News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

SBB problem sa pingom

Started by $tring, July 28, 2009, 06:44:20 PM

Previous topic - Next topic

$tring

Vec dva meseca SBB provajder ima problema sa pingom do nasih servera. Pricao sam sa tehnickom podrskom oko 45 minuta, posto je uzrok velikog pinga pogresne rute. Zapravo, nisu ni pogresne nego su jednostavno kupili novi link i deo korisnika prebacuju na njega. Taj link ide do Rumunije pa do Nemacke. Nakon Nemacke se vraca u Srbiju sto je van pameti. Neki korisnici nemju taj problem, i imaju i dalje vrhunski ping od 20-25ms ... Ostatak ima 70-90. SBB je ranije koliko sam saznao imao poprecnu vezu sa Telekomom, ali su je ukinuli iz ko zna kojih razloga. Isto imaju i sa Neobee.net-om, pa je iz tog razloga tamo ping bio nekad i 5-15ms, sto se samo u LAN-u moze zamisliti.

Receno mi je da su u pregovorima sa Telekomom oko poprecnih veza koje bi resile problem. Pricao sam ukupno sa 4 administratora i jednim od glavnih administratora (verovatno).

Mene ako pitate - sve je to mrka kapa. SBB su na svim poljima jedan tragičan provajder pa i ova situacija nije nista čudno. Najiskreniji savet, batalite SBB i pređite na ADSL (http://www.verat.net/sr/adsl/). Rešenje neće skoro doći, pa ga bolje promenite svog provajdera.

Ovaj problem imaju samo SBB u Srbiji i niko više. Ostali svi imaju mali ping, uključujući T-COM korisnike iz Hrvatske.

Zver

U somboru su nesto resili, ne znam sta, ali je to rezultat konstantnog smaranja tehnicke podrske i glavnog admina koji je moj poznanik.

Skelety

ja imam bezicnu vezu od alteko.net koji vucu link od verat-a i odlicno radi 25-45 ping

m.shadows

komara

Nisam najbolje razumeo jel i neobee ima problem sa pingom posto ne koristim komp 2 nedelje pa ne znam kakva je situacija,a ovde na poslu koristim eunet.

$tring

Quote from: komara on July 29, 2009, 11:16:19 AM
Nisam najbolje razumeo jel i neobee ima problem sa pingom posto ne koristim komp 2 nedelje pa ne znam kakva je situacija,a ovde na poslu koristim eunet.

Ne, neobee nema problema sa pingom, niti bilo koji drugi provajder... osim SBB-a naravno. Za Neobee sam rekao da je imao poprecnu vezu sa SBB ranije. Dok su serveri stajali kod Neobee.net-a SBB korisnici su imali oko 10 ping. Verat.net ima takodje direktne veze sa vise provajdera, pa je i iz tog razloga mnogim igracima ping tako dobar na nasim serverima, ukljucujuci Hrvate koji imaju od 30-50 ping. T-COm, opet ponavljam ima najbolji ping.. .bar ono sto sam do sada video... Madjari takodje imaju 35-40... zavisi sve od provajdera njihovog.

$tring

Quote from: Zver on July 28, 2009, 10:52:30 PM
U somboru su nesto resili, ne znam sta, ali je to rezultat konstantnog smaranja tehnicke podrske i glavnog admina koji je moj poznanik.

Pa resio ti je problem verovatno zato sto te je prebacio na drugi link... ili su celu tvoju grupu (kvart) prebacili na drugi link. Sto je najgore, covek iz podrske mi kaze : "znam ja za taj problem, gomila gamera su se zalili...." I sta ste preduzeli? - NIsta...
Ja sam liku otvoreno rekao da cu ukoliko ne rese problem javno na forumu pisati o ovome i direktno im odvlaciti usere, posto je cinjenica da ne rade dobro i da su najnemarniji internet provajder u zemlji ikada...

thosl

evo ja sam bas zbog bitangi dm,resio da uzmem verat adsl

komara

Da pitam,jel jos neko od juce ima problem sa pingom i lagom? Ja sam na neobee i od juce ne mogu uopste da igram(ping mi sa 30 skocio na 100-500),ali mogu da koristim net za surfovanje i skida mi normalno filmove itd.....  :||

$tring

Quote from: komara on January 21, 2010, 01:58:09 PM
Da pitam,jel jos neko od juce ima problem sa pingom i lagom? Ja sam na neobee i od juce ne mogu uopste da igram(ping mi sa 30 skocio na 100-500),ali mogu da koristim net za surfovanje i skida mi normalno filmove itd.....  :||

Cudno... Mozda im je link zakucan ili se nesto priveremeno desilo.

komara

Imali su havariju pre dva dana,i sad je to popravljeno. Evo sad jutros sam smanjio fps na 100 i radi,ali mi je do te havarije bio na 250 i sve je bilo ok,a sad kad ga stavim na vise od 100, ping mi non stop varira od 20 - 400 a javlja mi se i lag. :ne_razumem Mozda prikljucuju sve korisnike ponovo ,pa zbog toga zeza.  :|| Imam uplaceno 2048 x 256,a ovo je rezultat.

A onda mi izbaci ovo

STEK

sto ti je tako slab uploud..ja sa ovih mojih 1024 kb imam 170 kb up!!!!
:whip3:

komara

Quote from: komara on January 22, 2010, 10:46:49 AM
Imali su havariju pre dva dana,i sad je to popravljeno. Evo sad jutros sam smanjio fps na 100 i radi,ali mi je do te havarije bio na 250 i sve je bilo ok,a sad kad ga stavim na vise od 100, ping mi non stop varira od 20 - 400 a javlja mi se i lag. :ne_razumem Mozda prikljucuju sve korisnike ponovo ,pa zbog toga zeza.  :|| Imam uplaceno 2048 x 256,a ovo je rezultat.

A onda mi izbaci ovo

Ma skroz se nesto poremetilo

Vidi sad Beograd

GAGI

komara

Quote from: STEK on January 22, 2010, 01:13:13 PM
sto ti je tako slab uploud..ja sa ovih mojih 1024 kb imam 170 kb up!!!!
:whip3:
upload mi je kao 256,ali maksimalno dostizem 160.Treba pitati provajdera!