Problem s sklopljenom konfiguracijom, komp se pali na "guranje"

Started by spdR, November 02, 2011, 10:35:31 AM

Previous topic - Next topic

spdR

Vozdra

Ovako ljudi sklopio sam sam konfiguraciju u jednoj radnji, doneo komponente i sve sastavio sam kuci, ali ima problema. Komp nece da se upali nekad, kad se upali krene da se vrti kuler, pa stane, pa krene da bi se nekako upalio.

Konfa je sledeca

intel core i3-2100 3.1 ghz
Maticna gigabyte p61
sapphire amd radeon hd 6870
4GB DDR3 Ram 1333 Mhz
Thermaltake v4 (ima led lampe, kuler s led osvetljenjem, pa da napomenem ako to vuce struju)
Napajanje Chieftec CTG-500-80P

Dakle, sve je u kompu dobro spojeno  medjutim komp nekad nece da se upali, nekad se upali iz 5. puta.. Meni mirise na napajanje, ali koga god da sam pitao, rekao je da to ciftekovo moze tenka da vuce, tj. bez problema ovakvu konfiguraciju (posto nije ni i5 ni 69xx serija!)

Bice nosen na reklamaciju, osim ako ovde neko ima resenje, mada se ne nazire :/ Je l' moguce da je ovo kinez napajanje  a ne org chiftec? 47e je, jebem li ga, ovo bi trebalo da izgura bez problema -.-

pomagajte, bf3 bi da igram :P

disappointed

jedan od najcescih problema moze da bude kompatibilnost memorije sa plocom
evo link ka memorijama koje tvoja ploca podrzava pa ako je ne nadjes na listi ...tipujem da je to 100% problem
http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-p61-usb3-b3.pdf

HyDroxzZz

Ne bi se slozio da je napajanje......
Imam isto chifteca.... 2 grane za grafiku, 2 grane za HDD( 2 HDD ), dupli bios, 2 optike, profi card reader, 6 kulera........ itako da ono sto spideru vuce je mala marva u odnosu na ovo moje sto mi daje pravo da nije napajanje...

U bliskoj proslosti sam imao problema sa nekim racunarom isto oko tog paljenja..... e sada da zverko ili djuro ovo citaju ima da umru od smeha..... 5 dana sam se drkao da bi na kraju shvatio da me jebe DUGME NA JEBANOM KUCISTU... imao los kontakt.....

Tako da proveri ti malo konrakte te....

Paddy

Quote from: Norm@ndy on November 12, 2011, 11:14:50 PM
Koliko vidim napajanje 500W? Ako je 500w nije ni cudno, jer ti treba minimum 600W za takvu konf. i kvalitetno.

Jeste čudno jarane, napajanje mu je i predobro da bi bilo do njeg.

Srba

Moguce da je memorija - proveri kompatibilnost i slotove/ogranicenja/napomene.

Meni je Kigston HyperX od 1Gb na 1.600 pravio cuda zbog slotova i kompatibilnosti.

Mr.Hyde

Quote from: HyDroxzZz on November 13, 2011, 09:38:43 AM
U bliskoj proslosti sam imao problema sa nekim racunarom isto oko tog paljenja..... e sada da zverko ili djuro ovo citaju ima da umru od smeha..... 5 dana sam se drkao da bi na kraju shvatio da me jebe DUGME NA JEBANOM KUCISTU... imao los kontakt.....

Tako da proveri ti malo konrakte te....

nisi prvi matori :) desavalo se vise puta

memorija... najvrloverovatnije...
Da bi izbegao servis probaj da pozajmis od nekoga memoriju da isprobas komp, mada pitanje je  da li ce i ta nova biti kompatibilna.
Meni se desavalo par puta upravo to, da sastavim komp upalim i on krene da vrti kuler na cpu i stane, kao da je DOA. U tih par slucajeva uvek je resenje bilo zamena memorije.
Kod Intela moras da obratis paznju na napon memorije, ako vec nisi, jer ovde u ovom tekstu nista ne pise  koja je konkretno memorija u pitanju.Napon ne bi smeo da bude preko 1.65v pozeljno da bude i ispod toga >=1.6v.
Malo verovatno da je napajanje, ali resenje je isto. Da bi izbegao servis koji uvek toliko traaaaje lepo zajmi PSU od drugara i zameni te vidi da li ce tada raditi, prosto eliminises mogucnosti.
Imali smo mi i slucajeva kada ljudi uzmu sami da sastavljaju, pri cemu ne tvrdim da si ti jedan od njih,  covek ne stavi CPU kako treba/polomi kod LGA neki pin na socketu, ne skine plastiku sa dna BOX-a na AMDu (ona sto cuva pastu) i tako stavi cooler na CPU, da sa memorije ne skine nalepnicu i sa sve papirom preko pinova je ubode u plocu... da ne nabrajam sad...

MiroOG

Kod Core serije procesora (posebno Core i5, ali i i3) vaоna je jako visina razine napajanja na RAM memorijama. U trgovini će ti reći sve samo da prodaju. Moraš to provjeriti na sluоbenim stranicama memorije.

Ako imaš SandyBridge procesor, jako je korisno ako moоeš saznati je li memorija "made for Sandy Bridge" procesore.

Ja kupujem sve svoje komponente iz Linksa (www.links.hr) i tamo uvijek piše detaljan opis svih proizvoda.
Ako je neka memorija napravljena za Sandy Bridge, tamo je to u opisu jasno naglašeno, a navedena je i naponska razina, tako da prije kupovine memorije (sastavljam svim prijateljima, a nekom i za $$$) uvijek gledam je li kompatibilna s platformom koju gradim.

Nadam se da će ovo pomoći svima koji pročitaju ovaj post sad, ali i u budućnosti, da imaju na umu ovu malu, ali ponekad problematičnu sitnicu.

Sharance

Dali je tebi dovoljno 500 vati da ti upali komp? Sto neprobas na nekim jacim napajanjem cisto preventive radi. Da je memorija u pitanju pistao bi ti zvucnik u kucistu dva puta prilikom paljenja. Ciftek jeste odlicna marka ali nemora da znaci da ti nije uleteo neko skart. Ako imas mogucnost probaj drugo napajanje cisto da ides sistemom eliminisanja. I meni lici kao da nema dovoljno struje da upali komp.