News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

PPSh.

Started by jogi d medvjed, January 29, 2008, 09:46:10 PM

Previous topic - Next topic

Å to mislite o ukidanju PPSh-a?

Ostaviti kako je.
10 (52.6%)
Ukinuti.
3 (15.8%)
Ograničiti na 2-3 komada.
6 (31.6%)

Total Members Voted: 17

Voting closed: January 29, 2008, 09:46:10 PM

jogi d medvjed

Poz ljudovi.

Rusi vazda većinom uzmu PPSh, trče naokolo k'o muhe bez glave i gaze Nijemce (ne uvijek, al' jako često). Još kad Nijemci srede par Rusa i pokupe njihovo oruоje, onda nastane jedan veliki PPSh nered. Ja to ne volim, te bih najrađe da se PPSh ukine, ili barem ograniči. Ograničanje bi moоda dovelo do razvijanja određene taktike da se npr. PPSh-ovi koncentriraju... but I digress.
Glasajte za promjene. Ili ne. :P Al' glasajte.

Podpredsednik

Mislim da je diskutabilnije tvoje stekanje, kad to resimo, idemo dalje!

Sluzhba Vneshney Razvedki

ukinuti sranje ....

Podpredsednik

I ti sluzba mozes da obratis malo paznju na moj prethodni post! :)

clumsy

ppsh je rusima tako reci MAIN oruzje. kao nemcima karabin, amerima garand....

jbg, oruzje stvarno noobovsko. ja ga retko kada uzmem, ali nemam nista protiv. pre cu se iznervirati kada me neko otkine pumparicom sa 20 metara nego pps-om sa 2 metra. ne treba nista ukidati-ogranicavati.

Zver

Cika clumsy je u pravu, nista ne treba ograniciti, ruski karabin nije ni priblizno ubojit kao kar, a bogami ni kao garand. Zato je ppsh ubojit kao ova dva gore navedena oruzja. Ovo oruzje cini balans.

VIP.er

Quote from: "Zver"Cika clumsy je u pravu, nista ne treba ograniciti, ruski karabin nije ni priblizno ubojit kao kar, a bogami ni kao garand. Zato je ppsh ubojit kao ova dva gore navedena oruzja. Ovo oruzje cini balans.

AXAAAAA priznajes Zver, a reko si pre neki dan da je bolji ruski karabin od kara, a sad... :)

KIKI

ja mislim da treba svako oruzije da se ogranici i kad padne na zemlju da nemoze da se pokupi
e to je prava stvar

[WC]=CyClops=

Quote from: "VIP.er"
AXAAAAA priznajes Zver, a reko si pre neki dan da je bolji ruski karabin od kara, a sad... :)

Neznam što je Zver rekao, ali među karabinima, meni je ruski mosin je definitivno najopakija puška (i daleko najkorištenija na rifles only serverima koje sam do sada imao prilike posjetiti).

Š to se tiče PPSh, to je dosta servera izbacilo. PPSh se u stvarnosti (prema nekim izvorima sa weba) teško reloadao i nije bio baš dobar kao u igri. Evo quote:

"Some of the PPSh's drawbacks included the difficulty of reloading, the tendency of the drums to jam (solved by the box magazines) and the high risk of accidental discharge when dropped"

Kasnije su napravljeni PPS-42 i potom 43, redom odlične puške.

Meni ne smeta uopće što ljudi koriste PPSh ali se izbjegavaju neke dobre mape zbog toga pa bi moоda ipak trebalo izbaciti i ostaviti samo PPS42 pa da se više igraju i ruske mape.

Podpredsednik

Quote from: "[ZD=CyClops="]
Quote from: "VIP.er"

Neznam što je Zver rekao, ali među karabinima, meni je ruski mosin je definitivno najopakija puška (i daleko najkorištenija na rifles only serverima koje sam do sada imao prilike posjetiti).

Š to se tiče PPSh, to je dosta servera izbacilo. PPSh se u stvarnosti (prema nekim izvorima sa weba) teško reloadao i nije bio baš dobar kao u igri. Evo quote:

"Some of the PPSh's drawbacks included the difficulty of reloading, the tendency of the drums to jam (solved by the box magazines) and the high risk of accidental discharge when dropped"

Kasnije su napravljeni PPS-42 i potom 43, redom odlične puške.

Meni ne smeta uopće što ljudi koriste PPSh ali se izbjegavaju neke dobre mape zbog toga pa bi moоda ipak trebalo izbaciti i ostaviti samo PPS42 pa da se više igraju i ruske mape.
Ima neceg u ovome sto je napisao Cyclops, stvarno uvek gledamo da preskocimo ruske mape, a nisu uopste lose!!!

Zver

Da se razumemo, iako ruski karabin ne ubija 1 metkom uvek, ja ga vise volim od kara. Nekako sam precizniji sa njim.

IronC

Quote from: "Zver"Da se razumemo, iako ruski karabin ne ubija 1 metkom uvek, ja ga vise volim od kara. Nekako sam precizniji sa njim.
Sto se mene tice, barem ono sto sam ja primetio a naigrao sam se svim puskama uzduz i popreko i mosin i kar su podjednako odlicne puske ali i kod jedne i druge se desava da metak "okrzne" protivnika i ako se nama cini da je to bio siguran pogodak.Velika prednost kod ove dve puske u odnosu na druge je mala "musica" ili nisan sto daje jako dobru preglednost kada nisanite sto nije slucaj kod americko engleskih varijanti.

clumsy

npr. kod Bren Gun-a :)

[WC]=CyClops=

Moоete na cod Hq pronaći detaljan opis pušaka u igri (pod pretpostavkom da nisu izmjenjene u modu koji se koristi na serveru).

Sve 'kračunače' su prema tom siteu dmg 10 (dakle max) i ubijaju iz prve u tjelo i glavu bez obzira na udaljenost do mete. Nadalje piše da je kar98 lakša od mosin pa bi se s njom trebalo brоe trčati, međutim razlika je mala i vjerojatno se bitno ne osjeti u igri.

I najveća prednost je kako je оeljezni rekao, mala mušica, a ta je kod mosina najmanja, pa onda ide kar i na kraju je lee sa horror nišanom (al bar 10 metaka ima) ;)

Otprilike je takav i poredak popularnosti pušaka gdje ih se moоe birati. A da se više igraju ruske mape na bitangama, popularniji bi i mosin bio, ovako ga ekipa baš nema prilike ni koristiti pa se navikneš na kar i ispada da je bolji.

Nina

Meni se nekako cini da je mosin ipak malo laksi od kar98k...Inace polako se privikavam i na Lee i zao mi je sto ga nema kod amera.U pocetku sam izbegavala da ga koristim dok mi je sad bas zabavno.

VIP.er

Quote from: "Zver"Da se razumemo, iako ruski karabin ne ubija 1 metkom uvek, ja ga vise volim od kara. Nekako sam precizniji sa njim.

Ma ok bre to je prosto stvar ukusa i navike meni licno je bolji kar i to mnogo od mosin naganta ( a naravno i enfielda) pa sam pomislio da je to tako i drugima ali dobro

El Muerte

Da mi je samo Garand ili M1Carabina AKA "Slavuj" na Moskvi, kako bi letelo perije!

SALTSTONE

Quote from: "El Muerte"Da mi je samo Garand ili M1Carabina AKA "Slavuj" na Moskvi, kako bi letelo perije!

PERIJE....lol :)

Ma treba ga ukinuti....oruzije je superiorno...jer cak i u nestrucnim rukama deluje nadmocno !

Sluzhba Vneshney Razvedki

nesto treba se uradi da bi se igrale i "ruske" mape
jedini nacin kako vidim je ukidanje ppsh-a !
zna neko neki drugi ???
ajde predlozi .....

SUMAHER|ZTS|

Ako vam se bas toliko igraju ruske mape, onda neka jedan od servera (po mom misljenju Pamd serv.) bude prebacen S&D, pa bi ste videli koliko su zabavnije kad se igra malo vise timski. Znam da predlog nije neki, al je barem predlog :D

Labello

Stvarno nije fora kada 10 rusa krenu sa PPSh i ciste redom....U tom slucaju Nemci su nemocni, i primorani su na stekanje! :||
najbolje je da ogranicite PPSh na 2 kom da bih mogli ravnopravno da igramo ruske staze....
ovo kazem zato sto se meni desilo dosta puta da uzmem PPSh i oderem ljude, a pritom umrem 2-3 puta... 8| 8|

domohomo

ko vam je kriv ajte svi u ruse, ne ukidaj nista boli vas, kakva bi to rusija bila sa jednom ppsh-om polako stupajte brace svebe :ziveli