bitange

Eunet ADSL

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: PC ubica  (Read 736 times)
December 11, 2011, 02:06:49 PM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile
PC ubica

Kolege,

Potreban savet od nekoga ko se stvarno razume u posao

Trenutno imam sledecu masinu:

Processor:    Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Memory:           2048MB RAM
Hard Drive:   1 TB Total (2 x WD Caviar 500gb SE16)
Video Card:   NVIDIA GeForce 8800 GTX
Monitor:           SyncMaster 2232GW
Sound Card:   SoundMAX HD Audio
Sound sys:    Soundblaster 7.1
Keyboard:           Logitech HID G15 Laser gaming pro
Mouse:           Logitech G5 laser 5000 dpi
Mouse Surface:   Goliathus
Operating Syst:  Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3
Motherboard:     ASUS P5E3 Deluxe
Napajanje:         Chieftec 750
Kuciste:             Thermaltake Coolshark Hightower

Masina je stara 3 godine. Da li da upgradujem (mem, graf, proc, HD) ili uzimam novu masinu?

Hteo bih 8gb (ili vise), (vec imam spremne originale Win7 Ultimate, Office 2010 Pro) najjaci procesor (i7?), grafiku koja kida, mozda kombinaciju SSD uz jos jedan brz HD (ili dva jaka SSD-a), maticnu i magistrale koje su sposobne da prenose podatke po najbrzoj dostupnoj tehnologiji, a da pri tom komp ne cujem dok radi. Tecno hladjenje mi nije obavezna opcija ali bilo sta sto ne proizvodi decibele je pozeljno. HD monitor (22 inca), i sve to da je dostupno u Beogradu uz pouzdan servis i mogucnost odrzavanja po pozivu.

Brzi i ozbiljni komentari pozeljni uz cene/ponude/preporuke Smiley

Ujedno me interesuje i koliko bi moja masina mogla da kosta ako bih je prodavao.

Hvala unapred.

Let’s be realistic, demand the impossible!
December 11, 2011, 03:53:48 PM
Share |
Exitsrb
Vojnik
*

View Profile Email
Re: PC ubica

uzmi 8gb rama i jos ovo http://www.geforce.com/Hardware/GPUs/geforce-gtx-590/shopping  uzmi i to je to i novo napajanje od 1200w

December 11, 2011, 04:17:36 PM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

Mislis na postojecu konfig. uz 8 gb i novu graf + napajanje?

December 11, 2011, 04:22:01 PM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

ako mislis na postojecu konfig - nisam siguran koje kombinacije memorije (slotovi) podrzava moja maticna. Mislim da je za ASUS P5E3 Deluxe ogranicenje 1gb po slotu (ima 4 slota), pri tom dva su razlicite boje (da li to bese znaci da su ta dva slota primarna). Moram da vidim na sajtu proizvodjaca - no u svakom slucaju ako mislis na postojecu konfig onda sam limitiran na 4 gb...

December 11, 2011, 06:15:09 PM
Share |
STEK
General armije

bakitos@live.com
View Profile Email

srbo moze xf?

December 11, 2011, 07:22:28 PM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

moj xf je nenadl

December 11, 2011, 08:31:43 PM
Share |
SpawnieEe
Bitange
Potporučnik

View Profile Email

cista glupost i potrosnja para je kupovina 8gb rama i vise. Govorim iz iskustva razlika izmedju 6gb i 12, 16gb je minimalna jer ne postoji jos nesto (mislim na programe) kojima je potrebno toliko rama.

December 12, 2011, 12:54:56 AM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

ok - primljeno k znanju

December 12, 2011, 09:04:20 AM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

Ovo za memoriju se slazem - samo meni cesto treba nekih 7-8 veoma zahtevnih programa otvorenih istovremeno - zbog cega se memorija brzo napuni a sam Win7 64-bit guta dovoljno da je 8 gb minimum... Cak iako predjem na 32 bit, opet je 5-6 gb zauzeto, pa ako otvoris jos nesto - eto kolapsa u gusenja jer onda RAM postaje usko grlo iako procesor pegla bez problema...

December 12, 2011, 09:54:28 AM
Share |
Paddy
Bitange
Pukovnik

View Profile

Ja bih na tvom mjestu išao na sasvim novi kompjuter, s tim što bih ostavio ovu extra periferiju, monitor, možda HDD, Sound Card i kučište. E sad Srba brate sve zavisi koliki ti imaš budžet. Svakako gledaj da imas 8gb RAM-a (posto je RAM danas nikad jeftiniji) i gledaj da u taj budžet uklopiš kakav SSD. Ono što ti mogu preporučiti je da se svakako posavjetuješ sa našim dotičnim gospodinom Đurom alias Bitange mr. Hyde. POZDRAV
« Last Edit: December 12, 2011, 09:56:36 AM by Paddy »

December 12, 2011, 10:06:23 AM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

Paddy, prijatelju, hvala na savetima - samo brate sto nas onako sinoc brutalno pogaziste, hahahahahahahaha

December 12, 2011, 10:08:32 AM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

Ajde Hyde - baci koju rec - nemoj da ti je tesko (kad nama nije bilo tesko da gledamo kako zastave protrcavaju pored nas). Iskupi se kao covek i komunista...

December 12, 2011, 10:11:59 AM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

E, da, Paddy, ako uzmem SSD za podizanje sistema - da li da ga koristim i za instalaciju programa (onako kako po defaultu sve ide u C:) ili da   sve programe bacam na drugi hard. Ako je taj drugi hard obican a ne SSD, da li sam onda izgubio na brzini? Ili da idem na 2 SSD diska?

December 12, 2011, 10:19:30 AM
Share |
Srba
SubAdmin
General armije

View Profile

Takodje veoma vazno - radim na ovom kompu i hladjenje/buka su mi veoma vazni. Posle 10 sati pocinjem da ludim ako previse buke pravi. Pomnozi to sa godinama na tom kompu - moze covek da pozrikavi ako mnogo susti/zuji. Koristim chieftech za main napajanje a sve kulere na kucistu sam menjao zbog decibela. Ako neko ima preporuku i za to (a da nije tecno/eksterno hladjenje)....

December 12, 2011, 11:31:44 AM
Share |
Mr.Hyde
Potpukovnik

1 djudjson@hotmail.com klipa_djuro@yahoo.com
View Profile

Moj x-fire je djuro131, pa mi se mozes  javiti  tokom popodneva posle 17 kada budem kuci.
U svakom slucaju nemerljivo  bolje je novo.
Sto se tice tvoje konf. CPU 30-40€
                                MB 25-30€
                                GPU 40-45€ (320-bitna ako se ne varam...)
                                Mem 15 € nebitno da li je 2x1 ili u stapu
                                monitor 70-80€(novi su 10-11k)
to je moja procena, poznavajuci trziste, tolko bih ti ja platio, sve sto dobijes preko toga, extra
Ovo ostalo ne bih nista menjao, prosto kuciste je odlicno, napajanje isto zadovoljilo bi gtx570 i ATI 6950, za koje je dosta i 650w.
Hdd-ove ne menjaj jer sad se ne isplati kupovati nove, cena za 500 Gb je sad oko 9-9,5k  sto je van svake pameti, jer su pre par meseci isti bili oko 3,5k, posledica poplava na Tajvanu, gde je WD izgubio 75%postrojenja, Toshiba izgubila jednu i Hitachi jednu fabriku, tako da u naredna dva kvartala cena nece ici dole. SSD definitivno kao sistemski disk, nebrojene prednosti na njegovoj strani, od brzine do tisine na kojoj insistiras, samo tu treba paziti koju seriju uzimas, imas ove nove koji rade oko 500mb upisa-iscitavanja, dok prethodne serije imaju duplo manju brzinu, ali ima tu jos pojedinosti vezanih za njih na koje moras obratiti paznju.
Monitor uzmi 24 full hd, gde imas moju preporuku za neki ViewSonic ili Philips mada ima i drugih proizvodjaca koji imaju dobre modele,  za ove znam da ne idu na servis, dosta bitangi ih je uzelo kao i ja. Ako je prevashodno za posao, a ne za igranje onda
imas Dell 23 sa IPS panelom koji ima i pivot i kosta oko 18-19k, mada je kod njega odziv 12ms ali to kod njega nije ni bitno.
Sto se tice periferija, to ne znam da li ti rade posao i da li bih ih menjao na tvom mestu u zavisnosti od toga u kakvom su stanju, a i time se generalno ne zamajavam.
Btw dobro si primetio u kupovoini ovih stvari moras da obratis paznju na to kakav servis imas sutra za tu robu.
Nadam se da sam ti bio iole od pomoci...
« Last Edit: December 12, 2011, 12:09:30 PM by Mr.Hyde »

1111111111
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: