News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

PB Lag zbog cracked servera?

Started by [WC]=CyClops=, February 27, 2009, 11:25:45 PM

Previous topic - Next topic

[WC]=CyClops=

Ako je cracked, definitivno uzrokuje lag. To sam našao na PB forumima, cracked cod4 serveri koji se streamaju GV skriptama su u lagu (greškom ili namjerno, nebitno ako je lag). Mislim da isto vrijedi i za COD2 servere, te bi to mogao lako biti uzrok ovog оešćeg laga i konstandnog PB kickanja igrača za packet loss i sl.

Originali - što da vam kaоem, platite ljudima pa se igrajte u miru :)

IronC

Ma jok nije lag do toga....sredice se to u skorije vreme imamo obecanje od ISP-a.
Kolko sam se puta igrao na crack i cod 2 i cod 4 i cod 5 nema laga ako ti je ping normalan a mesto gde je smesten server raspolaze sa dosta kvalitetnih reursa...sve radi super isto mu dodje crack ili original.

$tring

Quote from: [WC]=CyClops= on February 27, 2009, 11:25:45 PM
Ako je cracked, definitivno uzrokuje lag. To sam našao na PB forumima, cracked cod4 serveri koji se streamaju GV skriptama su u lagu (greškom ili namjerno, nebitno ako je lag).

U tom slucaju moze da laguje samo taj server. Ne moze server koji je crack da povuce celu masinu, i da cela masina pocne sa lagom. TO je nemoguce pratkticno. To su odvojedni procesi na serveru. Lag koji se desavao u poslednje vreme je zbog net-a, a ne zbog servera. Server nikada nije presao 50% opterecenja i memorija mu je oko 50% zauzeta. E sada, da li laguje ako je crack to je sad pitanje... ali mislim da su to prazna nagadjanja... hajde baci bas link da pogledam, ali mislim da to nije tako.

spdR

Istina je...PB je poceo da banuje cracked servere tako sto se desava lag nakon odredjenog vremena...

$tring

Quote from: sp1deR on February 28, 2009, 01:51:53 PM
Istina je...PB je poceo da banuje cracked servere tako sto se desava lag nakon odredjenog vremena...

Opet kazem, moguce da pravi lag na tom serveru, ali ne na masini.

[WC]=CyClops=

Quote from: IronC on February 28, 2009, 09:48:52 AM
Ma jok nije lag do toga....sredice se to u skorije vreme imamo obecanje od ISP-a.
Kolko sam se puta igrao na crack i cod 2 i cod 4 i cod 5 nema laga ako ti je ping normalan a mesto gde je smesten server raspolaze sa dosta kvalitetnih reursa...sve radi super isto mu dodje crack ili original.

Pitanje je jesu li ti serveri na kojima si ti igrao koristili Gv script ili PB uopće. Ako nisu, onda sigurno nisu ni lag imali.

Dobro String, puno ti polaоeš na mjerenje resursa i teoretske kalkulacije, ali je činjenica da bitange serveri nikad nisu u ovako lošem stanju kao u zadnje vrijeme. I to traje već duоe, bar mijesec dana. Nije to samo meni, da je ja bi traоio problem lokalno, ali svima je tako. Evo jučer iza ponoć na SD serveru je bilo toliko loše da su svi otišli jer je bilo potpuno neigrivo. Posebno dolazi do izraоaja kad je više od 20 igrača na serveru, tada je korištenje pušaka umjetnost. A to baš nije bilo tako prije.

$tring

Quote from: [WC]=CyClops= on February 28, 2009, 08:30:26 PM
Dobro String, puno ti polaоeš na mjerenje resursa i teoretske kalkulacije, ali je činjenica da bitange serveri nikad nisu u ovako lošem stanju kao u zadnje vrijeme. I to traje već duоe, bar mijesec dana. Nije to samo meni, da je ja bi traоio problem lokalno, ali svima je tako. Evo jučer iza ponoć na SD serveru je bilo toliko loše da su svi otišli jer je bilo potpuno neigrivo. Posebno dolazi do izraоaja kad je više od 20 igrača na serveru, tada je korištenje pušaka umjetnost. A to baš nije bilo tako prije.

Hmmmmm.... znam da su radili nesto na mrezi pa sad ne znam jel to 'gotovo' ili jos traje.... ghmmmm

IronC

Quote from: [WC]=CyClops= on February 28, 2009, 08:30:26 PM
Quote from: IronC on February 28, 2009, 09:48:52 AM

Pitanje je jesu li ti serveri na kojima si ti igrao koristili Gv script ili PB uopće. Ako nisu, onda sigurno nisu ni lag imali.

Koristili su...barem je tako pisalo u server info...e sad kapiram sto bi neko pisao bezveze da koristi tu i tu verziju GV ili il PB on itd.
Garantujem da je ovaj trenutni zastoj iskljucivo vezan za ISP i njihove interne radove... :vava

$tring

Quote from: IronC on March 01, 2009, 10:45:13 AM
Garantujem da je ovaj trenutni zastoj iskljucivo vezan za ISP i njihove interne radove... :vava

Naravno... posto u nekim delovima dana radi savrseno (vecinu), a ponekad se desi lag. E sad, ako realno pogledamo internet serveri nisu LAN. Posto svi pricaju o lag-u, zeleo bih da mi neko pokaze server koji radi PERFEKTNO. Hajde, posaljite mi adrese tih servera koji rade bolje od ovih nasih u regionu. Igramo se s vremena na vreme na nemackim serverima koje ekipa iz Hrvatske uglavnom zakupljuje. I uospte ne kapiram poentu. Svi imaju ping 45-60 (dok kod nas imaju 30-50), igramo nocu i laguje mnogo vise nego sto je to ovde slucaj. Samo meni licno, to ne smeta. I to samo iz razloga sto mi, kada me ubiju, nije mi kriv mis, cheat, net, lag, server - nego ja. A to malo ko od igraca zeli da prizna. Posaljite mi molim vas tu listu servera posto sam bas znatizeljan. (naravno ne prazne servere, nego sa 24 igraca).

$tring

Eto.. proslo je nedelju dana a niko se nije oglasio sa 'boljim' serverima...  :acute ... Ocigledno je da ih NEMA...  :happy

spdR

Evo oglasicu se ja.Igrao sam CoD2,pa sam presao na CoD4 i igrao ga jednu godinu.Pogledaj kakvi si pro-tim serveri.Nema ni trunke laga.Sto se tice provajdera,pa ima ih mnogo...Bouncer4you,lowpings...Uglavnom nemacki.

edit : pod pro timove sam mislio : esuba,h2k,tek9 i te servere.....

$tring

Quote from: sp1deR on March 10, 2009, 11:09:06 AM
Evo oglasicu se ja.Igrao sam CoD2,pa sam presao na CoD4 i igrao ga jednu godinu.Pogledaj kakvi si pro-tim serveri.Nema ni trunke laga.Sto se tice provajdera,pa ima ih mnogo...Bouncer4you,lowpings...Uglavnom nemacki.

edit : pod pro timove sam mislio : esuba,h2k,tek9 i te servere.....

Nisam ni rekao da u svetu ne postoje bolji serveri. :) Naravno da postoje, i sigurno je situacija u nemackoj bolja nego u Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj. Ja samo tvrdim da imamo najbolje servere u regionu, sto znaci da je igranje podjednako dobro ljudima iz Hrvatske i Srbije. Nemacki serveri su vama iz Hrvatske ok, ali realno tamo imate 50 ping. Ovde imate 30. Ostavi mi molim te neki IP od tih servera gde nema uopste laga... Jel neko probao iz Srbije da se igra na Diabolic serverima u Hrvatskoj? Kada proba, sacekace ga server sa 90 pingom. I to je tako. Niko tu nije kriv, nego je stanje mreze jednostavno tako.

Stanje net-a u Hrvatskoj i Srbiji nije kao u nemackoj, i to je svima jasno. Pre koji dan je server imao preko 80 ljudi nakacenih i nije bilo ni trunke laga, pa sam to i Cyclop-u koji je ovde pisao o lag-ovima na punom serveru pokazao. Moze to i da potvrdi. To je jednostavno bilo doba dana (subota mislim da je bila) kada mreza nije bila opterecena. Hocu da kazem da kada postoji lag, to nije zbog servera nego zbog stanja mreze kod provajdera. I to je tako... Nego... ova prica sa COD4 je otisla na lagove.... :) heh... Bolje se igrajte na novom serveru nego sto ovde diskutujemo....   :acute

spdR

Ja bi igrao da se nisam vratio na prvu ljubav cod2 :D
Sto se tice diabolic servera,ne znam kako tebi ali meni na DIABOLIC -serverima je ping 40- NE LAGA NI MALO !,dok je na ostalim hrvatskim ping 90.Ne znam zasto.PS ja ne kazem da su vasi serveri losi,krivo si me razumeo...Rekao sam samo da ovi serveri na kojima su pro-timovi su extra...Sto se tice eastgameserversa/diabolic,meni su oba provajdera podjednako dobra :) Ne laga ni na bitangama meni mnogo...Tu i tamo se desi,ali ne smeta igri,ni malo...

$tring

Quote from: sp1deR on March 13, 2009, 10:09:13 AM
Sto se tice diabolic servera,ne znam kako tebi ali meni na DIABOLIC -serverima je ping 40- NE LAGA NI MALO !,

To je zato sto si iz Hrvatske. Nama iz Srbije je 90 ping... no, nevermind... :) Rec je o tome da su sve to ok serveri za igranje. Evo pazi, kakav sam slucaj recimo ja imao nocas. Igramo friendly war, i ja pricam Citadel-u kako ne mogu da igram od laga i da ne znam sta se sad desava. Imam u svakom trenutku po jedno 4-5 crvenih crta na lagometru, dok on u isto vreme za ceo war nema ni jednu jedinu niti mu ista laga. Ja koristim ADSL SezamPro trenutno, a on SBB. Sta je poenta price? Poenta je da je infrastruktura internet provajdera, vodova, stanje mreze itd. u katastrofalnom stanju u Srbiji. Kako je moguce da meni laga do besvesti, a da njemu radi perfektno? :)

I evo nakon jucerasnje nase prepiske, osetio sam na svojoj kozi kako to izgleda. Ono sto mogu odgovorno da tvrdim je da server koji Bitange klan koriste (East Game Servers) u besprekornom stanju, i da masina nikada nije presla 50% zauzetosti procesora, te ne postoji ni 1% sanse da server/masina LAGA.  :this .. E sad, stanje net-a, mreze, punkbuster lag, sta vec.. .to je druga prica.

$tring

Quote from: [WC]=CyClops= on February 27, 2009, 11:25:45 PM
To sam našao na PB forumima, cracked cod4 serveri koji se streamaju GV skriptama su u lagu

Hajde baci koji link da prostudiram ovu tematiku....

spdR

String malo si se zesce zajebo.Iz Srbije sam,Srbin :) Imam EUnet 1024/128  - iz Subotice sam.I opet je ping dobar.I opet NE LAGA :)

[WC]=CyClops=

String pitaj ljude kakav je lag bio kada tebe nije bilo prije oko mjesec dana. Š to se tiče njemačkih servera, mi s T-coma tamo imamo ping 25 (ravno duplo bolji nego unutar RH, jer kad mi je server u ZG onda opet idem preko njemačke, nema smisla ali tako je i zato mi je ping na našem serveru oko 50).

Ali ping i lag nisu isto. Jebeš ping 10 ako imaš packet loss. Odziv (ping) od 100 je potpuno dobar ako nema gubljenja paketa. Uostalom pola ljudi ima 30-50 ms odziv spram LCD monitoru, a da to niti ne znaju.

Lider

Pa i ja na slovenackim serverima imam ping 40 :shok dok u BiH oko 60, a u Srbiji 100 i vise. Zato sto link ide preko Slovenije :||

$tring

Quote from: [WC]=CyClops= on March 13, 2009, 08:15:56 PM
String pitaj ljude kakav je lag bio kada tebe nije bilo prije oko mjesec dana. Š to se tiče njemačkih servera, mi s T-coma tamo imamo ping 25 (ravno duplo bolji nego unutar RH, jer kad mi je server u ZG onda opet idem preko njemačke, nema smisla ali tako je i zato mi je ping na našem serveru oko 50).

Lag pre mesec dana je zbog radova na mrezi.... i to je kao sto kazes bilo pre mesec dana. Ti dani su prosli.  :bye2 ... Kazes na nemackim serverima imate 25 ping? Iskreno, u zivotu to nisam video. Nemacki server na kom bilo ko ima ispod 40 (osim nemaca). A to sto imas na hrvatskom serveru ping 50, je posledica loseg trace route-a ... odnosno, nije los nego svaki provajder namesti rutiranje kako mu odgovara, posto niko ne podesava net da gamerima bude dobro nego da potrosnja provajdera bude sto rentabilnija. 99% usera to i ne primeti.

Zna!!!!

...dajte ljudi nema servera koji nema lag i na kojem se to ne pojavljuje,ja osobno sam  zaljubljenik u Bitange servere prvo zbog ljudi i igraca koji se vec znaju  a  imam na //Bitanga // serverima ping 28-31, dok na njemackim imam 32-35,40 ping mislim da je to i do moje brzine koja je  do 20 Mbit/s download   ---- 768 kbit/s upload .,,, a sta ako se desavalo nekad da je  zalagalo pa poludio lagometar,najbolje je meni bilo to da nas je u par navrata server sve izbacio pa se ponovo ljudi vrate i igraju kao da su se tek navukli a imaju po 2000 sati trcanja za flagom   :flag_of_truce 

$tring

Quote from: zna!! on May 09, 2009, 05:13:53 PM
...dajte ljudi nema servera koji nema lag i na kojem se to ne pojavljuje

Bravo legendo, imas pivo za ovo od mene........  :worth Pokusavam svima da objasnim da je lag individualna stvar. Pazi, ima ekipe iz Hrvatske koja iznajmljuje servere od East Game Servers i trvde da su to najbolji serveri koje su ikada videli. Sa druge strane ima isto tako dosta njih koji kukaju oko laga. Lag je individualna stvar i zavisi od milion faktora. Ja sam u ovom postu i napisao da mi neko pokaze servere koji rade perfektno. NEMA IH! To je cinjenica...

komara

Ja na Bitangama nemam lag i ping mi je od 18 do 50 ali zato na Hrvatskom mi je od 75 do 140 i ponekad lag i mislim da je sve do provajdera  :icon_grrr:

Skelety

cujte ja imam bezicnu vezu  128/64 i imam na bitange 40-60 ping :) nemam nikada lag-a  ! sve do providera