Nova tema o raspravama na forumu i brisanju istih.

Started by jogi d medvjed, June 01, 2009, 10:12:28 PM

Previous topic - Next topic

jogi d medvjed

Diskusija je počela na: http://www.bitange.com/forum/index.php?topic=1983.0

Quote from: string on June 01, 2009, 12:20:59 PMPazi.. ja ni ne znam o cemu je rec,

Hajde saznaj, ipak je tvoj forum.

ali mislim da ne postoji ni jedan server gde user-i imaju toliko demokratije kao ovde. Da biraju koja ce se mapa postaviti, da user-i otvaraju topice i glasanja 'da li ste za original' itd... Ne kazem nista  negativno u tom smislu, meni se to svidja sto je ovaj community ziv i se na neki nacin 'svi sve pitaju'... I sto se pazi na svakog usera da mu bude ugodno na serverima.

Moоda postoji, moоda ne. Uvjeren sam da postoji, ali ne mogu to tvrditi sa sigurnošću, budući da se igram samo na vašim serverima.
Svakako je pozitivno što se razvija zajednica, no o kakvoj demokraciji pričamo ako se tu prakticira cenzura? Ta dva pojma su meni međusobno isključiva. Zašto se teme (topici) brišu bez razloga ili upozorenja ili objašnjenja? Ima li veze što se optuоivalo člana Bitangi?

Kad već pričamo o biranju mapa, često se dogodi da igrači na Garaоi odaberu neku mapu (nazovimo je mapa A), ali nekome sa administratorskim ovlastima, tko je na serveru u tom trenutku, se to ne svidi, pa umjesto mape A stavi mapu B. Je li to u redu? Čemu uopće opcija glasovanja za mape ako se to glasovanje ne poštuje?

Naravno, postoje tako neki debilni momenti koji se jednostavno dese... Nisam ni pricao sa Mykelom na tu temu kako i zasto je bio kick, ali dajte ljudi... nije mu glavu otkinuo, niti ga je kika-o zato sto je ovaj nosio snajp.

Prema dex^NSKovim optuоbama upravo ga je zato izbacio sa servera. Ja ne znam što se dogodilo, ali zašto nije dopuštena rasprava o tome?

Ali me ne bi cudio scenario da mu je Mykel rekao 'aj daj nam malo snajp' a ovaj skakao po tipki 4 sledecih 15 mapa.... Tako da....

Tako da što? Ako je u 15 mapa netko uspio uzeti snajper ili sačmaricu prvi zašto bi ga izbacio? Čovjek voli snajper/sačmaricu, a uz to je i dovoljno brz da ih uzme. Je li to doista dovoljan i opravdan razlog za izbaciti nekog sa servera? Tko prvi njegova djevojka, zar ne?

ako je neko bi na serveru u to vreme, moze da polemise na ovu temu... ovako i ti i ja samo nagadjamo sta je bilo....

Upravo u ovome je problem. Kaоeš da oni mogu o tome raspravljati, ali ta polemika nije dozvoljena! Tema koja je otvorena da bi se o ovom konkretnom slučaju raspravljalo je obrisana, bez ikakvog objašnjenja! O tome se ovdje radi.

Tko je obrisao temu, zašto je obrisao temu, i je li uopće brisanje čitavih tema bez ikakvog objašnjenja ili upozorenja u redu? (Napominjem, ovdje se ne radi o postovima i temama koji sadrоavaju samo smajliće i slično, dakle ne misli se na spam.)

P.S.
Ja ni ne znam tko sve ima moderatorske ovlasti na ovom forumu osim tebe. Postoji li negdje neki popis?
Isto tako me zanima tko sve ima administratorske ovlasti na serverima, ako se moоe znati.

Zver

Interesuje me sta ti to zelis postici sa ovim postom jogi?, kao sto znas forum je medij kao sto je to radio ili televizija, uredjivacka politika je takva kakva je, ti si se registrovanjem na forum slozio sa pravilima foruma zar ne?? Na administratorovom zdravom razumu je da oceni koliko koji post nosi pozitivnih, a koliko negativnih poena za bitange (naravno da je to bitno). Imamo veliku zajednicu MLADIH ljudi, u samoj zajednici postoje ljudi koji nam zele dobro, oni koji kazu da nam zele dobro (a u stvari ne zele) i oni koji otvoreno dolaze da kenjaju po svemu ovome sto smo uradili za ovih nekoliko godina. Svi se nesto kunu u demokratiju, ali prava demokratija na internetu je cista utopija jer da nema stalnog nadgledanja ove platforme sve bi se ovo pretvorilo u jedan veliki spam mailbox.

Ja sam uvek za zdravu raspravu o necemu, ali kada se topik otvori sa naslovom tipa bitanga me kikuje zato sto zeli sniper, to nije dobronamerna kritika, ako stvarno zelis da se to promeni, kontaktiraj jednog od administratora (videces ispod nicka broj zvezdica (admini imaju 5), a i u dnu samog foruma mozes da vidis ko ti je od admina trenutno na vezi crveni nickovi) pa popricaj sa njim na xf ili ts, na taj nacin cemo brze doci do nekog normalnog dobronamernog resenja, nazvati toga ko te je kikovao i dogovoriti se (sve su to razumni ljudi koji ponekad izgube zivce zbog ovoga ili onoga). Takve teme dizu tenziju, i tu su postavljane iz neke obesti ili zavisti, mislim da zlonamernim temama nije mesto na forumu (mi odlucujemo koje su teme zlonamerne). Takodje treba da imate u vidu ciji je ovo forum, jer mozete videti zastupljenost svih nacionalnosti, kako na forumu tako i na serveru, ja na mnogim hrvatskim i bosanskim serverima (cast izuzecima) nisam dobrodosao, a kod nas su svi dobrodosli. Tamo kako udjem dobijem salvu najgorih nacionalistickih vredjanja, sva ta ekipa ima i svoje forume, mislis da bih bio dobrodosao da pisem na njima o tome ?????

Mislim da je koncept demokratije na internetu devijacija takve ideje, demokratija je onoliko slobodna koliko administrator otvori cesmu, mi smo se potrudili da se otvorimo koliko god mozemo za celu ekipu sa servera, za celu forumsku ekipu, a oni nalaze da svaku nasu gresku okace pravac na forum I TO NAS. MORATE DA ZNATE DA SMO I MI LJUDI I DA GRESIMO.

$tring

Quote from: jogi d medvjed on June 01, 2009, 10:12:28 PM

Tko je obrisao temu, zašto je obrisao temu, i je li uopće brisanje čitavih tema bez ikakvog objašnjenja ili upozorenja u redu? (Napominjem, ovdje se ne radi o postovima i temama koji sadrоavaju samo smajliće i slično, dakle ne misli se na spam.)

Ne znam zasto si ti advokat Dex-ija iz SRB-a.. A ne znam ni ko mu je izbrisao temu zaista. Mogu u logovima da proverim ako je to moguce pa cu te obavestiti. Ne znam ni sta bi ti odgovorio na ovaj kilometarski post, sem da tebe niko nije dirao kao i da se prema svim korisnicima/player-ima ponasamo potpuno korektno. Mozemo sa svakom stavkom da idemo u krajnost i zamisljamo sta bi bilo kada bi ja imao komp koji najbrze ucitava mapu, otisao na neciji server i stiskao '4' kao pobesneo? Ili mozda smatras da snajper pripada onome ko ima najbolji racunar? Ovde smo da se zabavimo i ne vidim sta bi uopste raspravljali.

Da dodam, teme na forumu se brisu iz vise razloga. Spam, besmisleni postovi, besmisleni odgovori, vredjanje bez potrebe, pisanje lazi, optuzivanje bez razloga, izmisljanje situacija, nacionalna netrpeljivost itd.

Na bilo kojem ozbiljnijem forumu bi dobio prvo jedan warn, a posle toga kick sa foruma. Ne ti, nego neko ko ostavlja gluposti. Na (ne)srecu ovaj forum broji stotine ljudi. Da su u pitanju hiljade i da je politika ovakva kakva sada jeste - verovatno bi se potukao neko. Nazalost.

Citadel of Pain

Meni postaje tuzno koliko malo zaista dobronamernih ljudi ima, ubismo se da podignemo malo nasu gaming scenu koja umire i pojavi se bezbroj ljudi koji jedva docekaju da ostavljaju besmislene kilometarske topice u kojima se zgrazaju nad nama... :ne_razumem
broj negativnih komentara se ne smanjuje koliko god da se trudimo da ugodimo svima...ajde da vidim taj klan ili taj forum gde imate vecu slobodu za prozivanje ekipe koja pokusava nesto da uradi...ili te servere gde se vise vodi racuna o tome da svi budu zadovoljni..

Bio sam malo na drugim pub serverima u regionu, psovali mi mrtvu srpsku majku gde god da sam provirio, i admini se zdusno pridruze  tim vredjanjima...

Ja zaista ne razumem tu kolicinu negativnosti, najtuznije sto vecina toga dolazi od klanova koji nastali kod nas na serverima, nasem forumu, TSu itd...i igraca koji su tu dugo i umesto da se potrude oko svoje zajednice oni samo gledaju da uhvate neku bitangu kada nesto pogresi...i odma na forum da  :girl_cray :girl_cray

Mislim stvarno, menjao admin mapu a on hteo nesto drugo! :super

Mene nocu svakih pet minuta cimaju sa servera da im menjam mape, uglavnom nocu, i nije problem celo vece sedim i menjam mape, kikujem kada jave da ih neko vredja, pa kikuj ovog on je u afk, pa ovaj ima cheat...da vidite izraz na licu moje devojke kada krenem da servisiram servere u dva ujutru, verovatno misli da nisam normalan...ali niko nikada nije ostavio post da kaze svaka cast adminima sto se trude tako, ali kada neko promeni mapu kada se njemu ne svidja brzo na forum da objasni nepismenim bitangama sta je to demokratija

IronC

E moj Citadel...more boli njih q .... ja sam uvek govorio da se demokratskim putem nista ne resava...istina je da kad se mi pojavimo na nekom drugom serveru blate na sva usta...jesu li to kompleksi ili sta vec u psiholoski profil takve gospode ne ulazim.
A samo jedno mogu da da porucim :  :icon_dick:
Ko ne zeli da postuje iovako jako skromna pravila na nasim serverima ( licno mislim da smo previse dopustili )
Da ce biti kikovan , da ce mu se postovi sa foruma brisati bez problema , da ce biti prozivan za citera ako se to dokaze, da nema apsolutno pravo da bilo sta kaze osim ako zeli da bitangama pusi q ( ako se izjasni da " da " dobija broj za cekanje u redu za pusenje q jer su svi termini zauzeti do daljnjeg ), kolika su to goveda dokazuje cinjenica da se ne postuje tudja muka rad i ulozen novac da bi njihove velicanstvene guzice uzivale u igri...i tako dalje...
:vava  :vava  :vava  :vava

Nema potreba da se smaramo sa krdom goveda ionako ima dovoljno ok ljudi koji zele da se igraju na originalnim serverima sa sto manje citera...na kraju krajeva pub je mesto za zabavu i svi sudobrodosli a ne samo  takozvani pro qrci... :icon_grrr: