News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Sajt za izradu vektorskih grafika

Started by Podpredsednik, May 11, 2009, 02:15:53 PM

Previous topic - Next topic

Podpredsednik

Malo sam googlao, trazio sam neke vektorske grafike pa sam naleteo na ovaj zanimljiv sajt, pogledajte:
http://aviary.com/home
Pogledajte i ovaj video:
http://aviary.com/tools/raven

Zver

Simpaticno nema sta, web aplikacija za izradu vektora, ja ipak ostajem pri starom dobrom corelu

muschmule

Zver

Illy mi je na drugom mestu sto se vektora tice, nekako mi vise odgovara corel vector filozofija, mada mi je trebalo vise vremena da ga naucim jer mi je prilicno udoban adobe interfejs.

muschmule

Ja sam se poprilicno navikla na Adobe programe...After Effects,Photoshop,Illustrator,Audition....tako da se uvek opredeljujem za Adobe,o cemu god da se radi  :worth

Podpredsednik

Neki logo sam morao da prebacujem u vektore i pokusao sam sa Photoshop-om CS4 i jos uvek ne mogu da se naviknem na njega, na kraju sam uradio u Illustator-u.
A ovaj sajt sam nasao trazeci ideju da napravim sebi aplikaciju za majicu.

Zver

Ja mnogo puta u fotoshopu napravim staze (path tool) exportujem u vektor pa corelom doradim, cesto zavrsim vektor u photoshopu (ali obavezno CS3, jer je cs4 sporo govno)

$tring

Quote from: Zver on May 12, 2009, 10:28:31 AM
Ja mnogo puta u fotoshopu napravim staze (path tool) exportujem u vektor pa corelom doradim, cesto zavrsim vektor u photoshopu (ali obavezno CS3, jer je cs4 sporo govno)

Ni ja ga ne volim... jedino sto panorame radi ko lud... :) I ispravljeno je nekoliko bagova, tipa sada mozes da napravis masku na smart objectu i da nakon toga pomeras smart objekat. U cs3 to ne moze, jer ima bag... maska i smart object su ti uvek odvezani... :(

Zver

Imam CS4 instaliran, i koristim ga samo za neke posebne namene, ako je iko probao da nacrta path sa pen toolom u ps cs4 znace koliko je to frustrirajuce iskustvo (nacrtas  4 - 5 tacaka, a jos uvek vidis samo onu prvu, ne mozes da postavis bezjeovu krivu kako treba jer ne vidis path live) sto se tice smart object fore, to je dobrodosla novina (klipovanje smart objekta sa maskom) ali sve ovo nije dovoljno da predjem na cs4, nego ga drzim na kompu kada zatreba neka panoramica ili tako neka sitnica, i onda se lepo vratim u cs3