News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

F1

Started by ToTo, October 09, 2011, 11:56:29 PM

Previous topic - Next topic

ToTo

Fetel osvojio i drugu titulu, Baton pobedio u Japanu!

Sebastijan Fetel je i zvanično postao najmlađi dvostruki šampion u istoriji Formule 1. Dvadesetčetvorogodišnji Nemac je na Velikoj nagradi Japana zauzeo treće mesto, a ispred njega na podijumu našli su se Fernando Alonso i Dоenson Baton, kojem je ovo treći trijumf ove sezone.

Trku je pored Fetelove odbrane titule obeleоio i novi sudar Luisa Hamiltona i Felipea Mase koji su se već sukobili na prošloj trci u Singapuru. Brazilac je tada pokušao da se obračuna sa bivšim šampionom, a pitanje je da li će ovog puta ostati hladne glave jer je delovalo da je Hamilton kriv i za ovaj sudar.

Do kraja šampionata ostale su još četiri trke - u Koreji, Indiji, Ujedinjenim arapskim Emiratima i Brazilu.

Rezultati VN Japana:

1. Dоenson Baton (Meklaren) 1:30:53.427
2. Fernando Alonso (Ferari) +1.160
3. Sebastijan Fetel Red Bul +2.006
4. Mark Veber Red Bul +8.071
5. Luis Hamilton Meklaren +24.268
6. Mihael Š umaher Mercedes +27.120
7. Felipe Masa (Ferari) +28.240

Generalni plasman:

1. Fetel 324 bodova
2. Baton 210
3. Alonso 202
4.  Veber  194
5.  Hamilton  178
6.  Masa 90
7.  Niko Rozberg (Mercedes)  63
8.  Š umaher 60

Hitman

pravi nasljednik Schumachera..  :worth

Jacⱪ Sparroⱳ™

Ma Schumacher nije ni do kolena Fetelu  :acute

Hitman

ne budi smješan..

komara

Sve ce se videti u skorijoj bubucnosti,ko zna mozda Vetel nastavi ovaj neverovatan niz i obori Shumijeve rekorde,a mozda sledece sezone Shumi osvoji titulu,ako napokon Mercedes sklopi taj bolid kako treba.Znam da dosta ljudi ne voli Shumahera,ali mene je taj covek odusevio u sezonama kada se bukvalno sam borio(njegov kolega Irwin nikad nije bio bolji od 5 mesta u istom bolidu) protiv Meklarenovog dvojca Hakinen-Kultard koji su tad btw imali bolji bolid od Ferarija.

Hitman

bas to, te dvoboje sa mclarenom nikad necu zaboraviti iako sam imao desetak godina..