News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

IP televizija

Started by DiDaN, October 25, 2008, 01:12:20 PM

Previous topic - Next topic

DiDaN

Jel zna neko nesto  o ovome?Dal radi ljudski(hmmmmm)


."Telekom Srbija od 15. oktobra prvi u zemlji kreće sa IP TV uslugom, koja će biti besplatno ponuđena korisnicima Interneta preko ADSL-a u promotivnom periodu do 1. decembra, uz ponudu od 80 domaćih i stranih televizijskih kanala do kraja godine, izjavio je u utorak Tanjugu direktor Direkcije Telekoma Srbija za komercijalne poslove Vladimir Lučić.

IP TV je naprednija u odnosu na kablovsku televiziju, posebno zato što pruŠ¾a mogućnost slike visoke rezolucije, jer omogućava dvosmernu komunikaciju, tako da gledalac moŠ¾e sam da uređuje program, rekao je Lučić u intervjuu Tanjugu i napomenuo da je kapacitet buduće IP TV oko 200 televizijskih kanala. "Znači ako niste u stanju, a hoćete da gledate neki program, izaberete neku emisiju i ona će biti memorisana na server, tako da kada se vratite kući odgledate omiljenu emisiju, bez potrebe da imate video rikorder u stanu", objasnio je Lučić.

Druga prednost je "video on demand" (video na zahtev), što znači da osim klasičnih programa na koje smo navikli na kablovskoj televiziji, IP TV omogućava gledanja filmova iz banke filmova, koju će formirati Telekom Srbija, najavio je Lučić i obećao da će Telekom nastojati da obezbedi najnovije filmske hitove.

U probnom periodu očekuje se da će korisnici IP TV-a uputiti svoje sugestije da li nešto treba da se dopuni u programskoj šemi, a onda će 1. decembra početi komercijalno korišćenje.

Lučić je naveo da Telekom ima oko 130.000 korisnika ADSL-a, koji su potencijalni korisnici IP TV-a i objasnio da će tehničari Telekoma povezati uređaj Set Top Box (STB) sa ADSL-om i televizijskim prijemnikom u stanu, i to će, praktično, raditi kao kablovska televizija."

Zver

#1
Koje jezivo samoreklamiranje MONOPOLISTICKOG MEDVEDA. Moram nesto da kazem na tu temu, ja vec 4 godine koristim uslugu VOD (video on demand) a provideri mi se zovu DEMONOID, LEECHERSLAIR i mnogi drugi.

Ta ip televizija je ok stvar, ali se bazira na kablovskoj tehnologiji, samo sto umesto koaksijalnog kabela, u stan ti ulazi optika, a ne daj boze da pokusavaju da provuku 200 kanala HD signala kroz bakarnu paricu, to moze samo u SRBIJI, naravno kad smo kod samopromocije, u prvoj recenici je receno da IP TV je naprednija u odnosu na kablovsku televiziju, a u pretposlednjoj je receno i to će, praktično, raditi kao kablovska televizija.

ZNACI STA RECI

[WC]=CyClops=

Pa evo moje mišljenje o HR maxTV-u - smeće. Lista razloga je poduŠ¾a, ali najistaknutija je jedna stvar. To smeće se moŠ¾e staviti samo na jedan TV u kući, a ako si baš sretna guzica da imaš dovoljnu propusnost, onda moŠ¾da i na 2.

I to je kao revolucija TV-a u doba kad je TV uređaj toliko pojeftinio da razmišljam da u svako kupatilo i WC i garaŠ¾u postavim po jedan, oni nama daju ovo ... SMEĆE :)