News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Canon SX1 IS

Started by husky, September 19, 2008, 05:13:43 PM

Previous topic - Next topic

husky

http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX1_IS/index.asp

Stize uskoro, a ljeeeepo ce mi nadomjestiti Oly-a koji jos mirise na vino.  ;D

Ovo je strop za foto aparate, a da nije SLR.

Jedva cekam prva okidanja, a za iduci bitange party cu si kupit podvodno kuciste.  :rofl

Zver

Ja sam isto u trazenju novog aprata, naime pre 3 godine sam kupio panasonic dmc-fz20, superzoom aparat koji daje extra slike, ali je doslo vreme da panasonic ide u penziju, sledeci aparat mora da ima momentni shutter, i da bude DSLR, pucam na nikona, eventualno cannon, mada, nikada se ne zna sta ce iskociti. Inace ja sam dugo vagao kada sam kupovao panasonica, (kupio u US po ceni izmedju tadasnjeg modela (prethodne iteracije ovoga tvog novog aparata) cannona SX IS ), na kraju je PANDZA prevagnuo, sad se vise ni ne secam zasto.

UGLAVNOM, extra aparat

KIKI

Quote from: husky on September 19, 2008, 05:13:43 PM

Jedva cekam prva okidanja, a za iduci bitange party cu si kupit podvodno kuciste.  :rofl

pametno  ;D ;D

husky

Uuuuu, DSLR su preskupi. Em su skuplji od obicnih, em jos kad pocnes kupovat dijelove za njega, nikad kraja. Ispod 2-3 000 eura ako ulozis, ko da i nisi ga kupio.  :shok

Ako trazis novi, ovo je najbolje uz Oly-a 570UZ, a da nije SLR.

I naravno, podvodno kuciste ako izlazis sa slanim.  :rofl

[WC]=CyClops=

Ne volim ljudima pametovati kad kupuju nešto, ali vidim da si malo u zabludi sa dSLR -ovima pa da ti dam savijet ako nije kasno.

Za početak, ovo je jako fin aparat. Međutim i dalje igračka i ja je ne bi uzimao zbog toga. Ili pravi aparat, ili najbolji 'idiot'.

Da me ne shvatiš krivo. Jer i ja sam napravio isto što i ti i zajeba se. Naime dSLR look alike compakt je cool, ali za iole ozbiljniju fotku gdje nešto оeliš sam izvesi ili samo probati, moraš se ispatiti kroz menije i uz to biti ograničen (recimo f5.7 je mizerno malen, f2.8 - f8 je meni osobno minimum raspona koji mora imati. I 15 sec expozicije je također malo kad se počme experimentirati, pogotovo noću.

Tako sam i ja kupio Sonijev ultra zumaš H5, najbolji u svoje doba. I izvrsne on fotografije radi na automatici. Ali čim sam nešto naučio o fotografiji, kopanje po menijima da podesim aparat je uоas, a pola toga nije ni mogao. Eto moj ima do f8 što je koliko toliko ok, ali mu je max duljina otvora blende bila 20 sec. To je bilo malo za neke fotografije, posebno neke IR.

Danas s obzirom na cijene dSLR aparata s nelošim kit objektivima, svakom fotoamateru koji dosta voli putovati i slikati bi preporučio neki ulazni dSLR model. Jeftini a dobri su baš Oliji 410 ili 510 za ambicioznije (bilo oko 700â,¬ sa objektivom zadnji put kad sam gledao, još jeftinije ako nabavljaš iz US ko ja jer nema carine na optiku - ne kupovati snipere sad zato jer sam to rekao! :)). Ko ima love moоe pogledati i Nikone ali paziti na teоinu. Amaterski objektivi i tijela aparata su uglavnom plastični pa nije frka, ali isto pripaziti. Treba to nositi i ljudi često ne misle na to.

Ljudima koji vole uglavnom slikati na automatskim postavkama, definitivna preporuka Cannon G serija (G9 je meni genijalan, G10 samo što nije ako se ne varam). Ako nisi za 'mrcinu', onda se pobrini da ti stane u dоep.

Ako već mislite tegliti mrcinu, onda radije dSLR nego nešto između. Amaterski modeli su stvarno prisupačni danas i nije potrebna silna para za objektive. Obično je kit objektiv i više nego dovoljan za super gušt za amatere (ja sam isto u toj kategoriji iako imam nešto bolju opremu od one koja mi je realno potrebna).

Zver

Slazem se sa tobom, ja sam ovde kod nas na nekoliko mesta nalazio canon eos (entry level) aparate za 450 evra, telo+objektiv, cak na jednom mestu i sa doddatnom sigmom. U vreme kada sam bio kupio panasonica, on je kostao u US ok 600 evra, u srbiji oko 1100. Doduse tada su dslr aparati kostali mnogo vise para  nego sad, skontao sam, da ono sto ja trazim od fotografije (za posao) ne mogu da dobijem od superzoom aparata (iako daje lepe slike, mora mnogo da se retusira), takodje sam skontao, da moram da imam jednu tabakericu (tako ja zovem one sonyje i ostale male aparate) i da moram da imam jedan dslr aparat, sada sam u potrazi, mozda bude nikon, d100, ali jos cemo videti.

Mnogo fotografa posle 10000 ispucanih slika, oce da upgrejduje aparat, i tu ja uskacem

[WC]=CyClops=

Quote from: Zver on September 21, 2008, 12:01:47 AM
Slazem se sa tobom, ja sam ovde kod nas na nekoliko mesta nalazio canon eos (entry level) aparate za 450 evra, telo+objektiv, cak na jednom mestu i sa doddatnom sigmom. U vreme kada sam bio kupio panasonica, on je kostao u US ok 600 evra, u srbiji oko 1100. Doduse tada su dslr aparati kostali mnogo vise para  nego sad, skontao sam, da ono sto ja trazim od fotografije (za posao) ne mogu da dobijem od superzoom aparata (iako daje lepe slike, mora mnogo da se retusira), takodje sam skontao, da moram da imam jednu tabakericu (tako ja zovem one sonyje i ostale male aparate) i da moram da imam jedan dslr aparat, sada sam u potrazi, mozda bude nikon, d100, ali jos cemo videti.

Mnogo fotografa posle 10000 ispucanih slika, oce da upgrejduje aparat, i tu ja uskacem

E ja baš koristim još uvijek D100 ali uskoro će doći i D300. Jebiga naviko se na full metal body i sad mi ovi plastični nikako više ne pašu. Razmazi te brzo taj feeling koji Nikon nudi u seriji D100 pa na više.
Moj D100 isto bio second hand, prodao mi ga frend iz Š kotske za svega 150 funti kad je kupio sebi D200 :)

husky

Ko sumnja u SX1, evo filmic.

http://www.youtube.com/watch?v=em-CpXA9pg0

Stize za koji dan u HR, oko 4 000 kn. Juuuuhuuuu.

A evo i ostalih noviteta od Canona, jebenica.

http://www.youtube.com/watch?v=iYob6CZUeSk

[WC]=CyClops=

Ja vjerujem da je to fin aparat. Ali odavno ne pušim propagandne samohvale i reklame.

Kad kupujem, drоim se onog pravila koje kaоe da prvo pogledaš koliko ljudi pljuje po proizvodu po netu i zbog čega, a tek onda gledam što je dobro i ko ga hvali :)

Recimo nedavno se nisam drоao tog pravila i na pamet sam uzeo externi disk WD My Book 500 GB. Ok je disk dok se koristi na USBu ili Firewireu. Ali kad ga spojiš na eSata svako toliko se izgubi. Jednostavno nestane iz OS-a i moraš rebootat da ga vidiš. A uzeo sam taj model baš zbog eSata. I ljepo su ljudi pisali po netu da se to događa, samo ja zatrubio, kupio pa tek onda to vidio. I eto ti, sad ga imam na firewireu, nije ni to loše, opet brоe nego na USB-a ali nije to to.

Zaobiđite ga ukoliko vam treba eSata disk. Ako ne, onda nije loš omjer cijene po megabajtu i fino izgleda, šminkiriki :)

husky

Kupio (napokon) ipak Canon SX10. SX1 nikako da izadje, ovaj je jeftiniji 1000 i nesto kuna, a maltene iste funkcije. Definitivno odlican fotoaparat, i dostojno ce zamijenit Oly-a koji je popio previse vina i otisao u vjecna lovista.

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_sx10is.asp