News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

ExTREME SERVER (F.A.Q.)

Started by $tring, July 09, 2008, 01:05:15 PM

Previous topic - Next topic

$tring

UPDATE : 16.JUL

Posto je podignut server ExTREME, i posto cemo ga jos sredjivati i uredjivati evo nekoliko korisnih pitanja/odogovora za sve koji se prvi put susrecu sa ExTREME-om. :)

01.Da li ce biti statistika za ExTREME?

:) Ovo je pitanje koje mnooooooooge najvise zanima, pa cu odgovoriti kratko - DA. Statistike se od pokretanja servera beleze, i kad ih namestim ubacice sve dosadasnje odigrane partije

02.Da li ce ExTREME zameniti MAIN server?

Odluceno je da nece. PAM je postao MAIN SERVER.

Garage              - za vecinu igraca dobar server, ali jednom recju - rookie server
MAIN (PAM)       - za iskusnije igrace, gde se teze pogadja.
ExTREME           - za igrace zeljne malo promena i drugacije igre (+nove mape)

03.Da li ce se na extreme serveru igrati obicne mape? (default mape)

Mislim da nece. Ovaj server smo zamislili kao CUSTOM-MAP server sa gomiliom custom mapa.

04.Da li je pucanje otezano na ovom serveru (kao na PAM-u)

Ne.

05.Kako se poziva artiljerija?

Morate koristiti dvogled, i stisnuti F kako bi oznacili lokaciju gde treba artiljerija da opali. Naravno, morate imati i cin. Ne znam tacno koji.

06.Gde su moje bombe?

Bombe se dobijaju cinom. Kao i dimne bombe.

07.Kako se leči?

Ukoliko ste povredjeni, morate pozvati MEDIC-a, odnosno igraca koji ima prvu pomoc. Igrac koji je prisao sa F leci povredjenog igraca.

08.Gde mi je nestalo oruоije?

Na pocetku imate izbor primarnog i sekundarnog oruzija. Ukoliko zelite da promenite oruzije, pratkicno 2x morate ulaziti u WEAPON meni. Prvi put izaberete primarno oruzije, onda opet udjete u meni, odaberete skroz dole SECUNDARY WEAPON i odaberete drugo oruzije. Ukoliko to ne uradite, imacete samo jedno oruzije i jedan prazan slot.

09.A gde je pistolj?

Nema ga. :)

10.Sta bi sa kamperima?
Kamperi se prvo upozore da se moraju pomeriti, a ukoliko to ne ucine sledi kazna. 10 sekundi SHOCK-a i ispadne vam oruzije.  :rnr

11.Kako se trci?

Sa F (use key)

12.Sta cekate?! :) Oоivimo još jedan server tako što ćemo se tamo nalaziti od početka dana...  :hat

VIP.er

Samo 1 prigovor... pod brojem 4. gorane nisi u pravu, nije otezano pucanjem, pogadja se isto kao i na mainu, dakle default, ne PAM  :(

$tring

Quote from: VIP.er on July 09, 2008, 04:17:33 PM
Samo 1 prigovor... pod brojem 4. gorane nisi u pravu, nije otezano pucanjem, pogadja se isto kao i na mainu, dakle default, ne PAM  :(

siguran?  :hmm

$tring

Quote from: Cvarak on July 10, 2008, 12:27:25 AM
nemoj kada ti kazem to je super server i njega najvise volim molim te string nemoj da ukidas main molim te  :(

Pa evo sad ti je na garazi ukinut dim tako da je to prakticno main.  :this

IronC

Nema od toga nista....najverovatnje ce biti dva pam-a od po 18 igraca i jedan extreme od 24. Normalno sve CTF. :scenic

[WC]=CyClops=

Quote from: IronC on July 10, 2008, 12:58:47 PM
Nema od toga nista....najverovatnje ce biti dva pam-a od po 18 igraca i jedan extreme od 24. Normalno sve CTF. :scenic

Bilo bi ljepo imati PAM za 12 ili max 14 igrača. Zar ne vidite da je PAM osmišljen za war, dakle ljudi su imali na umu 5vs5 ili tek nešto više. A tu se jednom u mjesec dana skupi pun PAM i onda još bar 8 bitangi uđe na privatne slotove.

PAM mod bolesno laga čim više ljudi koristi automatsko oruоje, a čim više laga, više ljudi uzima automatsko oruоje jer u lagu su puške beskorisne (ono što vi zovete oteоanim pucanjem se više manje svodi na igranje u lagu, a puno manje na teоe pucanje zbog moda).

Na kraju dobiješ da onaj tko puca u skoku thompsonom bez iron sighta pogađa bolje nego onaj sa snipom koji stoji mirno i nišani. Ako je to vama realno i profesionalno i svi govore da to оele, onda mi nije jasno zašto itko igra na MAINU i garaоi? Ili još bolje, svi diоu PAM u nebo na forumu, a s druge strane String mora ugasiti sve servere osim PAM-a da bi ljudi ušli na PAM.

I zašto na public PAMu nema killcama? Samo pomaоete čiterima da ih se ne vidi kad deru kroz dim cijelu rundu ili prate mete kroz zidove i sl.

$tring

Quote from: [WC]=CyClops= on July 10, 2008, 01:39:15 PM

PAM mod bolesno laga čim više ljudi koristi automatsko oruоje, a čim više laga, više ljudi uzima automatsko oruоje jer u lagu su puške beskorisne (ono što vi zovete oteоanim pucanjem se više manje svodi na igranje u lagu, a puno manje na teоe pucanje zbog moda).

Hmmmmmmm..... vec nekoliko puta je bila polemika oko laga na PAM-u. To nema nikakvog smisla. Pam ne trosi nista vise procesorske snage nego bilo koji drugi mod. Niti vise net-a. Ali hajde, mogu da vam poverujem da vam laga. Mozda je to zbog PAM-a koji se koristi za war-ove (mada ni to nema nikakve veze) verzije 1.05D koja je poslednja verzija. Kao sto vidite CRO-CLAN ima SVE PAM servere, i potpuno im normalno radi. Tako da..... lag........ ne znam sta da mislim.... :) Btw, pre dana su me dva prijatelja ubedjivala da je garage server ubrzan. ?! :) I da se posle sve vratiolo na staro.... :) Ne mogu da poverujem u tako nesto, jer niko nista nije dirao. A niko drugi nije to primetio..... Tako da i taj lag.... moram svojim ocima da vidim....  :happy ... potpuno mi nema logike

zlenzlla

Quote from: Cvarak on July 09, 2008, 06:15:56 PM
string molim te nemoj da ukidas main molim te to je najbolji server  :( :(

Main je i meni najbolji server. Uvijek idem na njega kad ima mjesta. Glavni razlog je taj sto se mape ne biraju od strane igraca nego su vec odredjene unapred. A sto se tice garaze poznato je svima da se skoro uvijek igraju iste mape poput Matmate, Tobruka, Toujane,... Ne znam zasto hocete da ugasiti server koji vec provjereno dobro radi i koji ljudi vole?! A sto se tice Extreme servera, pa i nije mi nesto!  :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr

$tring

Quote from: zlenzlla on July 12, 2008, 06:12:18 PM
Main je i meni najbolji server. Uvijek idem na njega kad ima mjesta. Glavni razlog je taj sto se mape ne biraju od strane igraca nego su vec odredjene unapred. A sto se tice garaze poznato je svima da se skoro uvijek igraju iste mape poput Matmate, Tobruka, Toujane,... Ne znam zasto hocete da ugasiti server koji vec provjereno dobro radi i koji ljudi vole?! A sto se tice Extreme servera, pa i nije mi nesto!  :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr

Pa na PAM se ne biraju mape od strane korisnika, i znatno je bolji od MAIN-a. A opet je besmisleno imati 3 ista servera sa varijacijama : ima dim, ima biranje mape, ima ovo-nema ono.... kad je svo vise-manje isto.

$tring

replica

sniper ima neku mogucnost bazuke na slovo m^^
shema je

zlenzlla

Hoce li biti napravljen ulaz za extreme server u meniju kao i za garage i main?  :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr

Bastado

Kako da skinem mape za Extreme server a usput treba mi i El almein nije mi skinuo prvi put i sad ne mogu da igram tu tablu.

Podpredsednik

Quote from: Bastado on July 25, 2008, 12:25:27 PM
Kako da skinem mape za Extreme server a usput treba mi i El almein nije mi skinuo prvi put i sad ne mogu da igram tu tablu.
Pa samo se konektujes na Extreme server i mape se automatski skidaju, jedino moras da proveris da ti nije iskljucen allow downloading (startujes COD i odes u multiplayer options, tamo ti se nalazi)!