News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

sjajno

Started by P!ck 'n roll, January 16, 2013, 02:02:32 PM

Previous topic - Next topic

P!ck 'n roll

posto radim izmedju ostalog i za agenciju koja salje mlade talentovane sportiste u USA na skolovanje. Radi se o montiranju video snimaka i pravljenju highlights... Uglavnom su stvarno talentovana deca, ali sam dobio snimak od zenskog praseta koje hoce da ide u ameriku :) pa evo rekoh da podelim sa vama :) inace taj smesni deo se naravno isece :)

http://www.youtube.com/watch?v=AKQzOQzyqY0

tubifeks

Prave sprdačinu, koliko mi se čini pustila je da joj otme loptu.

Inače Bane, šta da radim sa pokidanim ligamentima na skočnom zglobu? To mi je uništilo karijeru. Mogao sam da budem sad tamo po nekim amerikama  :D

Povreda stara, za dva meseca biće 14 godina. Baš sinoć nisam mogao da spavam...

P!ck 'n roll

ma treba da odgledas celu tekmu, pazi snimao sam 1000 unapred sceniranih utakmica ali ovo je presedan heheheh ima jos 15-tak situacija na tekmi ali jedna je dovoljna....

Sto se tice ligamenata, to si trebao jos davno da lecis, sad je gotovo... .zao mi je

tubifeks

Znam da je gotovo...sada nema ni košarke ni fudbala...

P!ck 'n roll

Quote from: tubifeks on January 17, 2013, 02:42:35 AM
Znam da je gotovo...sada nema ni košarke ni fudbala...
bas tako, mozes ti da igras ali ako ponovo popucaju.... znas sta to znaci,,,,jbg

tubifeks

Veruj mi, da mi je zglob pukao, kosti popucale manje bih bolova trpeo i pre bi sve zaraslo...uŠ¾as. Posle longete sam učio ponovo da hodam, noga se bila osušila. I dan danas, posle toliko godina, kad krene da boli ništa ne pomaŠ¾e sem ledene vode, hladan tuš, i ako ne zaspim dok je noga hladna ponovo je moram hladiti.
Sva sreća pa malo spavam i hronično sam neispavan tako da se dešavalo da i stojeći zaspim  :)

P!ck 'n roll

Ja svojim igracima preporucujem Konjsku mast zove se Veyxat, i stvarno pomaze. Jedini problem je sto ima samo pakovanje od 1kg  Ali cena nije velika, mislim oko 1200 dinara.... pomaze i kod teskih povreda zglobova, kostiju i sl.... Ovi ostali preparati, mozes ih odmah baciti u smece.... Sto se tice hladjenja, nije to bas dobro... Led ili ledena voda hlade oteklinu i tetive, a ne kosti, jer sto se tice kostiju, nije problem ni hladno ni toplo... Ako drzis na nozi led ili ledeni oblog duze od 5min tetive su ti totalno zaledjene i gube svoju vezivnu funkciju izmedju kostiju... Ja uglavnom preporucujem led do 3 min (samo kad je sveza povreda), posle toga samo tople obloge i gore navedenu mast (ovo cini tetive elasticnim, kakve i trebaju biti i prave dobru vezu)... kad je oteklina i Burovi oblozi se mogu koristiti (fantasticna stvar)... e sad posto je tebi to stara rana - povreda, nema sta ti tu da hladis, samo koristi ovu mast (naravno, nece proci preko noci) ali mislim da bi to mogao biti lek za tebe... naravno, lagane setnje su uvek dobrodosle..

Nadam se da sam ti malo pomogao.... Jbg ucio sam sportsku medicinu, u kojoj se uglavnom govori o sportskim povredama, sto je i tvoja, ali vrlo malo ima o starim - hronicnim povredama... Ok, kad se sve to spoji sto sam strebao, moj odgovor na ispitu bi bio kao onaj gore,nadam se da bi dobio 6  :yahoo salim se.... sve sto sam ti naveo je 100% tacno, jedino ako cujes jos neki savet iskoristi ga, ali batali hladjenja, jer ce ti biti sve gore i gore, u to sam siguran... Za svako pitanje sam ti na raspolaganju...  :stoner:

tubifeks

Hvala Bane, znao sam da znaš znanje.

Pričao sam pre par godina sa mojim ujakom, profesionalnim fudbalerom u penziji. On je rekao da je to moglo da se sanira ali da su to naporne veŠ¾be koje traju i do godinu dana od povrede. Realno, ja jesam veŠ¾bao ali to ne moŠ¾e da se poredi.

Hladne obloge mi prijaju, tj hladan tuš, led ne koristim. Imam neku nervozu u zglobu, samo krenem da vrtim zglob i to tako traje. Najgore mi je kada me to zadesi uveče, ne mogu zaspati. Preko dana hoće isto, hoće i kad mi je noga ugrejana od obuće, tada recimo moram da se izujem kako bih rashladio malo nogu.



Mene tačno boli na ovim mestima gde piše, nekad gore nekad dole. Baš sinoć, samo naslonim prst i osetim bol, ranije to nije bilo tako izraŠ¾eno.

Uglavnom, zašto hladim....pa tada valjda sve to utrne i dok se ne ugreje ja sam miran...

Probaću Veyxat, koristio sam onu konjsku Krauterhof. Vidim ovu Veyxat izgleda treba da traŠ¾im u poljoprivrednim apotekama...

P!ck 'n roll

Pa da, kao sto smo rekli i na pocetku posta, nema tu puno sada sta da se uradi... osim da koristis ta pomagala... ta konjska mas upravo rahladjuje nogu, u pocetku, a posle zna i da pece... ali u dugotrajnoj upotrebi ce ti pomoci.... E sad sto se tice povrede, to mora bas dr da pogleda sa rendgen snimkom.... moze da ti da neki savet da ti bude lakse, ali ne da ti preporodi nogu... to je moglo pre 14 god :) nazalost....

tubifeks

Ma znam ja to. Naiđe period kada potpuno zaboravim na nogu a naiđe i period da mi dođe da je odfikarim.

Pošto je ovo fun tema da ne duŠ¾imo više... :)     ( ćuti, ne pričaj nikom, vaŠ¾no je da smo došli do zaključka).

Probaću tvoje savete...hvala Bane  :bye2

P!ck 'n roll

nema na cemu Tubika  :peace:

ugly.fender

Fataj se "Bananamene"  gitare...mani se lopte  ;D