News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Call of duty 2 myths

Started by *SPARTANAC*, July 05, 2009, 03:01:04 AM

Previous topic - Next topic

*SPARTANAC*

Sta je PING?

To je odziv od vaseg PC-a do servera (PC - SERVER - PC) i oznacava se u ms (milisekundama). Sto manji ping imate to bolje. Preporucujemo servere iz regiona: 217.26.75.58:28964  ili 217.26.75.58:28960

LAG?! Sta je lag?

Postaje vec uobicajno da svi pisemo "aaa server laguje” "koji sra*** server, lagg” "lag, omfg” ...itd.
Prosto receno lagg je PREKID prenosenja "packet”-a od servera do PC-a I obrnuto. Ovako izgleda lagg na lagometru: http://img16.imageshack.us/i/reallagg.jpg/
Lag se cesce pojavljuje do korisnika, zbog raznih aplikacija npr. Anti-virus update, adobe update, X-fire (iako ne primecujete Xfire je aktivan u oduzimanju resursa vaseg network-a),  IE (Internet explorer) i najredje ali u najgorem slucaju virus. Naravno lag moze izazvati I server, ali to su uglavnom jake masine koje mogu da podnesu velika opterecenja (www.egs.rs).

Maxpackets mystery?

"Stavi maxpackets na 72 ima da se lepi ko ludo” ili "ja ne mogu da igram na maxpackets 60, samo 100”
Nema sta tu da se objasnjava, sami ste stvorili misteriju. Komanda sve govori "maxpackets” - koliko ce maximal-no packet-a da salje. Eto ako ne verujete probajte sa sledecim testom:
1. Upisite u konzoli /cl_maxpackets 60 a zatim upisite /packetdebug 1 I otvorite konzolu I tacno mozete videti koliko salje po jednom paketu.
2.Upisite /cl_maxpackets 72 I ponovo upisite /packetdebug 1 I iznenadjenja ista velicina paketa prema tome ne menjate nista!
3. /cg_drawlagometar 1 plava linija treba sto brze da ide BEZ ZUTIH TACKICA â€" svaka zuta tacka na vasem lagometru je izgubljen packet. Plava linija treba da je sto tanka I da se sto brze krece.

Jedna od glavnih stvari koje utice na menjanje velicine slanja packet-a je opcija /cl_packetdup (0-5) default je 1.
Moja preporuka za ovu opcije je /cl_packetdup 2 (mada ja koristim 5)
Inace packetdup sluzi za "dupliranje” packet-a. Ne razumem se toliko dobro u engine, pa necu da pricam. Ko zeli nesto vise da zna neka googla "QUAKE ENGINE CALL OF DUTY 2”

Jos jedna napomena od broja FPS-a takodje zavisi velicina packet-a! Ali o tome cemo kasnije. :)
EDIT: Ne kazem da nema razlike, samo hocu da kazem da izmedju npr 64 I 72 NEMA NEKE RAZLIKE! Ne tripujte se da cete gadjati tamo gde hocete! NE UTICE NE NISANANJENJE!

Kupovina cfg-ova?!

Ovoj novini sam se cak I ja zacudio, cemu to?!
1.Cemu kupovina cfg-a kad se na ESL-u po zahtevu igraca mora uplodati aequitas file na kome se izmedju ostalog nalazi I vas cfg.
2.Na cfgu se mogu naci razne skripte koje PBB-ans "hvata” I koje se smatraju illegalnim I mozete dobiti ban.
3.Zar ne bi svi trebali da igramo isto â€" FAIRPLAY! Bez tih "pomocnih” stavri?!

Evo ako neko ima neki "kupljen cfg” nek podeli samnom to iskustvo, xfire: 123restartkill I mozda me cak ispravi ako gresim. Mada cisto sumnjam.

FPS mystery?

Nesto su glasine, ali ima I cinjenica vezani za ovu stavku. (komanda /com_maxfps (1-1000))
Prvo sta je FPS? Frame per second (FPS) sto znaci "Slika po sekundi” veoma znacajna opcija u igri.
"Sto vise FPS-a to bolje” moze se reci delimicno tacno. Sledi objasnjenje:
Rezultati slobodnog pada u COD2 1.3 verziji sa 9.0 metara:
500FPS â€" 54health
333FPS â€" 21health
250FPS - 36health
200FPS - 45health
166FPS - 52health
142FPS - 55health
125FPS - 38health
111FPS - 42health
100FPS - 45health

Sta dobijate a sta gubite vecim-manjim FPS-om:
100 ili manje â€" Nema neke razlike, samo se priblizite mestu gde hocete da "jump-ate” I skocite I popecete se bez pproblema, mane su sporije I bucnije kretanje, los skok u daljinu.
125 FPS-a â€" Skok vam je ~40.5 (default jump 40.0), najkorisceniji FPS za quake engine!
250 FPS-a â€" skacete 46.0 bez ikakvih pokreta (npr. Skok I u stranu)
333 FPS-a â€" Najimpresivniji u quake engine-u, iz mnogobrojnih razloga (ali se smatra cheatem na takmicenjima) skok je 46.1, koraci su (skoro) necujni, brze pucanje iz pistolja I ostalih semi-automatic oruzija.
500 FPS-a â€" Kao veliko iznenadjenje donosi NAJGORE performance, skok od samo 38.0, sporije pucanje, uglavnom NE PREPORUCLJIVO! :)

Brze pucanje iz rafalnih oruzija? IMPOSSIBLE!

Da li vam je poznato ovo sa TS-a "jao ima 250 fps-a puca brze od mene” (kmeeeeee)
E sad mozete slobodno reci tom "noob”-u da nije u pravu. Testirali smo pucanje iz tompson-a sa 85, 125 I 250 FPS-a I nismo videli milisekundu razlike.
MYTH-BUSTED!

Skripta za M1 Garand?

Da li je stvarno moguce pucati brze sa skriptom I 250 od vec predvidjenog u engine-u.
ODGOVOR JE NE! Ma koliko se trudili vi to da poreknete odgovor je takav. Otprilike ovako izgleda test uzmite M1 garand ispucajte svih 96 metak sa skriptom a posle I bez skripte I videcete da je vreme ispucavanja 39 sec! Ukoliko ustanovite da gresim ispravite me.
btw. 125 & skripta = kao sa 250! :wink:

Rezolucija

Najbolja rezolucija za igranje (najbolja optimizacija igre) je na 1024x768. Naravno nije nista strasno ako igrate I na 1680x1280 (wild ekran).

Sve o oruziju...

Na slici ispod mozete videti kako, koliko oruzije trza, ranjava (ubija) po metk, I jos mnogo toga.

Legenda:
-RANGE â€" daljina do koje oruzije dobacuje
-DAMAGE MULTiPLAYER â€" koliko heltha izgubite kad vas pogodi u odredjeni deo tela 1 = 45 health-a 3 = smrt
-RATE OF FIRE â€" brzina pucanja RPM (metaka po minuti)
-RELOAD TIME â€" menjanje okvira kad je polu prazno / skroz prazno
-HIP & ADS â€" HIP ili no aim iliti no zoom | ADS ili aiming iliti zoom
-CENTAR SPEED â€" nebitno
-HIP ACCURACY â€" vidi se sa slike :)
-VIWE KICK â€" Trzaj oruzija

http://img14.imageshack.us/img14/5521/picbyspartanac.jpg

Ako nekome nesto nije jasno nek napise u komentarima ili nek mi se javi na Xf: 123restartkill.

Da li je moguce ici brze u COD2 od default brzine 200?

Verovali ili ne, moguce je. Kako? Drzite napred (W) I klikcete u stranu (D). Tako cete neprimetno dobiti na brzini sa 200 na ~ 204-209.
Proof:

GV(game-voilation) skripta ili PBB-ans?!

Posto sam nasao na cod-hr da ljudi pisu da je GV skripta bolja morao sam I to da spomenem u ovom "mitovima.” Tacno je da je GV skripta cesce koriscena ali ne zato sto je dobra vec zato sto je obavezna na CB-u. Evo par zanimljivosti koje sam nasao na GV skriptu je trenutno stream-ano ~1500 Servera I ima sve ukupno 28.000 banovanih key-eva. Dok na PBB-ansu ima 126,459! I da li ste znali da je GV skriptu osnovao/la neki hacker najverovatnije ne jer mu je bilo dosadno. Samo najbolji orginal serveri su stream-ani na PBBans npr GERMANYS PUB?!
Evo jedno licno iskustvo sa PBB-ans I GV skriptom, drug mi poklonio CD-key, reko kao da batalio cod2, ja odem na GV proverim key, key cist. Regam se na CB igram 2 meseca kad neka budala nadje na PBB-ansu da je banan key. I od tad svaki kljuc proveravam na PBB-ans a ne na GV-u.
I evo jos jedne stvari koju nisam mogo ni da zamislim dok nisam video to. Liku su SKLONILI BAN sa GV-a jer kaze da nije imao to na kompu kad je to kickalo, I dokaz je poslao sliku njegovog desktopa sa Task Manager-a :-s I za mesec dana mu je skinuta ban. I kao sto pise na sajtu PBB-ansa "Always Quality over Quantity” :wink:

Javite ako sam negde pogresio. Radio sam uvece tako da su greske vrlo moguce. :)

Powered by Spartanac aka. Sephiroth

SOLID

ma ti si noob , ovo si iskopiro od nekud  :rofl :rofl

Stalno cujem stek-a kako kaze..." vidi ga ovaj Solid sa njegovih 250 fps-a" :D:D:D:D

VIP.er

Nije iskopirao ( makar nije sve ), testirali smo spartanac i ja, i stvarno nema razlike sto se tice fps-a, bar sto se tice te brzine pucanja. Za macpackets sam pokusao da ga ubedim da ima razlike, on je mene xteo da ubedi da nema, testirali smo i ispostavilo se da ima razlike. Tu sam ga ubedio. E dalje sam pokusao da ga ubedim da prakticno receno sa 100paketa se meci lepe bolje nego na 60 - to ga nisam ubedio. Prosto nekome odgovara jedno nekome drugo, ja igram sa 100, on igra sa 60 i tako je i ostalo, zavisi i od cfg-a. Sto se tice scripte za m1, tacno je da sa 250 fps-a i bez i sa scriptom se puca istom brzinom, e sad oni koji imaju slabije masine i manje fps-a ( 125 ili jos manje ) bi se dobro okoristili o istu. Za packetdup stvarno nisam siguran jer nemam iskustva sa tom komandom, cuo sam za nju tek pre nekih mesec dana i nemam neko misljenje o tome, jedino sto sam primetio je da imam 100paketa i bolje igram sada kada sam stavio packetdup 5 nego kada mi je bilo 1 (default). Sve u svemu, dosta toga je objasnjeno ( ne bas potpuno razjasnjeno ), ali jedna stvar je jasna - covek NE moze da vas ubije zato sto ima vise fps-a, to ne igra nikakvu ulogu pri pucanju ( osim ako bas oba igraca istovremeno skoce sa vece visine pa kako ko bude ranjen od pada zavisi od fps-a ) ali osim toga jedno veliko NE. Ajte ljudi dajte svoja misljenja i iskustva o svemu ovome, pojedinacno ili zajedno...

STEK

moram da pohvalim Sparky-a... podrudio se da razjasni neke stvari sto se tice same igre .dal je prepisao ili sam ne birno ...lepo je sroceno!!! :worth

Ocekujem nastavak!!! :drinks2 :party2 :happy

spdR

Ja ne znam jesam li ja lud !!! 60 fpsa,tomson i mp44 mi puca sporije nego na kompu de drzim 200 lock !

inace,ako ti drzis maxpackete 100,a fps 125,to ti nista ne znaci,jer se salje polovina paketa od fpsa znaci 63
da bi slao 100 paketa moras imati min 200 fps lock.

sto se tice lepljenja metaka,to je do refreshratea

pa ako imas 60HZ,a 125 fps,ti u proseku svaki drugi frame ne vidis !!! zato ti se nekad ucini da si opalio pored njega i da je on dobio hs,ili da si mu opalio u glavu on preziveo

sve u svemu,sto se manje opterecujete tim,bice vam bolje

dexnsk

Ah znam uzrok ove teme a to je mali Hamster 100%.

*SPARTANAC*

Quote from: spdR on July 05, 2009, 12:39:05 PM
Ja ne znam jesam li ja lud !!! 60 fpsa,tomson i mp44 mi puca sporije nego na kompu de drzim 200 lock !

inace,ako ti drzis maxpackete 100,a fps 125,to ti nista ne znaci,jer se salje polovina paketa od fpsa znaci 63
da bi slao 100 paketa moras imati min 200 fps lock.

sto se tice lepljenja metaka,to je do refreshratea

pa ako imas 60HZ,a 125 fps,ti u proseku svaki drugi frame ne vidis !!! zato ti se nekad ucini da si opalio pored njega i da je on dobio hs,ili da si mu opalio u glavu on preziveo

sve u svemu,sto se manje opterecujete tim,bice vam bolje
Jel ovo upuceno meni ili viperu?
Posto cini mi se da sam ovo napisao. :whistling

@dex^NSK, jedan delic teme, tj. 2 stavke mi je pomogao hamster da resim. Cek, pa ipak smo braca. ;D

$tring

spdR

:ne_razumem
mislim da nisi :P

ali respect i od mene na tekstu  :worth

BaNaNaMaN

MDSS

Svaka ti dala za ovo onoliko koliko sam ja jurio da pronadjem sve ispisao je spartanac za jednu noc , RESPECT :D

da ali da bi videli razliku za FPS-e morate da imate dobar odziv MONITORA jer na neke monitore kao npr kod mene imam 3 monitora 2 su sranje bukvalno receno a ovaj koji sada koristim 19,3' je mnogo alo mnogo bolji i vidi se razlika u FPS-ima , mozda si to ispustio da napises ili ja gresim ???

*SPARTANAC*

Quote from: MDSS on July 05, 2009, 06:19:03 PM
Svaka ti dala za ovo onoliko koliko sam ja jurio da pronadjem sve ispisao je spartanac za jednu noc , RESPECT :D

da ali da bi videli razliku za FPS-e morate da imate dobar odziv MONITORA jer na neke monitore kao npr kod mene imam 3 monitora 2 su sranje bukvalno receno a ovaj koji sada koristim 19,3' je mnogo alo mnogo bolji i vidi se razlika u FPS-ima , mozda si to ispustio da napises ili ja gresim ???
Odziv monitora ne moze da utice na FPS da ga jebes! :flag_of_truce
E sad vizuelno utice to mogu da potvrdim i bez testiranja. posto sam kod druga video kako to ide na 2 ms. Kao da ima xxxx FPS-a, a ima lock 250.
Ukratko vizuelno bolji monitor (sa boljim odzivom) KAO da daje bolji FPS u sustini je isti FPS ( sem ako nisi menjao rezoluciju na tim monitorima). :wink:

MDSS

ne znam meni je na max rezoluciji 1440x900 Wide i na 125 drzim lock mrzi me da menjam to po nekim serverima mada sa grafom Nvidia NX 8800 GTS 1gb GDDR3 rama 512bit moze i do 500 fps na dx9 full high al dobro mozda je to sve opticka varka u slucaju ovom sa fps

*SPARTANAC*

Verovao ili ne ja kad sam preso sa 17 inc. monitora na 22 inc. nisam mogo da se naviknem jedno mesec-dva dana. Bas zbog toga sto deluje kao da imam 60 FPS-a. Ali sve je to varka.
U principu ako te bas toliko to muci, kupi nov monitor Samsung T220 neces imati primedbe veruj mi! 2ms, 22" HDVI prelepa boja kontrast, dynamic-a sve to za ~25.000 din Prodas ta tvoja 3 monitora i dodas jos koju kintu i eto ti.

MDSS

ma ne ne ne nisi me razumeo mislio sam da ljudi sa losijim monitorima nece da vide veliku razliku u fps ja imam extra jak monitor philips ako nadjem link dacu ti da vidis

znaci ipak sve je to samo opticka varka sto se tice monitora i fps

*SPARTANAC*

Quote from: MDSS on July 05, 2009, 09:49:25 PM
ma ne ne ne nisi me razumeo mislio sam da ljudi sa losijim monitorima nece da vide veliku razliku u fps ja imam extra jak monitor philips ako nadjem link dacu ti da vidis

znaci ipak sve je to samo opticka varka sto se tice monitora i fps
Tako i ja mislim.

I kazi mi model pa cu ja da nadjem.

MDSS

PHILIPS 190CW ja mislim tako mi pise na monitoru

Philips 190cw8fb , 19'' , 3ms , wide , analog , black , 1440x900 , 300cdm2 i tako dalje

Zver

Nema fps apsolutno nikakve veze sa monitorom, to se moze dokazati kada se koristi CRT monitor koji ima instant odziv, razlika u odzivu od 2 - 8 milisekundi je nesto sto ljudsko oko jako tesko moze da registruje. Zamucenja pri brzom kretanju (sto u cod 2 moze da bude samo nagli spin) bi bila jedina stvar koju bi mogao da primeti korisnik sa sporijim lcd panelom.

spdR

Lun

Quote from: Zver on July 06, 2009, 01:32:49 AM
Nema fps apsolutno nikakve veze sa monitorom, to se moze dokazati kada se koristi CRT monitor koji ima instant odziv, razlika u odzivu od 2 - 8 milisekundi je nesto sto ljudsko oko jako tesko moze da registruje. Zamucenja pri brzom kretanju (sto u cod 2 moze da bude samo nagli spin) bi bila jedina stvar koju bi mogao da primeti korisnik sa sporijim lcd panelom.

Sve to stoji, ali ima i jedna stvar što mislim da malo njih ovde zna, a to je sam lag LCD monitora koji niko od nas neće videti ako iste direktno ne uporedi sa CRT monitorom (ili nekim drugim LCD-om). Lagovi su od nekoliko desetina milisekundi, 60ms je 3-4 frejma, razlikuju se od monitora do monitora. Na slici je u pitanju razlika od 40ms:

Više o tome ako nekog zanima ima na HardForum-u, odakle je i uzeta ova slika i normalno, na Wikipediji.

Zaključak bi bio da ako hoćete da znate koliki vam je stvarni odziv, treba da na vaš ping dodate još onoliko koliko vaš monitor kasni u odnosu na crt.  :tease2

Edit: Morao sam da dodam još jednu sliku da bi bilo potpuno razumljivo šta se dešava. Na donjoj slici na lcd-u je sve mirno, al zato na crt-u neprijatelj već pred nosom (uokviren crvenim).

Pozajmljeno odavde

$tring

Jedna od zabludi je to sto ljudi misle da zaista imaju 250FPS-a. E pa nije tako... :)

Cinjenica je da vas FPS ogranicava zapravo monitor, odnosno vasa hercaza (60hz). Posto je 60hz, znaci da iscrtava 60 slika u sekundi. Drugim recima vas FPS koji vidite nikada i ni u jednoj igri nece biti veci od 60 ma koju graficku karticu imali..... :) 250fps-a zapravo ima vasa kartica, a monitor ima samo 60. Iz tog razloga na CRT starim drtinama sve glatko izgleda. Jos kada se stavi na 100hz recimo u 1024x768 ... ihaaaaaa!  :mafia

COD2 sam po sebi odlepi i postane glaci kada se unlock-a na 250, ali to se desi i na 125. Tu zapravo niko ne vidi vidljivu razliku u fps-ovima, nego u gameplay-u.

spdR

string bas to sam napisao bio u jednom od prethodnih postova,zasto se neki zale za takozvani bullet reg,ne vidis 3 od 4 framea,sto znaci da ako si mu ti opuco "pored" glave moze da se zalepi hs (zbog ta 3 frejma) ili da si mu opucao u glavu a da metak ne registruje se kao hs...

kao sto rekoh,STO SE MANJE TIME OPTERECUJETE,BOLJE ZA VAS

// bitange // Wulle

To je to iskustvo koje je Spartanac stekao svih ovih godian u codu. Bravo svaka cast PRO  :clapping2

*SPARTANAC*

Quote from: string on July 07, 2009, 01:08:42 AM
Jedna od zabludi je to sto ljudi misle da zaista imaju 250FPS-a. E pa nije tako... :)

Cinjenica je da vas FPS ogranicava zapravo monitor, odnosno vasa hercaza (60hz). Posto je 60hz, znaci da iscrtava 60 slika u sekundi. Drugim recima vas FPS koji vidite nikada i ni u jednoj igri nece biti veci od 60 ma koju graficku karticu imali..... :) 250fps-a zapravo ima vasa kartica, a monitor ima samo 60. Iz tog razloga na CRT starim drtinama sve glatko izgleda. Jos kada se stavi na 100hz recimo u 1024x768 ... ihaaaaaa!  :mafia

COD2 sam po sebi odlepi i postane glaci kada se unlock-a na 250, ali to se desi i na 125. Tu zapravo niko ne vidi vidljivu razliku u fps-ovima, nego u gameplay-u.
:worth Nasao sam neku vrstu resenja za nas koji "patimo" na LCD-u.
A to je da mozete i to da podesite na LCD monitoru, naravno ne moze da se poredi sa CRT monitorima ali opet ~75 Hz je bolje od 60 Hz!
Kako???
E pa ovako, kao sto sam ranije govorio rezolucija 1024x768 je najbolja za ovu igricu, i ovo jos jednom to dokazuje.
Udjite u cod2 stavite rezoluciju na 1024x768, zatim stavite refresh ratio na 75 Hz kao na slici:

http://img160.imageshack.us/img160/319/cod2mp20090711011854.png

Ukoliko imate wide monitor kao ja onda odete u opcije monitora i nacicete opciju "image sizi" I dve opcije "AUTO" i "Wide" izaberite wide i bice vam slika preko celog ekrana.( ovo pricam za samsun monitre, za ostale cete morati sami da se pomucite)
Jos jedna stvar posto cete se sigurno zaliti na grafiku stavite AA na 4x i AF na 16x
Znam da ne moze ni priblizno da izgleda kao da igrate na 1680x1080 ali dobicete vizuelno na brzini igre, sto vam moze pomoci posebno ako igrate sa rafalnim oruzijima.

btw. Zelim svima da se zahvalim sto se drzite teme, sto je postalo vrlo retko. :ok2

Zver

JA igram na 1920 x 1080 i ne pada mi na pamet da smanjim rezoluciju. Jeste istina lun to sto si napisao, ali pokretne slike (filmovi) su napravljene u 24, 25 ili 29.7 frejmova jer je maksimalan broj poluslicica koje ljudsko oko moze da uhvati, poenta je u tome, mogu paneli biti sporiji ili brzi, nase oci to jednostavno ne vide.

thosl

Oci nisu bitne ,vec broj komandi koje mozemo da zadamo u jedinici vremena.veci fps laksa upravljivostmigra ide glatko.btw cuo sam da se na 125 fps bolje vidi kroz dim nego na 250?

*SPARTANAC*

Quote from: thosl on July 21, 2009, 02:40:59 PM
Oci nisu bitne ,vec broj komandi koje mozemo da zadamo u jedinici vremena.veci fps laksa upravljivostmigra ide glatko.btw cuo sam da se na 125 fps bolje vidi kroz dim nego na 250?
Jel znas da kad prdnes raskloni se dim?

thosl

haha ,jel to za admiral mod?kad si afk npr 10 sec ,pocnes da prdis i ispustas ljubicasti dim.

Zer0Maker

E ljudi pa da vas pitam onda na koliko da stavim fps 125.250,333? Koja je od ova tri najbolji? Verujte mi ja to nikad nisam cacko u igrici al preporucite mi koji fps da stavim da mi bude?

thosl

najvise sto moze da,a bude stabilno i  da te ne izbaci server.

$tring

Quote from: thosl on September 14, 2009, 11:31:24 AM
najvise sto moze da,a bude stabilno i  da te ne izbaci server.

Na bitange serverima je max 250, iz razloga sto se na 333 ne cuju koraci... Ako imas jaku masinu probaj sa /com_maxfps 250 ... Ukoliko imas zalepljenih 250 FPS-a onda tako ostavi... ako imas ceste padove u FPS-ovima, pa ti se spuste i na 130-150, preporucujem ti da drzis na 125 ...

TripLe H

Spartanac svaka cast na tekstu,sad  puno jasnije vidim neke stvari sto se tice cod2 jos samo da osposobim komp i nastavljam sa codom. :worth :worth

potpredsednik Rambo

Spartan  :worth

Svaka cast na trudu vala si nam objasnio.
jos ja danas pitam i sta je lag i koji je max fps i evo sad nadjoh odgovore.
pozdrav lafe.

thosl

ajde,sta zezate coveka,potrudio se covek da vam objasni.

potpredsednik Rambo

Thosl, brzas :)
Ajde procitaj jos jednom sta sam napisao i ton koji provejava iz moje poruke. Valjda ces shvatiti

komara

Meni je do pre otprilike 7 dana FPS bio 250,ali je sad 160. Ne znam sta se desilo u medjuvremenu.

darkbgd

kod mene retko ili gotovo nikad ne predje FPS  60. Sta raditi da se popravi bar do 100? Samo molim bez onih pametnih odgovora kupi novi komp i sl. Hvala

spdR

^nisi naveo ni graficku ni proc ni rame, a ocekujes da ti neko pomogne....

onda kupi novi komp :D
zse

Mustang.

Quote from: darkbgd on February 10, 2010, 01:59:19 PM
kod mene retko ili gotovo nikad ne predje FPS  60. Sta raditi da se popravi bar do 100? Samo molim bez onih pametnih odgovora kupi novi komp i sl. Hvala

Prebaci na DX7, malo grafika je lošija al' ništa strašno i brzo se navinke na to . .  :yes

darkbgd

Quote from: spdR on February 10, 2010, 08:30:55 PM

zse

:hat :facepalm: u pravu si ja sam ti malo los sa tim kompjuterima ali cim dodjem kuci reci cu ti koja je graf,proc i ost. :handshake:

spdR

cek, ne prelazi 60?

Onda iskljuci u opcijama VERTICAL SYNC tj. VSYNC . On zakljucava FPS-e na 60. I stavi na DX7 ako vec nisi, i r_multiGpu 1

To su neke stvari koje odmah mozes da uradis, ali je vsync razlog zbog kojih imas 60 fpsa... kol'ko ces imati kad to iskljucis, ne znam, zavisi od kompijutera.

darkbgd

Quote from: spdR on February 10, 2010, 08:30:55 PM

zse
AMD Athlon(tm) XP1800+
1.50ghZ 512 MB RAM
Radeon X 1650 series
Windows XP Profesinal

Painkiller

ahah...nije ni cudo da nemas vise od 60 fpsa :), to ti je dosta slab kompjuter...nabavi nesto jace, za jeftine pare rabljeno mozes naci i da imas 250 lock ;)