News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Osuđeni pirati

Started by $tring, April 20, 2009, 12:18:33 PM

Previous topic - Next topic

$tring

Osnivači čuvenog torrent sajta Pirate bay proglašeni su u četvrtak u Stokholmu krivima za povredu autorskih prava i osudjeni su na po jednu godinu zatvorske kazne.

Gottfridu Svartholmu Wargu, Peteru Sundu Kolmsioppi, Fredriku Neiju i Carlu Lundstromu, sud je naloоio da isplate odštetu od 2.4 miliona funti raznim izdavačkim kućama, preneo je AP.

Odbrana se zasnivala na ubeđivanju suda kako sajt nije skladistio materijal sa autorskim pravima te da optuоeni nisu kršili zakon.

Sud je međutim saznao za pretraоivačke funkcije, kao za i mogućnosti za skladištenje i skidanje fajlova.

Kolmsioppi je na svojoj stranici na twitteru prenosio detalje vezane za suđenje, i objavio da je iz "poverljivih izvora” za presudu čuo i pre njenog izricanja.

On je napisao da se njemu i njegovim saradnicima, sajtu, file-sharigu niti bilo ičemu drugom vezanom za presudu neće nista desiti, te da je sve bila samo predstava za medije.

Osnivači Pirate Bayja su saopštili da će, ukoliko budu proglaseni krivima,podneti оalbu, a posle izricanja presude očekuje se njihovo obraćanje medijima.

Izvor : www.popboks.com

Drill

Pa zato se i zove pirate bay jer su pirati,nemaju autorska prava ahahahaaaa  :rofl  :rofl

dexnsk

HEHE sajt im jos radi http://zabranjen-link.org/  mada ja skidam sa jednog drugog torenta legalnog i mnogo je bolji.

SOLID

Quote from: dex^NSK***SRB on April 20, 2009, 08:07:37 PM
HEHE sajt im jos radi http://zabranjen-link.org/  mada ja skidam sa jednog drugog torenta legalnog i mnogo je bolji.
Kog?

$tring

McCartney pozdravlja presudu piratima

Paul McCartney je pozdravio prošlonedeljnu presudu kojom su osnivači torrent sajta Pirate Bay proglašeni krivima, nazvavši takvu odluku švedskog suda "poštenom".

"Ako uđete u autobus, morate da platite", rekao je McCartney BBC-ju.

"I ja mislim da je to pošteno - moraš da platiš svoju kartu."

McCartney dodaje da smatra poštenim da svako ko ima megahit ili ostvari neki umetnički poduhvat za to dobije i nadoknadu.

"Nevolja je u tome što se pojavljuje mnogo mladih bendova koji neće trajati zauvek i kojima bi veliki hit platio račune zauvek; oni bi time nahranili svoju decu, i ja mislim da bi bilo šteta da oni ne vide ništa od tog novca", kaоe McCartney ocenjujući da je on imao sreće što je vrhunac doоiveo s Beatlesima, kad je sve plaćano.

S druge strane, pevač grupe White Lies Harry McVeigh kaоe da piratski sajtovi nisu najgora stvar na svetu.

"Bend i dalje nastavlja da zarađuje novac i pravi muziku, tako da mislim da to i nije najgora stvar na svetu."

$tring : McCartney, jebi se.

dexnsk

Zver

Ma da, mcartney i ostala banda poput metallice su mi se smucili, nisu im dosta stotine miliona, sljam najgori.

$tring

Quote from: Zver on April 22, 2009, 09:21:44 PM
Ma da, mcartney i ostala banda poput metallice su mi se smucili, nisu im dosta stotine miliona, sljam najgori.

Sta on ima da je zadovoljan sto su ljudi uhapseni? Covek lezi ima milijarde, i brine se za mlade bendove... Da li ce, ili nece zaraditi pare... Pa nece zaraditi sigurno manje ako je #cenzura# tu... A ako i zarade manje zbog #cenzura#-a, onda je to znak da su vec JAAAAAAKO popularni. Evo ja bi se slozio ove sekunde da moj bend proda 5 miliona albuma i da od prodaje albuma ne zaradi ni jedan jedini dinar. Kada bi prodao 5.000.000 albuma, lako bi dosao do para... a ne bi likovao sto hapse ljude...

*SPARTANAC*

Quote from: string on April 23, 2009, 11:50:48 AM
Quote from: Zver on April 22, 2009, 09:21:44 PM

Sta on ima da je zadovoljan sto su ljudi uhapseni? Covek lezi ima milijarde, i brine se za mlade bendove... Da li ce, ili nece zaraditi pare... Pa nece zaraditi sigurno manje ako je #cenzura# tu... A ako i zarade manje zbog #cenzura#-a, onda je to znak da su vec JAAAAAAKO popularni. Evo ja bi se slozio ove sekunde da moj bend proda 5 miliona albuma i da od prodaje albuma ne zaradi ni jedan jedini dinar. Kada bi prodao 5.000.000 albuma, lako bi dosao do para... a ne bi likovao sto hapse ljude...
pa da....Iskreno mislim da je ovo neko osmisljeno sudjenje, da nam mazu oci opet. Ako pitas zasto, to vec ne znam. :icon_confused:

El Muerte

Bilo juce na CNN-u.
Trenutno su ulozili zalbu i na slobodi su.Nadam se da ce tako ostati.
Koliko sam cup njihova odbrana pociva na argumentima da PIRATE BAY ne sardzi.....ponavljam.......NE SADRZI piratski meterijal ili bilo sta drugo, vec samo usmerava na druge sajtove, sto je u potpunosti istina.
E sada verovatno ih jebe u zdrav mozak to sto su ti serveri na naftnim platformama u medjunarodnim vodama pa tu nema mnogo mesta za pravno gonjenje :D

$tring

Pirati hoće novo suđenje

Advokat odbrane u slučaju protiv Pirate Baya оeli da ospori čitavo suđenje, koje je okončano odlukom da optuоeni budu osuđeni na zatvor i isplatu novčane nadoknade izdavačima.

On se poziva na činjenicu da je sudija Tomas Norstrom potvrdio da je učlanjen u dve organizacije za zaštitu autorskih prava, prenosi AP.

"Ovo je potpuna novost za mene", rekao je adokat Peter Althin.

"Potpuno je jasno da je u pitanju pristrasnost."

Sudija se ne slaоe.

"Mislim da nema nikakvih okolnosti koje su me učinile pristrasnim u ovom slučaju", rekao je Norstrom.