News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Najbolja satiricna prica

Started by ugly.fender, October 18, 2010, 11:56:02 AM

Previous topic - Next topic

ugly.fender

Vozio sam tog popodneva zutom trakom predvidjenom za autobuse i taksi vozila.Dan je bio tipican srpski,odnosno nije obecavao mnogo.Naravno,malo sam popio da bi mi sve bilo veselije a,razmisljao sam,popicu jos koje pivo pre nego sto stignem u toplo porodicno gnezdo,gde me cekaju zena,macka i neplaceni racuni.
Odjednom,iza mene neko plavo svetlo,zavijanje sirene.Oteram ga  u majcinu,kao i uvek,pa nastavim.Ali,ovaj bas uporan.Em vozi motocikl bez ruku,em nesto mase,verovatno drogiran ili pijan...Ipak,uspe da isprednjaci i prepreci mi put.Vidim,organ vlasti.Mlad,nasmejan,ali,odmah se vidi,pravican i strog.

- Dobar dan,gospodine.
O,ovo ce da bude ozbiljno pomislim.Cim su policajci u Srbiji kulturni,najeb'o si,da izvinete!
- Licne isprave,molim
Bice sranja,sad sam sto odsto siguran,cim me policajac nesto moli,umesto da se lepo izdere na mene,pa bude i njemu i meni lakse.
- Vasu legitimaciju - ponovi on.
Kao sto sam radio toliko puta do sada,izvadim hiljadarku i prosledim mu je diskretno u saku.
- To je vasa licna karta?-upita mladic i nasmesi se.
- Da - rekoh. - Prethodnu mi zena oprala u ves masini!
- Dobro,rece on. - Ali,ovo na slici niste vi.
- Kako to mislite?
- Ovaj ima brkove i bradu.
- A to je iz rata,tad je to bilo moderno,znate.
- Doooobro - kaze policajac.
- Samo,ovde pise Djordje Vajfert.
- Ja sam Djordje,rekoh,i svi me drze za Djoku.Mozete i vi.
On me pogleda podsmesljivo.
- Nece moci - kaze. - Jer,u licnim podacima iza imena Djordje Vajfert pise godina rodjenja 1850.
- Znam,svi mi kazu da izgledam mladje.
- Mozda - ali ovde pise i godina smrti:1937.Prema nasim pozitivnim zakonskim propisima,mrtve duse ne mogu da upravljaju motornim vozilom,bez pratnje.
Sta sam mogao?Izvadim petohiljadarku,onu sto sam cuvao za najgore.Na njoj lepo,krupnim slovima i citko pise Mladjan Dinkic,premda je na slici predratni napredni politicar Slobodan Jovanovic.
Predstavnik vlasti,motajuci legitimaciju broj 5000 u svoje blokce,rece:
- Uredu gospodine Dinkicu.Mozete da nastavite put!
Dok sam dodavao gas,pomislih ne bez gorcine:tesko zemlji u kojoj policajci tako brzo kapiraju sale!

lalaSTAR

coper

coper

evo jedne slicne ali istinite... vracam se jednog popodneva iz Kragijevca, vozeci devojku i dve njene koleginice sa ispita, i taman dodam gas na izlasku iz grada kad ne lezi vraze, zeleni punto i iz njega izlazi pandur i zaustavlja me... snimim ja drugog pandura u kolima i ostalu masineriju i vidim da sam najebao... pandur mi onako frajerski dolazi na prozor i provokatno kaze: " Momce, ako znas koje je ovde ogranicenje necu te kazniti?" - ja pomisli do jaja, izvucicu se ako pogodim ali nisam video znak jbga, tako da sam iz iskustva rekao 40... pandur verovatno iznerviran mojim poznavanjem saobracajnih propisa rece ko iz topa " pogodio si, a ti si vozio 85, sad vadi dokumenta i dolazi ovamo" ... uzimam dokumenta i tuznim pogledom prilazim zelenom punticu gde mi se drugi pandur slatko nasmejao, video sam koliko je sati i da cu se tesko izvuci... cim je poceo da uzima podatke poceo sam po vec uvezbanom scenariu da, opet onim tuznim pogledom, kukam kako studiram, ispiti, izdrzavam se sam, nemam kinte, gorivo na crvenom i ono najvaznije " ako mi uzmes dozvolu propade mi zivot, necu moci da placam fax jer satro kolima zaradjujem"... pogleda me on, onako nejebavajucim stavom, i rece kako njega to ne zanima i da sve to ispricam sudiji... u tom trenutku jedino preostalo resenje je bilo ponuditi kintu za pecenje i koje pivce i vidi cuda, policajac prestade da piskara i rece aj da ti oprostimo... iznerviran korupcijom u nasoj drzavi resim da ga prejebem i odmah priupitam, "recite koliko treba da dam da odem do cure, ona ima para ja nemam"... pandur planu i odrza mi kratko predavanje " e momce tesko tvojoj curi kad ona mora da ti placa kazne itd" i otera me kao najveceg gubavca od sebe... vratih se u kola, dodam gas, nasmejem se sam sebi i kazem " COperu 7-2 za tebe"  8)

Talijan

Darko

Jebacu im majku! A mene na sluzbenu nisu pustili i stigla mi prijava bas od tih u zelenom punticu sto se vrzmaju oko Knica...

coper

zlenzlla

Quote from: Darko on October 21, 2010, 09:39:37 PM
Jebacu im majku! A mene na sluzbenu nisu pustili i stigla mi prijava bas od tih u zelenom punticu sto se vrzmaju oko Knica...

Jbg Darko, izgleda nemas dovoljno iskustva sa policijom  :whistling