News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

NOVI SOUND SETUP

Started by Zver, September 12, 2009, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

Zver

Moram da se pohvalim da sam pazario nove sluske (pored stanton i pioneer, sada sam uzeo i sony) Model je MDR-V900HD

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=11033604

Ono sto me je navelo da kupim ove sluske su savrseni reviewi profesionalaca u muzickoj produkciji (sluske su napravljene za monitoring). Inace do sada se sony nije mogao meriti sa recimo sennheiserom, tehnicsom ili pioneerom, ali sa ovom serijom slusalica je napravio pravi boom. Naravno ove audiofilske slusalice zahtevaju da se teraju na dobrom hardweru, pa cu moj vremesni REALTEK HD audio da zamenim sa Sound blaster X-fi platinum (hi end muzička kartica)

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=872&product=16559&listby=

Ono sto ja mogu da potvrdim da i sa realtek zvucnom karticom zvuk na slusalicama je bogat, pun basa, i dobro obojen visokim i srednjim tonovima. Jos jedna stvar koju moram da uradim kada zavrsim ovaj setup jeste da celu svoju muzicku bazu prebacim u FLAC format (loseless) da bih mogao zapravo da uzivam u muzici. Iznenadio sam se koliko zvukova postoji koje do sada nikada nisam imao prilike da cujem jer sam slusao mp3 na prosecnim zvucnicima.

Eto, resio sam da ugodim svom culu sluha, STA MISLITE ???

STEK


*SPARTANAC*

Quote from: STEK on September 12, 2009, 08:45:27 PM
cista perverzija.... :shok
ahahaha, jel vidis bajo... neko kupuje zvucnu karticu skuplju od tvoje graficke....
Zver cista desetka! :worth

SOLID

Ma STEK ni ne zna sta je ZVER uopste napisao    :whistling :whistling

STEK

Quote from: SOLID on September 13, 2009, 12:22:48 PM
Ma STEK ni ne zna sta je ZVER uopste napisao    :whistling :whistling
Solid "kupio" Bolid!!!!

Lun

#5
Interesantne sluške, bilo bi zanimljivo čuti ih.  :super

Š to se tiče muzičke kartice, ne znam da li si upoznat da se Creative povukao iz Evrope, vrlo je verovatno da kod nas nećeš naći tu muzičku. Dalje, taj model što hoćeš nema plaćenu licencu za Dolby Digital tako da se to naknadno plaća. Ja bih pre išao na Titanium seriju ako već uzimaš neku višekanalnu. Razlika će svakako biti doope i oko u odnosu na integrušu, s tim da je recimo ova  kao što ja imam, Fatal1ty Pro još i oklopljena.
Ako je samo stereo slušanje u pitanju ne bih uopšte išao ni na jednu od gore pomenutih, nego bih uzeo neku kvalitetnu stereo karticu za te pare.
My 2¢   :drinks2

P.S. Nadam se samo da nemaš nameru da prebacuješ mp3 u FLAC. :shok

Zver

He he he, naravno da necu kompresovanu muziku prebacivati u flac, dowloadovacu je ponovo u flac formatu, ono sto je meni bitno je da kartica ima front panel, mislim da titanium nema. Ne nameravam je kupiti u Srbiji nego u Nemackoj, odnosno drugar ce mi je doneti iz nemacke. Uzeo bih visekanalnu, iako imam samo stereo zvucnike i sluske, ali u buducnosti cu verovatno uzeti neki 5.1 sistem.

Jedino sto nisam razumeo je ta podrska za dolby digital i dodatno placanje, ako mozes pojasni.

Lun

#7
Jbg. svašta ljudima pada na pamet, po netu se  valja gomila FLAC-ova nastalih iz mp3.
Imaš i Titanium Fatal1ty Champion koji je sa front panelom, nema daljinac ali ćeš da dodaš za njega još 50â,¬. Š to se tiče podrške za DD, skuplje X-Fi kartice imaju u sebi i dolby encoder, što znači da bilo koji zvuk mogu da ti konvertuju u DD i šalju na digitalne izlaze. Kod nekih Creative modela je to uračunato u cenu a za ostale moraš da otključaš preko net-a i normalno, doplatiš. Konkretna svrha ovoga je da višekanalni zvuk iz igara moŠ¾eš da pošalješ preko digitalnih izlaza na dolby reciever. Ja sam recimo jedva dočekao da se kod nas pojavi ovako nešto i da šumu kablova zamenim samo sa jednim optičkim.  :clapping2 Zvuk je pri ovakvom transportu čistiji nego preko analogne konekcije.

E sad, pošto je već narudŠ¾bina iz inostranstva a hoćeš višekanalnu karticu, imam za tebe jedan predlog a zove se - Auzentech. Ljudi rade kartice imajući na umu audiofile koji vole i da se igraju i da gledaju filmove u surroundu, i npr. ostavljaju opciju swapovanja OPAMP-a za neki kvalitetniji.  Da mi nije bilo bitno ostvarenje garancije i da nisam našao kod nas ovog mog Titaniuma definitivno bi naručio iz Mađarske ovo:wah
Btw. napomena samo jedna, kartice koje sam ti predloŠ¾io su PCI-E ako ti je to bitno.

Edit:
Zaboravih samo da okačim vrlo koristan link za vas sa slušalicama:
http://www.head-fi.org/forums/f46/

Zver

Evo ovako, pci-x je naravno buducnost, tako da zelim da mi kartica bude pci-x. pogledacu sta dobijam sa auzentech i da li mogu da je nadjem tamo gde sam namerio da kupim karticu.

Ne znam sta si hteo sa ovim linkom da kazes, ja sam ocekivao neki opsiran post o slusalicama i igricama

DiDaN

Sluske izgledaju do jaja,a i sigurno tako rade..ai cena je ok za takav kvalitet.....bas bih voleo da ih cujem..... :super

Lun

Link je postavljen generalno za sve korisnike ovog foruma jer smatram da ima gomila korisnih informacija o tome koje slušalice i zvučne kartice valjaju a koje ne. Ako tebi nema ništa interesantno ti ga preskoči onda. :)

SALTSTONE

#11
 Lepo, lepo  :super
Ja trenutno imam ove http://reviews.cnet.com/headphones/sennheiser-hd-515/4505-7877_7-30822840.html  i skroz te razumem u prici sta se sve moze cuti preko toga, mada su moje losije sto se vidi i po ceni, iako sam ih uzeo u januaru ne verujem da je mnogo pala cena, bile su 10.000 din, rodjendanski poklon od zene  :party2  :drinks2