News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

LAG...?

Started by Tomo_SU, August 26, 2009, 10:13:41 PM

Previous topic - Next topic

Tomo_SU

Poslednjih mesec dana mi mnogo nesto laguje dok igram. Ne znam u cemu je fora, ali dok trckaram po mapi sve je ok. FPS ne pada ispod 250, ali kada nisanim u nekog i taj neko nisani u mene komp mi se ponasa kao da je iz praistorije. Secka, preskace, blokira. Blago receno uzas. Nemoguce igrati sa uzivanjem, nego za svaki kil se treba pomuciti. Na kraju svaki kill je vise sreca nego neki skill.

Net koji koristim je Telekom ADSL 2048/192 kbps (probao sam mesec dana sa 4096/256 kbps isto se ponasa)

Kada sam kontaktirao call centar da se zalim za los net, njihov odgovor je bio da odem na speedtest.net i testiram. Mislim kako ja onoj curi da objasnim da mi laguje igrica :) Kao pa eto radi ti 2048 sta oces!?...

Probao sam testirati pinganjem i tu mi se isto cini da je sve ok

Ping statistics for 217.26.75.58:
        Packets: Sent = 3008, Received = 3002, Lost = 6 (0% loss)
Approximate round trip times in milli-seconds:
        Minimum = 16.5 ms, Maximum = 82.1 ms, Average = 20.3 ms

Da li postoji neki nacin da se testira kvalitet konekcije?

spdR

Udji u igru,kada ti pocne seckati spusti se u task manager i vidi koliko ti procenata procesora jede cod2.I kakav konkretno komp imas (Komponente),odkada ti se desava lag,i koji OS imas ?

Citadel of Pain

Tomo mislim da je razlog, kao i uvek, KATASTROFALAN net u srbiji. Svi ti kablovi, telefonske zice, vodovi sve se to raspada.
Ni sam ne znam kako uopste radi i ovako kako (ne)radi.

Do servera nije, komp radi na nekih 20 % opterecenja i zverka nikada ne stuca. Sav taj ADSL ( pa i najveci deo Veratovog) ide preko Telekoma.

Pazi moje iskustvo. Imao sam SBB godinama i na kraju mi toliko lagovalo i ping mi skakao da sam posle 752 idiotska razgovora sa njihovom tehnickom podrskom presao na Telekom ADSL.

Sada mi radi odlicno, bas juce na serveru kukas kako ti laguje a meni linija raaavna, radi prefektno.
A eto, obojica isti ADSL koristimo, e tu na scenu stupa nasa srpska tragedija od neta.

Net nam nije nista bolji od zeleznice, puteva, vlade i ministara, javnog servisa i svega ostalog sto je na ivici kolapsa u ovoj ruiniranoj drzavi. Ali kad moze covek da se igra, ove ostale stvari se daju i zanemariti  :wink:

Tomo_SU

Quote from: spdR on August 26, 2009, 10:20:13 PM
Udji u igru,kada ti pocne seckati spusti se u task manager i vidi koliko ti procenata procesora jede cod2.I kakav konkretno komp imas (Komponente),odkada ti se desava lag,i koji OS imas ?

Laguje poslednjih mesec dana a mozda i vise.

Sto se tice komponenti ne verujem da prave problem jer je pre sve lepo radilo, a poslednjih dana sam jedino dodao jos 2gb rama.

Windows XP SP3
Asus P5B
core2quad Q6600 2.4 Ghz
Kingston 4Gb 800mhz CL5
Gainward 4870 GS

Moguce da je sranje net, ali bih ipak voleo da nekako mogu testirati nekim softverom. Da dobijem neke brojeve pa da uporedim sa ostalima.

spdR

Skeniraj kompijuter sa programom ComboFix i sa nekim anti-virusom,mozda ti se virus zakacio.

Interesantno mi je da ti se desava taj problem samo kada nisanis.Ipak,sumnjam da je do neta,vecina nas koristi DSL i nema problema.

Probaj sledece.
Udji u igru,spusti se u task manager i proces CoD2MP_S.exe stavi na HIGH PRIORITY (prvo probaj s tim,a onda sa REALTIME)...Ako je do proca (u sta sumnjam,mada s obzirom da COD2 koristi samo 2 jezgre a to je quad,dodje ti na isto kao moj procesor na kome se nekada desavaju takvi laggovi),onda ne bi trebalo da laguje i imaces konstantan FPS - verovatno...

iskljuci sve nepotrebne procese dok igras usput

Podpredsednik

Ja imam isti problem ko Toma vec par meseci, mislio sam da me komp jebava pa sam formatirao, to mi je ranije pomagalo ali u ovom slucaju ne. Neverovatno da u tom momentu kad pucam u nekog a taj nisani prema meni, jako zalaguje, moj rafal mu ne moze nista a njegov jedan metak me ubije ko iz p....!

Skelety

evo ja sam imao neko vreme proglema uzasnim lagom i sa fps-om dok nisam naleteo na jedan programcic koji izgasi sve stvari na kompu koje nisu potrebne dok igrash igriciu,izuzetno dobar program skinite ga!
Download >>>
http://www.speedyshare.com/411560722.html

Zver

Pa ljudi nema to apsolutno nikakve veze sa hardverom, zar ne vidite da covek ima quad/4gb/4870, to je masina na kojoj cod2 na 250 fps i full hd rezoluciji nikada nece ni stucnuti.

ADSL 100%, to sto radi kod nekoga dobro a kod nekoga lose, pokazuje samo stanje infrastrukture.

Skelety

Quote from: Zver on August 27, 2009, 11:23:37 AM
Pa ljudi nema to apsolutno nikakve veze sa hardverom, zar ne vidite da covek ima quad/4gb/4870, to je masina na kojoj cod2 na 250 fps i full hd rezoluciji nikada nece ni stucnuti.

ADSL 100%, to sto radi kod nekoga dobro a kod nekoga lose, pokazuje samo stanje infrastrukture.
:scenic jbg meni ovo pomoglo :P

Zver

Mozda ti je pomoglo, ali garant nemas quad/4gb/4870

spdR

Veruj mi da ti u COD2 vise koristi neki c2d od 2.3 /2,4 ghz nego Quad.Nema u codu2 koristi od te 2 extra jezgre jer ih on NE koristi.
Tako da,gledaj da je to u COD2 kao jedan c2d od 2.4 ghz (sto je opet dobro) ali moze ipak da stvori takve probleme (kazem ja imam slican takav 2.2 ghz pa opet zna nekad da zeza i da lagga)...

Zver

Istina je to sto pricas, ali da bi igrica napravila hardware lag morala bi da koristi preko 90 % procesorske snage, sto nikako nije slucaj. Iako cod2 koristi 2 jezgra, nije isto to sto ti imas c2d kojem rade oba jezgra (100%) i q6600 koji koristi 2 jezgra (50%). Jednostavno tomicin procesor je manje opterecen nego tvoj i to za nekih 60 %, da ne pricamo da je na plocama koje podrzavaju q procesore veca propusna moc, kako memorije tako i procesorskih proracuna.

ZAKLJUCAK JE SLEDECI> NEMA TEORIJE DA JE U PITANJU HARDVERSKI LAG mozete ovo uzeti kao AKSIOM

INACE, kako biste objasnili situaciju da mu je do pre nekoliko dana sve radilo super, a sada ne radi. Ja bih rekao da je u pitanju agregacija kod nasih provajdera koji besomucno kace nove korisnike bez obzira sto je infrastruktura napravljena za manji broj linija.

Kao da na obican put sa 2 trake naguras automobila kao na autoput sa 6 traka (svi ce se kretati sporo). Jednostavno guzva u saobracaju.

Dodatni problem je sto je i verat u istom tom zacaranom krugu sa telekomom pa onda dobijas kasnjenje na obe strane.

VIP.er

I ja mislim da je do neta, Telekom jeste bolji provajder od SBB-a, ali to mu daje slobodu neispunjenja norme korisnicima koji za nju placaju, a ne dobijaju ono za sta plate, ja imam ADSL paket isti kao Tomin, posle ponoci obavezno na svakih 10-15 min puca veza  :wink2

spdR

ma nisam rekao da je do hardvera,nego sam govorio o tim procesorima :D
i ne znam,meni cod2 na c2d jede 50% uvek (nikada preko),jel to normalno ? nek jede i 70 al onda bude konstantniji fps :)

ako ti nista ne pomogne probaj reinstalll wina ili probaj pocistiti sa combofixom i nekim avom ...i naravno sa spyware doctorom/ad aware (uvek virus neki moze da zeza)....ma da ako je do neta od ovog svega nema koristi :)

Tomo_SU

Kada butujem biram drugi hard disk na kom je XP. Ne sumnjam u viruse i ostalu gamad, jer taj Windows XP koristim samo za igranje. Sve ostalo mi je u Windows 7.

Ostaje mi da probam OC procesora i eventualno da pojacam prioritet za CoD2_mp.exe

Skelety

Quote from: Zver on August 27, 2009, 12:38:18 PM
Amd 4000+
asus m2n
4gb ram ddr2 667

Citadel of Pain

Quote from: Tomo_SU on August 27, 2009, 02:27:14 PM
Kada butujem biram drugi hard disk na kom je XP. Ne sumnjam u viruse i ostalu gamad, jer taj Windows XP koristim samo za igranje. Sve ostalo mi je u Windows 7.

Ostaje mi da probam OC procesora i eventualno da pojacam prioritet za CoD2_mp.exe

Ne trosi vreme badava prijatelju. Net, net i samo net, Sigurno ti CPU nije problem, za taj tvoj komp COD2 mu dodje kao tetris,
kakav crni OC CPU-a.
Ako ipak sumnjas, pokreni u lanu cod2, ili singe player i videces da ti nista nece bagovati.
Tokom godina iskusio sam periode laga, svaki put se sredilo samo od sebe ( ili sam morao da menjam provajdera grrrr ),
do makine nije bilo nikada.
Razgovarao sam sa dosta ljudi koji su veoma dobro upuceni u stanje neta kod nas, prijatelj mi drzi jednog od provajdera a jos par njih je zaposleno u ISPovima, i od svih sam cuo istu pricu o rasulu u samoj infrastrukturi i netu koji u Srbiji jedva da radi.
Rade je spomenuo agregaciju, e to je tema za sebe ufufu sta rade majko mila...

Zver

Quote from: Skelety on August 27, 2009, 02:29:51 PM
Quote from: Zver on August 27, 2009, 12:38:18 PM
Amd 4000+
asus m2n
4gb ram ddr2 667

Kao sto rekoh, taj procesor je igracka za q6600

Tomo_SU

Ipak sam ga sinoc malo kloknuo. Lepo radi na 2.88 Ghz sa box kulerom (60c). Nema razlike u igri, i dalje laguje.
Isprobao bih ga sad preko wirelessa ali sam prodao opremu jer sam mislio da vise nece trebati.

Ostaje mi da se nadam boljem netu :)

Hvala svima na odgovorima.

komara

Quote from: Tomo_SU on August 28, 2009, 07:17:24 PM
Ipak sam ga sinoc malo kloknuo. Lepo radi na 2.88 Ghz sa box kulerom (60c). Nema razlike u igri, i dalje laguje.
Isprobao bih ga sad preko wirelessa ali sam prodao opremu jer sam mislio da vise nece trebati.

Ostaje mi da se nadam boljem netu :)

Hvala svima na odgovorima.
Do neta je sigurno ja koristim neobee 2048 i isto poslednjih par dana lag ,pucam  nista se ne desava(treba da ispucam ceo okvir da bi nekog ubio a sve mi nekako  usporeno i ponekad secka) ping mi pokazuje 30