News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Fallout- best of the best

Started by Mykel, October 06, 2008, 11:03:35 AM

Previous topic - Next topic

Mykel

FALLOUT  :rnr-naj naj naj igra svih vremena. Malo su usrali prichu sa sa fallout tactics, ali iznbacuju zvanichno 3 deo koji ce koliko sam uspeo da shvatim biti iz 1. lica. Ko nije igrao Fallout 1 i Fallout 2 dzabe je ziveo.  :dummy

http://www.youtube.com/results?search_query=fallout+3&search_type=&aq=f

Zver

He he, negde sam procitao da je 28.10. zvanican datum izlaska fallouta 3, bice uradjen u maniru obiliviona, samo smesten u post apokalipticno okruzenje. Pip boy je doziveo reviziju, samo da znas da ce i Vik i Sulik biti u igrici, kao i svi ostali zanimljivi likovi iz fallout 2.

Jedva cekam

Podpredsednik

Tolke goidine zivota sam proveo i sad je tek dosao trenutak da saznam da sam dzabe ziveo! :(

Na zalost, nisam imao komp kad su izasli 1 i 2, gledao sam kako drugi igraju, a to nije igrica da se igra u igraonici, a kad sam kupio komp te igrice su vec uveliko bile matore, jbg!

Zver

Brate druze, predsednice, danas da pokrenes fallout i da zadjes malo dublje u pricu, zavrsices ga bez razmisljanja tipa zastarelo, jer dobra prica nikad ne zastareva.

Podpredsednik

Kad tad cu probati, sad sam kratak s vremenom!  :cray

[WC]=CyClops=

Ma ako nisi do sada igrao, pusti. Jednostavno igraj 3. na dalje. Ako bude valjalo, bit će ih još. Ja sam gotovo siguran da će ovo biti pun pogodak. Jedino me malo strah da će biti svijet 'manji'.

Ako pogledaš elder scrolls serijal, svakim izdanjem je grafika bolja i velik napredak je u mnogim stvarima (npr. u Oblivionu je sav text pročitan, tako da diajloge napokon moоeš slušati umjesto čitati), a NPC-ovi više ne stoje samo na jednoj lokaciji, nego su nekad u kućama, a nekad na ulici.

Ali baš zbog ovih unapređenja, gradovi su postajali nekako manji i manji, valjda da kompovi sve to podnesu. A i ko bi dao toliko glasova da ima još više rulje u gradu.

Meni je fallout nekako drag jer je masivan, nadam se da će takav i ostati.

U svakom slučaju, ja od Fallouta 3 očekujem puno zabave. Još kad bi izašao kakav patch da se moоe igrati co-op u dvoje kao Gears of War. Neće naravno ali bilo bi jebeno kad bi bilo takvo što. :)
Mislim čak da je Oblivion community nesluоbeno došao do neke varijante multiplayera kao što je bio i slučaj sa Doom3. Nije savršeno kao kad to programeri odrade u igri, ali je modifikacija ipak bila zadovoljavajuća (Doom3 sam probao tako, Oblivion nisam).

Citadel of Pain

Iz prvog lica  :shok

Juuupiii   :yahoo

Uvek sam vise voleo FRP-ove iz prvog lica. Vise se uzivim. Oblivio jadan. Veliki pad posle Morrorvinda mi dragog.
RPG su postale sve linearnije. Uticaj igraca na razvoj karaktera i pricu sve manji. Mass effect najnoviji u nizu primera.
Nadam se da me Fallout III nece razocarati i da ce zadrzati osecaj izgubljenosti i slobode u tom apokalipticnom svetu po kom su
prethodni delovi bili prepoznatljivi.

El Muerte

Pa da....Fallout 3 finasira i pravi poznata firma : Bethesda Softworks, sto govori da ce Fallout 3 koristiti Oblivionov engine.
Medjutim time se gubi osnovni koncept Fallouta i sva ta draz, starateske-avanture.
Ovako cemo dobiti ultra-zahtevnu poteznu avanturu iz prvog lica. Nesto kao meshavina K.O.T.O.R-a i post apokalipticnog Obliviona.
S obzirom da je Morrowind nudio skoro apsolutnu slobodu (kazem skoro jer niste smeli da ubijate vazne NPC-jeve i bogove u igri) ne ocekujem nista manje od Fallouta......naprotiv......ocekujem mogucnosti apsolutne slobode i improvizacije.

Moja igracka utopija Fallout -a bi bila meshavina slobode koju je nudio Morriwun jedne strane, a sa druge akcija i dinamika koja je genijalno implementirana u Dark Messiah.

Citadel of Pain

Fallout 3 je najbolji FRP koji sam do sada igrao!

Sve mi se dopada, muzika, borba, SLOBODA (koju sam trazio u mnogim nedavno objavljenim nazovi-frp linearnim bljuvotinama), misije,
igra se bukvalno na svakih level-dva račva ( rudi i ja smo krenuli zajedno da igramo, obojica smo 4-ti level sada i izgleda mi kao da igramo dve različite igre) ma sve mi se svidja.
Dobro, moоda mi radar nije po ukusu ( inače imam ozbiljan problem sa snalaоenjem u prostoru, izgubim se u Novom Sadu, a kamoli u postapokalipticnom virtuelnom svetu ) ali se snađem, uz dosta korišćenja mape.
Hajde da vas čujem. Imali nekoga da je probao i da mu se ne dopada.
Slobodno neka se javi, da imam koga da kikujem sa servera u pauzama igranja Fallout-a  ;D

Toliko, odo nazad u Megaton, par ruznih mutanata dobacivalo je pogresnoj citadeli  :diablo

Zver

8 level, veoma dobro, trebali su samo mapu da odvoje od pip boy-a da ima svoj shortcut

[WC]=CyClops=

Da ovo sa mapom je šteta, inaće je igra ok i nije da nema nedostataka. Ali je zabavna i zanimljiva i ne kuоim što ekipa toliko pametuje i pljuje po netu. To je SP, ili ti je ok i igraš ili ideš dalje.

Citadel of Pain

Za mapu se slazem,  ceo pipboy je malo nezgrapno organizovan, ali sve to nadoknadi atmosfera koja nosi igru..

Peti lvl.  :spiteful

Rade tebi se lvl smanjuju? a bitango? bio si 10 pre tri dana  :hmm  ;D

Zver

Ne, nego su me iron i clumsy nagovorili da reinstaliram win, a nisam bekapovao savegames  :suicide

[WC]=CyClops=

Koliko levela uopće ima? Ja sam tek 7. jer volim lunjati uokolo i otkrio sam sve i svašta a da nisam pretjerano igrao questove. Onako odprdim u nekom smijeru i sakupljam sve što valja (pravi stalker). Zapravo mi je ovo dosta slično stalkeru, samo je tmao malo bolji FPS dio, a ovdje je jači RPG dio.

Ali igra mi je baš zabavna i vidim da nisam jedini. Jedina veća zamjerka je na opadanje karme za svaku glupost bez obzira je li te itko vidio što si napravio, a ponašaju se kao da su svi gledali na TV-u svaki tvoj potez. Izuzev toga, igra mi je do jaja, a bila bi još luđa da ima malo više onog suptilnog humora kao prethodnici, koji te sačeka svako malo iz mraka i nasmije do suza :)

Zver

tihi

Igrao sam par sati i nisam nesto preterano odusevljen. Vidi se da je preslikan oblivion uz drugo okruzenje,dok mi se mnogo vise svideo Gotic 3 od obliviona. Previse je zamrseno i nejasno,uz ocajnu orijentaciju,i questove. Nije lose ali nista extra. Isto mogu reci za Far Cry 2,far cry 1 je 3x bolja igra od dvojke gde su neprijatelji ono najgore glupi (ti skines nekog snajperom a onaj pored njega pali pljugu)

[WC]=CyClops=

Quote from: tihi on November 06, 2008, 08:35:57 PM

Igrao sam par sati i nisam nesto preterano odusevljen. Vidi se da je preslikan oblivion uz drugo okruzenje,dok mi se mnogo vise svideo Gotic 3 od obliviona. Previse je zamrseno i nejasno,uz ocajnu orijentaciju,i questove. Nije lose ali nista extra. Isto mogu reci za Far Cry 2,far cry 1 je 3x bolja igra od dvojke gde su neprijatelji ono najgore glupi (ti skines nekog snajperom a onaj pored njega pali pljugu)

Iskreno, ne razumijem zašto to što igra ima oblivion engine i mehaniku navodiš kao nedostatak? Oblivion nije najbolji RPG ikad, ali je svakako jedan od uspjelijih ostvarenja pa je itekako dobra baza za druge igre. A kako ja puno više volim bilo kakav SF setting od meni već izlizanih fantasy fora, mene fallout3 itekako oduševljava.

Questovi su baš odlični i ono najbolje, nema krivih poteza! Š to god napraviš odrazi se na neki način na igru i stvari teku dalje. Mada je glavna priča mogla ipak biti malo zamršenija i bolja. Ali ok je, ja svakao nisam u stanju smisliti bolju pa se nemam što buniti.

Š to se tiće Far Cry 2, šteta što su uzeli to ime kad igra nema veze sa Far Cry, glup markentiški potez koji je sjebao moguću franšizu. A u igri mi je jedino tlaka što se one patrole stvore čim se makneš iz vidnog polja osmatračnice. Da se barem stvore tek jednom dnevno ili tjedno (u ingame vremenu naravno), bilo bi ok, ovako je zamorno stalno ubijati te patrole pa sam odustao od igre. Ostalo mi je ok.

Adoney

Lvl 16  8).. Dakle, precheshljavam igru najdetaljnije shto mogu... Zapravo, main questove sam se trudio da zaobidjem u shirokom luku, gde god sam mogao... Naravno, usred svog mog lutanja pustarom, uvek postoji shansa (kao shto mi se desilo par puta, pa sam uchitao snimljenu poziciju) da naletim na neki trag izgubljenog mi oca, nehotice... shto za efekat moze da vam uskrati prichu main-questa.

Od likova iz starih Fallout-ova, nashao sam jedino Dogmeat-a... Sjajan kompanjon na ranijim nivoima.. Verni pas lutalica, ovom lutalici. Uzasno je otporan, ali moze da pogine ako ga ne lechite izmedju bitaka. Moze da njushka okolinu za municiju, oruzija, lekove i da vam ih donese... (Ako ga poshaljete u neistrazenu zgradu punu mutanata, lako se desi da vishe nikada ne izadje).
Mada, ja sam ga ostavio u Megatonu da mi chuva kutju. Teshko je shunjati se sa njim kada malo-malo, pa rezi na neprijatelje i hotje da ih gricne...

Nashao sam i vanzemaljski broditj koji se srushio u pustari.. Vanzemaljac zamisljen u 50-tim godinama sa arhaichnom pucom (ona sa antenom na sebi i nezgrapnim "chigra" oblikom - najjache energetsko oruzije, do sada, koje sam nashao) koji je umro nakon shto je krenuo da shalje signal za pomotj svojim drugarima, pa se nesretno spucao o kameno tlo, bez sigurnosnih pojaseva i air-bagova, ostavljajutji za sobom samo josh jednu od chudnih relikvija pustare i mali radius radioaktivnog tla...  :D

Ako vam treba pomotj za lociranje ovih stvari... ili da vas uputim na par bubble-head-ova koje sam skontao u svojim lutanjima... Samo pitajte :)

Igra zaista izgleda nelinearno, ali me uzasava pomisao i gadna vest, da, kako god se okrene, main quest se zavrshava na isti nachin?
Hmmm...

P.S. Da sam imao izbora, i pored ove odlichne igre, radije bih igrao Fallout 3 koji je Black Isle odradio skoro 85% pre njihovog raspada...  :cray

tihi

Pominjem Oblivion samo zato sto igra neodoljivo podseca na oblivion,samo u drugomokruzenju,AKA vec vidjeno. Fallout sam presao,i sta god radio kraj je isti,samo je prica na kraju malo razlicita. Naravno uzivao sam u igri,daleko od toga,ali sam ocekivao mnogo vise nazalost...Ipak neke stare igre imaju jaci smek odovih novotarija....

[WC]=CyClops=

Ma pusti ti to, moоda se glavna priča bitno ne mijenja s obzirom na still igre, ipak moraš pustiti scenarista da ispriča nešto. Ali zato mnogi questovi, sidequestovi i sl. se mogu riješiti kako vas volja, a nije isključeno ni okretanje protiv onoga ko vam je quest dao, a da se igra opet nastavi samo s drugačijim ishodima mnogih drugih malih stvari.

Mene te male sitnice oduševljavaju, posebno stvari koje se daju otkriti a da ama baš nikakve veze nemau s nikakvim questovima. Jedino šteta taj lvl cap na 20. Moglo je barem do 30 u malo sporijem tempu tako da se ne dođe do maksimuma snage prije samog kraja igre, ako i onda.

A i ne bi škodilo da je igra malo stabilnija. Srećom sama snima često ali ipak je to moglo malo stabilnije biti.