News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Pomozite pocetniku oko COD2

Started by Sharance, January 02, 2012, 12:07:40 PM

Previous topic - Next topic

Sharance

Pozdrav drugari. Vec duzi niz godina igram Counter strike imam orginalne igrice koje kupujem preko steama. Juce sam preko steama kupio i COD2 i poceo da igram na vasem serveru. Izbacuje me sa greskom "DISALLOWED PROGRAM DRIVER  128016"
uradio sam pretragu ali to sto sam procitao nista mi nije od pomoci.
Igram preko Laptopa
Procesor i3 380 2,6 GHz
Grafika ATI radeon HD 5650 1GB ddr3 directx 11
Memorija 4 GB ddr3 1333 MHz

Operativni sistem mi je Windows 7 ultimate x64 SP1
Drajver za grafiku je najnoviji sa atijevog sajta, directx komplet instaliran preko directxdowloadera, sistem abdejtovan, juce mi se igrica instalirala preko steama verovatno da je i ona sa poslednjim abdejtovima.
ne znam sta bi jos mogao da napise sto ima veze sa povezivanjem sa ovim problemom.
Igram dosta multipler igrica i ovo mi je prvi problem na koji sam naisao.
Ako zna neko kako da resim problem bio bi veoma zahvalan :yes

Srba

Quote from: Sharance on January 02, 2012, 12:07:40 PM
Pozdrav drugari. Vec duzi niz godina igram Counter strike imam orginalne igrice koje kupujem preko steama. Juce sam preko steama kupio i COD2 i poceo da igram na vasem serveru. Izbacuje me sa greskom "DISALLOWED PROGRAM DRIVER  128016"
uradio sam pretragu ali to sto sam procitao nista mi nije od pomoci.
Igram preko Laptopa
Procesor i3 380 2,6 GHz
Grafika ATI radeon HD 5650 1GB ddr3 directx 11
Memorija 4 GB ddr3 1333 MHz

Operativni sistem mi je Windows 7 ultimate x64 SP1
Drajver za grafiku je najnoviji sa atijevog sajta, directx komplet instaliran preko directxdowloadera, sistem abdejtovan, juce mi se igrica instalirala preko steama verovatno da je i ona sa poslednjim abdejtovima.
ne znam sta bi jos mogao da napise sto ima veze sa povezivanjem sa ovim problemom.
Igram dosta multipler igrica i ovo mi je prvi problem na koji sam naisao.
Ako zna neko kako da resim problem bio bi veoma zahvalan :yes

Prvo sto ces da probas je da upalis Steam, onda idi na Library, pa desni klik na COD2 multiplayer i odaberi Properties. Odaberi Local files i klikni na Verify integrity of game cache... dugme. Ovo moze da potraje nekoliko minuta.

Druga koju bi trebalo da proveris je da li imas Stereo Mix u Recording Devices (opcija sound u control panelu). Ako nemas - onda odaberi opciju sound iz control panela, idi na recording devices pa desnim klikom pored ponudjenih uredjaja i dodaj Stereo Mix...

Ako nemas tu mogucnost onda proveri da li imas poslednje drajvere za zvuk na maticnoj u zavisnosti koji imas (Realtek, itd), pa skini i ponovi proceduru.

Sharance

Druze to sa verifikacijom sam uradio cim sam kupio igricu. To uvek uradim cim kupim novu igru. Evo uradio sam ponovo.

Kod mene u laptopu je neki IDT High definition audio. Skinuo sam sa Dellovog sajta drajver. Nemogu nista da dodajem inace mi mikrofon radi odlicno posto ga koristim u kaunteru i na stimu je podesen kako treba

Ja ne znam za taj  IDT High definition audio ako ima neki zvanicni sajt pa odatle da skinem drajver mislim da je ovaj sa dellovog sajte iz 2010 godine ali do sada nisam imao problema radi sve kako treba.

Srba

Imas u dve teme ranije (tema Help) sve objasnjeno - nema veze sto ti u drugim igricama radi - na win7 ponekad trazi i ovakvo resenje pa procitaj sve sto je napisano :)

Nadam se da ce pomoci...

Sharance

Procitao sam i taj topic to je isto kao sto si i meni ovde objasnio. Dzabe nije kod mene riltek. stiklirao sam i show disabled device i show discconected device i nista se ne pojavljuje. Opet igram par minuta i izbaci me napolje

Dali ja treba da instaliram xfire posto imam legalni COD2 i igram preko stima?

Srba

Slobodno - a mozes da igras i preko Xfire-a ili u krajnjem slucaju da kucas u konzoli IP servera na kom hoces da igras (connect (IP adersa), tab, enter)...

Sharance

Sad cu da posaljem Steam Suppurtu problem da vidim sta ce da mi kazu objasnicu im detaljno u cemu je problem. Bas glupo kupio orginal igru dao 15 eura i nemogu da je igram u multipleru.

Grave

Imao sam taj problem i ja i resio sam tako sto sam na TS-u iskljucio overlay. Ides na Options, pa plugins, pa odstikliraj overlays. To je resenje ako te izbacuje dok koristis TS. Ako ga ne koristis, ne znam sta bi moglo da bude.

Norm@ndy

Probaj da reinstaliraš Punkbuster.

Srba

Stavio si da bude compatibility mode WinXP SP3?

Uradi i PB update kao sto kaze Norm@ndy...

Vidi i ako imas ATI tray tools - iskljuci ih... pa probaj...

Uradi i disable steam ingame... pa probaj preko Xfire-a... (its a known problem.. steam & pb & cod2 = fail)

Sharance

Srbo Srbine brate rodjeni resio sam problem  :yahoo Svaka ti dala ;D
Samo sam odstiklirao Enable steam community in-game i sad me vise ne izbacuje.
Problem resen hvala VELIKO  :yahoo

Srba

Nema na cemu - i ti ces sutra pomoci nekom drugom...

Tu smo da jedni drugima pomognemo :)

Uzivaj i vidimo se preko nisana Sharance!

Cika Srba

Sharance

Srbo jel moze jos jedna pomoc kako da unesem server u favorite koji se ne nalazi na listi?

Srba

Ma prosto - otvoris Xfire, pritisnes Tools, pa na dnu pritisnes Servers, pa tu na dnu imas Add custom IP to favorites.

Znaci kopiraj IP i port servera koji hoces da dodas i uradi ovo gore i to je to...

Sharance

Nemogu prko xfire igram preko stima nece tako da mi radi cod2. Moram da pokrenem preko stima. Dali moze u igrici da se doda u favorite.

Srba

Ovako, kad startujes igru preko Steam-a izadji u COD2 main meni, pa idi na join server, refresh i tu potrazi server koji ti se dopada - jer odatle mozes da ga dodas u favorites (nalazi se ispod spiska servera - pise add to favorites).

Sharance

To znam mislio sam na dodavanje servera koji nije na listi preko ip adrese. Na primer nadjem server Game Trackeru isao sam na New favorite dodao ip adresu i ime servera i nije hteo da ga prihvati. Ili na primer kada se preko konzole konektujem na server dali mogu taj server da zapamtim u favorite i dali cuva negde na primer servere na kojima sam igrao kao neki histoy. Ulazim na servere bez problema preko konzole kako si mi objasnio ali smara ako stalno tako moram da radim.

Srba

Koliko sam ja upoznat Steam ne daje bilo kakvu mogucnost za dodavanje servera osim onih koje nudi...

Ako neko ima doskocicu za ovu olaksicu - i meni bi dobrodosla :)

Hajde, malo cu i ja da progooglam...

Sharance

Ako si mislio ovde tu ne moze nista da se doda sem kauntera tj samo igre koje su zasnovane na half life platformi

Mozda i moze ili ja ne znam doduse sem kauntera nisam nista drugo dodavao COD2 serverer nece tu da prihvati mada mislim da je mnogo glupa stvar ako znaju da prodaju igrice treba valjda da imaju i podrsku za to.
Mislio sam ovde da se dodaju serveri. Tj rucno da dodam server koji ja hocu

Kazem ti probao sam na new favorite dodao ip adresu i ime servera pisalo mi kao da ga je dodao u favorite ali ga ja nevidim nema ga nigde.

A preko xfire nemogu da se konektujem na server

Iako je ikonica u xfire Call of Duty 2 multipler on otvara COD2 u singlplery.
Kada udjem u folder gde mi je stim instalirao COD2 i kliknem direktno na multipler opet neda

Jedina mogucnost kad direktno hoces bas da udjes u multipler moras preko stim ovako

Zato sam i pitao dali COD2 ima opciju kada se konektujem na neki server da taj server dodam ovde u favorte

Srba

Da li si u multiplayeru uradio quick refresh ili refresh list? Mene cudi da imas samo 2 servera jer bi trebalo da ti izbaci stotine kad uradis refresh list, odnosno da ti izbaci sve originale... Pazi, moguce je da nece da prihvati medju nove servere koje si dodao one koji nisu original. Za Bitange SD server znam da je original, a i ovaj War je verovatno original. Sasvim je moguce da ne dozvoljava dodavanje krekovanih servera...

Sharance

Ne ono je slika slikao sam Favorite tj server koje sam uspeo da dodam u favorite.
Ovo su serveri koje sam nasao

Verovatno da neda posto nisu orginal ali nije mi jasno kako onda dozvoljava da se konektujem i igram na njima.
Sto se tice kauntera sve one servere sto vidis su piratski tj no stim pa mogu da ih dodam u orginal igricu iako nisu orginal serveri.

Srba

Hajde da probamo da resimo to preko Xfire-a koji ti startuje SP.

Dakle, u Xfire-u idi na Tools>Options>Games>Installed Games i pronadji CoD2 MP na spisku.

Kopiraj lokaciju CoD2 MP fajla iz tvojih Steam fajlova ([drajv na kome si instalirao Steam]:\Program Files\Steam\steamapps\common\[pa ime fajla CoD2 MP]\[ime za launcher]) u polje na Xfire meniju gore gde si pronasao COD2 MP.

Na taj nacin ce Xfire startovati CoD2 MP, a ne CoD2 SP.

Sharance

Uradio sam to ali dzabe neda, kad probam da pokrenem pise mi Failed to find Steam. Jedina ikonica koju mogu da pokrenem van stima je ova sto vidis na desktopu i vidi odakle se pokrece se pokrece

Inace stim proverava i tvoje drzanje u igrici tj. dali citujes ili ne. Ukljucis li cit ode steam account i roku od par minuta. Zato valjda i neda van stima da pokreces igrice.

Inace evo i jedne dobre vesti, pisao sam Steam Suppurtu da imam problem da COD2 onaj sto me izbacivao iz igrice. Napisao problem sta se desava i poslao sliku koju sam i ovde okacio. Juce vidim da su mi abdejtovali steam i sad radi kao sat tj. Znas da sam morao da odstikliram Enable steam community in-game da bi radio. Sad mi je posle abdejta automatski vraceno i nemam vise problema sa izbacivanjem iz igrice.

Srba

Samo pronadji u Steam fascikli na kom je vec drajvu instalirano gde se nalazi COD2 MP.exe fajl (launcher za MP) pa njega kopiraj u Xfire (putanju). To sto ti je napisao da je fail to find steam je zato sto si dao pogresan path ka MP-u (koji se nalazi u Steam fascikli a ne na desktopu!!!).

Znaci nadji u Steam fascikli gde se nalazi MP.exe ili launcher za MP i tu pitanju kopiraj u Xfire umesto putanje ka SP-u... I to je sve.

Sharance

Pa to sam i uradio c:\program files (x86)\Steam\SteamApps\common\call of duty 2\CoD2MP_s.exe i nece

Baddest

I ja sam skoro imao taj problem,taj cod2mp_s.exe,Srba pomogao a isto mi je youtube dosta pomogao,idi na search i kucaj ,,cod2mp_s.exe has stopped working,, i ispadaju ti razni linkovi preko kojih mozes resiti ovaj problem,npr. http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problem-cod2-mp-windows-7/39435.aspx ,ako je to,to,onda citaj i resavaj.