News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

"Zaštita umesto zabrane" sta vi mislite?

Started by *SPARTANAC*, September 25, 2009, 04:55:22 AM

Previous topic - Next topic

*SPARTANAC*

Š ta je inicijativa "Zaštita umesto zabrane"

Da li moоete da zamislite Srbiju bez kafana… Beograd bez noćnog оivota...reku bez splavova...Samo jedan zakon moоe da spreči da ovo postane stvarnost - zakon po meri svih, i nepušača i pušača.
Mislim da mi koji pokrećemo Narodnu Inicijativu i ti koji ovo čitaš, moоemo da se sloоimo oko jedne stvari! Neki kaоu da je 21. vek, vek komunikacija, neki ljudskih prava, ali mi čvrsto verujemo da je ovo vek pametnih i odgovornih ljudi, vek razgovora i dogovora!

Mi оivimo u Srbiji, kao i ti! I zato nas se i te kako tiče kako ova Srbija izgleda! Sa kim i u kojim uslovima radimo, da li nam i ko dolazi u goste, sa kim se i gde druоimo! Da li smo isti ili različiti! Š ta pijemo, da li pušimo ili ne pušimo!

I zato se upravo oko zakona o regulisanju pušenja na javnim mestima slaоemo!

Smatramo da je donošenje zakona neophodno, ali predlaоemo verziju čija će primena štititi i nas pušače i nas nepušače! Zar ne?!

Zato smo pokrenuli Narodnu inicijativu za prikupljanje 30 000 potpisa koja će nam omogućiti da Narodnoj Skupštini Republike Srbije podnesemo predlog zakona koji je za Srbiju mnogo bolji od Zakona o totalnoj zabrani pušenja na javnim mestima.

Predlaоemo zakon koji je većina zemalja, članica EU, propisala, a koji reguliše oblast pušenja na javnim mestima kao kompromis između pušača i nepušača, dakle model koji je prihvatljiv za sve! Predlaоemo zaštitu umesto zabrane.

Zašto je zakon koji predloоemo najbolje rešenje? Zato što...

1.Predloоeni zakon na efikasan način štiti nepušače, čuvajući slobode i ljudska prava odraslih da puše na društveno odgovarajućim i tradicionalnim mestima kao što su  barovi, noćni klubovi, restorani, kazina 
2.Zakon je ekonomski opravdan jer čuva radna mesta u ugostiteljstvu, stabilne poreske prihode, što nam je veoma vaоno u vreme ekonomske krize
3.Potpuna zabrana pušenja nije uslov da Srbija postane član EU!

I STA VI MISLITE O OVOM ZAKONU?!

Preuzeto sa http://www.zastitaumestozabrane.com/

Zver

Ja sam za totalnu zabranu pusenja na javnim mestima.

SOLID

$tring

Takodje... a cisto sumanjam da ce u Srbiji napraviti ne znam kako rigorozan zakon oko pusenja. Verovatno ce biti isti kao svuda u Evropi. Samo ne kapiram ovaj tekst u potpunosti. Kapiram da su ga pisali pusaci, ali ne vidim ni jedan predlog osim 'nemojte zabraniti'? Koji je kompromis?   :-\

*SPARTANAC*

Zver

Poruka je jasna, gde ima pusaca, tu jednostavno nije mesto nepusacima, jer nisu oni krivi sto ovi puse (sekundarno pusenje je dokazano da je kancerogeno kao i primarno), dok je mesto gde se nalaze nepusaci sasvim prikladno i za pusace (koji ne puse).

ZAKON CE BITI DONESEN O POTPUNOJ ZABRANI PUSENJA NA JAVNIM MESTIMA.

Inace su pusaci sto se tice njihovog pusenja prilisno sebicna vrsta.

Usvojen je u TURSKOJ, zasto ne bi bio usvojen i u Srbiji

SOLID

A zasto ne bi jednostavno povecali cene cigareta na jedno 30 evra  ;D ;D
A recimo da legalizuju marihuanu kao sto je u Amsterdamu....  :spiteful      ;D
daleko smo mi od Amsterdama  ;D ;D ;D ;D

thosl

i super sto smo daleko od amsterdama ovde istopolni ne mogu da usvajaju decu.i dalje se drzimo hriscanskih vrednosti  :clapping2

muschmule

Rade je potpuno u pravu.Zabrana pusenja na svim javnim mestima!

zlenzlla

Zabraniti pusenje. Mislim, sta ima u toj cigareti da je toliko privlacno? :S Samo visoke kazne. Vidim da kod nas na mnogim mjestima je dozvoljeno pusiti samo uz korpu za smece napolju. Pa ko voli neka izvoli.  :||

Lider

Naravno da treba ukinuti na svim javnim mjestima. Sto bi se ja trovao zbog nekog desetog lika koji je slucajno pored mene i pusi, plus sto mi se sva odjeca usmrdi od cigara, a to nikako ne volim.
Ali opet ako to gledate ovako da je pusac bolesnik, iduci logikom pusac -> ovisnik -> bolesnik, to znaci da vrsimo diskriminaciju prema pusacima (bolesnicima). Mislim da im treba dati neki rok, odnosno najaviti unaprije neke 2-3 godine da ce tada biti doveden taj zakon. Pa tako da se pripreme na to sta ih ceka ili ako mogu da prestanu pusiti.

zlenzlla

A uzmi i ovu situaciju u obzir: da li si ikada vikendom izasao na bilo koje mjesto da posle toga nisi smrdio  na dim? Eto meni se jos nije desilo da izadjem i vratim se kuci, a da se odjeca ne osjeca na dim. Kod mene kuci i u autu nema pusenja. Ko mora, neka izadje pa pusi.

Dobro kaze Lider, sto bih se ja trovao zbog nekog desetog lika.  :icon_grrr:

thosl

a sto morate da idete na mesta gde se nalaze pusaci?  :ne_razumem

komara

Al cu da vam duvam u lice sledeci put  :tease2 a sad ozbiljno,mislim da zakon nema sanse da prodje mozda u nekoj blazoj varijanti evo to se upravo ovih dana dogodilo u Hrvatskoj pa ako kod njih nije proslo zasto bi kod nas(gubi se ogroman novac ako se donese ostar zakon) :whistling

Zver

Ma o kakvom gubljenju novca ti pricas komara, ako kafic izgubi pusace za musterije, dobice nepusace, jer ja kao ne pusac uopste ne zalazim u zadimljene kafane, a kada ne budu zadimljene, opusteno cu ici redovno. Ako donesu neki polu-zakon, nista nisu uradili, pusenje jednostavno treba zabraniti na javnom mestu. Pusaci i dalje mogu da puse kod kuce, gde sami sebe zagadjuju.

zlenzlla

Quote from: thosl on September 26, 2009, 10:54:02 AM
a sto morate da idete na mesta gde se nalaze pusaci?  :ne_razumem

Mozda zato sto je nemoguce otici negdje u kafic gdje nema neko od pusaca. :wink2

komara

Quote from: Zver on September 26, 2009, 11:48:36 AM
Ma o kakvom gubljenju novca ti pricas komara, ako kafic izgubi pusace za musterije, dobice nepusace, jer ja kao ne pusac uopste ne zalazim u zadimljene kafane, a kada ne budu zadimljene, opusteno cu ici redovno. Ako donesu neki polu-zakon, nista nisu uradili, pusenje jednostavno treba zabraniti na javnom mestu. Pusaci i dalje mogu da puse kod kuce, gde sami sebe zagadjuju.
Mislim pre svega na duvansku industriju jer ce doci do manj potraznje za duvanskim proizvodima i nemoj pogresno da me shvatis nisam ja za neki polu zakon ali ce garant tako biti.

Zver

Pazi, duvanska industrija ubija vise ljudi godisnje nego industrija što ih pogine u saobraćajnim nesrecama, mislim da ovaj podatak dovoljno govori. Neka se presaltaju na proizvodnju lekovitog bilja da se malo iskupe za profitiranje na tudjoj nesreci.

http://www2a.cdc.gov/podcasts/media/pdf/Eriksen%2001.pdf
http://www.cbsnews.com/stories/2009/08/26/health/main5266774.shtml
http://pmj.bmj.com/cgi/content/extract/80/946/477

Tobacco kills more people than AIDS, alcohol, cocaine, homicide, suicide, motor vehicle crashes, and fires combined. It has already killed 70 million people since 1950

SOLID

komara

Quote from: Zver on September 26, 2009, 12:30:51 PM
Pazi, duvanska industrija ubija vise ljudi godisnje nego industrija što ih pogine u saobraćajnim nesrecama, mislim da ovaj podatak dovoljno govori. Neka se presaltaju na proizvodnju lekovitog bilja da se malo iskupe za profitiranje na tudjoj nesreci.

http://www2a.cdc.gov/podcasts/media/pdf/Eriksen%2001.pdf
http://www.cbsnews.com/stories/2009/08/26/health/main5266774.shtml
http://pmj.bmj.com/cgi/content/extract/80/946/477

Tobacco kills more people than AIDS, alcohol, cocaine, homicide, suicide, motor vehicle crashes, and fires combined. It has already killed 70 million people since 1950
Sve je to meni jasno ali su takvi giganti u stanju da pritisnu vladu bilo koje drzave kako bi zastitili svoje interese.

thosl

ljude niko ne tera da idu u kaficu gde su pusaci.kao sto postoje mesta gde je pusacima zabranjen pristup,treba da postoje mesta gde dolaze iskljucivo ljubitelji nikotina.i stvar resena. :clapping2

$tring

Upravo tako.

*SPARTANAC*

Potpisujem

spdR

ja to ovako kontam....ako je neko lud nek se truje,nek ne truje mene i one druge koji ne puse !!! nek pusi kuci ako mu se pusi,a u kaficima zabraniti to

kad se jednom PRESECE a kad tad mora,i tako bude 1-2 god,vise nece biti problema (a i bice mnogo manje pusaca i mnogo manje zivota ce upravo cigareta da odnese)...

thosl

najlakse je zabraniti,pohapsiti i banovati.sto idete na mesta gde se nalaze pusaci kad ih toliko mrzite? :ne_razumem
ako neko misli da ce neko mesto imati vise profita od nepusaca nek ga otvori

Mephisto

Ajd ja sam pusac ili kako kazete "bolesnik".
Jbg kutija na dan i jbg trujem se umirem brze neg vi sta sad.
U hrvatskoj je et neko vrijeme bilo zabranjeno pusit u birtijama samo si mogao na terasi ako ju birtija ima.
Nije to problem kad je lijepo vrijeme i bolje sjest vani zapalit.
A sta onda nepusaci dolaze i sjede vani zauzimaju to malo mjesta?
Je imaju oni pravo sjedit na zraku ak im se sjedi al jbg oni se guraju na terasu di je za pusace a mi se nemremo gurat unutra i dimit.
Nema logike.
Mislim nijedan zakon nebi zadovoljio obje strane.
Ili ovi il oni budu diskriminirani.
A to sto prigovarate sto vas drugi truju cigarama onda isti kurac i da vas drugi truju autima.
Isto i ovo i ono dim plinovi sve to otrov.
A i to ko se sa izlaska uopce vrati sav mirisljav?
Il po dimu il po cugi na nest moras vuci.
Jbg ja sam iznio misljenje i vjerovatno ce neki nepusac napisat da ovo nist nije istina bla bla.
Tema je glupost samo prepirku pravi.
Ti spartanac malo razmisli prije neg zapocnes svakakve teme.
Bolje napisi neki tajni recept sto spremas na poslu  :tease.

zlenzlla

Trovanje od plinova iz auta nije sad tema. Ali ako vec moras pusiti, pusi ili kuci ili ne mjestima predvidjenim za to. Sekundarno pusenje je isto trovanje kao i da sam uzmes i pusis.
PS: ne vratis se mirisljav, ali ne moras ni usmrdjen od dima.

@ Thosl,

ovako je stanje kod nas u RS: gdje god odes bilo to u kafic, restoran, slasticarnu ili bilo sta nadje se neko da pusi. E aj ti sad meni objasni gdje ja treba da odem gdje nema pusaca? U park ili sumu?  :|| 

$tring

Quote from: zlenzlla on September 27, 2009, 02:18:54 PM
PS: ne vratis se mirisljav, ali ne moras ni usmrdjen od dima.

Bas iz toga razloga zimi retko odlazim u kafice/klubove... Odem na 30minuta negde na kafu i vratim se smrdljiv kao da sam lumpovao cele noci.

spdR

ja dzibrim po dimu dok sacekam da mi u kladionici zenska otkuca tiket :D a kamoli kad negde duze sedis...

zabrana i GG

*SPARTANAC*

Quote from: spdR on September 27, 2009, 05:54:51 PM
ja dzibrim po dimu dok sacekam da mi u kladionici zenska otkuca tiket
Znaci tacno to, odes na 5 minuta ne mozes da skines miris(smrad) dim ceo dan. :icon_grrr:
Zato ja idem u Mozart kladionicu veliki prostor filteri i ne oseca se dim toliko. :ok2 A i mislim da je zabranjeno tamo da se pusi od skoro, smederevci ispravite me ako gresim?

LicnoYa

Evo da se i ja ukljucim u raspravu. Slazem se sa svime gore napisanim protiv pusaca jer kad god odem u kafic,diskoteku,kafanu.... unutra je dima kao u susari za meso, a posle kratkog vremena se usmrdim zesce.

Moje misljenje na ovu temu je sledece:
Bolje spreciti, nego leciti

Ja mislim da bi trebali da sprecimo decu iz osnovne i srednje skole da kupuju cigarete. npr kad sam bio u 8 razredu pola mojih drugova su vec bili pusaci, dok sad u 4 srednje imam drugove koji puse 3-4 kutije na dan. Postavlja se pitanje odkud im cigarete kada je osobama ispod 18godina zabranjeno da kupuju. Sve bi bilo super kada bi se to jos i postovalo. Tako da mislim da bi trebalo da se radi na zabrani pusenja u skolama, da se napravi inspekcija koja bi radila svoj posao i nebi dozvoljavala prodaju maloletnim licima.

A mislim da je bezobrazno nekom ko pusi vec 30 godina sad odjednom zabranjivati da pusi i kaznjavati ga.......

Toliko od mene!

zlenzlla

Podsjeti me na jednu reportazu na TV-u pre par godina kod nas u BL. Radili su neku reportazu o prodaj cigareta maloljetnicima i tako posalju klinca od nekih 10 - ak godina da kupi cigarete na kiosku i oni mu naravno prodaju iako pise na samom kiosku da je zabranjeno prodavati cigarete i alkohol maloljetnicima. Sve su to snimili i kada su prisli i pitali zenu da li prodaje maloljetnicima, ona kao luda se pravi "ne, mi to nikada ne radimo".  ;D
I kad su je opet pitali za tog klinca, onda se kune da mu nije prodala.  :suicide

Vidi, ovde se ne govori o zabrani pusenja, nego samo o zabrani pusenja na javnom mjestu.

LicnoYa

M treba da bude jedne nedelje zabranjeno jedne dozvoljeno i tako na smenu pa svako nek izlazi svake druge nedelje i svi zadovoljni. :hat :hat

Mephisto

Tako je JAVNA MJESTA!!!
Koliko ja znam kafici su u privatnom vlasnistvu.
Dobro nek se ne pusi u bolnicama, crkvama, supermarketima tu di dolaze svakakvi ljudi.
U kaficima se zna da ce se naletit na cugu cigare i mjuzu.
Onda nek zabrane pustanje cajki ak ce vec i cigare.
Ja ne ulazim u kafic di pustaju cajke zasto? Zato sto to ne slusam.
Ako netko ne zeli u kafic di ima dima nemora nek ode negdje di nema i gotovo.
Vlasnici trebaju da odluce oce bit za pusace ili nepusace.
Oni nek odluce kakve ce musterije privlacit isto ko i po njihovom izboru kakvu ce glazbu pustat.

BaNaNaMaN

koja crna zabrana cigara na javnim mestima...kao  steti ne pusacima ako ne umres od cigara umreces od neke druge bolesti svejedno nesto ce da te zakaci... zato ljudi pijte, pusite, jebite, i drogirajte se ali u malim kolicinama dok ste mladi  :ok2

Mephisto

E bas tako banana-covek.
Jednom si mlad i sad oces mladost pamtit po dobrim provodima di si pio pusio cirare travu i to sve il ces pamtit "Jooooooooj nisam mogao u kafanu jer svi puse a jadan nemam na prasak za pranje i omeksivac!!!"

El Muerte

Slazem se da pushenje treba zabraniti na javnim mestima i kafanama.
Kada bi u Novom Sadu postojala kafana gde je pusenje zabranjeno (pod uslovom da nije narodjnjachka seljekana) taj kafic bi dobio mene za mushteriju.

Ajde to sto pushaci truju sebe i jos 10 ljudi oko sebe sa cigaretama, ajde da se igramo i na trenutak da se pretvaramo kako dim nije stetan........i dalje mi smeta jer kada se vratim iz grada , majica, pantalone pa chak gace i charape mi smrde na dim i pepeo.

spdR

spartanac sto se tice kladionice kako kad,u mozzartu sad nema tih problema,ali cesto uletim i u neku drugu a izadjem ko da sam bio 2 dana u gasnoj komori :)

evo sad u srednjoj,kod nas ih dosta pusi (ekonomska),a u gradjevinskoj kazu da bukvalno cela skola pusi (jaaako malo njih ne).e pa sad to sto kaze licnoja ako je maloletnim licima zabranjena prodaja/kupovina cigareta,odkud to da je dozvoljeno da se i u skolskom dvoristu pusi (dobro u skoli ne,u nekima i to da)...

dakle kontradiktorno...
@mefisto

dobar provod mozes da imas i bez cigareta.ajde pice i ok,ali cigare ti u  tome ne pomazu :)

u mom sadasnjem drustvu ima par koji su i marihuanu probali,propusili i redovno piju,a ja sam jedan od onih koji se ponosi time sto ne pusim i ne duvam :D

@zlenzlla
Sto se tice smrada iako to mrzim,smetalo bi mi pusenje mnogo manje da i mene licno ne truje....

Lider

Ali ja ne kontam likove od po 20 i nesto godina, znaci manje vise izgradjene osobe, da tad pocinju pusiti. Ako nisi propusio ko klinac u srednjoj s 16,17,18 godina sta sad imas. Pogotovo u ovo doba kad citav svijet osudjuje pusace, etiketiraju ih ko zidove u II svj. i oni bas tad pocinju s pusenjem.... znam par slucajeva
Mislim  :suicide

Mephisto

Ne kazem ja da dobar provod nemoze bit bez cigara-
Moze nekim ljudima.
Jbg ja sam ovisan i trebam kutiju na dan najmanje.
Imam problema sa zivcima pitajte bilo koju bitangu i jbg cigareta me smiri.
Neznam kako kod vas al kod nas se smije pusit u skolama samo u "pusaoni" (prostor predviđen za pusenje sa kosevima i pepeljarama) i izvan prostora skole tj. na parkiralistu i ne smije se na prilazu i travnatom dijelu.
A to koliko je mojih debila iz srednje pocelo pusit "jer je cool, jer izgledaju cool".
Gledas i vidis ni ne uvuce dim ni nist a poceo je jer u nasoj grupi kolega svi puse svaki odmor i prije skole.
Ja sam pusio jos od osnovne i nije me nitko nagovarao neg ono jbg "de da probam".
Nije nas mnogo u osnovnoj pusilo ja sam bio jedan od rijetkih.
Isto i sa cugom sad netko vidi nekog da pije rakiju il stok pa ide i on pa se ujebe da se mora kuci nosit.
Jbg ja sam iz slavonije stari pravi svoje vino i rakiju pa jbg navikne se covijek na alkohol.
Je da sam i ja znao pretjerivat al to je kad se bude lose volje to su duge price  :super.
Znam da ovo nema veze bas puno sa temom al samo zelim da kazem kak mrzim pusace i te sto hoce puno cugat jer su ono "wana be".
Postujem ja i nepusace jbg svatko ima svoj izbor i misljenje.
Mozemo se mi svi sad nac na nekoj kavici i sta jbg popit kavicu pivu dvije popricat al shvatite jbg da svatko vodi svoj zivot razlicito.

SOLID

Moje misljenje je da su vecina propusili zbog kao drustva i te fore, to kada ljudi vide da nema gde, padnu u ocaj i propuse jbg tako je....
Meni se licno gade cigare i uvek su mi se gadile.  Takodje mrzim kada odem u neku prostoriju gde se pusi, ostanem 1h i ceo smrdim na jebene cigare !    Zato deco predjite na nargilu manje smrdi  ;D
Ali sta je tu je..........    Alkohol rules !!!!!

SOLID

Spdr: 
Bice lepo ako izdris i ne propusis, ali znam nekoliko likova koji su takodje pljuvali po cigarama pa su opet propusili !

spdR

da solid bilo bi lepo :)

glavno je ne podleci pritisku drustva......smarali su me neki vec da pusim pa nisam....
a sto se tice alkohola jednostavno mi je odvratan...uzmem 2 gutljaja vina i odma mi se zivot zgadi...tako da i da hocu da se leshim ne mogu :D

zato lepo coca cola i next i eto ga :)

i dobro kaze mefisto vecina pocne bicu faca u drustvu.....pa ajde da se lesim i da pusim....
a znam i za neke svoje kao popiju 2 gutljaja piva i ne mogu d a hodaju i prave se...ko da si tad faca :)

zlenzlla

Quote from: spdR on October 21, 2009, 02:37:32 PM
zato lepo coca cola i next i eto ga :)

Jos si ti mali.  :dummy

Pitacu te za par godina pijes li sokice jos.  ;D

SOLID

Batali Vino !     Prejako je za tebe...... nego ti lepo predji na pivce   :drinks2

spdR

ma i necu da pijem i nmg da pijem jednostavno mi je odvratan alkohol :D

pitaj slobodno zlenzlla :)

a sto se tice droge - najmladji registrovan narkoman u BGu - 8 godina !??!?!?!?!

*SPARTANAC*

Quote from: spdR on October 21, 2009, 06:46:20 PM

de, de, de.... zapisi ti ove reci pa za 3-4 godine ih procitaj... plakaces od smeha. :super
(Ukratko, potvrdjujem ono sto je reko zlenzlla)

Lider

Ako ne mozes da pijes onda svako jutro na prazan stomak udaris neku zesticu... za par dana ima da ti se svidi. Ako bude bas sve super postaces cak i ovisnik i moces piti koliko hoces.
Cuj on ne pije...kako prezivljavas.....pa sta radis....OMG on ne pije  :suicide :suicide

zlenzlla

Mephisto

Pa casica rakije prije jela malo da apetit digne jbg  :super.
A ak jedem cevape to je grijeh bez piva pojest jbt.

spdR

Quote from: *SPARTANAC* on October 21, 2009, 08:09:32 PM

de, de, de.... zapisi ti ove reci pa za 3-4 godine ih procitaj... plakaces od smeha. :super

hahha da si moje god. i da pijes vec sad bi plakao od smeha :D
posto dosta mojih iz osnovne pije a ima ih u srednjoj :)

*SPARTANAC*

Quote from: spdR on October 21, 2009, 10:52:56 PM
Quote from: *SPARTANAC* on October 21, 2009, 08:09:32 PM

hahha da si moje god. i da pijes vec sad bi plakao od smeha :D
posto dosta mojih iz osnovne pije a ima ih u srednjoj :)
Cuj nista novo neko krene kasnije neko ranije... :wink:
ja sam prvi put popio malo vise u 8. osnovne. Nisam peglao ali sam se lepo osecao... ako se dobro secam ;D

komara

Lider

Ko zapali u autu odma dobija BAN preko IP adrese, ne vozim ljude s dinamickim IPovima :rofl
NO SMOKE in car!!! :doc

zlenzlla

Quote from: Lider on October 22, 2009, 07:20:12 PM
Ko zapali u autu odma dobija BAN preko IP adrese, ne vozim ljude s dinamickim IPovima :rofl
NO SMOKE in car!!! :doc

Sto? Smeta ti volan?  :rofl

Kod mene nema pusenja u autu. Ako vec neko mora da pusi, stacu pa neka izadje. Nece meni smrditi auto jer neko ne moze da izdrzi.

@ Sparta,

tek u osmom? :thumbdown   :tongue2

Lider

Covjece ja sam se prvi put ucvrljio s 8 godina na nekoj slavi. Sjecam se da sam popio kriglu i po piva.....sve mi se vrtilo...al' ipak milina bila :super
Naravno, ponovio sam iduce godine s 9 godina  :whistling

*SPARTANAC*

a pa lider ja nikad ne mogu da budem kao ti.... :tongue2

Lider

Quote from: *SPARTANAC* on October 22, 2009, 10:29:06 PM
a pa lider ja nikad ne mogu da budem kao ti.... :tongue2
Ma mozes, samo moras pozitivno da mislis  :tease  :ziveli

SOLID

Ja se prvi put napio ...mislm da je bio 2. razred osnovne .  Burazer mi smutio sve i svasta u jednu casu a ja kao ono pravio se vazan da mogu da popijem.....   :ziveli

zlenzlla

Jbt pa jesam li ja jedini poceo cuclati flasu sa pivom, umjesto mlijeka?! :mafia

Napio se u petom razredu osnovne. Prestao piti u osmom i poceo opet u drugom polugodistu.   :whistling

BaNaNaMaN

komara

Sto? Smeta ti volan?  :rofl

[/quote]Provalio si me  :super

zlenzlla

tihi

Ja sam bio pusac celih 10 god,da bih sredinom ove godine prestao. Dobio sam 15Kg od tada i sad imam citavih 86,sto je moj apsolutni rekord,i osecam se fenomenalno. Kao neko ko je pusio dugo vremena mogu da razumem kakav je to poriv i da je tesko kad ne mozes da zapalis cigaretu. Kako sam poceo i sto sam poceo je druga prica,ali eto kad se jednom zakacis tesko je izvuci se iz toga. Meni ne smeta kad neko zapali cigaretu u kolima. Samo zamolim da otvori prozor. Ne smeta ni kod mene na gajbi ,ali nemoj da kukas da ti je hladno kad u pola zime otvorim prozor. Sto se javnih mesta tice,to bi trebalo da se odradi malo selektivnije,koja mesta mogu da imaju pusacke zone ,a koja ne. Ne znam zasto nekom smeta ako se zapali cigareta u parku (javno mesto,ali je otvoreno) ,dok Npr zapaliti istu u sportskoj hali je nezamislivo.