bitange

Eunet ADSL

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Impresije o pogledanim filmovima  (Read 211 times)
October 03, 2011, 05:12:21 PM
Share |
Hitman
Bitange
Potpukovnik

View Profile Email
Impresije o pogledanim filmovima

Upisujete dakle, film koji ste danas/jučer/u zadnjih nekoliko dana/tjedana pogledali. Neki osnovni podaci o filmu su dobrodošli, ali ne i nužni. Ono što je nužno je da o pogledanom filmu napišete svoju impresiju - što više, to bolje.  Smajlići i/ili uobičajene općenitosti poput "odličan", "sranje" itd. se ne priznaju kao elaborirani dojmovi i bit će brisani tj. ako to bude jedini način na koji pojedini korisnik želi sudjelovati u topicu, kažnjavane kao spam.

Zapamtite, ovaj topic ne postoji kako bi si itko vodio privatnu evidenciju naslova koje je te godine pogledao, već kako bi ostalim korisnicima pomogao u odabiru koji film pogledati.

Također, diskusije na temu pogledanih filmova su dozvoljene, poželjne čak, a moderatori će ih, ako se ove rašire i počnu gušiti topic, odvojiti u zasebne teme ili spojiti sa već postojećima.

Nije pravilo, ali svoje gledanje filmova koji već imaju svoj topic, možda je bolje evidentirati u tim topicima, naročito ako imate namjeru diskutirati o njima.

« Last Edit: October 03, 2011, 05:14:00 PM by Hitman »

October 03, 2011, 05:23:40 PM
Share |
Hitman
Bitange
Potpukovnik

View Profile Email
Re: Impresije o pogledanim filmovima

budem ja započeo.

Drive (2011)

http://www.imdb.com/title/tt0780504/

Film je moram priznati, jako dobar. Znao sam da je Gosling sposoban odraditi više-manje svaku ulogu, tako da je njegov performans u Drive rutinski odrađen. No osoba koja me iznenadila je Albert Brooks. Možda je čovjek i ranije imao ovakvih uloga, ali ja ga pamtim po drugačijim izborima i po tomu što mu je pravo prezime Einstein. Sjajna rola, potpuno neočekivano..

Što se tiče same radnje, nema tu ništa novog. Stara priča o distanciranom plaćeniku s jednom bitnom razlikom -- o njemu ne znamo apsolutno ništa. Osim toga da nosi "ekstravagantnu" jaknu sa škorpionom na leđima. Počinje se brinuti za susjede prebrzo, ali ako uzmemo u obzir koliko je usamljen, diskonektiran -- može proći, čovjeku ipak treba blizine.

Redateljeva rješenja su dobra. Vrsno gradi napetost, a nekada svjesno diže i spušta ritam. Film kreće spektakularno glatko, kasnije se sve usporava ne bi li upoznali Vozača. Izbor slow motiona meni zapravo nije smetao jer je odlično suprostavljanje trendu frenetičnih kamera u stalnom pokretu ( cloverfield  Rant2 ). Do vraga, želim vidjeti kako sačmarica djeluje na ljudsku glavu, a Refn to pokazuje u usporenom snimku.

Mmeni je ovo jedan od boljih filmova godine, istinski sam uživao i to je sve što je bitno.

October 03, 2011, 07:09:47 PM
Share |
Paddy
Bitange
Pukovnik

View Profile

http://www.imdb.com/title/tt1196340/

Meni se dopao film, prica je dobra.

October 07, 2011, 09:51:21 AM
Share |
komara
General armije

View Profile Email

http://www.imdb.com/title/tt1196340/

Meni se dopao film, prica je dobra.
Paddy negde si preporučio film "drive",na početku sam bio skeptičan mislio sam da je na fazon fast5,ali film mi je odličan.Podseća na dobre stare  drinks

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: