News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

SBB i kvalitet net-a

Started by Lun, October 25, 2008, 06:50:59 PM

Previous topic - Next topic

Lun

Podstaknut postovima o ADSL-u i "enormnom" ubrzanju istog od ČAK 50% u down-u, reših da otvorim ovu temu. Zanima me kakva su iskustva korisnika koji su kod SBB-a pošto se razmišljam da pređem kod njih. Koliko vam je stabilna ta konekcija, jesu li ispoštovane plaćene brzine, da li imate prekida zbog njihovih radova, koliko često i slično. Bilo bi poŠ¾eljno i da navedete vašu lokaciju, da bi mogli da poredimo po mestima kako to funkcioniše. Hvala unapred.

Podpredsednik

Moj stric radi u SBB-u, zivi na Mirjevu i kaze da je do tamo internet sproveden preko wireless-a, a do korisnika se sprovodi putem kablovske mreze. Ne znam kako je u ostalim delovima grada.

Zver

Ja sam njihov korisnik vise od 4 godine, trenutno koristim paket 2048/256, pre samo mesec dana to je bio paket 1024/128, usluga dosta kvalitetna, PINGOVI EXTRA, isporucene brzine su tu negde blizu deklarisanih, e sad, ima samo jedan problem i to ne mali, imaju dobar link, a losu infrastrukturu (nadzemnu) podloznu kojekakvim spoljnim uticajima(tipa cigani sa makazama koji kradu bakar a ustvari je optika). Da dobro ste procitali OPTIKA je glavna prednost SBB mreza, ja pouzdano znam da opticki kabel dolazi na 10 metara od moje kuce.

Ja nemam licno neke posebne zamerke na sbb, ali znam mnogo ljudi koji imaju, ostaje ti samo da uplatis net i nadas se najboljem, znam za bizarne slicajeve tipa, nema neta kada pada kisa, ili ono poznato zalivanje bandera, ali verujem da je to mali procenat slucajeva u pitanju.

Takodje, koncept kablovske mreze je ustvari mnogo napredniji od silovanja bakarnih parica, teoretski moze da isporuci neogranicene brzine, a takodje kroz isti taj kabel da provuce 100 programa digitalne HD televizije i ko zna sta jos.

Znaci,mi, bitange koji imamo sbb uglavnom (odnosi se na 90% slucajeva) imamo najbolji ping, ne samo na nasim serverima, nego i na nemackim, madjarskim, holandskim...

Jedini razlog zbog kojega necu dati toplu preporuku za sbb, je njihov jebeno nestrucan kadar, iako meni nije potrebna nikakva tehnicka podrska, mnogim drugovima sam morao ici posle sbb-ovih "Tehnicara" namestati brljotine i fuserski odradjen posao.

Eto toliko od mene, over and out

e da ps, od nove godine se ocekuje da sbb kupuje direktno internet na londonskoj berzi (da ne ide preko telekoma) i da bi se samim tim stvorili uslovi da se sadasnje brzine ucetvorostruce, a naravno za isti novac.

Podpredsednik

Puu...moram da potegnem veze...hocu i ja SBB...ne mogu vise da se patim sa ovim sranjem!!! Sad kad mi stric dodje na slavu...prvo dobija vino i zito...pa opet vino...pa rakija...pa pivo...pa jos malo rakije..pelinkovac...vinjak...i onda krecem "oooo striko moj najbolji na svetu...blah...blah.."...morace da uradi nesto...razuman je on covek....inace nece dobiti prasetinu!  :diablo

$tring

Quote from: Zver on October 25, 2008, 07:24:47 PM
PINGOVI EXTRA.

Izmedju ostalog to je zato sto Neobee ima poprecnu vezu sa SBB tako da do bitange servera dodjes prakticno iz 6 koraka. Zato su korisnicima na SBB-u nekad pingovi i po 5-10ms. :) Doduse, ovo ce se malo promenuti kada odemo na Verat.net ali nista znacajno. :)

Mykel

Ma dobri su , jebo im ja mater.   :-\

tihi

Nisam bas siguran da svuda koriste optiku, nazalost dosta obicnih coaxilnih kablova sam video koji pripadaju SBB-u,sa nekim ...poprilicno cheap look razdelnicima. Ja radim sa wirelessom,i nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi koji imaju SBB npr uzimaju wireless,ali cinjenica je da ne radi svuda kako treba,pogotovu ako je u pitanju starija infrastruktura SBB-a. Naravno necu wireless da poredim sa time makar sto se pinga tice  :||