bitange
+  Bitange Forum
|-+  Bitange community» Community talk» Antivirus software
Username : Always stay logged in
Password :

Eunet ADSL

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Antivirus software  (Read 2955 times)
July 02, 2008, 05:48:03 PM
Share |
zlenzlla
Načelnik generalštaba

View Profile
Antivirus software

Koji je najbolji antivirusni program? Trenutno koristim Nod 32, ali nisam nesto prezadovoljan. Pozzz  rnr rnr rnr rnr rnr rnr

July 02, 2008, 06:33:28 PM
Share |
Podpredsednik
General armije

View Profile WWW
Re: Antivirus software

Najbolji je NOD 32, ne menjaj ga!
Koju verziju koristis?

July 02, 2008, 08:50:06 PM
Share |
zlenzlla
Načelnik generalštaba

View Profile

Nod 32 2006, verzija 2.7. Imam i 2008 ali nemam kreka za njega pa ne koristim taj

July 03, 2008, 01:01:21 AM
Share |
Podpredsednik
General armije

View Profile WWW

Matoro je to, poslacu ti link na PM.

July 03, 2008, 06:30:24 AM
Share |
KIKI
General-major
**

View Profile

ja sam koristio nod 32 i imam ga jos uvek ali zadnjih 2 meseca nije ukljucen i radi sve ok

July 03, 2008, 11:21:28 AM
Share |
jape
Bitange
Pukovnik

View Profile

Nod32, ali u poslednje vreme ni jedan AV i FW. Koji ce mi, ako mi se sjebe nesto format i to je to :>

July 03, 2008, 11:31:35 AM
Share |
[WC]=CyClops=
General-major
**

View Profile WWW

Nod32, ali u poslednje vreme ni jedan AV i FW. Koji ce mi, ako mi se sjebe nesto format i to je to :>

Hmm vidi se za što ti koristi komp, međutim ima nas koji ga koristimo i za druge stvari osim igranja. Instalacija alata koje koristim svakodnevno je posao od više dana, koji pak ne želim odrađivati češće od jednom u 3-4 godine.

Hvala bogu dolazi vrijeme virtualizacije pa će se jednom u 3-4 godine svesti na još duži interval.

When I die, I want to go peacefully in my sleep like my grandfather, ...not screaming like the passengers in his car at the time.
July 03, 2008, 12:29:46 PM
Share |
Zver
Administrator
Načelnik generalštaba

zverso@hotmail.com rade_brdar@yahoo.com
View Profile

Ja komplet instalaciju za trenutnu hardware konfiguraciju (sa svim alatima za posao, driverima, programima, igrama) imam na jednom imidzu koji samo restorujem u slucaju da pocne sistem da podrhtava, posao od 10 minuta i imas zdravu instalaciju.

Najbolje sa acronis true image, najintuitivniji je, mada ima i drugih programa koji odradjuju image sistemskih particija kao sto je norton ghost i mnogi drugi.

over and out
« Last Edit: July 03, 2008, 12:40:50 PM by Zver »

Da se pitam ja bih betonir'o travu, I ofarbo tamno braon svaku vodu plavu! Nekako bih probusio tanki sloj ozona
A Zemlju bih zastitio kesom od najlona!
July 03, 2008, 02:04:25 PM
Share |
[WC]=CyClops=
General-major
**

View Profile WWW

Ja komplet instalaciju za trenutnu hardware konfiguraciju (sa svim alatima za posao, driverima, programima, igrama) imam na jednom imidzu koji samo restorujem u slucaju da pocne sistem da podrhtava, posao od 10 minuta i imas zdravu instalaciju.

Najbolje sa acronis true image, najintuitivniji je, mada ima i drugih programa koji odradjuju image sistemskih particija kao sto je norton ghost i mnogi drugi.

over and out

Ne rade kod mene, prije sam koristio norton ghost intezivno dok je hardware bio 'običan'.

Ali u novije vrijeme od kada su SATA2 raid polja u igri, hebiga, raspala se moja ljubav spram takvih programa. Smiley

Povh toga Vista mi jedina daje odabir medija s kojeg želim učitati drivere, dok recimo nesretni XP kuka da nema floppija. Pa moraš raditi posebnu XP insalaciju sa potrebnim SATA2 driverima.

Nešto dobiješ, nešto izgubiš, ali ja svoje polje raptora ne bi dao ni za što i smatram da je to najbolja investicija koju sam ikad utukao u hardware. A svu silu programa kasnije poinstaliravam i onda sam dovoljno dugo miran.

Ali čak i da mogu sve vratiti na glavnom kompu za 10 min, to da je zaštita nepotrebna je teža glupost. Jednom kad zaraziš komp u mreži, taman da je i čisto gamerski stroj bez ičega osim OS-a i igara, vjerojatno je da ćeš sjebati i ostatak računala na svojoj mreži (npr. backup servere) jer sam siguran da je 99.99% ljudi (pa i ja) ulogirano kao admini. A oni koji iole više znaju o tome kako stvari funkcioniraju, znaju kakva je to veselica virusima, crvima i ostaloj ružnoj IT fauni.

Dakle vi koji živite od ove plastike s malo silikona, koristie zaštitu (bar gumice možete nabaviti na savkom koisku ako ništa, safe sex  rnr)!
I zapamtite, BACKUP, BACKUP, BACKUP i onda još jedan BACKUP!

I koristite kremu za sunčanje umjesto što šetate okolio ružičastiji od Plonkija.  Cool

When I die, I want to go peacefully in my sleep like my grandfather, ...not screaming like the passengers in his car at the time.
July 04, 2008, 08:57:51 AM
Share |
Zver
Administrator
Načelnik generalštaba

zverso@hotmail.com rade_brdar@yahoo.com
View Profile

Sto se tice RAPTORA  ziveli ja sam mu upotrebu nasao na zaista cudnom mestu, ali posto se bavim digitalnim stampanjem velikih formata, za mene najvecu upotrebnu vrednost ima kao scratch disk jer u slucaju kada je scratch disk neki drugi (sporiji) hard, snimanje fajla od nekoliko kvadratnih metara zna trajati do 10 minuta, dok raptor ovaj posao odradjuje za bukvalno 3 puta krace vreme. I onda to meni stedi i vreme i novac.

Sto se tice RAPTORA u raid nizu, tu nisam zadovoljan performansom koju dobijam (pricam o raidu 0 i zasebnom raid kontroleru). tako da kod mene je 1 raptor sistemski disk, a drugi je scratch disk.

Over and out

Da se pitam ja bih betonir'o travu, I ofarbo tamno braon svaku vodu plavu! Nekako bih probusio tanki sloj ozona
A Zemlju bih zastitio kesom od najlona!
July 04, 2008, 10:36:14 AM
Share |
[WC]=CyClops=
General-major
**

View Profile WWW

Hmm čudno, kod mene rade genijalno u raid 0, a mislim da Eye sada slaže raid 5 od istih (ili je on možda uzeo ove novije velociraptore), ali to njega treba pitati.

Da nije do kontrolera? Jer meni zaista genijalno rade. Konfor u radu i osjetni dobitak na brzini je neusporedivo veći nego s bilo kojom drugom nadgradnjom ili promjenom hardwarea koje se mogu sijetiti.

Definitivno uzimam bar 2 'super' velociraptora kad izađu, naravno ako su glasine istinite da će raditi na 20 000 okretaja. Samo trebat će to i hladiti adekvatno.  Hmmmm

July 04, 2008, 01:51:26 PM
Share |
IronC
Administrator
General armije

View Profile

Ja imam dva Raptor X diska od po 150 GB u RAID 0 (striped disks) , nisam imao problema a rade ubitacno...nemam poseban kontroler vec onaj koji je na samoj ploci...ali zato je ploca dobra  Wink

" Stranger in a Strange Land "
July 05, 2008, 12:10:13 PM
Share |
KIKI
General-major
**

View Profile

a koji je kontroler na ploci kod tebe irone ?

July 05, 2008, 12:18:38 PM
Share |
IronC
Administrator
General armije

View Profile

Silicon Image 4723 Hardware RAID controller

" Stranger in a Strange Land "
July 05, 2008, 01:13:26 PM
Share |
zlenzlla
Načelnik generalštaba

View Profile

Matoro je to, poslacu ti link na PM.

Hvala ti za link. Instalirao sam ga i radi odlicno. Pozzz  rnr rnr rnr rnr rnr rnr

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: