News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Foto natjecaj broj 2: Makro cvijet

Started by zlenzlla, October 08, 2009, 05:03:27 PM

Previous topic - Next topic

zlenzlla

Evo teme za drugi krug. Makro nekog cvijeta. Dakle, nebitno koji je cvijet samo je bitno da je u makro modu (u krupnom planu)
Dozvoljelno po dve slike po clanu.

Evo moje dve:

Tomo_SU

zlenzlla

Zar je suncokret cvijet.  :whistling

Odlicne slike. Samo me interesuje kako si uspeo da uslikas tako sitan detalj na drugoj slici? Jeli sa hack-om ili bez?

Zver

Da li se racuna kada dragonfly bleji na drvetu zivota (cvet). 

@ zlenzila, na engleskom se suncokret zove sunFLOWER

ps. malo doterano u fotoshopu

Tomo_SU

Zver imas blagi glow oko insekta. Otkud to? Osim toga slika je mnogo dobra :)

Quote from: zlenzlla on October 08, 2009, 07:44:36 PM
kako si uspeo da uslikas tako sitan detalj na drugoj slici?

Slikano je sa optickim elementima iz starog ruskog mikroskopa postavljenim ispred objektiva fotoaparata. Dobija se dodatno uvecanje, ali je dof jako mali.

Zver

Dodao sam glow oko insekta u fotoshopu da ga naglasim.

Lider

Eh da mi je pro aparat sve bi bilo drugacije. Ovako nema smisla da se takmicim s krshem. Ne mogu da prenesem svoje impresije :wink:

Zver

Od ljudi koji su postovali slike, niko nema pro aparat, sve su to consumer i prosumer ili superzoom aparati, nista specijalno. Stringonja ima d70 koji je najbolji od svih nasih aparata ovde (citadelove igracke ne racunamo)

Lider

Ne mislim bas pro kao pro, ali ipak malo bolje. Ja imam Kodak od 100 dolara. Znas kad bi ja uslikao s njim ovakve slike kao Tomo, npr. :suicide
:ziveli

Tomo_SU

Ovaj moj je oko 160 dolara. Tako da cena bas i nije mnogo bitna. Aparat u ruke i na posao :)

zlenzlla

Quote from: Lider on October 08, 2009, 10:24:54 PM
Eh da mi je pro aparat sve bi bilo drugacije. Ovako nema smisla da se takmicim s krshem. Ne mogu da prenesem svoje impresije:wink:

Mozes, samo postavi link ka redtube ili nesto slicno.  :tongue2

Da, ovde su skoro svi, da se tako izrazim, obicni fotoaparati. A sad drugi je problem sto vi u gradu nemate cvijeca.  :tease

Nego, salu na stranu, napravi neku slicicu pa postavi. Bitna je ideja. Ne mora to biti neki super makro (ono tomino drugo je za diskvalifikaciju jer je koristena skripta  ;D ) bitno da je pogodjena tema.

m.shadows

A sta je makro mod  :suicide
(vidim,jako sam neobrazovan..)

Tomo_SU

Lider

Rano jutarnje kupanje cvijeca na Suncevim zrakam moga balkona  :). Manje-vise makro
Jbg imam samo jednu vrstu cvijeca na blakonu  :icon_lol:

zlenzlla

Quote from: M. sHaDoW$ :) on October 09, 2009, 11:04:27 AM
A sta je makro mod  :suicide
(vidim,jako sam neobrazovan..)

Polako, ima vremena da naucis. Vidim da ti je Tomo dao linkove da procitas. Evo ti ukratko. Makro je rezim slikanja gdje je objekat koji slikas jako blizu i u krupnom planu. Imas na fotoaparatu opciju "makro" koju kada ukljucis aparat ce da ti izostri detalje koji su blizu (1-100 cm, zavisno od aparata), a zamuti dalje objekte. Vidis da su sve nase slike u ovoj temi u makro modu, dakle objekat slikanja je u krupnom planu.

@ Lideru,

nisam ja rekao da moras da ustajes u zoru da slikas.  :tongue2
Hodaj po livadama sa aparatom kao Hemuli iz Mumijevih sa lupom   ;D

~LoneWolfs~Extreme

Rade čiter,ja mu nebi prizno photoshop xD xD,salim se, jako dobra slika

zlenzlla

Posto nas je Husky izdao i nema ga, ja predlazem tominu sliku za pobjednika za ovu kategoriju, ako niko nema nista protiv.  :whistling
Biraj sledecu temu. Ako ima zainteresovanih.  :D

m.shadows

Evo ljudi i ja sam zainteresovan za sledecu temu...

rUDY

i ja hocu cu da ucestvujem... hocemo novu temu za fotografiju  :super

Zver

Sto se mene tice tema bi mogla da bude Happy and Sad (ako uspete na jednoj fotki da uhvatite ove emocije, super, ako ne, onda 2)

zlenzlla

Moze nova tema. Otvorite novi topic i postavljajte slike. Zveri dobra ideja. Hajde otvori novi topic i daj neku svoju ako imas. Ja  cu probati sutra nesto da napravim.