Rješenje za lag i visok ping u cod2 windows7 kombinaciji

Started by eXer, November 12, 2010, 03:33:49 AM

Previous topic - Next topic

eXer

Pozdrav narode, evo već 2 mjeseca ne mogu da igram na Vašim serverima zbog laga i jako visokog pinga. Ispostavilo se da je u pitanju cod2 + win7 = shiti ping ali uspio sam pronaći rješenje pa moоda nekom pomogne :

kucajte : msconfig>services>multimedia class scheduler otkvačite i idite na restart kada vam se ponudi.

nakon toga : regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Audiosrv\ kliknite 2x na DependOnService i izbrište MMCSS kliknite na ok i nakon restarta ste spremni.

Ping mi je spao sa usranog 150+ na <50 i nisam imao nijedan connection interupt od ovog fix-a...

Lijep pozdrav i sretno

DiDaN

eXer

Evo maloprioje sam opalio nekih 5 sati ping ne prelazi 50 :D a ranije nisam mogao ni 10 minuta  :hat :yahoo

Darkman Ki-Ninja

Quote from: eXer on November 13, 2010, 02:39:34 AM
Evo maloprioje sam opalio nekih 5 sati ping ne prelazi 50 :D a ranije nisam mogao ni 10 minuta  :hat :yahoo
Hvala!!! Stvarno,do sad sam imao ping <50 sad mi ne prelazi,33 max. Hvala!!!  :hat

eXer

Np druоe, drago mi je da ti valja :D Dosta ljudi ima ovaj problem, samo ne znaju gdje da traоe rješenje. . .

нivio i vidimo se  :awm

Jacⱪ Sparroⱳ™

Quote from: eXer on November 12, 2010, 03:33:49 AM
Pozdrav narode, evo već 2 mjeseca ne mogu da igram na Vašim serverima zbog laga i jako visokog pinga. Ispostavilo se da je u pitanju cod2 + win7 = shiti ping ali uspio sam pronaći rješenje pa moоda nekom pomogne :

kucajte : msconfig>services>multimedia class scheduler otkvačite i idite na restart kada vam se ponudi.

nakon toga : regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Audiosrv\ kliknite 2x na DependOnService i izbrište MMCSS kliknite na ok i nakon restarta ste spremni.

Ping mi je spao sa usranog 150+ na <50 i nisam imao nijedan connection interupt od ovog fix-a...

Lijep pozdrav i sretno

Gde da to kucamo  :ne_razumem   :icon_question:

eXer

XD U "search program and files" kucaš msconfig nakon čega ti izbaci opcije - odaberi services pa redom dalje . . .

Nakon toga na isti način u serch polje kucaš regedit pa pronađeš sve do audiosrv i obrišeš u njemu zadnju riječ kako je navedeno . . .

Par havera je uradilo isto i definitivno radi :D

PICAj3La

tamo pod :  regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Audiosrv

ja uopste nemam DependOnService

ludi livnicar

Znaci samo mogu da kazem HVALAAA do neba  :worth  :clapping2  :hat . Nisam igrao COD pajedno dva meseca sigurno zbog pinga. Udjem na server ping mi 30-40 i ond pocne da zakucava na 400 tak oda bi izlazio posle par minuta. Sto je najzesce W7 imam od novembra 2009-e i radilo je lepo ali nesto je odjednom zabagovalo. No bitno da je sad sve ok.  :band

Jacⱪ Sparroⱳ™

Livnicar, ajde ti meni lepo to objasni kako i gde se to kuca i sta se tu radi :ne_razumem. Evo ti moj xf: srdjanap

Darkman Ki-Ninja

Quote from: PICAj3La on November 29, 2010, 05:55:14 PM

tamo pod :  regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Audiosrv

ja uopste nemam DependOnService
Nije ispod,sa desne strane je :)

murke95

molim vas nek me neko add  xf:mlai2212,ili stavite clip na youtube,nisam nista skonto....xD

JaguaR

Ko je uradio ovo sto je eXer naveo , za smanjenje pinga , neka ostavi ovdje xf.. Pa da i meni pomogne..

s1k1

Add : sikisd :D Kako ne razumete bre? :D eXer pravi si genije :D

eXer

Ne znam kako bolje da objasnim  . . . Moоda neko od video kolega moоe napraviti neki kratki tutorijal :)

eXer

Hvala hvala, masa nekih pohvala ane vidim da imam pozitivnu karmu haha . . . Drago mi je da bar nekom valja !

Ox1

Imam Windows 7 x86 (64 bitna) : uradio sam ovo ~> "msconfig>services>multimedia class scheduler otkvačite i idite na restart kada vam se ponudi." i kada sam restart komp nije mi se cuo onaj zvuk kada se upali, pogledam u dnji desni kut i pise da se zvuzna kartica nije pokrenula "audio servis nije pokrenut" tako mi kaze kada pomjerim mis na zvucnu. Onda sam samo stavio kvacicu multimedia i rest komp i sve je ok...e sad jeli to tako treba biti ili ? ili treba uraditi i ovaj drugi korak kako bi se to popravilo ? Hvala :)

eXer

Ajde pokušaj i sa tom drugom kvačicom, kod mene je takođe win7 x64 i bez problema sve radi ping UVIJEK >50. Takav slučaj stvarno nisam susretao.

Ako ne bude ok, vrati sve na prvobitno, ne moоeš baš bez zvučne karte da se igraš :).

Lijep pozdrav

brzi

plss ljudi dodajte me na xf : stjepan222

NAPRAVIO SAM SVE KORAKE KAKO SAM TREBO JEDNOSTAVNO PING MI JE OD 60-90 IMAM WINDOWS 7 64 BIT IMAM BRZ INTERNET 4MB/S I IMAM JAK KOMPJUTER: AMD FX 4100 QUAD CORE PROC.. 3.60GHZ RAM MI JE 8 GB,NOVA ASUS MATIČNA
I JEDNOSTAVNO MI LAGGA KORISTIM 333 FPSA U CODU AL JEDNOSTAVNO MI JE PING VELIK I NEMREM TO RIJEŠ IT STOGA MOLIM VAS DA ME DODATE I POMOGNETE MI OKO TOGA

turija-satan

Pozdrav, ja sam ovde nov, a doshao sam nakon izlaganja problema drugarici koja igra sa vama, ja igram MW3 samo, do pre 20 dana sam imao XP sp2 na mashini intel4 2x 3.0GHz geforce 7300 gt 256mb i 2GB RAM-a, onda sam kupio josh 2GB RAM-a koji sistem vidi na 75%, i stavio W7 ultimate... i pochinje haos, igra ima neverovatne lagove, ping je skochio sa 30 na 550-580, u toku igre ako se malo zaguzva na mapi, bude vishe igracha u blizini- chuje se zvuk kao neko digitalno pishtanje svaki put kad stisnem levi taster misha... ping sam nekako sredio menjanjem internet kablova (SBB je dobio nervni slom od mene al su popravili) i reinstalacijom W7, sad mi ostaje to zakucavanje igre, ali laguje samo meni, ostali vide moje kretnje normalno i to pishtanje za vreme kucanja, temperatura grafichke je oko 52'C... ako neko ima predstavu shta da radim bio bih mu zahvalan Turija  :diablo
samo da dodam, uradio sam kako je napisaono u prvom postu i nishta nije pomoglo, sve isto jedino sam se ja malo privikao na seckanje  :'(

turija-satan

ja samo da napishem da sam sredio komp, problem je bio u malo starijoj matichnoj plochi koja dalje od Viste ne prima... e sad da pishem koji je tek problem bio naterati komp da vrati XP to je druga pricha  :whip3:

Fox.

Quote from: eXer on November 12, 2010, 03:33:49 AM

Lijep pozdrav i sretno

A sta je sa win xp??
daj i za win xp   :stoner:

Vladimir Putin

meni nije ovo što ste naveli smanjilo ping,ALI MI JE ITEKAKO POBOLJŠALO LEPLJENJE,OJAČALO NO-AIM "UDARAC" I EFEKTIVNIJA BOLJA BRŽA IGRA I SVE JE EFIKASNIJE :D hvala vam.