bitange

Eunet ADSL

Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: KARK i prevelika preciznost ???  (Read 2131 times)
June 04, 2008, 12:32:12 PM
Share |
GuRuGeoRge
SubAdmin
Major

View Profile
Re: KARK i prevelika preciznost ???

Nisam ni ja Bog zna kakav igrač,ali ljudi jednu stvar...bolt-action rifle(puška 'repetirka') i automatske i poluautomatske puške su nebo i zemlja...Za one koji nisu služili vojsku i pucali iz pravog oružja da razjasnim-sa automatom pogotovo, nikada nećeš toliko biti precizan kao sa repetirkom,a ni polu automati kao M1A4 ili Garand M1,SVT-40 ili Gewehr43 nisu mnogo precizne ali su preciznije od automata...Automatrske puške ispaljuju metke jedan za drugim  velikom brzinom,i tu dolazi do pomeranja i zanošenja istih tako da automat služi isključivo za masovno ubijanje neprijateljske sile i nije precizan...
Sa LeeEnfield,Mosin-Nagant i KAR98(Mauzerkom) možeš gađati ako se izveštiš toliko precizno, kao da maltene imaš snajper u ruci,jedino ti fali optika..
Ja sam kada sam počeo igrati CoD2 online od marta prošle godine,igrao na mađarskim serverima,pa posle na francuskom serveru MTP,i sada odem na holandski 'nomercy' server,a tamo svako koristi sve-od cheatova do bombi i svih mogućih oružja..Ima nas 20-tak i više odjednom,90% njih koristi ili MP44 ili Thompson,par njih snajpere,a bombe bacaju kao ludaci ne bi li im Bože moj kill-score bio što veći...U takvim uslovima sam naučio precizno gađati - gde te pizdeki kamperi čekaju sa snajperima vire sa krovova i soba na spratovima kuća,napaljeni klinci jurišaju sa automatima i rokaju ko pobesneli isprazne u tebe ceo okvir od 20,30 metaka,bacaju granate tako da u minuti od granata pogineš nekoliko puta,čak i odu na spawn mesto pa bacaju granate a ti sam gineš li i gineš čim se respawnuješ...Prvo sam pizdeo zbog toga,ali sam rekao sebi ''Pa jebi ga Đole to je samo igra'',i rekao sam sebi e baš neću igrati automatima,ne trebaju mi granate ni snajper,koristiću samo puške repetirke i tako je i bilo..Ja sa repetirkom ubijem oko 18 njih dok najbolji sa automatom ima oko 35-40 killova(baš me zanima koliko bi običnom puškom imao)...Najbolje volim kad tako ubijem nekog napaljenika što roka iz puškomitraljeskog gnezda,ili nekog snajperistu ili kamperčića sa 'pola mape',koji čeka da opali,a ja ga vidim jer gledam svuda oko sebe i hvala Bogu znam otprilike na većini mapa gde sam igrao, gde se obično kamperi kriju i sa kojih pozicija vole igrači da gađaju...Tako da šta da kažem ljudi,igrajte u extremnim uslovima koristite 'repetirke' to vam je jedna od najboljih vežbi.. wah rnr

Mine wasnt the most original approach to the problem: an eye for an eye, the oldest principle of revenge. Old as dirt, still going strong.- (Max Payne)
June 04, 2008, 02:02:22 PM
Share |
[WC]=CyClops=
General-major
**

View Profile WWW

Nisam ja rekao da je isto, nego da je gotovo isto kada PAM ne štuca. Ja bi igrao na PAMu radije nego na ova druga dva servera kad bi PAM normalno radio i to iz 2 razloga:

1. Nema glupe prašine i izmaglice, iako prašina izgleda cool, nakon dužeg igranja zamori oči a ne diže kvalitetu igre - dakle meni je draže ako je nema.

2. Mijenja strane u pola runde

Na žalost ima također 2 negativna razloga koja nadjačavaju ova 2 gore i ubiju mi volju za igranjem na PAMu:

1. Možeš birati stranu, nije to loše u teoriji ali u praksi se dogodi da se igra 12 protiv 6, u sred runde se mnogi prebacuju kako vjetar puše. Često na savezničku stranu. I onda naravno, oni koji se ne boje igrati kao švabe, em što imaju lošije oružje, em se protiv duplo više igrača bore i dovoljno je svakih par min po 20 sec takvih nebalansa da ti zastave odu. Nije to neka igra onda zar ne?

2. Štucanje PAM servera čini gađanje puškom više igrom sreće i pogađanja koliko ispred protivnika pomaknuti nišan da se ovaj izvali, nego vještine. Pa da mi se igra nešto na sreću igrao bi loto, bar možeš dobit pare.

Nisam toliko upoznat s detaljima oko PAM-a, a ni specifikacije bitange servera da bi znao odgovoriti zašto se toliko lošije ponaša od ova dva (je li uopće na istom stroju, možda vam je i tu problem, slaba mašina?).

Ali znam odakle dolazi većina problema u COD-u (krivite Id!) pa evo ako koga zanima:

Engine na kojem počiva COD2 nastao iz engina Quake3. Naravno, nisu isti, COD2 je noviji i dorađeniji, ali mnoge boljke su ostale. Tako da imate ovisnost igre o FPSima, glupost koja se vuče još iz dana Q3, kad je igrač sa 120 FPS-a (onda je to bilo puno) mogao preskočiti ono što drugi sa manje od 100 nisu. Strafe jump je kao što znate ostao do dana današnjeg, tek jedan u nizu promašaja tog engina. Dalje su usljedili brže pucanje, repetiranje, itd...

Isto tako su ostale sve loše strane Q3 mrežnog koda, a najviše smeta to kako se igra nosi sa igračima koji su u lagu. Tu je UT bio dosta bolji. Kod UT-a je igrač koji laga bio vraćan unazad kod svake sinkronizacije sa serverom te je veliki ping smetao samo i isključivo njemu (na to smo pizdili mi koji smo igrali modemima protiv ekipe sa DSLom u to doba, ali to je pošteno). Svi ostali su njega normalno vidjeli i gađali gdje on zapravo jest, a samo je on svako malo sebi izgledao ko da warpa unazad i trči iste dionice koje je već pretrčao ponovno. Jebiga, nađi si bliži server ili bolju vezu, nemaš što raditi na serveru sa pingom preko 200 ms.

S iznimkom predsjednika naravno, njega su hardcodirali u engine, živa istina, evo vidite:

if (player.ping > 200 && player.name != "*Budaletine*Precednik")
      KickPlayerByPlayerID(player.id)   Smiley

Kod Q3, pa time i COD serijala, su zadržali blesavo rješenje koje je valjda trebalo omogućiti modemašima da se igraju, pa se stanje na serveru korigira umjesto da se klijent korigira. I što se dobilo time? Pa ovo sranje da igrač koji ima ping 300 ms se teleportira uokolo i ne možete ga pogoditi i time jedan zajebava svih umjesto samo sebe. On i dalje relativno normalno igra koliko mu lag dopušta, ali ostali ga jedva mogu gledati od pustog trzanja, a kamoli pogoditi puškom.

Q3 je legenda svog vremena, i kvalitetna je to mrežma pucačina (mislim na Arenu naravno), ali zna se ipak ko je bio kralj. UT ne samo da je imao bolja rješenja programski, nego je nudio 2 moda pucanja, dodge, ručni teleport (revolucija kod igre CTF-a), itd...

Šteta što COD2 nije nastao na UT enginu, možda bi dodge bio pretvoren u neki roll u zaklon Smiley, a sve ove glupe probleme oko laga i FPS-a ne bi morali trpiti.

When I die, I want to go peacefully in my sleep like my grandfather, ...not screaming like the passengers in his car at the time.
June 04, 2008, 02:19:29 PM
Share |
Alekre
Major
**

aleksandarmehanicar@hotmail.com
View Profile WWW Email

Znaci zbog toga me nekada opale u glavu a na killcamu ne izgleda tako... Inace ping od 50ms jeste veliki. Doci ce neko ko manje zna da igra, opali rafal i....  bush

June 04, 2008, 03:43:03 PM
Share |
Podpredsednik
General armije

View Profile WWW

Bas tako Alekre, ping je jako bitan, do sad mi je preko dana ping varirao od 80 do 100 a juce i prekjuce od 50 do 60 mnogo vise sam bio efikasniji i lakse sam pogadjao, naravno i lakse mi je bilo da izbegavam da me neko pogodi.

June 04, 2008, 05:48:36 PM
Share |
Cika Velja
Guest

E jebi ga,ja ni ne vidim na drugi kraj mape pa tako ni ne mogu pogoditi nekoga

June 04, 2008, 06:17:41 PM
Share |
thedragon
Vojnik
*

View Profile

Ha ha upravu si Cika Velja ... ja mnogo puta pokusavam da vidim nesto tamo "preko" ali ne ide ali lto istovremeno ne smeta onom sa druge strane da me jednim hicem skine nepogresivo ... :-(

Inace koristim rezoluciju 1280x768 , imam LCD 19incni Widescreen 16:9,5 ms odziv i slicno ali... ne vidim nista dok na kill cam vidim da mene onaj drugi vidi fantasticno :-)

Nista drugo nego se pomiriti sa tim i uzivaj dok mozes ( da ne kazem da sam se sada sjetio jedne kineske poslovice ali drugom prilikom o njoj :-) )

ThEDrAgOn

Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: