je na 500)

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU   E6850   @ 3.00Ghz

Trenutno imam ATI 4770 i bf3 mi radi .. (kako kojim danima) .. na 15-20 .. 25-30 fps.. i gotovo je neigrivo vise postalo .. (cesce na 15-20)

Da menjam sve zivo nemam nameru jos uvek.. kontam da bi menjanjem grafe mogla igrati normalnije, al kojuuuuuuuuu grafu da uzmem??:)   :girl_cray :girl_cray :girl_cray :girl_cray :girl_cray

vd|cube(im)

Ja sam Zoko ovo uzeo i jako sam zadovoljan, mislim da i Gagy ima istu...Vidi šta on kaоe za grafu, meni je OK  :super

http://itsvet.com/proizvod/gainward-geforce-gtx-470-1280mb-gddr5-gtx470-1280-dualdvi-minihdmi/comp_comp_vga/245/2086

PICAj3La

imam jos pitanjce:)

recimo ova:
GIGABYTE ATI HD 6950 GV-R695OC-1GD 1GB 256bit

i

GIGABYTE HD6950 2G GV-R695D5-2GD-B

razlika u ceni je 6 evra..:) bolje 1 ili 2 gb? je l se razlika primeti uopste u bf3?

Exitsrb

ma ne isplati se sad nista kupovati zbog bfa sad kolko ja mislim to ce da bude ludilo kako ce to ici cekaj novu generaciju konzola i cuvaj pare

Gogo

A niti nova grafa ti nece bas puno pomoc. I ja imam dual core 3.0 ghz te sapphire radeon hd 6670 1gb, i imam u prosjeku 30 fpsa na high detaljima... procesor svaki put vristi na 100 % dok igram bf3

||NooOooZ||CAKI

mozda stvarno treba da sacekas, posto koliko sam upucen pojeftinjuje uvoz komova i tako te texnike pa ce ona svakako pojeftiniti!!!

PICAj3La

Jes, pa da crknem do tada :))
Kupila vec, hvala na savetima u svakom slucaju :)

micko

pa dobro zeno sta si kupilaaaaaa 8)

PICAj3La

uzeh ovu :)

GIGABYTE ATI HD 6950 GV-R695OC-1GD 1GB 256bit

Ninja_dragon

Kad vec posloji topic, da ne pokrecem novi  :)

Imam HD4890 2 GB, i5 750@3.2Ghz, 4GB rama@1600Mhz, Chieftec 550w i td. Malo mi se cini da kada igram na high, medium, kako god u 1920*1080, imam malo fps, resimo 30-50. Drajveri i sve to je ok, ali dok ne smanjim detalje na low to nije pravi multiplayer. Inace kada ukljucim MSI afterburner, u graficima vidim da je GPU prilicno zauzet (99%), stoga sumnjam na VGA, tj zamenu iste..

Da li uzimati 6850/6870 ili mozda se fokusirati na 69xx seriju? Naravno da cena utice na izbor, nema se para danas kao u ostatku sveta, da se ne lazemo :)

Hvala na odgovorima :worth

Srba

Ja sam pazario ovu:

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6990/pages/amd-radeon-hd-6990-overview.aspx

Pa ko mozes, udri jer igram na max FPS... (uz i7 i 16gb).

Mada toplo preporucujem i SSD diskove jer dok se ostali loguju ja sam vec coperom odradio par kilova... (makar jedan SSD za operativni i programe). Logovanje, pokretanje Win/softwarea je sramotno brzo... (pod uslovom da se uzme 2-ga generacija SSD-a, nikako prva)...

Ninja_dragon

Quote from: Srba on March 01, 2012, 10:35:44 AM
Ja sam pazario ovu:

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6990/pages/amd-radeon-hd-6990-overview.aspx

Pa ko mozes, udri jer igram na max FPS... (uz i7 i 16gb).

Mada toplo preporucujem i SSD diskove jer dok se ostali loguju ja sam vec coperom odradio par kilova... (makar jedan SSD za operativni i programe). Logovanje, pokretanje Win/softwarea je sramotno brzo... (pod uslovom da se uzme 2-ga generacija SSD-a, nikako prva)...
Hvala druze na predlogu, ali mi je malo dual GPU preskupo resenje :)
Inace konfa ti je ubica, pa bi bilo steta da pazaris nesto losije od toga. A onda dolazi i SSD, ali da ne idemo u offtopic.. koji je neizbezan  :)

Dakle malo jeftiniji GPU me zanima..mnogo jeftiniji hehe.

Srba

E, izvini druze, brzo sam citao i video ono 69xx pa sam se za to zalepio.

A sto se tice FPS-a, bez obzira na to sto je mi komp vrh, kada na BF3 sve podesim na ultra - FPS padaaaaaaaaaa na oko 90 uz net od 16/1 kada je na serveru 64 playera (iako mi igra 'ne stuca'). Znaci iako nemam hardverske prepreke za BF3 (ne da nemam prepreke, nego viska), opet procesor gori a aftermarket cooler pocne da spinuje i urla kao da ga djavo goni...

Znaci sramota je u kojoj meri igra nije optimizovana za PC...

U tvom slucaju ti savetujem da se ne opterecujes previse grafom, jer neces daleko odgurati. Uzmi samo ono sto ti je dovoljno za igru a nikako nesto bolje, jer nece biti monstruoznog napretka. Smradovi jednostavno nisu optimizovali nego copy/pasteovali igru na PC. Prosto spaljuje masinu... Nista odvratnije odradjeno nisam video do sada. O tome govori i cinjenica da si morao da radis update od 4gb nakon instalacije od 4gb. Da li je to normalno?

Ninja_dragon

Da, definitivno. Bukvalno igra jede HW, stices utisak da je neki konzorcijum proizvodjaca PC opreme namerno to tako odradio, navuku te na igru pa onda nemas nikad minimum requirements, i stalno ulazes :).

Sta je po tebi minimum? Msm 4890 mi gura sve na max, jedino me brine to sto nije DX11 kompatibilna, pa sam mislio da bih DX11 hardverom iskoristio bolje catalyst driver. :ne_razumem

Srba

Kad vec ualzes onda obavezno DX11 compatible (trebace ti i za sve ubuduce) u okviru budzeta koji si namenio za to a da pri tom pije vodu po pitanju minimum requirements, pa udri 2 muve jednim udarcem.

Mozda bi kolege mogle da pripomognu savetima u tom cenovnom okviru savetima sta je best-buy za odredjeni budzet a da ti gura sve prohteve na zadovoljavajucem nivou.

Znaci, neverujem da cemo se ti i ja mnogo razlikovati jer ti kazem da i pored high-end masine igramo sa slicnim performansama jer igra nije optimizovana i ne vredi ti i da imas 5 grafa u SLI-ju...

Zato se ne opterecuj... nego uzmi ono sto ce da ti pogura masinu ili uopste nemoj da menjas grafu... Neces dobiti nista dramaticno...

Ninja_dragon

Quote from: Srba on March 01, 2012, 05:34:02 PM
Znaci, neverujem da cemo se ti i ja mnogo razlikovati jer ti kazem da i pored high-end masine igramo sa slicnim performansama jer igra nije optimizovana i ne vredi ti i da imas 5 grafa u SLI-ju...

Zato se ne opterecuj... nego uzmi ono sto ce da ti pogura masinu ili uopste nemoj da menjas grafu... Neces dobiti nista dramaticno...
Ma upravo to.. Prerastao sam te graficke karte odavno, tj ulaganje i za par frejmova. Radi meni sada solidno, al rekoh da vidim iskustva. Ako cu da dobijem 100 fps u full HD onda cu tu grafu da uzmem...

A da je uzasno optimizovana igra, ne bih ni sam bolje rekao..  :clapping2

Ninja_dragon

Kad vec smaram.. da nastavim :)

Da li neko ima kojim slucajem HD6870? Interesuje me framerate tokom igre, cisto poredjenja radi. Ako ima raspolozenih za saradnju, komanda u konzoli je: render draw.fps true i pokazace fps... Izvinjenje kolegama koji to znaju :)

GuRuGeoRge

Sačekaj još oko 2 nedelje da se pojave HD7850 i HD7870 pa onda odluči...

Ninja_dragon

Sta mislite kada ce biti dostupne na nasem trzistu? Na amd -ovom sajtu se pominje 15. mart, a kod nas ko zna kad ce to biti :)