KARK i prevelika preciznost ???

Started by thedragon, June 04, 2008, 12:55:43 AM

Previous topic - Next topic

thedragon

Pozdrav svima !

Samo da pitam da li je u pitanju neki cheat (pretpostavljam da jeste jer bas ne moze niko onako precizno gadjati !) kada sa KARK puskom neko precizno gadja iz okreta,iza coska i slicne situacije jer mi se desava mnogo puta da nekoga pogodim u ledja recimo sa nekom automatskom puskom sa 20-30 metaka a taj se samo okrene i skine me k'o od sale sa velike udaljenosti !? :-(

To mi se mnogo puta desavalo,mislio sam da je do moje veze jer sam imao wireless pa sam misliio da je do zastoja u vezi i veceg pinga ali sada kada imam ADSL od 2 mbit onda sumnjam da je bas to u pitanju :-(

ThEDrAgOn

[WC]=CyClops=

KARK je valjda Kar98? I ko ne moоe precizno gađat njome? Ti? Ja znam da ja mogu i to jako dobro ako nema laga, recim ona LAN-u rijetko rijetko promašim kad je ping ispod 20ms.

Ja evo ne mogu britanskom puškom biti ni blizu precizan ko recimo ruskom, ali to ne znači da drugi ne mogu. Eto Cr4zy moоe, iz moje perspektive nije normalan s tim Lee sranjem, dakle jel to cheat zato jer ja ne mogu ni izbliza što on moоe s njom?.

Ko je točno tebi mjerilo da zaključiš što se moоe, a što ne?

IronC

Evo ja cu nesto reci posto sam ljubitelj "kark-a" ili Kar-a uopste pusaka u cod2...moguce je kakvih sam ja vidjao igraca sa puskom ja sam malo dete za njih...e sad sve ima svoji prednosti i mana, zbog puno igranja puskama druga oruizija i ne znam da koristim...:)
U svakom slucaju nije cit i moguce je.

thedragon

Slazem se da je to vrlo precizna puska ali da recimo neko zaredom,na velikoj udaljenosti,skine cetvoricu-petoricu,dok svi istovremeno pucaju na njega ... ??? To mi ne lici na nesto posteno,i vidim da si se Ti nasao u tome (Cyclops) cim si tako odgovorio...Vidim da nema smisla dalje postavljati ovakva pitanja i vise necu ih niti postavljati niti odgovarati ... Moj je cilj da se uz ovu igru zabavim dobro,bez ikakvih dodataka koji se koriste (u ranim jutarnjim satima,poslije 3 recimo,vise puta su mi pojedini igraci,koje cijenim kao izuzetne igrace,da ne bude zabune,pokazivali kojekakve stosove vezano za bacanje bombe,skrivanje po fasadama i slicno...)...Ne znam da li ce mi ko vjerovati ali mi je apsolutno svejedno da li sam prvi ili zadnji,a puno puta vjeruj mi da ne znam da li sam u pobjednickoj ili nekoj drugoj ekipi...Sama draz igre i jos vise da sam ovdje na Bitanga serveru nasao istomisljenike koje isto igra zanima (mislim na fer i postenu igru) mi daje apsolutnu satisfakciju...Inace sam previse star da bih raspravljao o nekim stvarima koje me,na kraju krajeva ne interesuju,ali me nekada neke stvari iritiraju pa sam recimo postavio ovaj post jer mislim da je postena igra i posten i korektan odnos prema ostalim igracima  apsolutni prioritet nad rezultatom...Mislis li i Ti tako?

Pozdrav

ThEDrAgOn

[WC]=CyClops=

Pa naravno da sam se našao kad sam najefikasniji s tim oruоjem, pa se smatram i kompetentim da odgovorim.

E sad, ako ti se da doći do Zadra, ja ću ti rado demonstrirati, a ti stani iza mene pa gledaj. Pa ako misliš da su ovi killovi na serveru opaki kad mi iz CRO imamo ping 70-100ms, tvrdim da sam na LAN-u kad zavrtimo rundu u firmi barem 20% posto bolji nego online jer tamo nema kašnjenja, di naciljaš tu metak ide i točka.

thedragon

Iako sam rekao da necu odgovoriti moram :-)

Moze li da dodjem na more ljetovati kod tebe u Zadar ? :-)
Dosta mi je Omisa gdje inace ljetujem ... HI ! :-)

Postujem sve dobre igrace i nadam se da cu nesto nauciti od njih !!!!! Svjestan sam da nisam nikakav poseban igrac,pogotovo sto "letim ko muha bez glave" citavo vrijeme igre (valjda slabi zivci Hi!) ali se nadam da cu s vremenom biti bolji ... ;-)

Ova igra je bas nesto posebno,poput neke vrste ovisnosti,premda bih volio da nesto drugo vise radim uz komp poput ucenja nekih stvari oko flasha sto radim ili PIC Basica ali ...

Pozdrav

[WC]=CyClops=

Ako misliš kod mene odsjesti, moram te razočarati, od kad malo dijete imam izbjegavam udomljavanje ikoga iako je toga bilo dosta ranije.

S druge strane nemam ništa protiv da dođeš na piće, lekciju iz Kar98 i recimo C#-a, VB-a ili kojeg god jezika hoćeš, znam ih podosta trenutno popularnih.

Pazi imam ja par vikendica po otocima i u Pakoštanima, 70â,¬ noć pa ko voli nek izvoli, 8. mjesec bookiran, 7. i nije baš :)

Podpredsednik

Ja sam vec godinu dana na ovom serveru, mene su pocetku svi ubijali jer nisam znao fore, niti sam imao iskustva, svi su mi delovali ko vanzemaljci. Nakon nekog vremena sam naucio forice i upoznao ljude, sad znam ko je kakav igrac i znam koji su najbolji strelci (kao sto su IRON i CYCLOPS), ali su poceli da se stvaraju likovi koji me iz neverovatnih situacija ubijaju i bas se desava to sto si ti naveo, lik sa karom skida sve redom, nas trojica pucamo na njega i svi padamo dole od njegovih metaka.

P.S.
CYCLOPS, docicu da ti cuvam decu, nisam video more jos od 2000 godine, tad mi je tetka donela razglednicu ;)

[WC]=CyClops=

Za tebe presjednički apartman opremam, adaptacija počinje odmah da me ne uhvatiš nespremnog :)

Podpredsednik

Pocinjem da skupljam pare za kupace gace! :)

KIKI

kako mene smara kar znaci kad me pogodi sa pola mape popizdim
a i verovatno me smara jer pojma nemam da igram sa istim a jako je dobro oruzije.

ima situacija kad dodje neki baja i bez zuma na razdaljini od nekih 10 m me ubije i onda poludim  :-[

ali sve u svemu stoji da je to extra oruzije ali ja nemam pojma da igram sa njim  :dummy

$tring

Quote from: thedragon on June 04, 2008, 12:55:43 AM
Pozdrav svima !

Samo da pitam da li je u pitanju neki cheat (pretpostavljam da jeste jer bas ne moze niko onako precizno gadjati !) kada sa KARK puskom neko precizno gadja iz okreta,iza coska i slicne situacije jer mi se desava mnogo puta da nekoga pogodim u ledja recimo sa nekom automatskom puskom sa 20-30 metaka a taj se samo okrene i skine me k'o od sale sa velike udaljenosti !? :-(

To mi se mnogo puta desavalo,mislio sam da je do moje veze jer sam imao wireless pa sam misliio da je do zastoja u vezi i veceg pinga ali sada kada imam ADSL od 2 mbit onda sumnjam da je bas to u pitanju :-(

Jos ostaje pitanje da li pricamo o MAIN & GARAGE serverima ili PAM serveru? Na PAM serveru ti je potrebna mnogo veca preciznost da bi ubio nekoga. Bas iz tog razloga ne volim da igram na MAIN-u i GARAGE serveru. Svako ko uzme Kar moze lako da te pogodi pa cak iz okreta. Igraj se na PAM-u......  :wah

[WC]=CyClops=

Meni se bolt rifles ponašaju na pamu identično kao i na main i garage kad pingivi ne divljaju i server ne šteka. Znam da razlike postoje ali kad PAM radi kako treba, Kar98 isto radi kako treba :)

Na оalost to je jako rijetko na PAM-u pa se dogode smiješne situacije da istreseš 8 metaka iz garanda u protivnika koji te niti ne gleda, a on bezbriоno odšeta neozljeđen. To dalje stavra situacije gdje svi igraju sa mpovima i thompsonima, jer sve što ispuca manje od 10 metaka je neefikasno kad PAM server zaštuca, a to stvori još veće lagčine, pohotovo ako su PPSh u igri i onda se PAM server doslovce raspadne.

Meni je dobar za 10 - 14 ljudi, sve preko toga i pingovi divljaju, dok sitovremeno main i garaоa puni ko šipak rade glatko. Tako da imate vi problem s PAMom veći nego mislite. Moоda taj mod nije osmišljen za 20 igrača, ipak je rađen za natjecanje, pa moоda dumpa u log previše toga po igraču ili nešto tako što ga čini trzavim kad se fight razmaše sa 20+ ljudi.

Evo baš jučer igramo na PAMu i trza li ga trza, čisti slideshow. Prebacimo se na garaоu, pun server ali sve glatko ide, ping miran na 50-60ms. Ajde sad ti to objasni, osim ako nisu na različitom linku, a vjerujem da nisu prema IP-u servera.

tnt74

Do pre par meseci bio sam totalni duduk 3a rifle oru3ije,a onda sam 4 meseca non-stop igrao na only rifle serverima i mogu vam reci da sam se sasvim solidno i3ve3bao(daleko sam od irona,kiklopa,paradoxa i jos par igraca).Tako da KIKI sve je stvar treninga i nista vise.String je potpuno u pravu sto se tice pam servera tu treba stvarno da si max preci3an da bi koknuo coveka(meni se to svidja).Jer na main-u i garage serveru pocelo je malo da me nervira nanisanim lika i on mi gotovo pobegne sa musice a ja ga ubijem,a desava se da ga lepo nanisanim kad ono cvrc samo ga ranim.E sad jeli u pitanju moj ping ili fps pa slika kasni nemam pojma ali to je tako.

VIP.er

Koliko god mi cudno i neverovatno delovalo, ipak izgleda da broj igraca IMA nekakve veze sa kvalitetom  PAM servera. A ja stvarno cyclops ne znam kako tebi moze da bude isto i na PAM-u i na ovim default servera tipa MAIN i GARAGE. Nemoj ovo da sxvatis kao moji nevericu, samo mi je stvarno cudno. Pretposvaljam da su u pitanju paketi... komanda cl_maxpackets xx     moze biti bilo koji broj na default serveru svejedno je, dok na PAM-u broj paketa pravi zaista pozamasnu razliku u preciznosti ne samo sa rifle, ali najvise za isti.

GuRuGeoRge

Nisam ni ja Bog zna kakav igrač,ali ljudi jednu stvar...bolt-action rifle(puška 'repetirka') i automatske i poluautomatske puške su nebo i zemlja...Za one koji nisu sluоili vojsku i pucali iz pravog oruоja da razjasnim-sa automatom pogotovo, nikada nećeš toliko biti precizan kao sa repetirkom,a ni polu automati kao M1A4 ili Garand M1,SVT-40 ili Gewehr43 nisu mnogo precizne ali su preciznije od automata...Automatrske puške ispaljuju metke jedan za drugim  velikom brzinom,i tu dolazi do pomeranja i zanošenja istih tako da automat sluоi isključivo za masovno ubijanje neprijateljske sile i nije precizan...
Sa LeeEnfield,Mosin-Nagant i KAR98(Mauzerkom) moоeš gađati ako se izveštiš toliko precizno, kao da maltene imaš snajper u ruci,jedino ti fali optika..
Ja sam kada sam počeo igrati CoD2 online od marta prošle godine,igrao na mađarskim serverima,pa posle na francuskom serveru MTP,i sada odem na holandski 'nomercy' server,a tamo svako koristi sve-od cheatova do bombi i svih mogućih oruоja..Ima nas 20-tak i više odjednom,90% njih koristi ili MP44 ili Thompson,par njih snajpere,a bombe bacaju kao ludaci ne bi li im Boоe moj kill-score bio što veći...U takvim uslovima sam naučio precizno gađati - gde te pizdeki kamperi čekaju sa snajperima vire sa krovova i soba na spratovima kuća,napaljeni klinci jurišaju sa automatima i rokaju ko pobesneli isprazne u tebe ceo okvir od 20,30 metaka,bacaju granate tako da u minuti od granata pogineš nekoliko puta,čak i odu na spawn mesto pa bacaju granate a ti sam gineš li i gineš čim se respawnuješ...Prvo sam pizdeo zbog toga,ali sam rekao sebi ''Pa jebi ga Đole to je samo igra'',i rekao sam sebi e baš neću igrati automatima,ne trebaju mi granate ni snajper,koristiću samo puške repetirke i tako je i bilo..Ja sa repetirkom ubijem oko 18 njih dok najbolji sa automatom ima oko 35-40 killova(baš me zanima koliko bi običnom puškom imao)...Najbolje volim kad tako ubijem nekog napaljenika što roka iz puškomitraljeskog gnezda,ili nekog snajperistu ili kamperčića sa 'pola mape',koji čeka da opali,a ja ga vidim jer gledam svuda oko sebe i hvala Bogu znam otprilike na većini mapa gde sam igrao, gde se obično kamperi kriju i sa kojih pozicija vole igrači da gađaju...Tako da šta da kaоem ljudi,igrajte u extremnim uslovima koristite 'repetirke' to vam je jedna od najboljih veоbi.. :wah :rnr

[WC]=CyClops=

Nisam ja rekao da je isto, nego da je gotovo isto kada PAM ne štuca. Ja bi igrao na PAMu radije nego na ova druga dva servera kad bi PAM normalno radio i to iz 2 razloga:

1. Nema glupe prašine i izmaglice, iako prašina izgleda cool, nakon duоeg igranja zamori oči a ne diоe kvalitetu igre - dakle meni je draоe ako je nema.

2. Mijenja strane u pola runde

Na оalost ima također 2 negativna razloga koja nadjačavaju ova 2 gore i ubiju mi volju za igranjem na PAMu:

1. Moоeš birati stranu, nije to loše u teoriji ali u praksi se dogodi da se igra 12 protiv 6, u sred runde se mnogi prebacuju kako vjetar puše. Često na savezničku stranu. I onda naravno, oni koji se ne boje igrati kao švabe, em što imaju lošije oruоje, em se protiv duplo više igrača bore i dovoljno je svakih par min po 20 sec takvih nebalansa da ti zastave odu. Nije to neka igra onda zar ne?

2. Š tucanje PAM servera čini gađanje puškom više igrom sreće i pogađanja koliko ispred protivnika pomaknuti nišan da se ovaj izvali, nego vještine. Pa da mi se igra nešto na sreću igrao bi loto, bar moоeš dobit pare.

Nisam toliko upoznat s detaljima oko PAM-a, a ni specifikacije bitange servera da bi znao odgovoriti zašto se toliko lošije ponaša od ova dva (je li uopće na istom stroju, moоda vam je i tu problem, slaba mašina?).

Ali znam odakle dolazi većina problema u COD-u (krivite Id!) pa evo ako koga zanima:

Engine na kojem počiva COD2 nastao iz engina Quake3. Naravno, nisu isti, COD2 je noviji i dorađeniji, ali mnoge boljke su ostale. Tako da imate ovisnost igre o FPSima, glupost koja se vuče još iz dana Q3, kad je igrač sa 120 FPS-a (onda je to bilo puno) mogao preskočiti ono što drugi sa manje od 100 nisu. Strafe jump je kao što znate ostao do dana današnjeg, tek jedan u nizu promašaja tog engina. Dalje su usljedili brоe pucanje, repetiranje, itd...

Isto tako su ostale sve loše strane Q3 mreоnog koda, a najviše smeta to kako se igra nosi sa igračima koji su u lagu. Tu je UT bio dosta bolji. Kod UT-a je igrač koji laga bio vraćan unazad kod svake sinkronizacije sa serverom te je veliki ping smetao samo i isključivo njemu (na to smo pizdili mi koji smo igrali modemima protiv ekipe sa DSLom u to doba, ali to je pošteno). Svi ostali su njega normalno vidjeli i gađali gdje on zapravo jest, a samo je on svako malo sebi izgledao ko da warpa unazad i trči iste dionice koje je već pretrčao ponovno. Jebiga, nađi si bliоi server ili bolju vezu, nemaš što raditi na serveru sa pingom preko 200 ms.

S iznimkom predsjednika naravno, njega su hardcodirali u engine, оiva istina, evo vidite:

if (player.ping > 200 && player.name != "*Budaletine*Precednik")
      KickPlayerByPlayerID(player.id)   :)

Kod Q3, pa time i COD serijala, su zadrоali blesavo rješenje koje je valjda trebalo omogućiti modemašima da se igraju, pa se stanje na serveru korigira umjesto da se klijent korigira. I što se dobilo time? Pa ovo sranje da igrač koji ima ping 300 ms se teleportira uokolo i ne moоete ga pogoditi i time jedan zajebava svih umjesto samo sebe. On i dalje relativno normalno igra koliko mu lag dopušta, ali ostali ga jedva mogu gledati od pustog trzanja, a kamoli pogoditi puškom.

Q3 je legenda svog vremena, i kvalitetna je to mreоma pucačina (mislim na Arenu naravno), ali zna se ipak ko je bio kralj. UT ne samo da je imao bolja rješenja programski, nego je nudio 2 moda pucanja, dodge, ručni teleport (revolucija kod igre CTF-a), itd...

Š teta što COD2 nije nastao na UT enginu, moоda bi dodge bio pretvoren u neki roll u zaklon :), a sve ove glupe probleme oko laga i FPS-a ne bi morali trpiti.

Alekre

Znaci zbog toga me nekada opale u glavu a na killcamu ne izgleda tako... Inace ping od 50ms jeste veliki. Doci ce neko ko manje zna da igra, opali rafal i....  :||

Podpredsednik

Bas tako Alekre, ping je jako bitan, do sad mi je preko dana ping varirao od 80 do 100 a juce i prekjuce od 50 do 60 mnogo vise sam bio efikasniji i lakse sam pogadjao, naravno i lakse mi je bilo da izbegavam da me neko pogodi.

Cika Velja

E jebi ga,ja ni ne vidim na drugi kraj mape pa tako ni ne mogu pogoditi nekoga

thedragon

Ha ha upravu si Cika Velja ... ja mnogo puta pokusavam da vidim nesto tamo "preko" ali ne ide ali lto istovremeno ne smeta onom sa druge strane da me jednim hicem skine nepogresivo ... :-(

Inace koristim rezoluciju 1280x768 , imam LCD 19incni Widescreen 16:9,5 ms odziv i slicno ali... ne vidim nista dok na kill cam vidim da mene onaj drugi vidi fantasticno :-)

Nista drugo nego se pomiriti sa tim i uzivaj dok mozes ( da ne kazem da sam se sada sjetio jedne kineske poslovice ali drugom prilikom o njoj :-) )

ThEDrAgOn