News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Zaštopa mi racunar

Started by zlenzlla, March 15, 2009, 03:52:06 PM

Previous topic - Next topic

zlenzlla

Problem: kada uđem u neki folder (bilo koji) zaštopa mi računar. Apsolutno ni jedna komanda ne radi. To traje jedno minut i onda se sve vrati na staro. Skeniran je Nod-om, KIS 2009 i Spyware Doctorom. Ni jedan nije ništa našao. Reinstalirao sam Windows i opet isto, Defragmentirao sam HDD i opet isto.

Ima li neko ideju šta bi moglo da bude u pitanju i kako da to riješim?

Citadel of Pain

Za pocetak skini neki softver za dijagnostiku diskova, recimo hdd life pa proveri da ti ne crkava mozda.

zlenzlla

Stanje je ovakvo:

- health status - OK (92%)
- performance - EXCELLENT (92%)
- temperature - 29

PS: HDD je Maxtor 6G160P0
Zaboravio sam da napomenem da mi se ovo ne desava uvijek nego povremeno.

Citadel of Pain

ok, znači nije hard.

Ajde skini pa instaliraj nove drajvere za chipset i sve ostalo sto imas na ploči.
Onda flešuj bios.

zlenzlla

Mislis na drajvere od maticne?  Kako da flesujem bios? Nisam to nikada radio pa ne znam.

*SPARTANAC*

Zar ne bi trebalo ovo da ide u help desk temu?

PS. meni se ovo desavalo i ja pokusao da restartam komp i kad sam hteo da ga upalim *error boot disk faild* (crko HDD)  :icon_confused:

zlenzlla

Kakva si ti bitanga kad ne znas ni gdje ti se sta nalazi na forumu.  ;D

Helpdesk je pomoc za COD, a ovo je problem vezan za racunar koji nema nikakve veze sa igrom.

Meni se ovo desava vec neko vrijeme. Oko mjecec ili cak dva.

Podpredsednik

Meni se to desavalo na starom kompu, uspeo da resavam sa zamenom pozicija HD i DVD-ROM-ova na IDE kablovima, pomagalo je neko vreme. Pa kad nije vise pomagalo, kupio sam nove kablove, pa je opet radilo neko vreme i onda je crklo napajanje, stavio sam novo i za sad radi ok. Mislim da su komponente vukle previse napona i kad je dolazilo do maksimalnog opterecenja, HD nije imao dovoljnu jacinu napona i to ga je bunilo, posle mu je trebalo neko vreme da se vrati u normalu a mozda mu je pomagalo i to sto sam ga prebacivao sa grane na granu, dok sam se tripovao da je IDE kabal u pitanju! Razmisli malo, mozda i tebe nesto slicno muci.

zlenzlla

hmm Moze biti. I ja sam nedavno mijenjao napajanje. Bio neki skok napona pa mi je stradao UPS i napajanje. Uzeo sam napajanje iste snage.