News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

TEAM SPEAK - Help, kanali i pravila ponasanja

Started by $tring, November 30, 2007, 01:12:30 PM

Previous topic - Next topic

$tring

IP: 217.26.75.58

NOVI SISTEM TEAMSPEAK-A, NOVI KANALI

Malo sam admin-ovao TeamSpeak. Do sada je postojao jedan kanal gde su se ljudi nalazili na TeamSpeak-u, ali to moze biti poprilicno haoticno i zamorno za igru. Desava se, da se pojave 6-7 ljudi u jednom kanalu, a u stvari igraju u razlicitim timovima... Tako TeamSpeak gubi smisao, jer se sve svodi na caskanje i pricanje o svemu i svacemu...

Desavalo mi se X puta do sada da dodjem na kanal i 90% slusam nesto sto nema veze sa igrom ili da budem osudjen na komntarisanje svakog ubistva. Zna cesto da bude zamorno, pa se nekad i ne prijavljujem na TS.

Da se to ne bi ubuduce desavalo napravio sam 4 kanala. Jedan glavni kanal za chat i caskanje (kao sto je do sada bio slucaj), dva za ozbiljne igrace (nemci/saveznici) i jedan nas (bitange klan) za war. Naravno, svako je slobodan da napravi svoj kanal i radi sta mu je volja. Zamolio bih vas sve da postujete pravila u cilju bolje igre i reda (i mira :) ) na TeamSpeak serveru.

Kanali izgledaju ovako:

1.Bitange room - glavni kanal
Ovo je default kanal, u prevodu - čekaonica.

2.Bitange MAIN

3.Bitange GARAGE

4.Bitange SD

PODESAVANJE TEAMSPEAK-a

Jedna od jaaaaaako losih stvari na TS-u je Delay koji se javlja usled loseg podesavanja TS-a. Mnogi igraci imaju lose slusalice i lose mikrofone pa se desava da u podesavanjima stave suvise osetljiv mikrofon (da se ne bi derali). Ako vam je oprema za TS losa, desava se da vam mikrofon uhvati zvuk iz slusalica (koje ste verovatno pojacali) pa se stvara efekat delay-a. Ista stvar se moze desiti ako igrate bez slusalica (slusate zvuk na zvucnicima). Ako igrate preko zvucnika (sto vam ne preporucujem) posvetite vreme za konfiguraciju TS-a kako ostali igraci ne bi ispastali posle svake progovorene reci. Konkretno, desavalo mi se da sebe cujem kako pricam bas svaku rec sto je nepodnosljivo jer imam utisak kao da neko ponavlja zamnom sve sto kazem.

Ovako izgleda deo za podesavanje osetljivosti u TS-u:

Ako koristite automatsku detekciju glasa, onda to lepo podesite ili jednostavno koristite taster za TS (kao sto je na slici).

Ukoliko ste se odlucili za Voice Activation opciju, onda je podesite vise ka shout (kao na slici).

Codec selektovati na 12.3

Proverite kako teamspeak radi! Imate ACTIVATE LOCAL TEST MODE, pa testirajte.

To je to. Sve ovo sam napisao u cilju boljeg TS-a i bolje komunikacije...

8)

IronC

I obavezno test codec selektovati na 12.3

$tring

Quote from: "IronC"I obavezno test codec selektovati na 12.3

Tako je! ;) Korigovao sam post.........

//loneWolfs//Iwr

Ovako...Ja sam iz LoneWolfs I Mogu reci da me zeza taj ts...U Pozadini se cuje neko sustanj kada pricam  tj. koda  iam neki ogromni Ventilator pored glave pa susi..Glas se cuje cisto,ali sustanje jebe..HH...jbt..Pomoc..Probao sam sve..Sluske su nove..btw ista stvar je bila i na starima tako da mislim da nije u njima problem...nisam ni trebao nove kupiti al ajde.. :-\ :-\ Pozz,Hvala! :D

Podpredsednik

Probaj drajvere za zvucnu da promenis, ja koristim Sound Blaster Live 5.1 ali ne sa originalnim drajverima nego sa nekim KX koji su mnogo bolji a pravljeni su za moju i mnoge druge zvucne karte!!!

STEK

*SPARTANAC*

Quote from: bakitos on February 16, 2009, 10:06:48 PM
HAKOVALI VAM TS INDIJANCI......ccc....
A ja mislim da ti sto su to uradili nisu ni "H" od hackera, nego neka jedna iskompleksirana deca, koja su nekako dosla do SA i onda resili da se malo izivljavaju....
Ali se to vise nece desavati.

Zver

Ajde da ja nesto kazem, najvazniji skill jednog hakera bi bio da ubedi nekog da mu napravi SA account, prema tome ovo bi se klasifikovalo kao hakerski napad na nas ts, medjutim, posto je toliko puno admina bilo, ovo je jednostavno bilo namenjeno da se dogodi. UOPSTE NISAM IZNENADJEN.

STEK

pa jer ste resili problem......msilim....... :doc

Medo Brundo

kako da se konektujem preko TS na main?

zlenzlla

darkbgd

pitam coveka koji sve zna STRINGA, kako da napravim kanal na TS. Instalirao sam i TS 3  i u pocetku sam bez problema pravio kanal a sad su neki radovi u toku i to je ok  sto nemogu da ma TS 3 sad napravim kanal. Onda sam instalirao TS 2 i nema sanse da napravim kanal. STRING pomozi. Hvala :handshake:

$tring

Quote from: darkbgd on February 12, 2010, 05:10:54 PM
pitam coveka koji sve zna STRINGA, kako da napravim kanal na TS. Instalirao sam i TS 3  i u pocetku sam bez problema pravio kanal a sad su neki radovi u toku i to je ok  sto nemogu da ma TS 3 sad napravim kanal. Onda sam instalirao TS 2 i nema sanse da napravim kanal. STRING pomozi. Hvala :handshake:

TS2 je moguce koristiti u public svrhe, i za to postoje BITANGE PUBLIC kanali. Nije moguce pravljenje sopstvenog kanala. Ukoliko zelis svoj kanal, to mozes uraditi preko EGS-a - www.egs.rs

darkbgd

objaSnjeno mi je i resio sam problem,napravili smo kanal.Hvala

Eskimko

Quote from: string on February 12, 2010, 11:36:45 PM
Quote from: darkbgd on February 12, 2010, 05:10:54 PM

TS2 je moguce koristiti u public svrhe, i za to postoje BITANGE PUBLIC kanali. Nije moguce pravljenje sopstvenog kanala. Ukoliko zelis svoj kanal, to mozes uraditi preko EGS-a - www.egs.rs
prvo plati pa klati  :icon_bad: