News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Instalacija

Started by Srba, December 21, 2011, 11:55:45 AM

Previous topic - Next topic

Srba

Drage kolege,

Kao sto sam u temi kupujem napisao - sklopljena je sledeca masina:

- Maticna ploca LGA1155 iZ68 Gigabtye GA-Z68X-UD3H-B3
- Grafika Radeon 6990 4GB/DDR5
- SSD SATA3 129GB Patriot Pyro
- Memorija DD3 4x4GB 1600Mhz Mushkin
Ostalo je manje bitno.

Pitanje je sledece:

1. Kako poceti sa dizanjem sistema (Win7 + SP1 - original) (kojim redosledom - da li prvo u biosu odraditi podesavanja)
2. kako podesiti plocu (bios) da svaki od 3 SSD-a radi pojedinacno (kolega iz klana mi je rekao da u Biosu mora da se prebaci na AHCI, i da se obavezno uradi update firmwarea zbog BSOD-a (plavog ekrana smrti) na idle rezimu
3. da li ima podesavanja za SSD
4. Kako odraditi celu instalaciju nakon toga

Ako moze uputstvo smrtnickim recnikom...

Unapred zahvalan,
Cika Srba

dokini

Za pocetak ubaciti utikac u steker  :o :o

Srba

Ne znam sta bih bez tebe deda. Hvala ti do groba...  :whip3:

aske

jel imas ti napajanje za kuciste???? :DDD

Srba

Bez izivljavanja u temi molicu lepo (Aske budi miran) - moram da krenem sa instalacijom - a ne smem da ga pipnem (sto rece deda Dokini, nahrani pilici, ne diraj dugmici)...

aske

evo bicemo fini i mirni...nego da doneses ti to kod nas (kod mileta i mene ) da mi uzmemmo malko da istestiram,o malko pa ce ti vrnemo ako nevalj...:)))))

Srba

Ima li poznavalaca "problematike" ovde?

Mr.Hyde

malo verovatno...
-mislim da za raid i slicne stvari trba da pitas zver, on je upucen u tu problematiku, eventualno IronC

ToTo

Srba

Necem raid - idem na redno vezivanje zbog bezbednosti podataka. Ako u raidu umre jedan hard podaci sa oba odose u nepovrat.

Hajde ako neko zna odakle da pocnem i sta sa podesavanjem SSD-ova, bio bih blagodaran...

dokini

Deda salu na stranu sad mislim da bi mogo da se posavetujes i sa Milosem :handshake:

Srba

Kreowski

Srba  samo  MILOSa  pitaj   meni je pomogao uvelike  dok sam ja svoj popravljo...   a  zasto ne netko i od bitangi  ako imaju vremena.... 
GL

Srba

E ja sad krecem u intsalaciju. Ako vidite dim u oblaku pecurke iznad Beograda - stisnuo sam pogresan gumb, jer sa ovim napajanjem mogu stan da dignem u vazduh...

I onda cete vi biti krivi jer ste mi rekli da ubodem kabl u struju... i tuzicu vas mami... i necu vise pricati sa vama... a duricu se dugo, dugo...