News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

SBB nov cenovnik

Started by Tomo_SU, November 02, 2009, 11:37:30 AM

Previous topic - Next topic

Tomo_SU

30, 60 mbit ... nice :D

http://yfrog.com/0bsbb2009j

spdR

kad ce sbb u suboticu ? adsl sad radi dobro bar kod mene,ali svi pricaju da je sbb bolji...wtf xD

DiDaN

IronC

Sve je ovo jako smesno....pogotovu upload...sramota i strahota isp kod nas...

Zver

Ma da, uzas, potpuno je svejedno da li je download 4 ili 8 megabita, jer se i dvd film skine za sat - dva, ali upload je kriminalan, paket o 16 megabita ima upload ispod 1 mbps, KATASTROFA

Shooter

Sta ces jos nas hrane na kasicicu. >:(

zlenzlla

Hajde kod vas je to jos super kako je kod nas. Kod nas je prava katastrofa. Ja placam 15 evra za paket 768/64, a dobivam 660/50 u idealnim uslovima.  :suicide

Lider

Da i ja isto 15 eura za 768/128  :suicide
A pazi u Sloveniji, sestra mi tamo studira, za 30 eura TV kablovska, telefon i internet:

u sustini je 24Mb samo je nesto "malo" spalo

tihi

Cujem da ce biti jos povecanja brzina,tako da.... Ne znam zasto kukate na upload,90% ljudi ga u zivotu nije koristilo. Za online gaming je potreban upload? Pa jeste ali tipa 10k za COD2 dok DL ide od 50 do 100k,za W3 je potrebno fantasticnih 28k (na malo boljem dial upu peva kako dobro radi),mozda ove novije igrice zahtevaju nesto malo vise ali sumnjam iskreno .

Luda Krava

Mogu oni da povecavaju paket koliko god hoce i do 50mb/s kad im je internet jadan da nemoze biti jadniji.Ja koristim ponekad SBB paket 2mb/s ping na bitange serveru u proseku 80-90 sramota.Evo sad u zadnjih mesec dana ceo Novi Sad ima problem sa SBB netom na zoninim serverima ping 140-150,moj clan ima 2 war servera ping na njima 150 nemogu da igram.Vec mesec dana problemi sa pingom  na bitange serveru oko pola godine-godinu, vise se i nesecam kad mi je zadnji put bio ping 30 na bitangama.Pisao sam im milion puta,zvao,kukao jebe se njima za to.Posle deset mailova odgovore ti u fazonu" svesni smo problema radimo na otkanjanju" i to je to.Tako da koristim ovu priliku da svim ljudima koji se razmisljaju da predju na SBB(makar za Novi Sad) da to ne cine niposto nece se naigrati.Izvinite na poduzem postu ali ovo sam morao da napisem cisto da se neko ne zezne i predje na SBB jadni su i kao firma i njihovi "strucnjaci" koji odrzavaju sve to i sve je jadno u vezi sa njima.Bednici nadam se da ce im firma propasti totalno cim dodje malo zdrave konkurencije.

Zver

A kako da drzimo ratio na torrentima, kako uploadovati batch od 100 mega fotografija, kako poslati mail od 20 mb, jebiga, brzi upload je neophodan, slobodno neka bude 8:1 a ne kao sada 20:1, ovo je besmisleno, mislim da dalje povecavanje brzine downloada nije losa stvar,  ali nije toliko neophodno koliko je bitno da se poveca upload.

tihi

Ja imam 1.5 Mbps u oba smera (1:1 ratio) i zaista retko koristim toliki upload. Koliko ljudi salje mailove od 20 Mb (ne radimo svi u autocadu) ,e sad ono sto sam primetio na wirelessu je da Download uvek bolje radi nego upload,tj da na bandwitth testu (bez ques) DL izvuce oko 20 Mbps na 5Ghz dok UP izvlaci upola. Posto su 802.11a/b/g/n half duplex standardi ,pitam se dali je isto na kablovskoj?

Zver

Jebiga, meni posao zahteva velik upload, napravim pripremu za digitalnu stampu 1:1 u 300 dpi 2 x 3 metra, i to ispadne fajl od 300 mb, da imam dobar upload, mogao bih da uploadujem na ftp server i samo dam link majstoru (stamparu), a ovako rezanje na cd i slanje postom. To je samo jedan od primera, veruj mi, imam svakodnevnu potrebu za velikim uploadom.

Podpredsednik

I meni je potreban veci upload zbog slanja fajlova na FTP server, cesto mi se desava da su slike i video fajlovi dosta veliki pa moram preko noci da ih uploadujem kad mi je komp slobodan. Sreca sto je firma gde Tihi radi korektna pa nam je dala dl/up 2:1 sto znaci da ja na DL od 800K imam UP 400K!

muschmule

Rado bih dala pola downloada za malo vise uploada.Meni je upload mnogo bitniji od downloada.Mucenje je kad imas HD fajl koji treba da upladujes negde.

IronC

Tako je upload je itekako bitan  :doc

komara

Pa sta se bunite ja na neobee placam 1350 dinara 1024/96  :icon_grrr: i sa tim sranjem igram COD2

$tring

Quote from: Luda Krava on November 04, 2009, 04:57:54 PM
Mogu oni da povecavaju paket koliko god hoce i do 50mb/s kad im je internet jadan da nemoze biti jadniji.Ja koristim ponekad SBB paket 2mb/s ping na bitange serveru u proseku 80-90 sramota.Evo sad u zadnjih mesec dana ceo Novi Sad ima problem sa SBB netom na zoninim serverima ping 140-150,moj clan ima 2 war servera ping na njima 150 nemogu da igram.Vec mesec dana problemi sa pingom  na bitange serveru oko pola godine-godinu, vise se i nesecam kad mi je zadnji put bio ping 30 na bitangama.Pisao sam im milion puta,zvao,kukao jebe se njima za to.Posle deset mailova odgovore ti u fazonu" svesni smo problema radimo na otkanjanju" i to je to.Tako da koristim ovu priliku da svim ljudima koji se razmisljaju da predju na SBB(makar za Novi Sad) da to ne cine niposto nece se naigrati.Izvinite na poduzem postu ali ovo sam morao da napisem cisto da se neko ne zezne i predje na SBB jadni su i kao firma i njihovi "strucnjaci" koji odrzavaju sve to i sve je jadno u vezi sa njima.Bednici nadam se da ce im firma propasti totalno cim dodje malo zdrave konkurencije.

Ma sve sto si napisao je istina. Nije bitno koliko ti megabita daju kada im je internet djubre. Ljudi ne nasedajte na price 'malo para za puno megabita' i ne zaboravite:

- SBB IMA ODVRATNE PINGOVE ZA MULTIPLAYER GAMING
- SBB IMA NAJAROGANTNIJU I NAJNEPROFESIONALNIJU TEHNICKU PODRSKU NA PLANETI (VEROVATNO)
- SBB VAM NIKADA NECE KAO KORISNIKU IZACI U SUSRET STA GOD DA VAS MUCI

Problem sa pingom sam i ranije objasnio. Dok su nam serveri bili neobee.net-u SBB-ovci su imali ping 15-20. Postoji i razlog za to. Neobee i SBB imaju poprecne veze, odnosno vezani su direktno pa se to i ne moze nazvati internet-om. To mu dodje kao neki LAN... Nakon toga presli smo u Verat.net. SBB je imao dobar ping ka nasim serverima iz razloga sto su imali poprecne veze sa Telekomom. Posto svi ADSL provajderi u drzavi idu preko Telekoma, logicno je da su SBB-ovci imali ping 20-30. POsto su se u medjuvremenu SBB i Telekom popickali, ukinute su i poprecne veze. Ako odradite sa sbb-a trace route, videcete da ste na bitange servere povezani preko Frankfurta (?!). Oni imaju neki link ka Rumuniji pa preko Nemacke idu u Madjarsku i nazad u Srbiju na Verat.net. Znam da to nema nikakve logike, ali kod njih je to jednostavno tako, i da ne bude zabune PROBLEM SE NECE NIKADA RESITI. Kazem nikada, ukoliko ne naprave neki novi ugovor sa Telekomom. To im je jedina solucija.

ZABORAVITE SBB, UZMITE LJUDSKI VERAT ADSL I UZIVAJTE!  :ok2

.:Chunky:.

$tring nemoj tako da pricas...moj drug ima 7mb na 4 kompa u kuci radi ko lud..extra net..nemoj sad da govoris kakoje verat net bolji zato sto ti hosta servere...preko egs..nemoj tako reci istinu...znaci..prelazim na SBB kakav Telekom!!!!

Zver

Ja sam pre mesec dana presao sa SBB na ADSL, znaci srecno sa jebenim SJBB-om

$tring

Quote from: .:Chunky:. on November 14, 2009, 02:38:46 PM
$tring nemoj tako da pricas...moj drug ima 7mb na 4 kompa u kuci radi ko lud..extra net..nemoj sad da govoris kakoje verat net bolji zato sto ti hosta servere...preko egs..nemoj tako reci istinu...znaci..prelazim na SBB kakav Telekom!!!!

Sve sto mogu da ti kazem je - moje saucesce...  :this Pa ne pricam ja ovo zato sto nam je Verat sponzor, nego je prosto tako. Najmanji ping cete imati ako imate Verat ADSL, i to je prosto tako. A sbb je jedna mafijaska firma koja se ne brine puno o svojim korisnicima. Ne znam sta ti znaci da net 'radi ko lud na 4 kompa'. Imam i ja SBB na poslu sticajem okolnosti, i radi mi sasvim ok. Ali stvar je u tome sto je za multiplayer gaming sranje, i sto su pingovi od 80-100. Jel tako? Tako je. A jel tacno da im je tehnicka podrska na nivou 0? Jeste, tacno je. Eto, ja ti mogu navesti jedno 5-6 mojih drugara koji dobijaju nervni slom od SBB-a a i oni sami mogu postovati na forum kakve su sve neprijatnosti dozivljavalji od SBB-a. Ako ti SBB radi i ako se ne igras - odlican je. Ako prestane da ti radi, opusteno ces biti i 3 nedelje bez internet-a a za sve to vreme ces placati full cenu. Evo Citadel recimo je imao situaciju koja je trajala 3 meseca : radi internet ok, i onda ima prekid od 1min. I tako svakih 15 minuta.

Ne nasedajte na reklame koje su poceli da furaju niti na cenu. Nije cena uvek presudni faktor (mada kod vecine jeste). Sto se mene tice, SBB moze slobodno da proglasi i 100 megabita za 1000 dinara pa im necu platiti, jer prosto nije vredno zivaca.

Javi mi se molim te kada predjes na SBB da te cujem kako kukas...  :rofl

Luda Krava

Ahaha srecno sa SBB-om moguce i da ce ti raditi ok dok necrkne a kad crkne dovidjenja.Meni je prva 2 meseca radio zaista ok nisam imao nigde problem sem na bitangama gde je ping bio oko 80 ali od pre 2 meseca ceo Novi Sad ima problem sa pingom na pojedinim serverima kao sto rekoh na zoni ping 150 nikad ispod 120 i tako vec 2 meseca i na pojedinim Nemackim serverima ja moja 2 war servera uopste ne koristim ping na njima 130 a pre dva meseca bio 30-40.Ali eto vec 2 meseca boli ih uvo da bilo sta urade dolazili su kod mene licno i kao eto tako je kako je radi se na resavanju problema ocekujemo normalizaciju za par dana to je bilo pre skoro mesec dana.Evo i slika ko neveruje http://img193.imageshack.us/i/govnjivisbb.png/ to je odgovor posle 10 PM poruka koje sam im poslaO.I dalje mozete na forumu videti kako im svaki dan pisem i kako niko ne odgovara jos uvek to stoji na forumu.I kada sam konacno popizdeo skroz i poceo da im pominjem sve redom onda su mi kao nesto odgovorili ali situacija je i dalje nepromenjena,a na slici se vidi da im je trebalo nedelju dana da odgovore na pm.Tako da ako si iz Novog Sada i prelazis na SBB onda srecno definitivno trebace ti.

spdR

na svim ostalim forumima hvale sbb, ne znam kakav je jer ga ne koristim ali da ga ima u Subotici koristio bi. inace, zanima me, da li je ping samo na bitanginim (egs) serverima 100/150/200 ping ? jer ako je samo tu, nema brige, ionako niko nece da igra na srpskim serverima od stranaca, ma da me zabole i da je na ostalim trenutno, jer ne igram vec neko vreme. i da mi od 2 ili 4 mb izvuce maximum a ne da gubim 20% kod  budjavog adsla.

thosl

sbb super radi  :worth  bar meni

igorhaki

Umalo da me ubedite da ne predjem na SBB, malo se bolje raspitao kako radi, uzeo probni link i sada uplatio 4 MB/s,

E sad, da li ce ovako da mi radi non stop, ili sam ja samo ubo trenutak, ne znam.
Jedno je sigurno, cini mi se da ovo ne ide vise preko nemacke.

Zna li neko da mi kaze kako da uradim traceroute Main servera, kada uradim
traceroute 217.26.212.20

1   58   22   17      72.249.128.109    -
2   9   14   10      8.9.232.73   xe-5-3-0.edge3.dallas1.level3.net
3   24   24   31      8.9.232.73   xe-5-3-0.edge3.dallas1.level3.net
4   46   Timed out   41      4.69.134.22   ae-7-7.ebr3.atlanta2.level3.net
5   56   56   47      4.69.132.86   ae-2-2.ebr1.washington1.level3.net
6   80   67   84      4.69.134.142   ae-91-91.csw4.washington1.level3.net
7   88   60   88      4.69.134.157   ae-92-92.ebr2.washington1.level3.net
8   42   48   142      4.69.137.61   ae-44-44.ebr2.frankfurt1.level3.net
9   137   146   144      4.69.140.26   ae-82-82.csw3.frankfurt1.level3.net
10   136   134   131      4.69.140.26   ae-82-82.csw3.frankfurt1.level3.net
11   172   214   132      4.69.140.9   ae-81-81.ebr1.frankfurt1.level3.net
12   150   148   143      4.69.135.30   ae-11-11.car2.vienna1.level3.net
13   163   190   188      212.73.203.246   -
14   165   158   185      212.200.227.254   -
15   174   162   169      212.200.232.106   -
16   165   158   212      212.200.17.33   -
17   160   161   167      212.200.17.33   -
18   156   157   160      79.101.96.66   79-101-96-66.static.isp.telekom.rs
19   163   164   162      194.247.193.215   l3-bg-4-fe0-48.eunet.rs
20   171   180   181      217.26.212.20   -

$tring

Quote from: igorhaki on April 19, 2010, 08:50:25 PM
Umalo da me ubedite da ne predjem na SBB, malo se bolje raspitao kako radi, uzeo probni link i sada uplatio 4 MB/s,

Niko te nista ne ubedjuje niti iko ima isto od toga koji ces ti net koristiti. Ono sto je cinjenica je da SBB jeste najjeftiniji - a tako i radi. SBB ako ti radi - radi. Ako ti ne radi, videces sta su muke i koliko je ovaj provajder neprofesionalan. Licno znam bar 10 ljudi koji su nervni slom odbili od SBB-a. Evo pre koji dan, su SBB-ovci imali ping 100. I tu ne mozes nikome da se zalis... Sta da ti kazem... srecno.

Koliko para, toliko i muzike.

igorhaki

Mislim da sam nesto skontao, cini mi se da SBB nema dobru optiku svuda pa se tamo pojavljuju problemi, drugar mi recimo ima SBB net ovde u Vrscu vec 3 godine i manijak je za download muzike i filmova, kaze da ako mu net ne radi to je samo na par sati i jako retko se desava.

komara

Ne znam ja imam neobee 2048 i ping mi je 20-40 na bitangama, a drugar ima 4 mb Sbb a ping mu bude 60 pa sad.Ali ok ako tebi radi dobro onda sve najbolje.

Darko

Ovo je 100 % proverena informacija...

SBB u skoro svim manjim gradovima u Srbiji za svoju kablovsku televiziju koristi centrale koje su namenjene hotelima. Tako da na centralu koja je namenjena da salje signal u nekih 200- 300 hotelskih soba na daljinu od nekih 50 do 100 metara, povezu gradic sa nekoliko hiljada korisnika na daljini od nekoliko kilometara.

O kakvom kvalitetu i ozbiljnosti pricamo?

stewzoR

ja imam sbb standardni paket 1390 dinara ,2,5MB i ping je super,na nemackim serverima 30-40 na srpskim 10-30 a na hrvatskim 50-100

AlekSerbia

Quote from: stewzoR on August 09, 2010, 08:01:28 PM
ja imam sbb standardni paket 1390 dinara ,2,5MB i ping je super,na nemackim serverima 30-40 na srpskim 10-30 a na hrvatskim 50-100
od kad je 2.5 ? zar nije bio 1.5 .. jer i ja koristim isti paket

stewzoR

gore u beogradu je 2.5 :PP

AlekSerbia

Quote from: stewzoR on August 09, 2010, 09:45:50 PM
gore u beogradu je 2.5 :PP
Jaooo Kad vidim To "GORE u Beogradu" ..  :-[   mesanci sve po bg ... :P Stevo Stevo da bogda ti crko modem  :rant2:

stewzoR

radi vec 5 i po godina,cisto sumnjam da ce crkne  :D