News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

PAM 2.04 PUBLIC SERVER

Started by $tring, January 22, 2008, 09:41:25 PM

Previous topic - Next topic

$tring

:) Pokrenut je PAM 2.04 PUBLIC SERVER ....

PAM mod se igra na svim CB takmicenjima, i razlikuje se po tome sto je pucanje znatno teze nego na default COD2 igri. Mnogo se teze protivnik pogadja pa je stoga ovaj server predvidjen za ozbiljnije igrace.

Igra se u dva poluvremena. Igra se 15 minuta, nakon cega se strane promene. Poluvreme je takodje ako jedna ekipa napravi 5 poena.

Na serveru su dozvoljen dim (jedna sotka, jedan dim) i jedan snajper! (sad ce mnogi da se obraduju)  :wink:

Statistike sa ovog servera NE ULAZE u glavne statistike, ali se sve loguje. Statistike ce biti odvojene od MAIN i GARAGE statistika i tokom meseca cemo razdvojiti statistike na ove standardne i PAM statistike.

Ovo je server za PRO igrace i one koji bi to zeleli da postanu... :)

ADRESA SERVERA JE :80.74.160.88:28964

Toliko za sada... bice verovatno jos dosta korekcija u samoj igri...

clumsy

odlicno. bilo bi super da se odvoje statisike PAM servera. to bi bilo odlicno. :)

i instalirati punkbuster protiv humanog :)

ristic

a ovaj, kako se zaraduju ti poeni ???

a zar mora taj punkbuster ? :( i dalje ce me izbacivati bez razloga :(

KIKI

cool
samo da nadjem vremena da igram malo

Sluzhba Vneshney Razvedki

oooooooooooooooodliiiiiiiiiiicnoooooooooooooooooooo  :!:
ide mi bolje nego na mein-u i garazi  :wink:
ovo treba se prebaci na mein a sadasnji mein na garazu  :!:
i to 'odma !!!!!!!!!!!!!!!!!!

[WC]=CyClops=

Quote from: "Sluzhba Vneshney Razvedki"oooooooooooooooodliiiiiiiiiiicnoooooooooooooooooooo  :!:

Prebaci? Pa zar nisu na istom kompu svi ovi sa IP-ijem koji završava na 88?

Mogla bi to biti mreоa kompova ali nekako sam skloniji vjerovati da je riječ o istom stroju.

$tring

Quote from: "[ZD=CyClops="]
Quote from: "Sluzhba Vneshney Razvedki"oooooooooooooooodliiiiiiiiiiicnoooooooooooooooooooo  :!:

Prebaci? Pa zar nisu na istom kompu svi ovi sa IP-ijem koji završava na 88?

Mogla bi to biti mreоa kompova ali nekako sam skloniji vjerovati da je riječ o istom stroju.

Jedna je masina u pitanju. Na njoj su pokrenuti svi serveri. Iron-ov predlog je da se Main ostavi takakv kakav jeste, a da se od GARAGE servera napravi PAM server. I mislim da bi statistike morale da se odvoje.

vasili

‚aleluja

sada da vidimo kako cete igrati  :D

[WC]=CyClops=

Ja znam da ću na PAM-u igrati, ako zbog ničeg drugog, onda zbog promjena strane u poluvremenu. Najbolja stvar koju sam vidio do sada u postavkama servera. Sad je sve na timovima, nema više izgovora na naklonjenost mape. jednoj strani :wah: .

Ako vas zanima mišljenje razularene rulje postavite neki pool.

Moje subjektivno je da je Garage bolje sloоen od Maina. Ima limit na 1 SG, map vote, spori helth regen i smoke (koji dodaje masu na taktiku u CTF).
Main ima samo ime da je glavni, ali je i ime GARAGE više cool :)

Ali koji god da ostane, smanjite runde na 20 min, imajte milosti :O)

Kad je mapa nepopularna, ili su timovi nebalansirani, 30 min je mučenje i ljudi pobjegnu sa servera.

vasili

Quote from: "string"
Jedna je masina u pitanju. Na njoj su pokrenuti svi serveri. Iron-ov predlog je da se Main ostavi takakv kakav jeste, a da se od GARAGE servera napravi PAM server. I mislim da bi statistike morale da se odvoje.
prebacite to 'odma - danas !

El Muerte

Quote from: "vasili"i + ima snipera :D
koji cemo ukinuti :D

vasili

Quote from: "El Muerte"
Quote from: "vasili"i + ima snipera :D
koji cemo ukinuti :D
necete

*MTBOX*

MAIN i GARAGE mislim  da ovi serveri treba da ostanu kakvi jesu ako je mogucje da ovaj bude trecji kao sto je sad

IronC

Quote from: "*MTBOX*"MAIN i GARAGE mislim  da ovi serveri treba da ostanu kakvi jesu ako je mogucje da ovaj bude trecji kao sto je sad
Mislim da ta opcija nije dobra jer se tesko skupi dovoljno igraca da sve bude puno a poenta je vezbati PAM kad ima malo guzve.

ristic

zamenite Main server sa ovim...garage je bolji, kao sto je rekao cyclop...imas jednu sotku, dimnu, spor regeneration....

Alekre

tebe ama bas niko ne zarezuje ni za crvljivu sljivu  :lol:
idi vezi goblene malo  :lol:  :lol:  :lol:
garaza treba se ukine - jer suvise dugo se vraca zdravlje i puna je mentola :lol:
danas sam bio i napravio masakr  :lol:
a onda navece dodju nabedjene igracine iz zd i slicni da si poboljsaju atatistiku :lol:
treba povecati tezinu a to ce da se uradi ovim novim modom i mein-om
eventualno trece sd i nista vise
a povecati kapacitet glavnog i pam-a na recimo 16 : 16 i to bi bilo taman

Podpredsednik

Quote from: "Sluzhba Vneshney Razvedki"tebe ama bas niko ne zarezuje ni za crvljivu sljivu  :lol:
garaza treba se ukine - jer suvise dugo se vraca zdravlje i puna je mentola :lol:
a onda navece dodju nabedjene igracine iz zd i slicni da si poboljsaju atatistiku :lol:
Ti da mozes, ti bi igrao na svim serverima odjednom!!! HAHAHAHAHA

[WC]=CyClops=

Quote from: "Sluzhba Vneshney Razvedki"tebe ama bas niko ne zarezuje ni za

Haha ti napravio masakar? Moоda ujutro kad iovako igraju dječica koja ne idu u školu i ne rade (dakle ispod 7 godina) i ti.

A kad dođe prava ekipa, onda samo sjediš u bazi i gineš. Pa toliko sam te puta ubio da mi te je skoro pa оao. Evo narednih par puta ću proći pored tebe i poštedit ću ti оivot iz samilosti da se ne moraš ponovno penjati preko kamiona iznad tunela na Tobruku svako malo. Smiješno te vidjeti kako skakućeš tamo.

eee komplexu jedini od klanova na garazi ste vi iz zd :lol:
da poboljsate statistiku :lol:
pa ja moram po nekoliko puta da skocim da bi se popeo tamo a ti posto imas ubrzanu igru to mozes iz prve  :wink:
pravi komplexas igra sa citom :lol: :lol: :lol:
p.s.- penjem se tamo jer je ekipa bila total moronska - sto znaci da od pet-ses' uzimanja zastave nijednu nisam mogo' vratim pa koj qrac da ginem bzv ....
a da
dok se nisu pojavili ovi zd komplex-stekeri pravio sam total masakr i usput kidao zastave kad sam 'teo :lol:

ristic

Quote from: "Podpredsednik"
Quote from: "Sluzhba Vneshney Razvedki"tebe ama bas niko ne zarezuje ni za crvljivu sljivu  :lol:
Ti da mozes, ti bi igrao na svim serverima odjednom!!! HAHAHAHAHA

hahhahahahahahahaa :D :D

viga sluzba .... kida ga cyclop pa se vadi :)

al jeste, na garage su uglanvom slabiji igraci...

[WC]=CyClops=

Nije baš tako, sloоi se vrlo gusta ekipa na garоi noću.

Osim nas na garaоi budu , Viljushka, FreeStyler, DeathCharge, Lun, CERCIL, ristic, Jogi, QiiQ, Tomo_SU, Zox i još dosta dobrih igrača (da se ne uvrjede izostavljeni jednostavno mi se neda više tipkati imena :)).

Bude i bitangi i budaletina. Kako kad, nekad zaista nema dobrih igrača ali onda se prebacimo na MAIN ako se moоe ući.

E sad 2 su razloga zašto ZD igraju na garaоi. A to su:

1) Skoro uvijek moоemo nas 3-5 ući istovremeno, jer mi budemo fino u gradu na piću i onda se dogovorimo da idemo doma igrati. Dođe nas odjednom više i nema mjesta za ući na main (pa koliko smo puta molili bitange da kiknu spectatore da uđu oni koji bi zaista i igrali - treba staviti autokick spectatora za 5 min :) ).

2) GARAGE je nama jednostavno bolji server po postavkama. MAIN nema limit na SG, i onda ti na burgundiji i El Alamainu svi SG imaju  (ako i nemaju s poda ih skupe jer ih je more po podu).
Nema dima (pa Sluоba i slični mogu štekati bolje na zastavi).
I helth se suviše brzo obnavlja na mainu.

Te stvari pod 2 su zapravo presudne zašto ja preferiram GARAGE. Ali sad je tu PAM server koji je još bolji (mijenja strane u poluvremenu na mapi, jedna bomba koju ni kuhati ne moоeš i zahtjeva više skilla za ubiti). Mi bi najradije tamo da nije uvjek prazan.

Dakle junaci, ajmo na PAM!

$tring

Te stvari pod 2 su zapravo presudne zašto ja preferiram GARAGE. Ali sad je tu PAM server koji je još bolji (mijenja strane u poluvremenu na mapi, jedna bomba koju ni kuhati ne moоeš i zahtjeva više skilla za ubiti). Mi bi najradije tamo da nije uvjek prazan.

Dakle junaci, ajmo na PAM!

I meni je Garage sever nekako drazi.... :) Mislim, u odnosu na Main server. PAM server smo najvise stavili zbog preciznosti, odnosno nepreciznosti oruzija sa kojim se igra. Sva CB takmicenja se igraju na PAM modu. Kreatori PAM moda jednostavno nisu mogli (a ne znam zasto) napraviti PAM+Powerserver. Mislim da su imali neka ogranicenja u igri pa su napravili dva zasebna mod-a. Powerserver je meni bolji jer ima mnogo vise podesavanja i sminke, ali opet sve je to uzalud kad ceo svet igra na takmicenjima PAM... Ex..  A toliko sam se navikao na ove nase bombe i bez snajpa.... No, na PAM SERVERU-u cemo ostaviti sve kako je na CB-u. Da se ljudi naviknu i na takvu igru. Znaci, svima jedna bomba, jedna sotka, jedan snajp i jedan dim.

Ostaje jos samo pitanje da li ukinuti garazu i pretvoriti je u PAM GARAGE server. Odnosno, smo izmeniti adrese posto je ekipa navikla vec na 28961 port (garage server)

clumsy

ako mozes da stavis na toj pam ver. opciju sporog oporavka, odmah menjaj sa garage. bice mnogo bolje i teze. sto se tice onog sd servera bolje ugasi jer niko ne dolazi. svi su toliko kukali sto nema sd, onda na kraju niko nece da igra. tuga. e i na toj pam verziji mogao bi da smanjis vreme. stavi svaku rundu po 10 min.

IronC

Quote from: "clumsy"ako mozes da stavis na toj pam ver. opciju sporog oporavka, odmah menjaj sa garage. bice mnogo bolje i teze. sto se tice onog sd servera bolje ugasi jer niko ne dolazi. svi su toliko kukali sto nema sd, onda na kraju niko nece da igra. tuga. e i na toj pam verziji mogao bi da smanjis vreme. stavi svaku rundu po 10 min.
Ne, PAM mod necemo modifikovati bice bas onakav kakav i je ste u originalu i kako se igra na CB i to je to sto se mene tice ja bi ga stavio da bude sto se broja igraca tice isto kao i main. I na ta dva servera bi masa trebala da se okuplja.
E sad ja bi power mod prebacio na port od garaze a pam mod na port od main servera, i onda imamo extra posecenost na main portu je ipak slozicete se da vise ljudi dolazi na main nego na garazu, garaza je uvek bila backup varijanta kada nema mesta na main-u.
Drugim recima bolje je igrati kada je igra teza, sto meni licno ne odgovara jer je prava umetnost pogoditi puskom nesto u PAM-u :)  (sa visokim pingom),ali sam ipak za to jer te vezba u takvim uslovima cini boljim igracem.

[WC]=CyClops=

Pa ako hoćeš masu ljudi na PAM-u, jednostavno stavi PAM kakav se igra na warovima na main i gotovo. Ili čak stavi PAM na oba, main i garage da su isti  :)

Uopće ne vidim smisao zadrоavanja ovih drugih modova (extreme ili što već se trenutno korisiti?).

Zver

Meni sasvim odgovara da se igra pam, i na mainu i na garazi

$tring

Quote from: "[ZD=CyClops="]Pa ako hoćeš masu ljudi na PAM-u, jednostavno stavi PAM kakav se igra na warovima na main i gotovo. Ili čak stavi PAM na oba, main i garage da su isti  :)

Uopće ne vidim smisao zadrоavanja ovih drugih modova (extreme ili što već se trenutno korisiti?).

Trenutno se igra Powerserver mod. To je prakticno samo blagi dodatak. Ne menja igru, nego imas dosta finesa oko samog podesavanja. Najvaznije od svega zbog cega sam ga i stavio jeste logovanje svih stanja vezanih za zastavice! Poenitrane, vracene, ukradene, asistencija itd... ... PAM mod NE PODRZAVA NI JEDNO STANJE! :( ... uopste ne belezi u log fajl bilo sta vezano za zastavice. Zbog toga ga posebno ne volim. Bilo bi divno kada bi tu 'nepreciznost' mogao da prenesem na POwerserver... ali to je samo moje mastanje.

Mozemo jos razglabati sta je najbolje da uradimo, ali sta god da se desi mislim da je najbolje razdvojiti PAM statistike od ovih MAIN+GARAGE statistika. PAM je mnogo tezi pa samim tim nema smisla imati iste statistike. A i zastavica nema.... tako da..............

i sta sad da radimo ?!?!?!?!
pam je definitivno najbolji
e do qrca .....  :(

VIP.er

Quote from: "string"
Quote from: "[ZD=CyClops="]Pa ako hoćeš masu ljudi na PAM-u, jednostavno stavi PAM kakav se igra na warovima na main i gotovo. Ili čak stavi PAM na oba, main i garage da su isti  :)

Trenutno se igra Powerserver mod. To je prakticno samo blagi dodatak. Ne menja igru, nego imas dosta finesa oko samog podesavanja. Najvaznije od svega zbog cega sam ga i stavio jeste logovanje svih stanja vezanih za zastavice! Poenitrane, vracene, ukradene, asistencija itd... ... PAM mod NE PODRZAVA NI JEDNO STANJE! :( ... uopste ne belezi u log fajl bilo sta vezano za zastavice. Zbog toga ga posebno ne volim. Bilo bi divno kada bi tu 'nepreciznost' mogao da prenesem na POwerserver... ali to je samo moje mastanje.

Mozemo jos razglabati sta je najbolje da uradimo, ali sta god da se desi mislim da je najbolje razdvojiti PAM statistike od ovih MAIN+GARAGE statistika. PAM je mnogo tezi pa samim tim nema smisla imati iste statistike. A i zastavica nema.... tako da..............

Ma kakve statistike... pa samo ce se upropastiti igra na serveru... po meni je bolje bez statistika

[WC]=CyClops=

Potpuno se slaоem s Viperom, je li moguće da se to on promjenio bitno na bolje od kad je bitanga? Ko mu je kičmu lomio prilikom preodgoja? :D

Zver

E stvarno viper, u poslednje vreme ga vidim kako nosi zastavu, pa kaze da statistike nisu bitne, sta se dogodilo, jel ti neko sipao nesto u sok ? :)

KIKI

pa i nisu ko dovoljno dugo igra na serveru zna sa kime se ne moze zajebavati.Mislim sve je to fino kao statistika itd ali jebote svi su poceli svakih 30 min da posecuju sajt i gledaju jesu se popeli za 2 ili jedno mesto
mislim jebes to

[WC]=CyClops=

Ma treba samo staviti PAM na garaоu i to odmah, pa ko оeli nek igra na mainu eXtreme s jednim statsima, a ostali na garaоi PAM s drugim statsima.

Jer dok god ima ovako 2 servera na iste statse, nema dovoljno igrača za PAM server koji onda stoji prazan, a bolji je.

Ona promjena strana u sred runde čini sve mape jednako poštenim jer obje strane moraš igrati. Ne moоe bolje od toga. I uz to ima samo jedna bomba i ima i sniper za clumsija da mu se više ne smiju na TSu :) (dakle sve što su ljudi po forumu traоili).

clumsy

Quote from: "[ZD=CyClops="]Ma treba samo staviti PAM na garaоu i to odmah, pa ko оeli nek igra na mainu eXtreme s jednim statsima, a ostali na garaоi PAM s drugim statsima.

Jer dok god ima ovako 2 servera na iste statse, nema dovoljno igrača za PAM server koji onda stoji prazan, a bolji je.

Ona promjena strana u sred runde čini sve mape jednako poštenim jer obje strane moraš igrati. Ne moоe bolje od toga. I uz to ima samo jedna bomba i ima i sniper za clumsija da mu se više ne smiju na TSu :) (dakle sve što su ljudi po forumu traоili).

dobices ti svoje :)
moja igra na PAM-u sa snipom je podjednaka blagom idiotizmu.

Zver

Mislim da je Viper ubo direktno u centar. Live statitstike po meni mogu samo da pokvare pristup igri. Evo ja na primer, svoju statistiku pogledam negde na sredini meseca i na kraju meseca. Najzanimljivije mi je da vidim koliko sam imao headshotova. Ali vidim da ljudi znaju da cuce recimo na libiji u desnom cosku dzamije celih 30 minuta igre. Kad pogine, on se spawnuje i pravac u desni cosak dzamije. I onda ima neku jezivu statistiku, zavrsi mapu sa 100/10.

Pa naravno da ti je K/D ratio 10 kada se nisi pomerio sa mesta celih 30 minuta. Ali da li je on ustvari doprineo timskoj igri. Po meni nije ni malo, zato sto je svih 30 minuta igrao cisto za sebe i svoju statistiku. Takvi likovi znaju da gledaju kako im zastava odlazi ispred nosa ili da im nosioca zastave ubijaju pred ocima, zastava ostaje, a oni ne skacu da je odnesu nego cekaju da dodju protivnici da je vrate pa ih ubijaju.

Blago receno katastrofa.

Potpuno se slazem sa cyklopom, PAM na garazu a extreme na main. Mislim da ce tako pam uvek biti popunjen igracima koji hoce malo da se pomuce i da igraju za tim. Posto sada nije logicno da se igra na pamu kada tamo nema nikoga.

OVER AND OUT

[WC]=CyClops=

Quote from: "clumsy"

Heh to sam pročitao na forumu u opisu jednog od warova, međutim nisam baš siguran da je to tako.

Močan je snipe, još kad se uzme u obzir da se ljudi nisu naviknuli da ga ima, bit će lakih meta za trening do se taktike igrača prilagode činjenici da sad postoji sniper na mapi, šteki iz mračnog prozora :)

clumsy

Heh to sam pročitao na forumu u opisu jednog od warova, međutim nisam baš siguran da je to tako.

Močan je snipe, još kad se uzme u obzir da se ljudi nisu naviknuli da ga ima, bit će lakih meta za trening do se taktike igrača prilagode činjenici da sad postoji sniper na mapi, šteki iz mračnog prozora :)

jeste, tako je. gl. mete su mi bili string i rudy. hahahaha. uzas. fora je sto niko ne zna dobro da igra snipom, pa kao ja uzeo da se pravim baja sa velikom pucom.

:lol:
i sta se ceka sad kad su se svi izjasnili da ide pam na garazu ?!?!?!?!?!?!

VIP.er

jeste, tako je. gl. mete su mi bili string i rudy. hahahaha. uzas. fora je sto niko ne zna dobro da igra snipom, pa kao ja uzeo da se pravim baja sa velikom pucom.

Pa sad imamo Spartanca koji dobro igra snipom i mislim da ubuduce snip nece predstalvjati problem

$tring

Quote from: "Sluzhba Vneshney Razvedki":lol:
i sta se ceka sad kad su se svi izjasnili da ide pam na garazu ?!?!?!?!?!?!

Hah... evo bas veceras razmisljam sta je najpametnije da uradim... :) Sve se razmisljam da li da MAIN pretvorim u PAM server ili da to bude GARAZA? :) ... Slazem se da nema smisla imati 3 servera jer realno nema toliko ljudi da popune sva tri, a po inerciji svi dolaze na MAIN i GARAZU.......  U svakom slucaju odvojio bi statistike. Posto je PAM ipak PRO stvar....... Moram ovih dana da napravim pretumbavanje servera. A u celoj prici mozda i SD ukinemo posto se i ovako niko ne igra!  :roll:

sd ukinite obavezno - to ama bas niko ne igra
meni je to odvratno kauntersko sranje
e ako pam prebacite na main onda ce biti dva servera sa dimnim bombama
bolje samo zameni garazu - ionako ce tu ljudi da se brze naviknu

VIP.er

Bolje namesti PAM umesto main servera da ima mase, a garage neka ostane kakav jeste

$tring

Quote from: "VIP.er"Bolje namesti PAM umesto main servera da ima mase, a garage neka ostane kakav jeste

Ostaje pitanje dimnjaka. Napravio bih jedan server sa dimom a jedan bez.

Podpredsednik

Ma ostavi MAIN kakav jeste, manite se tih PAMpersa, navikao sam na MAIN i meni je savrsen takav kakav je! :)

[WC]=CyClops=

Ja sam s Viperom na ovoj, ostavite garagicu kakva je, bar ima dobro podešen mod u više stvari, a na main zabiješ PAM.

I eto ti 2 super servera tako da ako je i PAM popunjen, opet ima pristojna alternativa u vidu garaоe :)

clumsy

treba da se stavlja na main PAM ver. opao je kvalitet igre. mnogi samo cekaju negde kao humani, ali kada se ubaci pam probace a nece im nesto dobro ici. zato treba skinuti main, garazu ostaviti kakva jeste. na PAM verziji obavezno ostaviti poluvremena. to je i najjaca strana te PAM verzije. jedna shotka, smoke i jedan snip za svaku stranu.

vecina se slaze  :!:
i sto ne stavljate pam na glavni ?!?
p.s.-mnogo mi bolje pam ide nego main :lol:

Nina

Quote from: "clumsy"treba da se stavlja na main PAM ver. opao je kvalitet igre. mnogi samo cekaju negde kao humani, ali kada se ubaci pam probace a nece im nesto dobro ici. zato treba skinuti main, garazu ostaviti kakva jeste. na PAM verziji obavezno ostaviti poluvremena. to je i najjaca strana te PAM verzije. jedna shotka, smoke i jedan snip za svaku stranu.

Potpuno se slazem!PAM sto pre na main server!

djubre

Sve je lako kad si mlad. U potpunosti se slazem sa svim promjenama ma kakve one bile,meni to nece nista promjeniti jer:
Djubre ostaje Djubre!

[WC]=CyClops=

PAM je odličan samo gadno štuca kad broj igrača pređe 18, pa moоda da spustite limit sa 24 na 18 kao i na ostalim serverima?

E da, i side swap u pola runde je najbolji dio PAM-a, zbog čega je to izbačeno?