News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Google to launch operating system

Started by $tring, July 10, 2009, 01:28:02 PM

Previous topic - Next topic

$tring

Zver

osecam da ce to biti prava stvar, kao i svi ostali gugl alati

m.shadows

Quote from: Zver on July 10, 2009, 02:57:37 PM

I ja, kolko sam skonto to ce biti kao Windows XP i to?
Dal cemo moc cod na tome?

*SPARTANAC*

Quote from: m.shadows on July 11, 2009, 12:02:08 AM

Ostaje da vidimo. Mada to ce biti optimizovane za nove igre... ko ce da se jos smara oko cod2. :wink2

m.shadows

Quote from: *SPARTANAC* on July 11, 2009, 01:29:21 AM
Quote from: m.shadows on July 11, 2009, 12:02:08 AM

Ostaje da vidimo. Mada to ce biti optimizovane za nove igre... ko ce da se jos smara oko cod2. :wink2

Ja  ;D

zlenzlla

*SPARTANAC*

Ma nisam mislio na nas koji igramo nego na njih koji treba da prave taj sistem. Kontam niko nece da gleda da optimizuje sistem za neku praistorijsku igricu.

clumsy

Quote from: *SPARTANAC* on July 11, 2009, 03:16:16 PM
Ma nisam mislio na nas koji igramo nego na njih koji treba da prave taj sistem. Kontam niko nece da gleda da optimizuje sistem za neku praistorijsku igricu.

naravno da hoce optimizovati jer upravo im je to cilj da svakom igrachu bude dostupna ta usluga.

koliko ljudi samo igra WoW, Warcraft 3, Starcraft, CS i cod serijale? ovo su samo najpopularnije igre kada pogledate na xf :)

edit:
omiljena recenica iz BBC texta : "One of Google's major goals is to take Microsoft out, to systematically destroy their hold on the market," said Mr Enderle.  :worth

Zver

To je super cilj, ali se mikrosoft pokazao prilicno zilavim, videcemo sta ce biti od toga, definitivno ce skinuti rukavice i jedni i drugi.
:vava

m.shadows

Quote from: clumsy on July 11, 2009, 03:26:58 PM
Quote from: *SPARTANAC* on July 11, 2009, 03:16:16 PM

naravno da hoce optimizovati jer upravo im je to cilj da svakom igrachu bude dostupna ta usluga.

koliko ljudi samo igra WoW, Warcraft 3, Starcraft, CS i cod serijale? ovo su samo najpopularnije igre kada pogledate na xf :)

edit:
omiljena recenica iz BBC texta : "One of Google's major goals is to take Microsoft out, to systematically destroy their hold on the market," said Mr Enderle.  :worth

Onde GOOGLE SAMO NAPRED  :super :super :super :super :super

spdR

zlenzlla

Iskreno se nadam da ce biti dobro odradjen za razliku od windows-a koji je pun bagova. A kao sto rece zver, ako bude dobro kao i ostali google alati...

$tring

Ovo je prvi operativni sistem koji se pojavio nakon pojave interneta. Windows-ova nativno okruzenje nije vezano za net, nego prosto ima mogucnost kacenja na net. Predpostavljam da ce ovo biti operativni sistem koji ce se u potpunosti osalanjati na net  - ako razumete o cemu pricam. Google-ove aplikacije tipa Google Docs (zamena za Word,Excell itd), Gmail (Gde je sva posta na net-u a ne na vasem racunaru) itd. Ostaje da vidimo. Ne bi me cudilo da naprave neku full podrsku za igre i windows aplikacije bez kojih se ne moze (tipa Photoshop).

Ostaje da vidimo kako ce sve ovo izgledati, ali sam optimista i mislim da cemo se prijatno iznenaditi. Ne zaboravite da je Windows XP operativni sistem star 8 godina, i nastao je u vreme kada se Gb memorije sanjalo. U to vreme 128Mb rama je bilo pojam. Odatle i glupavo ogranicenje widnows-a XP na samo 4gb rama.  :ne_razumem

m.shadows

Quote from: string on July 13, 2009, 12:53:17 AM
Ovo je prvi operativni sistem koji se pojavio nakon pojave interneta. Windows-ova nativno okruzenje nije vezano za net, nego prosto ima mogucnost kacenja na net. Predpostavljam da ce ovo biti operativni sistem koji ce se u potpunosti osalanjati na net  - ako razumete o cemu pricam. Google-ove aplikacije tipa Google Docs (zamena za Word,Excell itd), Gmail (Gde je sva posta na net-u a ne na vasem racunaru) itd. Ostaje da vidimo. Ne bi me cudilo da naprave neku full podrsku za igre i windows aplikacije bez kojih se ne moze (tipa Photoshop).

Ostaje da vidimo kako ce sve ovo izgledati, ali sam optimista i mislim da cemo se prijatno iznenaditi. Ne zaboravite da je Windows XP operativni sistem star 8 godina, i nastao je u vreme kada se Gb memorije sanjalo. U to vreme 128Mb rama je bilo pojam. Odatle i glupavo ogranicenje widnows-a XP na samo 4gb rama.  :ne_razumem

Bas tako String

Zver

Mislim da se u ograničenju od 3.5 gb rama ustvari radi o fizickoj barijeri 32 bitnih sistema, prakticno fizicki adresni sistem moze da adresira 4 gb rama, ali posto se u tom prostoru adresiraju i neki registri iz fizicki prisutnih eksternih uredjaja, windows prepoznaje 3.5 ili cak 3 gb rama. Dokaz da je ovo istina je to sto windows xp (64 bit) moze da adresira istu kolicinu rama kao vista i win7, a vista 32bitna ne moze da adresira vise od 4 gb rama.

Over and Out

komara

Koliko sam ja shvatio gledajuci BBC taj sistem ce biti za prvo vreme orijentisan na manje i slabije racunare ali ne znam sta su pod tim mislili.

Zver

To znaci da ce raditi i na kantama

zlenzlla

spdR

kad izlazi to ?

moZda do tAd ne buDem iMao kaNtu

zlenzlla

Quote from: spdR on July 14, 2009, 03:11:08 PM
kad izlazi to ?

moZda do tAd ne buDem iMao kaNtu

Valjda sredinom sledece godine

komara

Quote from: Zver on July 14, 2009, 11:12:04 AM
To znaci da ce raditi i na kantama
Nije bas ta varijanta nego pre nesto kao mali kompjutercici, a ocekuju valjda 2012 da postanu konkurencija mikrosoftu sto se tice operativnog sistema.  :'(

clumsy

ja znam da cu odmah probati Google OS :)
verovatno ce biti beta test pa se valja prijaviti

Citadel of Pain

Koliko sam ja shvatio, a nisam se udubljivao previše, u osnovi ovog OS-a je standardni linux kernel. Google ce to samo da usminka,
pojednostavi, onako da i domaćice mogu da ga koriste, i promovise ga svojom marketinškom mašinerijom.

Ja se kao i svi radujem, probaću ga svakako...

Samo ne kapiram što uvek mora pljuvačina po win i ms da padne, ako vam se ne svidja XP imate lindŠ¾u, besplatan je, nema virusa,
savrseno stabilan i praktično neuništiv. Drugar igra COD i ostale igre na Ubuntuu (neka linux distribucija).

Ja XP oboŠ¾avam  ;D...danas instaliram Win7 da probam, hvale ga forumaši opasno gde god da sam zalutao  :wink2