News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Napad na Bitange servere

Started by $tring, October 07, 2009, 06:48:10 PM

Previous topic - Next topic

$tring

U toku su radovi na otklanjanju problema, posto su Bitange serveri napadnuti i cekamo da se situacija sredi. Administratori Verat.net-a rade na otklanjanju problema.

Mephisto

Napadnuti wtf?
Kako napadnuti?
Prije neg se ista zakljuci nek se provjeri viperovo kretanje ovih dana mislim da je on opet kriv  :super.

Zver

Ima raznih nacina da se server napadne, uglavnom je to DOS napad (denial of service)

$tring

Koliko nas pojedinci vole, cudo da se ranije nije desio napad... Sve ok, bitange.. nista strasno.... Ugasio sam sve servere dok se problem ne resi, i nadamo se da cemo se uskoro videti opet online preko nisana!

:tease

IronC

$tring

Quote from: IronC on October 07, 2009, 07:25:25 PM
Goveda.  :vava

Ma sredice to Veratovci... Dok sam radio u Neobee-u takve stvari su se bas cesto desavale.

spdR

pa ko su ti sto su napali servere
?

$tring

Trotter Rodney

Napad na Bitange servere, napad na dekana Medicinskog fakulteta, napad na vodovodnu mrezu Telepa ..... pa dokle vise sa napadima?        :ne_razumem  Kako nije 45-ta pa sve uza zid!!!!  :icon_grrr:

thosl

SALTSTONE

Quote from: Zver on October 07, 2009, 06:59:25 PM
Ima raznih nacina da se server napadne, uglavnom je to DOS napad (denial of service)

Taj DOS mi je oduvek bio sumnjiv ....  :dummy

// bitange // Wulle

Joooj mamicu li im njihovu kad bi se docepao tih sto su napali ma krvi im bi se napio prebio bi ih ko volove u kupusu   :icon_dick:. Nevaspitani smradovi.....Nadam se da cemo uskoro biti na bitanginim serverima i   :awm zabavljati se     :ziveli

SALTSTONE

Ako se ne resi mirnim putem moracemo da mobilisemo Makarija i Mykela da oni to rese na svoj nacin  :diablo

komara

Znao sam da je napad jos danas kazem RUSHi garant neko hakuje ili nesto drugo radi sa serverima  >:(

tomi11

bas nedavno kod nas je napadnut index.hr inace najposjeceniji portal u hrvatskoj i to bas ti DOS napadom ,tjedan dana nisu mogli rjesit situaciju.

potpredsednik Rambo

danas sam nakon 8 mjeseci cekanja na tehnicke uslove konacno dobio adsl.
fina brzina... 4096/384
i nasao COD2 na DVD-u, obrisao prasinu, instalirao... skinuo 1.3 patch...instalirao
nakacio se na server...i odigrao cirka 20-ak minuta(sve misleci da je to sjeckanje do mene)
i onda ovo???
amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnn
svijet je otisao dovraga.
definitivno marfi, bar u mom slucaju.
momci, 'opravljajte ga :girl_cray

tomi11

http://www.tportal.hr/tehno/internet/37641/sto-su-to-DDoS-napadi.html

evo za one koje zanima o cemu se radi,naravno ako se radi o toj vrsti napada

domohomo

neredi u bosni u vas serveri napadnuti u nas otiso premijer a issa ti di ide ovaj svit

ludi livnicar

Lider

Evo sam da kazem da vam ja nisam uhakovao server. :icon_lol:
Humani CRUZ.... ja vam kazem. Bas sam ga vidio kako juce cuci na matmati na njegovim poznatim stepenicama. Sigurno je odatle sabotirao servere.

cod.Gaming_Quicker

To su sigurno uradili oni koje hoce da uniste cod2 da bi svi presli na mw2.

$tring

Drugi DOS napad je prosao... cekamo da vidimo sta ce dalje biti. Administratori Verat.net-a rade sve sto je u svojoj moci da iseku napad i da nadprovajderu prijave odakle napad dolazi. Kasnije se protiv lica podnosi krivicna prijava itd.. Uopste nije zajebancija, koliko god izlgledalo da jeste. Sada sve ok, a videcemo kako ce se stvari odvijati.

spdR

cod.gaming quicker ako hoce to da urade nece uraditi preko bitanginih servera ili nekih drugih pub servera.Updejtovace pb svake prestupne,haxovi ce postati dostupni, i igra ce se zgaditi svim postenim igracima i to je mrtav cod2.ma da je mrtav odkad je cod4 izasao,od tad sve neki 08 gameri ownaju na cbu,a oni igraci koji su igrali cod2 pre izlaska su vecinom presli na cod4 kad je izasao .

S-V Nemanja77

Quote from: cod.Gaming_Quicker on October 08, 2009, 01:46:25 PM

HAHAHAHA  KOD nas je sve teorija zavere, bas neko se cima za srksu zajednicu cod2 igraca

daj molim te , mi smo toliko sitni da mi njih ne intersujemo, pogotovu sto 95% igraca ima crack igru

pogledaj samo koliko imaju prodatih igara u pred prodaji

to bi bilo isto kao kad onaj napravi virus i zarazi  pola sveta ,a mi konstatujemo da nam je hackovao PC zbog  mojih podataka ,a od podataka imamo mp3  i dvd fajlove

Ko zna ko je napao  i zasto   i to se nikada nece saznati!!! 

*SPARTANAC*

Quote from: nemanja***srb*** on October 08, 2009, 10:33:01 PM
Quote from: cod.Gaming_Quicker on October 08, 2009, 01:46:25 PM

HAHAHAHA  KOD nas je sve teorija zavere, bas neko se cima za srksu zajednicu cod2 igraca

daj molim te , mi smo toliko sitni da mi njih ne intersujemo, pogotovu sto 95% igraca ima crack igru

pogledaj samo koliko imaju prodatih igara u pred prodaji

to bi bilo isto kao kad onaj napravi virus i zarazi  pola sveta ,a mi konstatujemo da nam je hackovao PC zbog  mojih podataka ,a od podataka imamo mp3  i dvd fajlove

Ko zna ko je napao  i zasto   i to se nikada nece saznati!!! 
Potpisujem!

$tring

Hah, pa kako se uzme. To je vec pravna stvar koja uopste nije zajebancija. Vise manje sto su Bitange serveri napadnuti, nego je napad nesto sto direktno boli Internet provajder i pravi im ogromnu kolicinu saobracaja. Samim tim pravi i velike gubitke jer im link ne radi, pa samim tim i gube velike kolicne novca. E, kad neko krene da gubi novac zbog necije zajebancije onda se krece sa prijavama. Oni takve stvari prijavljuju svom nadprovajderu pa ovaj dalje blokira opseg i locira odakle je izvrsen napad. Veruj mi, radio sam u Internet provajderu nekih 5-6 godina i zbog pojedinih stvari su ljudi na sudovima zavrsavali. Od najbezazlenije varijante "ma ja sam malo hakao sajt", pa do ozbiljnih hakova koji provajdera udare po dzepu u velikim iznosima.

Hocu da kazem, da Internet nije bezvlasce koliko god se to svima nama tako cinilo. Na kraju krajeva ko je od vas procitao ugovor koji je potpisao prilikom preuzimanja ADSL-a i sklapanja ugovora? :) Niko verovatno... E pa to sto ste potpisali govori tacno o ovakvim vidovima ponasanja na internetu.  :whistling

S-V Nemanja77

Quote from: string on October 09, 2009, 12:36:44 PM

Hah, pa kako se uzme. To je vec pravna stvar koja uopste nije zajebancija. Vise manje sto su Bitange serveri napadnuti, nego je napad nesto sto direktno boli Internet provajder i pravi im ogromnu kolicinu saobracaja. Samim tim pravi i velike gubitke jer im link ne radi, pa samim tim i gube velike kolicne novca. E, kad neko krene da gubi novac zbog necije zajebancije onda se krece sa prijavama. Oni takve stvari prijavljuju svom nadprovajderu pa ovaj dalje blokira opseg i locira odakle je izvrsen napad. Veruj mi, radio sam u Internet provajderu nekih 5-6 godina i zbog pojedinih stvari su ljudi na sudovima zavrsavali. Od najbezazlenije varijante "ma ja sam malo hakao sajt", pa do ozbiljnih hakova koji provajdera udare po dzepu u velikim iznosima.

Hocu da kazem, da Internet nije bezvlasce koliko god se to svima nama tako cinilo. Na kraju krajeva ko je od vas procitao ugovor koji je potpisao prilikom preuzimanja ADSL-a i sklapanja ugovora? :) Niko verovatno... E pa to sto ste potpisali govori tacno o ovakvim vidovima ponasanja na internetu.  :whistling

Ma ja se slazem sa tobom  u potpunosti  , ne da treba javno osuditi ovo , nego i kazniti
ali na provajderima je da traze ko ih hackuje i gusi im saobracaj, a ne  mi ovde razvijamo teorije zavere

PICAj3La

znas kad ce skontati odakle napad dolazi? .. NIKAD! :) a mozda ni tada... to je nemoguce trejsovati:) uostalom kad neko ddosuje jedan ip, to je ravno napadu kompletnoj klasi tog range-a.. sto znaci da niko ne napada konkretno tu masinu, nego utice na celu klasu.. i  jako utice na provajder.. i u tim situacijama se cesto desava da nadprovajder iskljuci provajdera dok ne prodju napadi ukoliko su jaci,  .. a samim tim, su se tako nasli i nasi serveri, najverovatnije kao slucajni prolaznici .. jedan dosnet malo jaci, ubija kompletan provajder, a ne jedan IP.. (biliv mi, aj hev trajd det long tajm agou :whistling ):)  .. slabiji dosnet ce ugusiti malo server paketima, i link al sve to dodje i prodje, kad se klinci zadovolje, postaje im dosadno, i nadju neki novi target :)

Mephisto

Zoka je haxala u svojim mladim danima zna ona sta prica  :super.
Ma i jucer je bilo isto neki napad.
Hlsw laggometar vise crvenog neg zelenog i malo malo server timedout.
Ajd popodne se sredilo i serveri se opet uredno popunili.

spdR

picajzla aj malo s titlovima tj prevodom :D