News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Pomoc oko ubacivanja mapa

Started by lyudmila pavlichenko, March 10, 2010, 04:17:58 PM

Previous topic - Next topic

lyudmila pavlichenko

Da li neko zna kako da ubacim nove mape u COD4???
Skinuo sam nekoliko mapa sa jednog sajta i u instrukcijama pise da raspakujem rar fajl i stavim sav sadrzaj kako je receno:

"Put the usermaps folder with ALL Files in your COD4 directory.
C:/Program Files/Activision/Call of Duty 4 - Modern Warfare/

mp_imemape.iwd only in usermaps NOT in the MOD Folder

If you are using PAM or Modwarfare (or other Modifications where NOT Speznas playing against SAS) you have to put the attached fix you’re your modfolder 4(z_svr_teams.iwd). This file is serverside based and must NOT be placed in your redirect download.”

E sad, pokusao sam i neke druge kombinacije, ali jok - ne ide... Zna li neko da mi objasni korak po korak kako da postavim ove nove mape...
Inace, patch je 1.7 (tacnije 1.7.568) i rekli su da radi na tome bez greske.. Ubacio sam i neke modove (botove izmedju ostalog) i oni rade normalno, ali ovo nece... Znam da cete sigurno reci da je jednostavno, ali ja ipak ne znam...
UNAPRED HVALA!!!

p.s. evo i slike sa sadrzajem raspakovanog foldera (od rar do konacnog sadrzaja), pa ako je tako lakse da mi objasnite sta gde ide...

m.shadows

Pa jel hoces da ih igras offline sa botovima ili da ih samo imas tamo...
Zavisi...evo ti iz mog iskustva resenje:

1:Ako ne zelis da ih igras samo da ih imas tamo

Odi u CoD4/usermaps i napravi novi folder kako se zove mapa.Ovako ti je sigurnije jer inace ako zeznu jedno slovo kad pisu usermaps nece prepoznat(iako se to ne dogadja).Ako imas samo sadrzaj mape u folderu koji se zove kao njeno ime kopiraj ceo folder u usermaps.Bitno da imas folder i mapu u njemu(load.ff fajl,.ff fajl i .iwd fajl koliko ja znam,ispravite me ako gresim).Tako bi trebalo da radi kad ulazis na server.

2:Ako zelis da ih probas:

E sad...komplikovano je i rizicno ali mozes probat...meni je radilo...ali posle izbrisi ono sto si radio,jer ako udjes na server moze ti se usrat igra :S.
Odi u folder nekog moda kao promod ili modwarfare(moze i neki drugi mod,ali ne preopterecen,jer ako imaju puno grafike u sebi mapa ce crashovati),i u folderu verovatno ima vec nekih mapa.Sad da bi uspeo,stavi .IWD fajl mape u folder moda.
Onda odi u CoD4/zone/english(ako si Spanjolac, Italijan,onda bi ti trebalo pisat drugo :D)i tamo stavi LOAD.FF fajl i .FF fajl mape.
Onda udji u igru,kod mods imas taj mod,runuj i ako nema problema idi na create new server,i stavi bilo koju mapu samo stavi dedicated:NO.
Sada kad si pokrenuo runovace ti se mapa.Kad se ucita izaberi tim i kucaj u konzolu:/map mp_ime_mape
I odma bi se trebala pocet ucitavat mapa.

NAPOMENE:
Nemoj mi reci da te nisam upozorio da ti moze usrati igru.
Nisam siguran dali moras staviti i .IWD i .FF i LOAD.FF fajl u mod,ali probaj
LOAD.FF se zove naziv_mape_load.ff,ne zove se samo LOAD.FF.

Javi dal si uspeo :)
Poz

lyudmila pavlichenko

to je otprilike isto sto i ovo:
http://#cenzura#/viewtopic.php?f=27&t=62101

ma hocu cisto da isprobam kakve su mape i da li vredi da ih ubacim na kompove (posto mi dosadilo da stalno igram iste mape i nerviram svabe  :fighting:) u igraonici gde inace kuvamo vikendom... ne igram na tom racunaru online, vec samo vrsim experimente (i ponekad se izivljavam na botovima  :dummy), tako da nije ni bitno ako stogod zaje*em, ponovo cu da instaliram  ;D
hvala ti puno na objasnjenju