News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

COD2 FREEZE PROBLEM

Started by potpredsednik Rambo, May 17, 2008, 09:04:24 PM

Previous topic - Next topic

potpredsednik Rambo

pozdrav vaskoliki narode.
evo moram sa vama da podijelim jedan problem koji imam.
naime...
cod2 instaliran regularno sa sve patchom cak sam i par dana igrao bez problema. onda odjednom dolazi do zamrzavanja i to takvog da mi jedino preostaje da resetujem racunar na dugme.
svaki put je isto.
upodejtovo pb, nije pomoglo
reinstalirao igru nije pomoglo.
pogledao da mi nije onboard sound ukljucen, posto imam sb...nije.
temperature procesora, graficke ma sve ok.
inace konfiguracija je normalna, ati radeon 128 mb, 2,7 celeron, 1.5gb ram masala hard disk.
guglao i probao sva rjesenja sa gugla opet isti problem.
virusolovac je zone alarm koji je iskljucen i opet zamrzava.
da li je neko imao slican slucaj ili zna rjesenje ovog za mene veeeelikog problema?

Potisten i neraspolozen
PP drug Rambo

P.S. I sto je jos gore to mi se desava na racunaru gdje sam skoro dobio adsl. pa ima li vece tuge planeto? :||

clumsy

cek jel ti se to desava kada pocne druga mapa da se ucitava?

potpredsednik Rambo

ma jok klamz. desava se svaki put kad se mapa ucita, ne druga nego prva jer sve sto uspijem da vidim su ugraci kako trce i onda sve stane.
nema sanse da pocnem igranje.

clumsy

paaaa probaj da instaliras nove drajvere za graficku... mozda su se oni pobrljavili
obrisi stare pa snimi nove :)

potpredsednik Rambo

e vidis to jedino nisam probao.
kako mogu da se pobrljave ako im nisam nista radio, djavo da ih odnese.
jos to da probam pa ako ne uspije...
ima ono jedno mjesto pored predsjednika na onoj simpaticnoj slicici koja mu uz ime stoji  :D

domohomo

ja imam slicni problem ponekad nemogu uc u cod onda samo upalim guild wars i ugasim i onda mi udje normalno... ima san i frenda koji nije moga igrat cod bez tsa tako da se nije za cudit

clumsy

potpredsednik Rambo

to cu znati tek sutra kad budem otisao do kancelarije.
u svakom slucaju javljam sta sam uradio.

potpredsednik Rambo

majku mu fasisticku.
nije proslo.
reinstalirao drajvere za graficku...nece,.
skinuo poslednju veryiju directx reinstalirao, nece.
a opet, do prije neki dan sam igrao sasvim normalno.
bem mu patka.

clumsy

pa video sam da si igrao onda... DOLE RAMBO! :)

stvarno onda ne znam u cemu bi bio problem...  :(

Leeman3

Kakav net imas? Mozda te konekcija yebe, pa ti zabada igra. Reinstaliraj drivere za lan karticu, ako imas net preko nje. Meni se desi da mi net zablokira (zacrveni se full na lagometru) i tada mi igra uopste ne reaguje, kao ni komp u celosti. Jedino sto se posle 10-15 sekundi sve normalizuje.

Zver

Meni kada se blokira igra ja iskoristim carobnu formulu ctrl+alt+del i odma posle toga alt+e

potpredsednik Rambo

ma na poslu imam adsl i tu imam i problem.
kod kuce idem preko 3g mreze zato i imam onako veliki ipng.
elem, nije problem do lana...
a ne mogu ni sa ctr alt del da resim jer pomaze samo hard reset.
danas cu probati jos nesto...
naime, ja sam pre nekih 6 meseci stavio novi hard, instalirao windows a cod mi je bio na drugom disku koji je sada slave (a bio je master).
E sad, danas sam citao da je covjek imao isti problem kako ja i onda je instalirao drajvere za plocu i sve ga proslo.
ima li to kakve veze majku mu_

Zver

Probaj da uradis ctrl+alt+del i odma posle toga alt+e, alt e sluzi da zatvori aplikaciju, ni meni kada pukle cod i pritisnem ctrl+alt+del ne izadje na desktop i ne pokaze task manager, ali to ne znaci da task manager nije tu, i onda pritisnes alt+e i on ubije cod.

Probaj, ne moze da skodi.

Podpredsednik

RAMBO, imam registry key za COD, mozda to moze da ti pomogne posto kazes da ti je COD na drugoj particiji. Ako hoces da pokusas, poslacu ti!

potpredsednik Rambo

ajd sad posto imam vise vremena da podrobnije opisem problem.
znaci, sve gore napisano vazi plus
COD je bio instaliran ranije i bio je na disku koji je sada slave...stavio sam novi disk i instalirao cod na njega.
sasvim normalno igrao bez problema i onda odjednom ovaj belaj.
ne vjerujem da je do lan kartice jer je to jedina stvar koja nije dirana.
zaboravio sam da napomenem da mi igra puca na isti nacin i kad igram SP misije.
jednostavno, otvorim je, startujem ucita mapu ili misiju i stane. crkne. umre.

sefe, mozda bi mi mogao pomoci taj registry key....aj baci mi ga sa sve uputstvom pa da probam.
kazem, jos mi  je samo ostalo drajvere za motherboard da instaliram ili reinstaliram jer mi se cini da ih nisam instalirao kad sam stavio novi hard.

mean

Quote from: potpredsednik Rambo on May 21, 2008, 06:37:35 PMzaboravio sam da napomenem da mi igra puca na isti nacin i kad igram SP misije.
jednostavno, otvorim je, startujem ucita mapu ili misiju i stane. crkne. umre.

Ja sam imao isti problem sa SP,a resio sam ga sa drugom instalacijom cod-a :wink:

potpredsednik Rambo

RIJESENO!!!
Evo i kako..,.
Sjedim ja tako sa glavom u rukama i razmisljam na koji nacin cu sebi najbezbolnije oduzeti zivot. jer sta ce mi kad me nema da pomognem mojim budaletinama dok se pate i znoje u teskim bitkama.
vec sam napisao oprostajno pismo sefu u kome sam ga zamolio da moj sinjel da malisi stefaninju šapku Sisi a cokule nek zadrоi za sebe, pošto su nove a i on voli fensi stvari.
I taman prije nego sto cu potegnuti garand na sebe pade mi na pamet misao... ako vec ne mogu da igram cod2 onda cu odigrati jednu oprostajnu partiju chicken invadersa 2 xtmass edition de luxe.
ukljucim igru, pocnem da igram i nakon 10ak minuta igre masina mi se opet zakuca!
i umjesto da poludim i da pobacam sve sa stola meni se samo blazeni osmjeh razlio licem.
cooleri!
ventilatori!
gledaj... slusaj, opipavaj...
u pitanju je bio ventilator napajanja. toliko se slabo vrtio da sam mogao puhanjem da ga zaustavim. opamprcim ti ja njega onako muski on se zavrti kako valja, pokrenem COD...
I UDJEEEEEM.
ODIGRAO SAM CAK DVIJE PARTIJE, UBIO MALISU NEKOLIKO PUTA ZABRANIO SISTERU DA OCIJUKA DOK SE RAT NE ZAVRSI... I DA... CAK SAM TRI PUTA ZVEKNUO OCA MAKARIJA I TO SKORO SVAKI PUT KOD POSLASTICARNICE.
elem...hvala svima na trudu ovdje i zelim da obecam da cu odsad pa nadalje ponovo biti sa mojim budaletinama.
sefe...stizem...

$tring

hahahhaha...... :) btw, SISTER je zensko.....

Podpredsednik

O RAMBO moj dragi, hvala ti na velikodusnosti, ti dobro znas da sef jos uvek ima one kurije oci pa sme samo baletanke da nosi!

potpredsednik Rambo

ma znam ja dobri moj pukovnice da je ona zensko nego smo igrali zajedno a ocijukala je sa jednim nasim ne smijem da kazem kojim koji je bio u suprotnom taboru.
bogme cu ih u dnevnik staviti svega mi.

tihi

Ni meni COD nije u reg. pa nemam taj problem...sta vise skoro nijedna igra mi nije u reg. i to stvara jedino problem sto ne mogu da pisem na x fire iz igre i nista vise.

Sol1d

Pozz ekipa

Evo da ne otvaram novu temu , post cu ostavit ovdje jer iman slican problem!
Problem je smrzavanje loading-a na prelazenju iz jedne mape u drugu!
Kad je rambo u prvom djelu opisao svoj problem...clumsy ga je odmah pitao jel zapne na loadingu--pa mozda Clumsy znas vec kako rijesit ovaj problem?

Stvarno need help, ovoaj problem iman samo sa cod2, ne sa cod4 nit ijednom drugom igrom!

Moja confa.- nVidia 9800GTX,AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+.2 gb ram-a,windows xp SP2
:down

Podpredsednik

Ja imam taj problem od kad sam kupio nov kompjuter, ali jako se retko desava da zamrzne, primetio sam da najvise zeza kod mape MATMATA!

VIP.er

meni se to desava stalno, nikad to ne bix prijavio kao problem, mislim nije tako strasno, samo restart komp i udjes opet...ali kad ste se vec pozalili, moguce je da komanda /com_hunkmegs xx ima nesto s time... Naime, to je komanda koja, sto veci broj ukucas, brze ce ti loadovati mape i slicno, ali ne smes ukucati vise nego sto je polovina tvoga rama... tipa:ako imas 1 gb rama kucaj /com_hunkmegs 512

Onome kome je default probajte tako, a koji su vec ovo ukucali, neka stave na default

Sol1d

Vip.er restartavanje PC-a nije rjesenje jer meni kad upalim cod2 loada normalno prvu mapu, a vec na drugoj zamrzne!
Nekad mi uspije loadat 2. i 3.   ali rijetko kad!Pa restartat svako 15 min. PC???

I sad sa ovom comandom.....   ako ja iman 2 gb ddr2-koliko treban onda upisat?

IronC

Verovali ili ne to zamrzavanje nema veze sa racunarom...
Vec sa internet konekcijom...ako u momentu menjanja mape imate neki izgubljeni paket ka serveru igra ce se zaglupeti i ostace tako zamrznuta...
Dokaz, probajte samo da pokrenete lokalni server i igrajte se malo tu, izvrtite malo vise mapa videcete da nema sanse da bilo sta zamrzne...
Da ne duzim temu probao sam sve sto sam mogao da uradim sa igrom testirao na raznim modelima ploca, memorijama, grafikama, drajverima u 101 varijanti...jednostavno net je kriv za to...da neko hoce da to resi mogu da naprave patch 1.4 ali kako stavri stoje cod 2 nece vise imati podrsku...

Sol1d

To sam i ja pomislio i davno sam probao i evo sad san opet proba....u localu pokrenes mapu i opet zamrzne!
Internet ugaseni i sve je offline i opet to.... znaci da do konekcije nije! 8|

IronC

Moguce....ali u mom slucaju je to bilo do neta...ajde probaj ako mozes, znaci cista instalacija + patch 1.3 i probaj u lokalu da vrtis mape...jedino sto mi pada napamet da mozda neki od modova parave problem npr. pam, extreme, power...itd

Sol1d

Igru sam vec bio instalirao ponovo u novi folder ,tako da nebude niti jedan mod i nista skinuto sa servera!
Takodjer probao u localu i opet ista stvar!
Loading uvijek zapne na 2 tocno ista mjesta ali bas uvijek!

Podpredsednik

Quote from: Sol1d on July 07, 2008, 01:35:25 PM
Igru sam vec bio instalirao ponovo u novi folder ,tako da nebude niti jedan mod i nista skinuto sa servera!
Takodjer probao u localu i opet ista stvar!
Loading uvijek zapne na 2 tocno ista mjesta ali bas uvijek!
Mozda ti mrezna kartica zabada ili mrezni ruter, probaj da promenis mreznu ili instaliraj druge drivere!

Sol1d

Nevirujem da je do toga ako mi cod4 radi i sve druge igre
I sad jedan update problema.....
Na 1.0 verziji cod2 ovog problema mi uopce nema ,samo na 1.3!

Al_Capone

I meni je isti problem, zaglavi na prebacivanju mapa... Najgore je kad se igra na org. serveru pa nakon restarta nemos uci nekoliko minutA. Doduse meni su rekli da navodno odem u task manager i set affinity od cod_mp procesa, tj. da iskljucim CPU 1 ili 2 ne sjecam se, kao tad ce raditi normalno (to svaki put kad upalis cod_mp) Ako ti je Core2duo proc pokusaj to, nece skodit... :hmm

Sol1d

Probao...nece ni to  :(
Najcesce mi niti ne pokrene load a ako ga pokrene onda ide sporije nego inace i opet zamrzne!
Inace loading uvijek stane na 2 ista mjesta oko 50% i 70%

Podpredsednik

Quote from: Sol1d on July 07, 2008, 11:48:46 PM
Probao...nece ni to  :(
Najcesce mi niti ne pokrene load a ako ga pokrene onda ide sporije nego inace i opet zamrzne!
Inace loading uvijek stane na 2 ista mjesta oko 50% i 70%
E sad sam se setio kas si ovo napisao, meni se ranije to desavalo pa sam provalio da me zeza antivirus. Sto je najgore, stavljao sam ga na disable i nista mi nije pomoglo, tek kad sam ga uninstallirao COD2 je proradio!

Sol1d

Da uninstaliram antivirus?
Ma bilo sta....danas mi 15 puta zaredom nije htjelo uopce loadat mapu!

OriGem

I ja imam isti problem. Ne znam razlog i nemam resenje, ali znam kako mozes da izbegnes restart.

Kad zavrsis mapu pre nego sto se zakuca ili jos bolje pre nego sto pocne da ucitava sledecu mapu (jos jedna korist od glasanja na kraju partije)
predji na desktop sa alt+tab i tu sacekaj da se ucita mapa (znaces da se ucitala po zvuku).
Kad cujes da se mapa ucitala vrati se u igru.
Znas kolko ti obicno makina ucitava mapu, ako potraje dosta duze nego sto bi trebalo verovatno se opet zakucala i mozes da je ubijes iz task manager-a (ctrl+alt+del).

Probaj tako dok neko ne nadje resenje. Kod mene ovo uvek prodje.

Ako zaboravis da predjes na desktop (meni se to stalno desava) probaj da se izlogujes sa win_taster+L
ulogujes se ponovo i ubijes CoD iz task manager-a, ili eventualno da spustis sistem u stand by, sto ce da potraje malo krace od restarta, i kad ponovo probudis sistem naravno ubijes CoD. Sistem mozes da spustis u stand by sa win_taster+d -> alt+F4 -> s, ili na neki drugi nacin sto zavisi od tvog sistema i programa koji su ti instalirani.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Pozdrav.

Sol1d

Ovo mi je puno pomoglo ali na drugi nacin!
Inace nikad nisam ima problema sa restartanjem PC nakon zamrzavanja,jer ja sam nakon sta zamrzne stisnuo jednostavno win tipku pa bi mi se pojavila strelica sa desktopa ali preko cod2 ekrana pa bi desnim klikom misa "nagadjao" di mi je cod2 na onoj traki i kad bi pogodio jednostavno bi stisnuo close!
A ovo da ujdem u task manager mi je puno pomoglo jer dok san u taskmanager-u a mapa zamrzne pc mi ocita eror sa cod2 i onda ga moran zatvorit i onda jdnostavno opet  udjen u cod2 otvorin taskmanager i mapa se bez problem ucita, nema vise da na onaj nacin pokusajem po 15 puta da udjen!
Zato puno hvala origem ovo mi je bilo od velike pomoci!

Pozdrav!

SOLID

Ma brate samo reinstall windowsa i prva igra koju budes instalirao nek bude COD  ;D ;D ;D

SALTSTONE

Prijatelju...imao sam ja taj problem i resio ga....naime, imam slicnu konfiguraciju i na ploci integrisanu zvucnu karticu, koju sam u biosu iskljucio i u medjuvremenu kupio novu Live kartu koja mi je resila problem....da ne poverujes ali tako je...nasao sam resenje ovog problema posle mnogo dana traganja po forumuma i isplatilo se.... :ziveli