News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Za one koji ne znaju kako da pobojsaju FPS za 5% :)

Started by *SPARTANAC*, December 08, 2008, 04:29:41 AM

Previous topic - Next topic

*SPARTANAC*

Ukratko da pomognem onima koji bi hteli neki fps vise i neki lagg manje... :)

1. Ako niste skoro obarali sistem obavezno odradite to jer mogucnost da imate spywere ili neki trojanac su velike.
PREPORUCUJEM WIN XP SP 3 - na njemu cete uzeti MINIMUM FPS-a ali ce vam komp bolje raditi! 100% provereno
(odradite i auto update)

2. Skinite poslednju verziju draivera ukoliko imate ATI posetite: http://ati.amd.com/support/driver.HTML
ukoliko imate nVidia: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
kad skinete i instalirate to nece vam se povecati nesto FPS bog zna sta daj boze da bude 4-5 FPS-a vise
PS. skinite najnoviji DX 9 mislim da je od avgusta verzija ali verujem da je nemate.

3. Skinite neki overclock program, nacicete ih na ATI-evom / nVidinom sajtu
Overclocking je prost ostavite auto-tune da odradi svoj posao  (PROVERITE HLADJENJE PRVO)
Evo slike mog overclockinga, mnogo bi mogli da pozavide =) Usput na hladnjak od grafe sam stavio 12 cm FAN! ;D
http://img386.imageshack.us/my.php?image=overclockjx5.jpg
Ovo ce vam doneti nekih 5% bolje performance! (sve zavisi od grafe koje overclockate!

4. ZASTITA ako vam je stalo da ne obarate sistem tako cesto uzmite neku ORG zastitu ja imam KASPERSKY i ne zalim se ne zagusuje komp kao ostali anti virus programi. Org mozete da narucite u bilo kojoj prodavnici za kompiutere! A sto se tice spywera po meni najbolje Spywere terminator http://www.spywareterminator.com/ (ume cesto da bude dosadan :S) , i skinete Web Security Guard i mirni ste...neko vreme.

5. Odete u start-> RUN-> upiste "msconfig" -> Startup i tu iskljucite sta vam ne treba, to ce vam malo sloboditi rama i brze ce vam se ucitati windows, ukratko ostavite najbitnije stari da se startuju, opet ako i to ne zante obratite se nekome ko zna...mada ovde nemozete da pogresite iako sve iskljucite (samo nemojte anti virus :))
ovako je kod mene: http://img396.imageshack.us/my.php?image=startuphu4.jpg

6. Update BIOS NEMOJTE DA RADITE SAMI PLZZ, cesto donese dosta bolje performace, pogotovo za novije ploce i pogotov ASUS  koji je stvarno bez premca najbolja ploca na svetu, odmah posle MSI..... :) sto se tice ovog pozovite druga "hackera" da vam sredi  ;D

U principu to je sve, komp ne lagguje brze se ucitava, brze ucitava igricu i + 5-10% FPS-a......ma primeticete razliku :wink:

Nadam se da ima jos neko nesto da doda, ovo je bila osnova. :wink:

PS.
Pre nego sto odradite sve ovo uzmite 3D mark i pogledajte rezultat....kad zavrsite sa svim ovim stvarima gore opet odradite test i videcete kolko se povecao rezultat!
U mom slucaju 3D Mark 06 pre sredjivajna: 4500 posle sredjivanja: 5200  :D

tihi

Sve si lepo napisao sem par stvari. Nisam probao SP3 ,ali ljudi kazu d aje OK,pa nemam razloga da verujem. E ono sto mi je upalo u oci je auto update. Pa taj autoupdate obavezno uspori masinu posle svakog updatea. Isto je,ako nisi pokusao,instaliraj naknadno Sp2 na win XP koj to nema,izgledace ti ko da se igras na duronu. Pokusao sam da na starom clocknem moju ATI 9550 sa omega driverima,i zaista dobio sam negde oko 5 -7% performansi UP,prvenstveno dizanjem takta RAM-a za fantasticnih 30-ak Mhz ako se ne varam :D To sa hladjenjem stoji,pogotovu ne pokusavati sa silent pipe VGA. Od AVP koristim AVG free + spybot search and destroy (takodje free) i nikad nisam imao problem sa virusima. Koliko god jaku da zastitu imas virusi prolaze ako ih ti sam instaliras,sto je najcesce slucaj. AVG free,je jedan od najlaksih antivirusa za PC koje sam koristio.

Sto se COD-a tice,ja imam poprilicno lepu masinu, sa 2x 8600GT u SLI,ali i dalje igram na DX7 i low details. Sa time sam na starom sempronu izvlacio od 90-120 Fps sto nije lose,na ovome kompu gura preko 400. Novi verziju DX9 imam,mislim da sam je dobio uz COD5. uz 9214 score od 3dmark mislim da je dovoljno za moje potrebe.

Podpredsednik

Moze li neko da napise kakva podesavanja koristi za COD2 ili da postavi link za neki tutorial, mislim na sve zivo od onih najobicnijih u opcijama za grafiku pa do onih u konzoli?! Ovo sto si napisao je ok, ne radim update windowsa iz meni znanih razloga :) a za clockom nemam potreba i ovako mi non stop stoji zakucano 250FPS!
Imam problem, kao da postoji neki lag, pucam u nekog i ispalim 3-4 metka u njega i ni jedan ga ne pogodi i samo padnem mrtav, na demo-u se vidi da sam ispalio samo jedan metak i da me je ubio, taj jedan je zavrsio pored njega. Primetio sam i da se ostali brze krecu i menjaju brze oruzje od mene (postoji tu jos milion sitnica koje se desavaju, bolje da ih ne pisem sad). Mislio sam da je to zato sto mi je preopterecen sistem pa sam formatirao, ali i dalje je ostao isti problem. Pre nekoliko meseci mi se to nije desavalo a net mi je duplo gore radio nego sad, sad je maltene perfektan! Pitao sam Freestyler-a sta on koristi, kakva podesavanja jer me redovno ubija kroz dim, kaze da koristi neki skript glitch koji otklanja dim i naravno ostala podesavanja u konzoli, rece mi da potrazim na netu od nekog profi igraca kako se to podesava. Meni to protiv dima nije ok, ali ono ostalo sto gomila koristi na serveru, mislim da bi bilo fer da se postavi ovde da svi koji to nisu menjali promene, jer su velike nejednakosti medju igracima, kao da jedni imaju samo pistolje a drugi tenkove!

*SPARTANAC*

Pa to za otklanjanje dima jos nisam cuo...... :hmm
Ali mogu da ti dam moj CFG koji je meni dosta dosta dobar i koristim ga smao na warovima jer na obicnim pub serverima oce cesto da vrate sva podesavanja na "default"
Ako hoces moj CFG javi mi se na PM.

Citadel of Pain

Dragi Predsednice, mani se saveta serverskih skriptasa...otklanjaju dim??? pa to je varanje ljudi moj  :shok, jaja smo ostavili da ih nekako sprecimo ali ne ide..ne mogu im zabraniti  :sorry..
ono sto ti mogu reci da NIKO od bitangi ( a za crvene koji su mi prijatelji godinama mogu i da potpisem) ne korististe NISTA!!!

Dusan Silni igra na 70fps pa bije ceo server.ima covek 7600 gs i neki matori barton, ja mu sredjujem komp pa znam . bije i te kompleksase skriptase..

To sto je Spartan napisao, to je to...ove sve ostalo je for pussies  :icon_dick:

Podpredsednik

Ma ne treba mi skripta druze, hteo sam samo bolje da konfigurisem opcije, jer stvarno me nesto zeza! Drugi su brzi od mene, dolazi do nekih nemogucih situacija, to mi se ranije nije desavalo!

VIP.er

I ja sam svestan da se na serveru vec prica o tom bagu za dim ( odnosno nedostatak istog ), ali ja sa svojix 1000 i kusur sati cod-a nisam se sa time susreo,niti sam cuo da neko o tome prica,mislim da ako ste za neka 100% ali pazite 100% sigurni da vidi kroz najgusci dim gde nikako ne bi smeo da vidi,onda je to cist wh ili dull,ukratko cheat...... Predsednice,Spartancevu ponudu imas i od mene,tacnije moj cgf file,jer me cesto ljudi smaraju da prebrzo pucam garandom,menjam oruzja i slicno....

Podpredsednik

Posalji mi i ti tvoj CFG, probao sam njegova 3 i mnogo sam lakse ubijao. Primetio sam da par njih koji su igrali i cesce me ubijali od ostlih igraca, kad ih naciljam jako mi skoci ping na sekundu-dve u onom dole radaru a ja se skroz usporim u tom trenutku. Sto se tice onog skripta, Freestyler mi je rekao da ga on koristi jer dim ne postoji ni na jednom evropskom serveru i da trebate i vi da ga sklonite, covek me je ubijao sa jednog kraja mape dok sam ja bio na sasvim drugom, a izmedju je bio gust dim, i to nekoliko puta za redom, tacno me je pratio nisanom, sto se videlo posle na demo-u.

STEK

to za dim si u pravu.....jer ima stara kanterska fora da u opcijama u cantera ima da se namesti u graficama 16 bita,pa igrac lepo vidi silute kroz dim....pa sad on opali rafal i lepo te skine a ti njega ne vidis.....zato mislim da to i ovde ima neka fora sa tim dimom......ipak su to strasna posla :suicide

potpredsednik Rambo

Quote from: Citadel of Pain on December 15, 2008, 11:13:27 PM

Dusan Silni igra na 70fps pa bije ceo server.ima covek 7600 gs i neki matori barton, ja mu sredjujem komp pa znam . bije i te kompleksase skriptase..

Silni ne ubija metkom!!!
Silni ubija glasom!

$tring

Quote from: VIP.er on December 16, 2008, 08:15:58 PM
I ja sam svestan da se na serveru vec prica o tom bagu za dim ( odnosno nedostatak istog ), ali ja sa svojix 1000 i kusur sati cod-a nisam se sa time susreo,niti sam cuo da neko o tome prica,mislim da ako ste za neka 100% ali pazite 100% sigurni da vidi kroz najgusci dim gde nikako ne bi smeo da vidi,onda je to cist wh ili dull,ukratko cheat...... Predsednice,Spartancevu ponudu imas i od mene,tacnije moj cgf file,jer me cesto ljudi smaraju da prebrzo pucam garandom,menjam oruzja i slicno....

Bravo Viper legendo, samo sam cekao kada ce neko ovo da napise, posto 99% ljudi samo kuka "diiiiiiiim, diiiim, ubio me kroz dim!" ... Iskreno, ja sam jednom video kako izgleda kada me ubiju kroz dim. I to me Mykel ubio, pa sam ga odmah pitao da li je bilo dima posto me covek bukvalno nisanio kroz dim. Kod njega nije bilo. Ta stvar postoji, to je cinjenica... A sa druge strane postoji i 'key packets' problem koji traje vec mesecima i mesecima, pa nikom ne pada na pamet da predlozi "ajde ukinemo PB". Na CB je dim dozvoljen, sto mi dovoljno govori da je taj problem 'veliki'. Na kraju krajeva, niko ne utice na to da li se vidi dim ili ne. Kako te zadesi. Mislim da ima drugih mnogo bitnijih faktora koji uticu na igru nego sto je dim ciji se bag desi svaku desetu mapu jednom igracu. To sto pola servera vice "dim,dim,lag,lol,luck,noob" i ostale stvari - ne obracajte paznju. To je nekako 'moderno'  :rofl