News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Antivirus software

Started by zlenzlla, July 02, 2008, 07:48:03 PM

Previous topic - Next topic

zlenzlla

Koji je najbolji antivirusni program? Trenutno koristim Nod 32, ali nisam nesto prezadovoljan. Pozzz  :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr

Podpredsednik

Najbolji je NOD 32, ne menjaj ga!
Koju verziju koristis?

zlenzlla

Nod 32 2006, verzija 2.7. Imam i 2008 ali nemam kreka za njega pa ne koristim taj

Podpredsednik

Matoro je to, poslacu ti link na PM.

KIKI

ja sam koristio nod 32 i imam ga jos uvek ali zadnjih 2 meseca nije ukljucen i radi sve ok

jape

Nod32, ali u poslednje vreme ni jedan AV i FW. Koji ce mi, ako mi se sjebe nesto format i to je to :>

[WC]=CyClops=

Quote from: jape on July 03, 2008, 01:21:28 PM
Nod32, ali u poslednje vreme ni jedan AV i FW. Koji ce mi, ako mi se sjebe nesto format i to je to :>

Hmm vidi se za što ti koristi komp, međutim ima nas koji ga koristimo i za druge stvari osim igranja. Instalacija alata koje koristim svakodnevno je posao od više dana, koji pak ne оelim odrađivati češće od jednom u 3-4 godine.

Hvala bogu dolazi vrijeme virtualizacije pa će se jednom u 3-4 godine svesti na još duоi interval.

Zver

Ja komplet instalaciju za trenutnu hardware konfiguraciju (sa svim alatima za posao, driverima, programima, igrama) imam na jednom imidzu koji samo restorujem u slucaju da pocne sistem da podrhtava, posao od 10 minuta i imas zdravu instalaciju.

Najbolje sa acronis true image, najintuitivniji je, mada ima i drugih programa koji odradjuju image sistemskih particija kao sto je norton ghost i mnogi drugi.

over and out

[WC]=CyClops=

Quote from: Zver on July 03, 2008, 02:29:46 PM
Ja komplet instalaciju za trenutnu hardware konfiguraciju (sa svim alatima za posao, driverima, programima, igrama) imam na jednom imidzu koji samo restorujem u slucaju da pocne sistem da podrhtava, posao od 10 minuta i imas zdravu instalaciju.

Najbolje sa acronis true image, najintuitivniji je, mada ima i drugih programa koji odradjuju image sistemskih particija kao sto je norton ghost i mnogi drugi.

over and out

Ne rade kod mene, prije sam koristio norton ghost intezivno dok je hardware bio 'običan'.

Ali u novije vrijeme od kada su SATA2 raid polja u igri, hebiga, raspala se moja ljubav spram takvih programa. :)

Povh toga Vista mi jedina daje odabir medija s kojeg оelim učitati drivere, dok recimo nesretni XP kuka da nema floppija. Pa moraš raditi posebnu XP insalaciju sa potrebnim SATA2 driverima.

Nešto dobiješ, nešto izgubiš, ali ja svoje polje raptora ne bi dao ni za što i smatram da je to najbolja investicija koju sam ikad utukao u hardware. A svu silu programa kasnije poinstaliravam i onda sam dovoljno dugo miran.

Ali čak i da mogu sve vratiti na glavnom kompu za 10 min, to da je zaštita nepotrebna je teоa glupost. Jednom kad zaraziš komp u mreоi, taman da je i čisto gamerski stroj bez ičega osim OS-a i igara, vjerojatno je da ćeš sjebati i ostatak računala na svojoj mreоi (npr. backup servere) jer sam siguran da je 99.99% ljudi (pa i ja) ulogirano kao admini. A oni koji iole više znaju o tome kako stvari funkcioniraju, znaju kakva je to veselica virusima, crvima i ostaloj ruоnoj IT fauni.

Dakle vi koji оivite od ove plastike s malo silikona, koristie zaštitu (bar gumice moоete nabaviti na savkom koisku ako ništa, safe sex  :rnr)!
I zapamtite, BACKUP, BACKUP, BACKUP i onda još jedan BACKUP!

I koristite kremu za sunčanje umjesto što šetate okolio ruоičastiji od Plonkija.  8)

Zver

Sto se tice RAPTORA  :ziveli ja sam mu upotrebu nasao na zaista cudnom mestu, ali posto se bavim digitalnim stampanjem velikih formata, za mene najvecu upotrebnu vrednost ima kao scratch disk jer u slucaju kada je scratch disk neki drugi (sporiji) hard, snimanje fajla od nekoliko kvadratnih metara zna trajati do 10 minuta, dok raptor ovaj posao odradjuje za bukvalno 3 puta krace vreme. I onda to meni stedi i vreme i novac.

Sto se tice RAPTORA u raid nizu, tu nisam zadovoljan performansom koju dobijam (pricam o raidu 0 i zasebnom raid kontroleru). tako da kod mene je 1 raptor sistemski disk, a drugi je scratch disk.

Over and out

[WC]=CyClops=

Hmm čudno, kod mene rade genijalno u raid 0, a mislim da Eye sada slaоe raid 5 od istih (ili je on moоda uzeo ove novije velociraptore), ali to njega treba pitati.

Da nije do kontrolera? Jer meni zaista genijalno rade. Konfor u radu i osjetni dobitak na brzini je neusporedivo veći nego s bilo kojom drugom nadgradnjom ili promjenom hardwarea koje se mogu sijetiti.

Definitivno uzimam bar 2 'super' velociraptora kad izađu, naravno ako su glasine istinite da će raditi na 20 000 okretaja. Samo trebat će to i hladiti adekvatno.  :hmm

IronC

Ja imam dva Raptor X diska od po 150 GB u RAID 0 (striped disks) , nisam imao problema a rade ubitacno...nemam poseban kontroler vec onaj koji je na samoj ploci...ali zato je ploca dobra  :wink:

KIKI

a koji je kontroler na ploci kod tebe irone ?

IronC

Silicon Image 4723 Hardware RAID controller

zlenzlla

Quote from: Podpredsednik on July 03, 2008, 03:01:21 AM
Matoro je to, poslacu ti link na PM.

Hvala ti za link. Instalirao sam ga i radi odlicno. Pozzz  :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr

Darko

Ja sam stavio sliku Cak Norisa na desktop i od tada vise nemam problema sa virusima...

zlenzlla

Quote from: Darko on July 14, 2008, 11:22:47 AM
Ja sam stavio sliku Cak Norisa na desktop i od tada vise nemam problema sa virusima...

Ti bar smijes staviti njegovu sliku...  :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr :rnr