News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

DirectX error

Started by JaguaR, June 06, 2011, 12:59:47 AM

Previous topic - Next topic

JaguaR

Digao sistem na novo, instalirao drivere i cod2, dx ,, sva ta sranja... i otvorim cod2, pojavi se ona slikica na ekranu i BUM odjednom pise ''DirectX(R) encoured an unrecovable error.Check the DirectX(R) FAQ for possible solutions.'' I zatim mi otvori neku njihovu stranicu, i pratim sve korake sa te stranice (koji bi navodno trebali rijesiti problem) ali nista,opet isto... Skinem novi dx al opet izbacuje  :girl_cray ..Najnoviji driveri su mi bili, i skidao neke ddruge AL OPET ISTO!!!!!!!  :rant2:  :icon_grrr:  :-[

Ja sam siguran da je do drivera,,,al ne znam to popravit...  :hmm

Inace, graficka mi je ATI Radeon 9600 (256)... pa ako bi neko mogao staviti link sa dobrim driverima za moju grafu dobio bi peceno janje na kucnu adresu !  I nemojte mi stavljat ove najnovije, vec sam probavao... Ako mogu neki 8.8, 8.10, 8.11 , 8.12 ATI Catalyst, super...

P.S. Kad sam pokusavao da instaliram ove 8.12 nije htjelo, i jos neke isto pokusam i nece, kao neki error nest (da nemoze na moj komp ili sta vec)....

Jos bolje ako neko hoce ostavit xf i preko tw da mi to pregleda sve...  :)

Hvala na citanju ovog kilometrima dugog posta..poz

djed

isto tako i kod mene..uzeo sam neki pokvaren komp..digao sistem skino drivere..i isto tako kad ulazim u cod2 mi to pise...

Staljin

slavonac77 pa me dodaj i podsjeti me u vezi cega,mislim da cemo rijesit

GuRuGeoRge

Ako stavljaš nove drajvere moraš isključivo za AGP i to stare 'legacy' drajvere:

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English

Ako ti se javlja DX error, onda ja mislim treba da odeš na > desni klik na desktopu>Properties>Settings>Advanced>Trobleshooting>Mora biti opcija 'Hardware Acceleration' stavljena na 'Full'

Proveriš i 'dxdiag' i to > START> RUN> ukucaš 'dxdiag' pa OK > Display klikneš kod 'DirectX Diagnostic tool', i sve pod DirectX features mora biti 'Enabled'

Ako ti je DX 9.0c instaliran i 10.2 drajveri najverovatnije da će ti podešavanjem prve opcije sve biti OK. Meni se desilo jedno 2 puta i više nikada..Nadam se da sam pomogao.. Pozdrav !!  :hat

JaguaR

GuRuGeoRge @ radio sam sve te korake i nije uspjelo, driveri su bili 10.2 (cini mi se)

Ali, skinuo sam malo starije drivere, verzije 8.12, i sad radi, iako ponekad zna zalagat, al mislim da je rijeseno..

Staljo - ako se lagovi nastave, obratit cu ti se za pomoc..

Hvala