bitange

Eunet ADSL

Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu  (Read 1519 times)
June 18, 2010, 06:39:14 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Re: Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu

Sulejmani - povreda tetive, a prema još uvek nezvaničnim prognozama bivši fudbaler Herenvena mogao bi da se vrati na teren za četiri do šest nedelja.

znaci POVREDJEN!!!
sranje

June 19, 2010, 09:36:55 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Vidić: „Dao sam Stojkoviću priliku da postane heroj“

Posle velikog trijumfa reprezentacije Srbije nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu svi su kao igrača utakmice označili golmana ’Orlova’ Vladimira Stojkovića.

S druge strane, da nije Stojković odbranio udarac Lukasa Podolskog sa 11 metara, za tragičara bi bio proglašen Nemanja Vidić, koji je prethodno igrao rukom

Srbija je golom Milana Jovanovića slavila sa 1:0 i postigla je najveću pobedu ove generacije, dok Vidić smatra da Stojković treba njemu da zahvali što je postao heroj.

„Laknulo mi je, bila je to moja greška, bio sam dezorijentisan i zbog toga me je lopta udarila u ruku. Srećom, Stojković je fantastično odbranio penal. Posle utakmice sam mu rekao da mu dugujem poklon i pitao sam ga šta želi, ali kada razmislim o tome sada, on bi meni trebalo da da poklon. Pogledajte kakvu pažnju dobija, on je heroj. A ja sam mu dao priliku da postane heroj“, rekao je Vidić.

Stojković je upravo postao to – heroj, i nacije i svojih saigrača.

„Svi smo ga grlili u svlačionici. Mislim da smo u svakom slučaju odigrali odličnu utakmicu, imali smo nekoliko odličnih odbrana. Ali taj penal je bio fantastičan trenutak. Isto nam se desilo protiv Gane, dali smo im penal i pobedili su nas. Nismo mogli da verujemo da će nam se isto desiti ponovo, ali srećom, Stojković je fantastično spasao gol“, istakao je Neven Subotić.

Golman ’Orlova’, ipak, naglašava da je samo srećom otišao u pravu stranu kada je Podolski izveo jedanaesterac.

„Nisam znao u koju stranu će da ide. Jednostavno sam pogodio i otišao u pravu stranu. Presrećan sam, pobedili smo odličnu reprezentaciju i sada se koncentrišemo na još jednu tešku utakmicu i plasman među 16 najboljih timova“, rekao je Stojković.

Selekciju Srbije naredna utakmica u Južnoj Africi očekuje u sredu kada od 20.30 časova igra meč poslednjeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu protiv Australije.

June 19, 2010, 12:05:37 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Stanković: „Ništa nije gotovo“

Pobedom nad Nemačkom reprezentacija Srbije se vratila u trku za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Ipak, igrači ističu da zadatak još nije ispunjen i da ne treba poletati u visine.

„Ništa nije završeno. Treba da ostanemo mirni, hladne glave, da se odmorimo, saberemo i spremimo za Australiju“, rekao je kapiten ’Orlova’ Dejan Stanković.

„Šanse nam jesu porasle sa ova tri boda, ali nismo još u osmini finala. Sada treba da budemo najbolji. Najbitnije je, ipak, što sami odlučujemo o svojoj sudbini“, dodao je zamenik kapitena Nemanja Vidić.

Pobeda nad Nemačkom od 1:0, golom Milana Jovanovića, Srbiji je bila prva pod tim imenom na Svetskim prvenstvima, a ujedno i prva nad ’pancerima’ posle 37 godina.

„Deo smo istorije srpskog fudbala od trenutka kad smo se plasirali na Mondijal. Sada i ovo. To su lepe stvari, ali one ne treba da nas uljuljkaju, nego da nas guraju napred. Jesmo odigrali utakmicu koja će se dugo pamtiti, svima doneli radost, ali nije još kraj. Još ništa značajno nismo uradili“, ocenio je odbrambeni fudbaler Branislav Ivanović.

Prve bodove na Mondijalu Srbija je osvojila uz dosta sreće i ne baš sjajnu partiju s obzirom da je od 37. minuta imala igrača više na terenu zbog isključenja Miroslava Klozea.

„Videlo se na početku da smo se dobro spremili za Nemce. Dok nas je bilo 11 na 11 nisu nam pravili probleme. A onda se ponovila naša stara boljka, kao protiv Francuske u kvalifikacijama, da prestanemo da trčimo kada imamo igrača više. Važno je da smo na kraju uspeli, trudili smo se da dobro stojimo, mada smo se u nekim trenucima mešali. Pobedi se, ipak, ne gleda u zube“, istakao je Stanković.

Vidić je naglasio da je evidentno da se greške dešavaju, ali da ne smeju da se ponavljaju.

„Greške se dešavaju, ali ne bi smele da nam se ponavljaju. Ponovo smo rizikovali da ispustimo bodove. Kao na početku turnira, kada smo protivniku iskazali previše poštovanja i bili nedovoljno agresivni“, istakao je Vidić koji je pružio dobru partiju, ali igranjem rukom u svom kaznenom prostoru skrivio penal.

Golman Vladimir Stojković bio je jedan od najzaslužnijih za trijumgf, a uspeo je i da odbrani šut Lukasa Podolskog sa 11 metara.

„Poslužila nas je sreća, ali i ona je potrebna da bi se pobedilo na ovakvoj utakmici. Nemci, posle našeg gola, jednostavno nisu imali šta da izgube“, naveo je Ivanović koji je na desnoj strani vodio veliku bitku sa Podolskim, „Naivno sam dobio žuti karton posle čega sam morao da se pazim. Podolski je opasan igrač“.

Srbiji sada preostaje da za plasman medju 16 najboljih na Mondijalu 23. juna u Nelspruitu pobedi i Australiju.

„Ne bih da prognoziram. Voleo bih da i protiv Australije pokažemo da znamo da igramo fudbal, ali ne moramo da razmišljamo o rezultatu unapred. On će doći ako igra bude dobra“, naveo je Ivanović.

June 19, 2010, 05:05:15 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Laković: "Najbitnije je da sačuvamo mir"

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković izjavio je da je najbitnije da nacionalni tim posle pobede nad Nemačkom (1:0) sačuva mir.

On je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da se reprezentativci koncentrišu se na predstojeći meč sa Australijom.

On je u Johanesburgu rekao da je to neophodno kako bi se igrači pripremilil za utakmicu u kojoj moraju da pobede kako bi sigurno obezbedili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Najbitnije je da ne poletimo previše, međutim verujem da su i igrači to shvatili. Planirali smo da posle pobede nad Nemačkom odemo na zajedničku večeru, ali smo je na kraju otkazali pošto su se oni potpuno emotivno ispraznili, pa su na spavanje otišli pre ponoći", rekao je Laković.

"Oni su već dokazali da su prava grupa. Za ovih 26 dana koliko smo zajedno nije zabeležen nijedan ekces, nijedna ružna reč", dodao je generalni sekretar FSS.

On je naveo i da je pobeda Srbije nad Nemačkom izazvala veliku pažnju.

"Zovu svi, čestitaju. Posebno mi je bio zanimljiv zamenik generalnog sekretara Evropske fudbalske unije, Grk Teo Teodoridis, koji mi je napisao da je sve to lepo, ali da bi trebalo da vežemo ruke našim odbrambenim igračima", rekao je Laković aludirajući na dva penala koja su Zdravko Kuzmanović i Nemanja Vidić skrivili na prve dve utakmice Mundijala.

Ambasador Srbije u Johanesburgu Goran Vujičić imao je priliku da vidi reakciju Nemaca posle poraza.

"Gledao sam meč sa svojim kolegom, ambasadorom Nemačke. Ponašao se potpuno netipično za jednog Nemca, pokazivao je emocije kao i mi. Samo što je njemu išla para na uši", rekao je Vujičić.

Dokaz da je poraz Nemcima teško pao vidi se i po ponašanju pojedinih nemačkih novinara. Jedan od njih je po završetku konferencije za novinare prišao tim menadžeru Srbije Aleksandru Boškoviću i pitao ga li je španski sudija Alberto Undijano bio naklonjen "Orlovima" zbog činjenice da srpski selektor Radomir Antić živi u Španiji.

Bošković nije imao komentar na to pitanje.

Sa druge strane, Bošković je, ipak, imao dobrih vesti za srpske navijače. Prema njegovim rečima, kapiten Srbije Dejan Stanković se oseća dobro, iako je u finišu duela sa Nemačkom imao velikih problema sa grčevima.

Srpski fudbaleri su u subotu imali lakši trening kako bi se oporavili, mada ih je selektor Radomir Antić kasnije podelio u dve ekipe koje su igrale fudbal na skraćenom terenu. Primljeni gol kažnjavao se sklekovima, koji su u jednom trenutku dozlogrdili Milanu Jovanoviću, strelcu pobedonosnog gola u duelu sa 'pancerima'. Jovanović je na pošalice saigrača, koji su mu govorili da mora da se dokaže, odgovorio da se on već dokazao protiv Nemačke.

Selektor Antić je po završetku konferencije za novinare otišao u Rustenberg kako bi uživo video sledećeg srpskog rivala - Australiju, koja u drugom kolu igra protiv Gane.

June 20, 2010, 09:05:23 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Antić gledao Australiju

Selektor Srbije Radomir Antić rekao je da se uverio da tim Australije, narednog protivnika na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, čine veliki takmičari.

"Samo su potrvdili ono što smo i ranije znali o njima, da su veliki takmičari", rekao je Antić pošto je uživo gledao utakmicu Australije i Gane u Rustenburgu.

"Počeli su veoma agresivno, ali su morali da promene način igre posle isključenja Harija Kjuela. Uspeli su da uprkos igraču manje održe ravnotežu i mogli su i do sva tri boda", kazao je Antić.

Utakmica je završena sa 1:1. Australija je povela golom Breta Holmana u 11. minutu da bi Gana izjednačila u 25. preko Asamoe Gijana iz penala, dosudjenog pošto je Heri Kjuel rukom zaustavio jednu loptu na gol liniji. Napadač "kengura" je zato isključen.

Srbija će sa Australijom igrati 23. juna u Nelspruitu i moraće tada da pobedi kako bi sigurno izborila plasman u osminu finala Mundijala u Južnoj Africi. U teoriji, mesto među 16 najboljih ekipa sveta mogao i da joj donese i nerešen rezultat.

"Ni do sada se nisam bavio kalkulacijama, pa neću ni sada. Dobro je što zavisimo od nas, a ne od drugih", rekao je Antić.

June 20, 2010, 12:57:19 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Radomir Antić: „Velika vera u nas same“

Selektor Srbije Radomir Antić u obraćanju medijima u Južnoj Africi rekao je da njegov tim ima imperativ pobede pred odlučujući meč protiv Australije.

Meč trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu između Srbije i Australije igra se u sredu od 20.30 časova.

Iako postoje mnoge kalkulacije ’Orlovima’ je za siguran prolazak među 16 najboljih timova na svetu potreban trijumf protiv ’kengura’, a toga je svestan i Antić.

„Australija je reprezentacija bez kompleksa, ima sportsku kulturu, što je prisutno u njihovom ponašanju. Iako su i protiv Gane ostali s igračem manje uspeli su da eliminišu taj nedostatak i bili su bliži pobedi nego porazu. O kakvom timu se radi govori i to da je do sada četvrti po pretrčanim metrima, a pošto su dosta vremena igrali sa desetoricom na terenu tom podatku daje specifičnost“.

Srpski selektor naglašava da je odluka o plasmanu u dalje takmičenje u rukama njegovih izabranika, ali da ima puno poštovanje za protivnika.

„Mi ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo utakmicu. Moramo da priđemo s velikom ozbiljnošću, jer sami rešavamo sve, jer smo se izborili za taj status. To možemo da postignemo poštovanjem protivnika, ali i verom u nas same“.

Antić je istakao da je selekcija Srbije protiv Nemačke pokazala da je reprezentacija sa karakterom, a ono što raduje je da selektor sada može da računa na sve igrače pred duel sa Australijom.

„Pokazali da smo reprezentacija sa karakterom, da nikad nismo zadovoljni postignutim, uvek hoćemo više. Mislim da smo svesni činjenice da može i bolje, ali budite sigurni da Svetsko prvenstvo poziva na oprez, posebno zbog suđenja. Ne treba da tražimo promenu sudije već da menjamo ponašanje u odnosu na sve to. I uz to da imamo veliku veru u nas same“.

U razgovoru sa novinarima Antić je istakao da je njegov cilj samo jedan, a to je pobeda u sredu.

„Naša kalkulacija je pobeda. Svakako da je rezultat sa Ganom Australiji dao veru, ali nisam za kalkulacije, pobeda je imerativ“.

Pred meč sa Australijom nekolicina igrača Srbije ima probleme sa žutim kartonima jer bi još jedan dobijen protiv ’kengura’ ugrozio učešće tog člana tima u narednoj rundi, ali Antić nije odlučio da li će zbog toga u sredu odmoriti nekog od igrača-

„To je realnost sa kojom smo suočeni. U ovom trenutku nisam još doneo odluku, videćemo. Pozitivna činjenica je da mogu da računam na Lukovića, koji je odigrao kvalitetno prvi meč i sada će nam pojačati fazu odbrane“, rekao je Radomir Antić.

June 22, 2010, 08:07:02 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Navijači ispratili "Orlove", igrači posetili crkvu

Reprezentativci Srbije ponovo su imali podršku grupe od oko 50 navijača koji su ih ispratili u Nelspruit.

Tamo će u sredu "Orlovi"sa Australijom igrati odlučujuću utakmicu za plasman u drugi krug SP.

Navijači su uzvikivali "Srbija, Srbija", "Hoćemo pobedu", "Ne posustajte" i skandirali selektoru Antiću, kapitenu Stankoviću, Vidiću, Žigiću, "majstoru Lanetu" i "turbo Krasiću". Pevale su se i pesme "Marš na Drinu" i "Tamo daleko".

Navijači Srbije su na trening ekipe došli i posle poraza od Gane u prvom kolu Grupe D kako bi joj pružili podršku pred duel sa Nemačkom, što su im "orlovi" vratili pobedom od 1:0.

Eventualna pobeda Srbije garantuje plasman u osminu finala, dok bi im u slučaju povoljnog rezultata sa utakmice između Nemačke i Gane bio
dovoljan i nerešen ishod.

Fudbaleri su ranije u ponedeljak slobodno vreme iskoristili da posete zoološki vrt u Johanesburgu, a Marko Pantelić i Vladimir Stojković i da odu do jedine srpske crkve u Johanesburgu, crkve Svetog apostola Tome. Uoči meča sa Nemcima pomolio se i Danko Lazović.

Arhimandrit Pantelejmon Jovanović, starešina pravoslavne crkve Sv. apostola Tome u Johanesburgu objavio je da su „svi srbi u Africi, u otadžbini i širom sveta, proslavili veliku pobedu naše fudbalske reprezentacije nad Nemačkom“.

U saopštenju izdatom u Johanesburgu, tačno u ponoć između petka i subote, arhimandrit navodi:

"Pre utakmice, tri naša reprezentativca su izrazila želju da posete hram Sv. apostola Tome i pomole se Bogu, a takođe su zamolili i svog sveštenika da se pomoli za njihovo zdravlje i spasenje i pomaže ih svetim uljem Sv. Vasilija Ostroškog“.

"Orlovi" će u Nelspruit krenuti u utorak u 11 sati, a trening će imati u 19 časova. Utakmica će se igrati 23. juna u 20.30h. U isto vreme sastaju se Nemačka i Gana.

June 22, 2010, 10:34:34 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Ivanović: "Duel sa Australijom najveći izazov"

Branislav Ivanović je rekao da će utakmica sa Australijom biti najveći izazov u reprezentativnim karijerama svih fudbalera Srbije.

"Iz dve utakmice osvojili smo tri boda i to nam daje sigurnost, ali još nismo uradili ništa veliko. Najbitnije je da delujemo kao ekipa.Zabeležili smo fenomenalan uspeh protiv Nemaca, vratili smo ispušteno, ali treba da ostanemo mirni i normalni. Duel sa Australijom zato je možda i najveći izazov u reprezentativnim karijerama svakog od nas", rekao je Ivanović.

Pobeda u duelu sa Australijom, 23. juna u Nelspruitu, Srbiji bi garantovala mesto u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Moramo da im odgovorimo htenjem i trčanjem, da u tim elementima, koji su njihovo najjače oružje, budemo barem ravnopravni, a onda će, uveren sam, naš individualni kvalitet doći do izražaja", ocenio je Ivanović, koji nastupa za londonski Čelsi, šampiona Engleske.

Stil igre Australije mnogi i porede sa ostrvskim.

"Mnogi njihovi fudbaleri igraju u Premijer ligi. Agresivni su, igraju visoko, linije su im blizu. I pre početka Mundijala sam pričao da su izuzetan tim i evo sada se ispostavlja da će nam utakmica sa njima možda biti i ključna", naveo je Ivanović.

"Omeli su ih crveni kartoni na obe utakmice. Protiv Nemačke su i primili golove u nezgodnim trenucima, teško je tada ostati koncetrisan. A opet su u oba duela pretrčali više od rivala što dovoljno govori o njihovoj agresivnosti i želji", dodao je.

Australijancima je neophodna što ubedljivija pobeda nad Srbijom, kako bi imali teoretske šanse da prođu Grupu D. Selektor Pim Verbek zato je najavio da će njegov tim dati sve od sebe da postigne što više golova.

"To je normalna izjava koju je on morao da da. Ništa drugo i nije mogao da kaže, čak i da igraju sa Nemačkom. Imaju neke svoje šanse i vide ih u pobedi nad nama, ali i mi imamo svoje viđenje situacije i ne treba da se obaziremo na njih. Nadam se da ćemo uz igru koja nas je krasila u kvalifikacijama i ovde u duelu sa Nemačkom doći do osmine finala što bi bio izvanredan uspeh za nas", ocenio je Ivanović.

June 23, 2010, 06:07:33 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Fudbalska reprezentacija Srbije igra sa Australijom u Nelspruitu u poslednjem kolu gdupe D na Mundijalu u Južnoj Africi.

Srbija je dovoljna pobeda za siguran prolaz u osminu finala, dok je Australiji potrebna ubedljiva pobeda.

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da su ga igrači radom na poslednja tri treninga "primorali" da bude optimista pred meč sa Australijom. "Optimista sam zbog načina na koji su momci odradili poslednja tri treninga", izjavio je Antić-

Selektor Srbije ističe i da mu je veoma drago što će se u tim vratiti Aleksandar Luković, koji je na premijeri protiv Gane dobio crveni karton i zbog toga propustio meč sa Nemcima.

"Povratak Lukovića značajno će pojačati našu odbranu", napomenuo je selektor Srbije. Vidić, Subotić, Kolarov i Ivanović već imaju žute kartone "zarađene" u utakmici sa Nemačkom.

Radomir Antić je istakao da je reprezentativcima Srbije samopouzdanje poraslo nakon pobede nad selekcijom Nemačke, koju je naš državni tim savladao prvi put nakon prijateljske utakmice odigrane 1973. godine.

Poslednji put kada je bivša Jugoslavija pobedila tadašnju Zapadnu Nemačku na šampionatu sveta 1962. u Čileu "plavi" su osvojili četvrto mesto.

Kapiten Dejan Stanković istakao je da je najvažnija stvar za srpsku selekciju što je "sve u rukama naših igrača".

"Ukoliko želimo da se plasiramo u osminu finala moraćemo da pobedimo kvalitetnu ekipu Australije. Učinićemo sve da obezbedimo nastavak takmičenja u Južnoj Africi", poručio je Stanković.

"Moramo da im odgovorimo htenjem i trčanjem, da u tim elementima, koji su njihovo najjače oružje, budemo barem ravnopravni, a onda će, uveren sam, naš individualni kvalitet doći do izražaja", istakao je desni bek reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

U daleko nepovoljnijem položaju od Srbije je Australija koju samo teorija održava u igri za drugi uzastopni prolazak među 16 najboljih selekcija sveta.

"Kenguri" nakon dva kola imaju samo jedan bod, a u situaciji kada o poretku u grupi odlučuje gol-razlika 0:4 u prvom kolu protiv Nemačke im znatno umanjuje šanse za prolaz u osminu finala.

Za meč sa Srbijom u australijski državni tim vratiće se Tim Kejhil, koji se smatra vođom ove generacije. Kejhil je tokom susreta protiv Nemačke dobio direktan crveni karton zbog koga je propustio utakmicu sa "crnim zvezdama".

Oporavljeni Hari Kjuel je zaigrao protiv Gane i dobio crveni karton pa ga neće biti u timu, baš kao ni povređenog Vinsa Grele i važnog defanzivca Krejga Mura koji će izostati zbog parnih kartona.

Umesto Mura među centralne defanzivce će iSkot Čiperfild, koji je na prošlom Mundijau u Nemačkoj pre četiri godine bio standardan u prvom timu. U Južnoj Africi selektor Verbek ga najčešće koristi kao spoljnog igrača.

"Zbog loše gol-razlike ostaje nam samo da se nadamo da će Gana da dobije Nemačku i da uz povoljne vesti sa te utakmice pokušamo da trijumfujemo u meču sa Srbijom", izjavio je Lukas Nil.

Selektor Australije Pim Verbek veruje da njegovi fudbaleri mogu da dođu do ubedljive pobede protiv Srbije.

"Osećate i vidite oko sebe da je sve moguće. Igrači veruju u to, mi verujemo u to i takođe znamo da imamo težak posao jer protiv Srbije nije lako igrati. Međutim, mi verujemo da možemo da postignemo golove. Moramo da postignemo golove. Moramo da neđemo strategiju i na papiru postićićemo dovoljno golova, a momci to moraju da urade na terenu", izjavio je selektor Australijem Pim Verbek.

Utakmica Australija - Srbija igra se od 20.30 časova na stadionu "Mbombela" u Nelspruitu, a sudiće Urugvajac Horhe Larionda kome će u deljenju pravde pomagati sunarodnici Pablo Fandino i Mauricio Espinoza.

June 24, 2010, 04:25:47 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Igrači: "Ogromno razočaranje"

Posle poraza od Australije i eliminacije sa Svetskog Prvenstva, srpski fudbaleri bili su vidno razočarani.

Kapiten Dejan Stanković smatra da je Srbija imala utakmicu u svojim rukama, ali da je presudio veliki broj promašenih šansi.

Nemanja Vidić smatra da je Srbija odlično odigrala prvo poluvreme, ali da je pad koncentracije u par navrata bio koban po ’Orlove’.

„Razočaranje je ogromno. Svi su gledali u Srbiji meč, mislim da su uživali u prvih 45 minuta. I mi smo. Kontrolisali smo igru ,stvarali šanse, ali fudbal te kažnjava kada se najmanje nadaš. Pošteno smo radili, pošteno otišli na Svetsko Prvenstvo za razliku od nekih selekcija“, rekao je Stanković.

Stanković je rekao da je Srbija tako praktično kažnjena zbog brojnih promašaja.

„Rekao sam i momcima da ne smemo da ne postignemo gol iz toliko šansi. Osećaš da imaš utakmicu u rukama. Ali kazna je stigla. Delio nas je jedan gol, sa klupe smo dobijali izveštaj. Potpisao bih da prođemo da odigramo ružno i pobedimo 1:0“, rekao je kapiten Srbije.

Stanković ipak veruje da ova selekcija ima lepu budućnost.

„Momci su mladi, dokazali su da mogu, pred nama je svetla budućnost, baš mi je žao što nismo prošli. Suze hoće da krenu. Jedino lepo je što ću uskoro videti porodicu“, rekao je Stanković.

Napadač Srbije Marko Pantelić rekao je da žali zbog velikog truda koji je uložen tokom protekle četiri godine.

„Jako je teško. Četiri godine truda smo uložili da odemo na veliko takmičenje. Poslednje dve godine kroz kvalifikacije pogotovo, a onda, jedan gol te košta eliminacije. Uvek meni padne da govorim u teškim situacijama, kad je dobro onda ne pričam. Ali, da ne bi koristili neke teške reči, jutor je pametnije od večeri, još treba sabrati utiske“, smatra Pantelić.

Pantelić je rekao da tokom priprema i Mundijala u timu nije postojao nikakav problem.

„Dali smo sve od sebe. Ova ekipa je htela, pokazala je želju, nije klonula posle prvog poraza, dobili smo Nemačku. Nije bio ni najmanji problem, poštovali smo se, respektovali sve odluke. Posle svega nisam mogao ni da gledam ni da slušam da li je bio penal ili nije. Ne mogu da verujem da je ovo pravda“.

Pantelić nije želeo da komentariše odluku selektora Antića da tek u finišu igra sa više napadača.

„Znate vrlo dobro da ne komentarišem te odluke i tako će biti i sada. Uvek ću poštovati svog trenera i povinovaću se njegovoj odluci. Nisam ja ovde zbog sebe, već zbog svoje zemlje, da predstavljam svoj narod. On je čovek koji odlučuje ko će da ide na teren i svako od nas mora da poštuje tu odluku, kao što sam ja činio, iako to možda ponekad nije lako“, rekao je Pantelić.

Pantelić je rekao da je uložio celog sebe u ovu reprezentaciju.

„Dao sam sebe hiljadu posto i ostao pozitivan do kraja. Jedino zbog čega mi je krivo je ovaj poraz. Krivo mi je i što sam ušao pola koraka ranije kod one šanse u ofsajd. Hteo sam da iskočim iz svoje kože. Nažalost, tako je, ne možemo tu ništa da promenimo“, zaključio je Pantelić.

June 24, 2010, 05:01:33 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Ninković: „Još uvek smo u šoku“

Miloš Ninković, reprezentativac Srbije koji je protiv Australije ostavio najbolji utisak, izjavio je da mu je posle neprospavane noći još teže zbog eliminacije.

“Još nam je teže posle neprospavane noći. Još smo u šoku. Nemam šta da kažem. Tako igrati, a izgubiti... Sve je lepo krenulo, a ovako smo ispali. Nemam reči”, rekao je Ninković.

“Svi smo razočarani, ali život ide dalje. Pred nama su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, rekao je Ninković na stadionu Kruger kraj Nelspruita odakle su ‘Orlovi’, preko Johanesburga, krenuli kući.

Srbija je od Australije izgubila sa 1:2, iako je u prvom poluvremenu bila potpuno dominantna. Nastavak je doneo potpuni preokret.

“Ne bih rekao da smo pali. Oni su krenuli u prvih 15 minuta dugim loptama, čak su i iz auta bacali u kazneni prostor, hteli su 'na frku' nešto da urade, ali mislim da smo ipak platili ceh neiskorišćenim šansama. Da smo dali golove u prvom poluvremenu, dobili bismo 2:0 ili 3:0”, ocenio je Ninković.

Partija Miloša Ninkovića ostavila je najpozitivniji utisak i na napadača Danka Lazovića.

June 26, 2010, 06:25:46 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Fan klub orlovi: "Šta ste vi uradili!?"

Fan klub orlovi: "Šta ste vi uradili!?"

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije "Fan klub orlovi" ocenili su da treneri koji kritikuju rezultat ekipe na Mundijalu to čine bez argumenata i ostrašćeno.

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Svetskog prvenstva nakon prve faze takmičenja po grupama.

’Orlovi’ su u prvom kolu izgubili od Gane (1:0), potom su ostvarili istorijsku pobedu protiv Nemačke (1:0), ali su u odlučujućoj utakmici poraženi od Australije (2:1).

Navijači su istakli da nisu protiv kritika, ali da one treba da budu argumentovane.

Saopštenje "Fan kluba orlovi" prenosimo u celini:

„"Fan klub orlovi" smatra da neki ljudi, posle eliminaciјe Srbiјe sa Svetskog prvenstva u Јužnoј Africi, potpuno neprimereno kritikuјu reprezentaciјu i selektora Radomira Antiћa. Kao da su јedva čekali da se naša reprezentaciјa vrati i priželjkivali neuspeh. Tu pre svega mislimo na Milana Živadinovića i Dragoslava Stepanovića.

Živadinović јe 1999. godine, posle bombardovanja, pobegao sa mesta selektora reprezentaciјe tadašnje Јugoslaviјe. Prethodno niјe obavestio nikoga u našoј fudbalskoј federaciјi. Vodio јe reprezentaciјu na tri zvanične utakmice (dve pobede nad Maltom i јedna nad Republikom Irskom), a i danas priča kako јe bio šesti na svetu. Јeste, ali ne on, veћ naši fudbaleri, koјi su posle sankciјa zaslužili to mesto na FIFA listi, naјmanje zahvaljuјući njemu.

Sada Živadinović kritikuјe sve, posebno selektora Radomira Antića, baš kao i Dragoslav Stepanović. Oboјica, verovatno, imaјu želju da ga smene i zauzmu njegovo mesto. Stepanović i Živadinović ne pamte kada su negde nešto konkretno uradili. Uostalom, Stepanović јe ove sezone brzo dobio otkaz u Voјvodini, a potom ispao sa Laktašima u Premiјer ligi BiH, dok јe Živadinović, pored naše, vodio i reprezentaciјu Iraka.

"Fan klub orlovi" niјe protiv kritika. Ni naјmanje. Ali onih argumentovanih, a ne ostrašćenih. Smatramo da јe uspeh za Srbiјu plasman na svako veliko takmičenje. Razočarani smo, kao i svi, što naša reprezentaciјa ne igra u osmini finala Svetskog prvenstva. U isto vreme uvereni smo da јe Radomir Antić sa igračima stvorio odličnu reprezentaciјu i prepoznatljivu igru. Setimo se samo kako smo igrali i kakve smo rezultate imali sa Haviјerom Klementeom.

Antić јe za prethodne dve godine zaradio koliko i Klemente. Neka FSS saopšti finansiјsko stanje sa dvoјicom selektora. Koliki јe minus bio sa Klementeom, kada јe Srbiјa igrala pred gotovo praznim tribinama i ostala bez EP? A koliki јe plus sa Antićem, sa punim stadionima na gotovo svim utakmicama nacionalnog tima u Beogradu, uz zaradu za učešće u Јužnoј Africi?

"Fan klub orlovi" se nada da će konačno u Srbiјu da dođe vreme kada će svi da budu uz nacionalni tim, bez obzira na rezultate. Bio na klupi Antić, vratili se Klemente ili Živadinović...“

June 27, 2010, 10:22:29 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Mihajlović: "Moja izjava je lažno preneta"

Mihajlović: "Moja izjava je lažno preneta"

Siniša Mihajlović izjavio je da je njegova izjava za „Gazetu“ pred meč Srbije i Australije neistinito preneta.

Prema pisanju „Gazete“, Mihajlović je rekao da je zabrinut kako će Srbija proći pošto atmosfera u reprezentaciji nije dobra.

Mihajlović je izjavio da je tekst dnevnika iz Firence bio „laž od reči do reči“, dodavši kako je izjavio samo to da nije upoznat kakva atmosfera vlada u selekciji Srbije.

Mihajlović je za pisanje „Gazete“ saznao od Dejana Stankovića.

„Od Stankovića sam saznao šta je pisalo u „Gazeti“. Zvao me je i prepričao mi je laži iz tog teksta. Bio sam šokiran! To nema nikakve veze sa onim što sam pričao sa dopisnikom „Gazete“ iz Firence. Laž od reči do reči“, rekao je Mihajlović.

Trener Fiorentine objasnio je na koji način su prenete njegove reči u „Gazeti“.

„Novinar je pitao šta očekujem od meča sa Australijom. Odgovorio sam da je naša reprezentacija uradila veliku stvar trijumfujući nad Nemačkom i jedino se pribojavam da, poneseni tim podvigom, ne potcenimo Australiju. Ta selekcija je u prethodnim utakmicama pokazala da zaslužuje poštovanje jer ima kvalitet, krasi je borbenost i disciplina, pa bi naš eventualni olaki pristup mogao skupo da nas košta. Na to je novinar reagovao rečima da prema njegovim saznanjima atmosfera u reprezentaciji Srbije nije dobra, odnosno da je čuo da su se igrači pred meč sa Australijom svađali i tukli. Šta sam mogao da kažem na to? Samo ono što je istina, da ne znam ništa o tome jer od naših igrača prisniji odnos imam samo sa Dejanom Stankovićem, sa kojim sam se čuo pre mesec dana. Od tada, ni sa kim iz reprezentacije se nisam čuo“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je posle razgovora sa Stankovićem pozvao novinara „Gazete“ .

„Na moje pitanje kako je mogao da napiše takve laži i da mi stavlja u usta ono što nisam rekao, počeo da muca i petlja, da se vadi kako su priče o svađi njegove, a ne moje reči. Ma, s ljudima koji su spremni da urade takve stvari ne vredi da se razgovara. Rekao sam mu da smo, što se tiče saradnje, završili s tim što još ostaje da se sretnemo kada dođem u Firencu. Taj susret neće biti prijatan. Isteraću to na čistac i ne bih voleo da budem u koži tog novinara“, najavio je Mihajlović.

June 27, 2010, 02:48:18 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Dr Galetić: "Glavni problem bio je u glavi"

Dr Galetić: "Glavni problem bio je u glavi"

Dr Vladimir Galetić, nekadašnji lekar reprezentacije Jugoslavije na Svetskom Prvenstvu 1990. analizirao je rezultate Srbije na Mundijalu u JAR.

Galetić smatra da je glavni problem bio psihološke prirode i da su izostali neophodni testovi ličnosti.

Takođe, dr Galetić veruje da su pripreme selekcije Srbije bile na nedovoljnom nivou i da je u Južnu Afriku trebalo da se otputuje deset dana ranije.

„Idealno bi bilo da su otišli deset dana ranije. Pripreme su sprovedene amaterski i tu je najveći razlog neuspeha“, smatra dr Galetić.

Dr Galetić je objasnio na koji način je Jugoslavija radila na SP 1990. godine kada je zauzela peto mesto.

„Izostalo je jačanje psihomotivacionog faktora, nisu sprovedeni testovi ličnosti. I eto šta se desilo sa Krasićem protiv Australije. Olako se prilazilo promašajima na treninzima. Osim je znao da zaustavi rad na nekoliko minuta kada se lopta iz izgledne pozicije pošalje preko prečke“, rekao je dr Galetić.

Kako dr Galetić veruje, stručni štab Srbije suviše se oslonio na uspehe u kvalifikacijama, "zaboravivši" da su za Mundijal potrebne nove, posebne pripreme.

„Krajem prošle godine Brazil i Argentina počeli su pripreme na naučnoj bazi, fudbaleri su prošli razne testove. Australija je radila po brazilskom modelu, zato i ne treba da nas čudi što su najviše pretrčali u prve tri utakmice. Već u decembru znao se tim za Ganu, utvrđeno je sa kakvim profilima mogu da pariraju afričkoj selekciji. Za Mundijal u Italiji, pripreme smo počeli u decembru 1989. godine, na osnovu testova znali smo koji su igrači sposobni da naprave agresiju i da ne pitaju koliko treba da trče. A sada smo imali četiri-pet alibi fudbalera“, smatra dr Galetić.

Dr Galetić se složio da voljni momenat kod srpskih fudbalera nije bio sporan, ali da nisu postojale realne mogućnosti i potrebna priprema.

„To je tačno, ali je surova istina da su hteli ali nisu mogli. Siromašno smo spremni, naš maksimum nije bio dovoljan ni za minimum zahteva šampionata. Stanković se jedva kretao na terenu, mislim da je patio što nije mogao da se adaptira na klimatske uslove. Tajna neuspeha leži i u činjenici da Kuzmanović i Ninković nisu mogli da pretrče Australijance“, rekao je dr Galetić.

Dr Galetić je objasnio da svi problemi potiču „iz glave“.

„Sve je u glavi! Osim i ja smo sate i sate potrošili u razgovorima sa Savićevićem. Kataneca smo učili da trči racionalno...“, rekao je dr Galetić.

Dr Galetić je posebno pohvalio psihološki trik selektora Nemačke Joakima Leva pred odlučujući susret sa Ganom. FS Nemačke je pred meč sa Ganom rezervisao povratne karte za Frankfurt.

„Bio je to sjajan psihološki trik selektora Leva. Pokazao im je da ga ne zanima što su zvezde i igraju u Bajernu, Verderu.. Jasno im je stavio do znanja da je povratak kući neobavljena posla blizu. Reagovali su na pravi način i pobedili“, zaključio je dr Galetić.

June 27, 2010, 04:29:14 PM
Share |
SOLID
General armije

View Profile Email

Sve su to lopovi, seljaci i olosi sto sad pljuju reprezentaciju i Antica......  Ako sada izgubimo ovog trenera sto zbog ostrih kritika pa i ako mu daju otkaz.... u tom slucaju ce se nastaviti ova agonija Srpskog fudbala u narednih 100 god. Jer toliko smo retardiran narod da ne mozemo sacuvati jednog trenera duze od 2 god....  icon_grrr

BOG JE IZMISLIO PIJANCE DA RUŽNE ŽENE NE OSTAJU SAME
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to: