bitange

Eunet ADSL

Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu  (Read 1517 times)
June 15, 2010, 12:26:04 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Re: Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu

Milijaš i Lane: "Samopouzdanje je palo, ali možemo bolje"

Fudbaleri Srbije Milan Jovanović i Nenad Milijaš složili su se da je poraz od Gane smanjio samopouzdanje u nacionalnom timu.

Ipak, srpski reprezentativci veruju kako ekipa ima dovoljno snage i samopouzdanja da u susretu sa Nemačkom popravi slab utisak iz prvog meča.

Jovanović i Milijaš su se složili kako Srbija ipak može da savlada Nemačku, koja je do sada bila najubedljivija od svih reprezentacija učesnica Mundijala.

Milan Jovanović istakao je da neuspeh u meču sa Ganom loše uticao na reprezentativce, koji će u meču sa Nemačkom morati da „prevaziđu sebe“.

„Naravno da je poraz uticao na raspoloženje. Objektivno, očekivali smo da dobijemo utakmicu i oo je bilo veoma neprijatno. Naravno da smo emotivno doživeli ovaj poraz, izgubili smo od objektivno lošijeg, a treba da se „vadimo“ protiv boljeg. Ovo što je Nemačka demonstrirala u prvoj utakmici, to je bilo impresivno, oni su ostavili najbolji utisak od svih reprezentacija do sada. Deluju kao mašina, imaju po sedam igrača u završnici, učestvuje ceo vezni red i oba beka. Biće jako teško, ali ako želimo da ih dobijemo, moramo da prevaziđemo sebe“, rekao je Jovanović.

Nenad Milijaš nije se složio sa konstatancijom novinara kako će Srbija biti rasterećena na susretu sa Nemačkom.

Milijaš: „Ne bih se složio da smo rasterećeni. Kada smo došli, cilj nam je bio da prođemo grupu i to nam je i dalje cilj. I dalje verujemo u sebe, izgubili smo bodove gde se nismo nadali da ćemo da ih izgubimo. Ne nadamo se ni da ćemo izgubiti od Nemačke, niti ulazimo u taj meč kao da smo već poraženi. Sigurno da je Nemačka odigrala dobro, možda i najbolje od svih reprezentacija, ali mislim da ako mi budemo pružili maksimum i ako budemo pružili dobru igru, možemo doći do pobede i bodova koji su nam potrebni, pa da u poslednjem meču odlučujemo o svojoj sudbini“, smatra Milijaš.

Jovanović se nadovezao kako je poraz upravio bio dodatno opterećenje pred meč sa Nemcima.

„Prvi poraz je dodatno opterećenje za nas, ne bih želeo da sve ono što smo radili u kvalifikacijama i tokom prijateljskih mečeva, imidž ozbiljne reprezentacije koji smo stvorili, da srušimo posle samo de utakmice. Verujem u uspeh, ali moramo da preavaziđemo sebe. Nemačka je impresivna reprezentacija, prejaka je, ako dobijemo njih, cilj nam ostaje isti. Probaćemo da uradimo ono što se možda od nas u ovom momentu i ne očekuje. Kada izgubite od Gane, „vađenje“ protiv Nemačke ne može da se gleda sa optimizmom. Imamo potencijal ali moramo da promenimo neke stvari“, rekao je budući fudbaler Liverpula.

Jovanović je rekao da se je najvažnije da se tim što pre okrene susretu sa Nemačkom.

„Moramo što pre da zaboravimo meč sa Ganom. Moramo naravno da napravimo i analizu onoga što nije valjalo, moramo svakako da napravimo i detaljnu analizu svih potencijala Nemačke reprezentacije. Taj pritisak početka Svetskog Prvenstva je verovatno uticao na nas i naše slabije izdanje, iako to nije opravdanje. Mi smo ipak profesionalci i moramo da budemo svesni situacije. Veoma brzo smo želeli da idemo u završnicu, ali smo bili veoma daleko od gola. Zadnja linija i napad su nam bili jako razvučeni. Mislim da u tom aspektu nismo bili pravi i posle toga su se greške samo nizale jedna za drugom“.

Milijaš je istakao bitnost psihološke pripreme za meč u petak.

„Najbitnija je psihološka priprema, što se tiče tehnike i taktike to smo smo radili poslednjih 20 meseci i to ne može da se promeni u tri dana. Imamo malo vremena da zaboraivmo utakmicu protiv Gane, i mi i javnost. Sreća je što se druga igra tako brzo, jer za svaki meč imamo novu pripremu i ciljeve. Zna se šta je cilj, svi mi što smo došli ovde mislimo da vredimo i mislim da znamo kako sve to da prebrodimo i da izađemo jači“, smatra Milijaš.

Vezni igrač Vulverhemptona je podsetio na to kako je Srbija igrala tokom kvalifikacija.

„Na svim utakmicama u kvalifikacijama gde smo pobeđivali na jedan impresivan način, upravo smo bili dominantni u polju i iz takve igre smo stvarali šanse. Tretirali smo loptu veoma dobro, ne znam što nam je to sada izostalo. Mi moramo da budemo ti koji će da umaraju protivnike. Ako smo na našoj polovini, to povlači niz drugih stvari. Fizički se trošimo, postajemo nesigurni. Ne smemo da izgubimo ono što nas je krasilo“, rekao je Milijaš.

Milijaš veruje da će na susretu sa Nemačkom biti viđena bolja igra.

„Bili smo stegnuti, to jeste prva utakmica na Svetskom Prvenstvu. Iskreno, niko od nas ne zna odgovor zašto smo bili stegnuti. Ne bih se mnog o vraćao na tu utakmicu, igra jeste bila loša, stvorili smo puno grešaka i nismo iskorišćavali šanse. Ako neko ne iskoristi šanse, nema čemu da se nada. Ako stvorimo i protiv Nemačke toliko šansi, ne može da se desi dva puta za redom da promašimo toliko prilika. Moramo da se usredsredimo na Nemačku“.

Milijaš je svestan da Srbija ima potencijal da bude uspešna protiv Nemaca.

„Nemačka je blagi favorit, nadam se da će naš inat proraditi u toj utakmici. Naišli smo na brojne kritike posle Gane, bilo nam je teško. Mnogi od nas više ništa ne očekuju, ali mi znamo da možemo i nadamo se da ćemo ih razuveriti. Mislim da je na nama da svojom igrom napravimo te šanse, jer mislim da imamo i pojedinačni i grupni kvalitet. Da li ćemo imati toliko šansi kao protiv Gane , ne znam, ali verujem da će nam jedna prava biti dovoljna, da drugačije uđemo u meč i da krenemo kako treba i postignemo taj gol“

Vezni igrač reprezentacije Srbije svestan je da lepota igre tu neće imati značaja, već samo rezultat.

„Ova reprezentacija sigurno zna da igra na rezultat. Rezultat je svakako bio bitniji od igre, samo on je bitan. Prvo tri boda u grupi, kasnije da se pobedi da bi se išlo dalje. Samo nam odgovara pobeda kako bi kasnije sami krojili svoju sudbinu“.

Jovanović je dodao da veruje da će tim Srbije biti kompaktniji na meču sa Nemcima u petak.

„Uvek smo se trudili da budemo kompaktni i u odbrani i u napadu i očekujem da će i naši bekovi imati navike kao nemački i da će nam to biti ustaljena praksa. Ne smemo biti u šablonu“, rekao je Jovanović.

June 15, 2010, 05:05:08 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Navijači na treningu, temperatura ispod nule

Kao i prethodnih dana, trening reprezentacije Srbije bio je otvoren prvih 15 minuta za predstavnike medija.

Međutim, ovoga puta osim novinara i snimatelja, zagrevanje srpskih igrača u utorak je pratilo i pedesetak navijača, kao i gosti nacionalnog Saveza.

Trening je počeo sastankom igrača sa selektorom Antićem, da bi se zatim sa tribina se zaorila pesma podrške timu. Skandiralo se Kuzmanoviću i selektoru Antiću, od tima se tražila pobeda protiv Nemaca, kao i da ne posustaje u narednim mečevima.

Prisutni novinari su, međutim, bili prilično iznenađeni kada se među navijačima pojavio i njihov kolega Aleksandar Stojanović. Posle završenog posla i urađene najave kraj aut linije, kolega sa nacionalne televizije primetio je da se pažnja medija okreće prema tribinama i ubrzo se našao u masi gde je počeo da navija.

Posle nekoliko trenutaka kamere su bile opet okrenute prema terenu, a Stojanovića više nije bilo u publici. Ostali novinari šokirani postupkom mirno su pratili rad reprezentativaca.

Treningu su prisustvovali i članovi porodice Antić, supruga Vera, kao i sin Dušan.

Iako je kalendarsski do početka zime ostalo još nekoliko dana u Johanesburgu je temperature pretodne noći prvi put bila ispod nula. Mnogo igrači tražili su rukavice i kupe, dok je većina člavona stručnog štaba bila u debelim perjanim jaknama. Johanesburg se nalazi na nadmorskoj visini od 1800 metara i mnogo je hladniji od Port Elizabeta, gde će u petak na dan utakmice sa Nemačkom biti neuporedivo prijatnije.

Hladni talas trebalo bi u Johanesburgu da traje do subote, ali se na dan utakimce u Port Elizabetu očekuje prijatnih dvadesetak stepeni.

June 15, 2010, 05:06:43 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Španci sude Srbija – Nemačka

Utakmicu drugog kola D grupe na šampionatu sveta u Južnoj Africi Srbija - Nemačka sudiće španska trojka na čelu sa Albertom Undijanom.

Undijanu će u deljenju pravde na meču pomagati sunarodnici Fermin Martines i Huan Karlos Juste Himenes, dok je za četvrtog arbitra određen je Urugvajac Martin Vaskes.

Meč između Srbije i Nemačke će biti odigran u petak od 13.30 časova na stadionu „Nelson Mendela Bej“ u Port Elizabetu.

June 15, 2010, 05:23:45 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Subotić i Petrović spremni da opravdaju Antićevo poverenje

Neven Subotić je izjavio da je spreman da, ako to od njega zatraži selektor Radomir Antić, zameni suspendovanog Aleksandra Lukovića u poslednjoj liniji ekipe.

„Igrao sam cele sezone u Borusiji, bio jedan od najstandardnijih u ekipi, nekoliko puta sam nastupio i za reprezentaciju tako da sam spreman. To bi mogla da bude moja velika šansa“, rekao je Subotić izveštačima srpskih medija sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Subotić neće imati lak zadatak ako i zaista, kao što se očekuje, zameni Lukovića u timu, pošto će Srbija sledeće utakmicu igrati sa Nemačkom, koja je na drugom meču Grupe D deklasirala Australiju sa 4:0. Srbija je u prvom kolu izgubila od Gane sa 0:1.

„Svima će biti teško, odbrani posebno. Nemci su u odličnoj formi. Svi, međutim, znamo da možemo mnogo bolje nego što smo igrali protiv Gane. Samo moramo da igramo sa 100 odsto snage, da se kao ekipa stisnemo“, naveo je Subotić, koji je dobar deo detinjstva proveo u Nemačkoj gde i sada igra zbog čega je posebno interesantan tamošnjim medijima.

„Pitaju koliko ih poznajemo, čemu se nadamo. Nisam osetio neki preterani optimizam u njihovim izjavama, ne obećavaju pobedu. Naprotiv, vrlo nas poštuju, smatraju nas za glavnog konkurenta u grupi“, naveo je 21-godišnji štoper.

Subotić bi mogao da bude i mala prednost Srbije, pošto već dugo igra u Nemačkoj i odlično poznaje njihove fudbalere. Njihove mane su, ipak, nepoznanica.

„Nigde nisu izrazito slabi pa da možemo da kažemo da tu treba da ih 'hvatamo'. Ali, najviše zavisi od nas. Od toga koliko ćemo im dozvoliti da igraju. Nadam se da to neće biti mnogo. Treba da ih stisnemo i onda će svih 90 minuta biti prave borbe na terenu“, ocenio je Subotić, koji je u duelu sa Ganom debitovao na Mundijalu.

Takvu privilegiju u Južnoj Africi bi mogao da dobije i Radosav Petrović, koji je utakmicu sa Ganom posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

„Svaki od 23 igrača u timu je spreman da u bilo kom trenutku uđe na teren i obavi svoj zadatak. Mi smo pre svega ekipa, grupa koja sve proživljava zajedno. I pobede i poraze. Svi smo kao jedan. Emocije tokom utakmice su nam iste. I na klupi se oseća taj pozitivan naboj, kao i na terenu. Možda je samo njima na terenu fizički teže“, naveo je Petrović.

„Uostalom, nije ni bitno ko će da igra, sada je važno samo da pobedimo Nemačku. Nema kalkulacija. Moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani, da damo svoj maksimum, jer samo sa takvim pozitivnim razmišljanjem možemo do rezultata“, istakao je Petrović.

Petrović je prokomentarisao i neuobičajenu atmosferu na stadionima u Južnoj Africi na kojima se čuju samo zvuci vuvuzela.

„Ambijent je autentičan, neuobičajen, ali ne može da bude alibi. Moramo da se prilagodimo uslovima“, naveo je Petrović.

June 16, 2010, 01:00:27 AM
Share |
[TNT]AL PACiNO
Poručnik

Sta mozes danas,ne ostavljaj za sutra.

View Profile
Klubski fudbal

Ljudi mogli ste da primetite da neki igraci iz nase reprezentacije pruzaju mnogo bolje partije u njihovim klubovima nego u nasoj reprezentaciji  Wink   .Jovanovic je bio preambiciozan na utakmici protiv Gane,Krasic se niej video,Pantelic 0,Lukovic najbolji nas pojedinac.A igraci koji bi mogli da eksplodiraju na SP su Lazovic i Zoran ''Bambi'' Tosic  Super Preskakanje terena je nepotrebno jer iamo sjajnu pas igrau. Nadajmo se da cemo pruziti igru kako znamo da pruzimo i da ce igrati igraci koji imaju zelju da igraju. NAPRED SRBIJA  clapping  :hat  Clapping2
« Last Edit: June 16, 2010, 01:02:50 AM by AL Pacino »

Sta mozes danas,ne ostavljaj za sutra.
June 16, 2010, 05:10:53 PM
Share |
SOLID
General armije

View Profile Email

Jednostavno:
OUT: Pantelic, Zigic, Milijas....
IN: Lazovic, Tosic, Mrdja     rnr

BOG JE IZMISLIO PIJANCE DA RUŽNE ŽENE NE OSTAJU SAME
June 17, 2010, 06:19:54 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Pantelić: "Nemamo šta da izgubimo"

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Marko Pantelić rekao je u Johanesburgu da njegova ekipa nema šta da izgubi u duelu sa Nemačkom u drugom kolu Grupe D.

Mi smo stvarno dobra ekipa sa mnogo kvaliteta i stvarno verujem da možemo da pobedimo Nemačku. Ali, prvo moramo da promeniimo sebe, da se svi stavimo u službu tima, da se napunimo pozitivnom energijom, adrenalinom, motivacijom. Nemamo šta da izgubimo", rekao je Pantelić izveštačima srpskih medija iz Južne Afrike.

Srbiji je duel sa Nemačkom praktično jedina prilika da nadoknadi izgubljeno u duelu sa Ganom u kome je poražena sa 0:1.

"Nismo uspeli zbog spleta nesrećnih okolnosti, dok će Nemcima ubedljiva igra i pobeda nad Australijom (4:0) biti jak vetar u leđa. Moramo da dignemo glave gore i damo sve od sebe kako bismo se suprotstavili Nemcima", rekao je Pantelić.

Duel Srbije i Nemačke igraće se u petak od 13.30 na stadionu "Nelson Mandela Bej" u Port Elizabetu gde se zbog jakih pljuskova u tom primorskom gradu očekuje loš teren.

Meč će suditi Španac Alberto Undijano.

June 17, 2010, 05:49:54 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Radomir Antić: “Specijalnom energijom do pobede”

Selektor Srbije Radomir Antić uveren je u šanse svog tima pred meč sa Nemcima, ali je ujedno i svestan opasnosti ‘pancera’ u drugom kolu Svetskog prvenstva.

Reprezentacija Srbije je u prvom kolu poražena od Gane sa 1:0, dok je Nemačka slavila sa 4:0 protiv Australije, a duel tih timova na programu je u petak od 13.30.

“Ne smemo da dozvolimo da nas teret koji nosimo spreči da postignemo svoj cilj", rekao je Antić.

“Svaki igrač mora da odigra bolje nego inače i siguran sam da će svi naći specijalnu energiju koja je potrebna za pobedu nad velikim protivnikom”, rekao je Antić.

Antić je, takođe, istakao da je impresioniran načinom na koji su Nemci slavili protiv Australije.

“Naš naredni protivnik je tim koji je pokazao najbolju igru u prvom kolu Svetskog prvenstva. Kvalitet njihove igre je bio odličan, a mi smo, nažalost, izgubili prvu utakmicu tako da moramo da odigramo bolje. Nemačka je tim sa odličnim balansom između igrača i posebno imaju talentovane mlade igrače i oni daju poseban kvalitet toj reprezentaciji. Oni su spremni za budućnost, a ja neću izdvajati nijednog igrača jer su odigrali odlično kao tim”, istakao je Antić.

Antićevi izabranici neće pre utakmice moći da treniraju na stadionu “Nelson Mendela bej”, na kojim će igrati protiv Nemaca u petak, zbog velikog nevremena u Port Elizabetu. Ipak, selektor Srbije ističe da se vidi napredak.

“Prezdovoljan sam temperaturom i sunčanim vremenom kakvo je sada, tako da je loše vreme iza na i nema posebne potrebe da brinemo zbog toga. Znamo za vetar i kišu, ali je sada lepo i pripreme za utakmice nam idu dobro. Zadovoljni smo uslovima i mislim da ćemo u petak pokazati šta možemo da uradimo. Moji igrači se mnogo trude i od njih sam tražio da odu i vide teren. Pošto je sada lepo vreme mislim da će biti u dobrom stanju”, naglasio je Antić.

Antić je na poslednjoj konferenciji pred meč sa Nemačkom istakao da je 22 igrača odlično trenirala pre dolaska u Port Elizabet i da je sigurno da će samo Aleksandar Luković propustiti meč zbog kartona protiv Gane.

“U mojoj profesiji ne volim da pričam o onima koji nisu sa nama. Luković je odličan igrač, ali pošto ne može da igra neću ni pričati o njemu, a igrač koji će ga zameniti će sigurno biti motivisan da odigra dobro”, rekao je Antić.

Lukovića će protiv Nemačke zameniti Neven Subotić, jedan od četvorice srpskih igrača u Bundesligi.

“Mislim da će on biti odlična zamena za Lukovića. Pošto je Ivica Dragutinović povređen Subotić će biti starter u petak, ali vam neću reči ko će biti ostala desetorica”, istakao je selektor Srbije.

June 18, 2010, 06:27:10 AM
Share |
Spinx!!
Guest

Nemačka - Srbija (13.30h), utakmica istine

U prvoj utakmici drugog kola grupe D Svetskog prvenstva na stadionu Nelson Mendela Bej u Port Elizabetu sastaju se reprezentacije Nemačke i Srbije.

Posle poraza od Gane Srbija više nema pravo na grešku, selektor Antić i svi reprezentativci žele pobedu, prvu posle 48 godina, protiv Nemačke na zvaničnim utakmicama.

Selektor Srbije Radomir Antić uveren je u šanse svog tima pred meč sa Nemcima. “Ne smemo da dozvolimo da nas teret koji nosimo spreči da postignemo svoj cilj", rekao je Antić.

"Naš naredni protivnik je tim koji je pokazao najbolju igru u prvom kolu Svetskog prvenstva. Kvalitet njihove igre je bio odličan, a mi smo, nažalost, izgubili prvu utakmicu tako da moramo da odigramo bolje. Nemačka je tim sa odličnim balansom između igrača i posebno imaju talentovane mlade igrače i oni daju poseban kvalitet toj reprezentaciji. Oni su spremni za budućnost, a ja neću izdvajati nijednog igrača jer su odigrali odlično kao tim”, istakao je Radomir Antić.

Selektor Srbije nije želeo da saopšti tim koji će početi utakmicu, ali je sigruno da će na mestu suspendovanog Aleksandra Lukovića igrati Neven Subotić.

"Mislim da će Subotić biti odlična zamena za Lukovića ,ali vam neću reči ko će biti ostala desetorica”, izjavio je selektor Srbije.

Prvotimac Herte Gojko Kačar veruje da Srbija ima dovoljno kvaliteta da ostvari pozitivan rezultat u meču sa Nemačkom.

„Igram već dve godine u Bundesligi, uglavnom znam igrače iz Nemačke, većina iz Bajerna, pošto su uzeli sve što se može. Mi verujemo u sebe i imamo kvalitet da napravimo pozitivan rezultat“, rekao je Gojko Kačar.

Zdravko Kuzmanović, tragičar utakmice sa Ganom kada je nesrećno igrao rukom, smatrada je najjače oružje Nemaca fizička priprema i trčanje.

„Svi su mnogo dobri, i oni na klupi, fizički su mnogo jaki, uvek spremni da 90 minuta trče, to je najveća jačina, ako budemo ušli 100 posto u meč i budemo maksimalno koncentrisani možemo im parirati“, rekao je Zdravko Kuzmanović.

Novi fudbaler moskovkog CKSA Zoran Tošić veruje da je susret sa Nemcima pravi momenat za dokazivanje.

„Mislim da je ovo utakmica posle koje nema popravke, zajedno smo dve godine, napravili veoma dobar kolektiv. Ova utakmica je momenat da pokažemo da li smo pravi ili nismo. Verujem i znam da će svako dati više od 100 odsto od sebe“, zaključio je Zoran Tošić.

Vezni fudbaler nemačke reprezentacije Sami Kedira, došao je Mundijal kao zamena za povređenog kapitena Mihaela Balaka, i smatra da opasnost po nemačku odbranu preti od visokog Nikole Žigića.

"Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću“, izjavio je Sami Kedira.

Hasni Flik, pomoćnik Joakima Leva, poziva na oprez i veruje da Nemačka može da odigra bolje nego protiv Australije.

"Srbije je ovo poslednja prilika da ostane na turniru i moramo da budemo jako oprezni i koncentrisani. Ali, samouvereni smo. Australija nije merilo, a Srbija je jako dobra, njeni fudbaleri nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima. Moraćemo da popravimo ono što smo radili protiv Australije i ubeđeni smo da možemo to da uradimo“, rekao je Hansi Flik.

Selektor Nemačke Joahim Lev upozorio je svoj tim da ne sme da se opušta posle ubedljivog početka turnira.

„Pogodio ih je poraz od Gane, ali imaju vrlo jak tim. Mogu da dominiraju i diktiraju tempo meča i moraju da pobede, što ih sve čini opasnim protivnikom“, rekao je Joakim Lev.

Defanzivac Bajerna Holger Badštuber ocenio je da će Srbija biti opasna sada kada je priterana uza zid.

„Znamo koje igrače imaju, neki su iz Bundeslige. Dobro smo počeli, ali ovo će biti drugačija utakmica od one sa Australijom“, izjavio je Holger Badštuber.

Utakmica Nemačka - Srbija na programu je od 13.30 časova na stadionu "Nelson Mendela Bej" u Port Elizabetu, a sudiće Španac Alberto Undijano.

June 18, 2010, 02:39:06 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Velika pobeda Srbija nad Nemačkom!

Reprezentacija Srbije savladala je selekciju Nemačke rezultatom 1:0 u drugom meču Grupe D na Svetskom prvenstvu!

Gol je postigao Milan Jovanović u 38. minutu, dok je Vladimir Stojković u 60. minutu odbranio penal Podolskom.

Iako su Nemci često pretili preko odličnog Podolskog, ali i Ozila, srpski tim je tokom svih 90 minuta sačuvao prisebnost i kreirao veliki broj šansi preko tria Krasić-Žigić-Jovanović. Poslednji, treći meč u grupi, Srbija igra sa Australijom 23. juna od 20:30.

Meč je sudio Undijano Maljenko iz Španije.

Srpski reprezentativci su u meč ušli bez straha i ofanzivno, tako da je već u trećem minutu Zdravko Kuzmanović imao šansu sa oko 20 metara, koja nije bila veliki izazov za Nojera, pošto je lopta prošla par metara pored gola. Nemci su odgovorili odličnim volejem Lukasa Podolskog u sedmom minutu, koji zamalo promašuje okvir gola.

Na početku meča najviše se istakao Miloš Krasić, koji u 11. minutu upućuje odličan centaršut Ninkoviću, doduše bez opasnosti po Nojera, pošto je Ninković loše zahvatio loptu iako je bio u idealnoj prilici.

Prvi žuti karton dobio je Miroslav Kloze u 13. minutu posle oštrog starta nad Banetom Ivanovićem.

Iako je reprezentacija Srbije na početku pokazala bolju igru od Nemaca i veći posed lopte, posle nepunih 20 minuta igre oba srpska beka dobila po žuti karton. Prvo je u 17. minutu sankcionisan Ivanović zbog faula nad Podolskim, da bi posle dva minuta opomenu dobio i Aleksandar Kolarov, koji je uklizao Muleru.

Opominjani su i Nemci, pošto u 22. minutu Kedira obara Krasića na sredini terena bez lopte i dobija žuti karton.

Srpski tim je taktički igru bazirao na sredini terena, dok se Nemci u prvih 20 minuta nisu našli ni u jednoj opasnoj prilici. Solidnu šansu "panceri" su imali tek u 26. minutu preko Mulera, koji je prejako šutirao, da bi se potom u 31. minutu Kloze našao u ofsajdu. Nemački napadač je uprkos podignutoj zastavici šutirao na gol, ali nije bio sankcionisan.

Nemačka je nakratko preuzela inicijativu, te srpska slekcija nekoliko minuta nije imala priliku za napad, ali već u prvom naletu Krasića, Lam pravi oštar start i dobija žuti karton. Sledi izvođenje slobodnog udarca sa dvadesetak metara, a Kolarov odlično šutira, ali pored desne stative.

Na isteku prvih pola sata Nemci i dalje nisu predstavljali ozbiljnu pretnju, iako su posed lopte povećali na 57 odsto. U 36. minutu sledi odlično probijanje Lama po desnoj strani i dobar udarac u srpski šesnaesterac, ali se Kloze ne snalazi i Kuzmanović izbija loptu.

Velika prednost za Srbiju stiže u vidu crvenog kartona za Klozea, koji je u 37. minutu poslat u svlačionicu posle neopreznog starta nad Stankovićem sa leđa.

Undijano Maljenko je na 17 mečava, koliko je sudio u Primeri prošle sezone, isključio čak 11 igrača.

Srbija je već minut kasnije iskoristila brojčanu prednost na terenu i povela sa 1:0. Posle novog sjajnog proboja Krasića po desnoj strani i centaršuta, Žigić odlično skače u šesnaestercu i spušta loptu Milanu Jovanoviću koji iz peterca loptu prosleđuje u Nojerovu mrežu.

U sudijskoj nadoknadi viđena je velika opasnost po gol Srbije. Nemačka je organizovala mini-akciju pri izvođenju kornera, Ozil je centrirao u kazneni prostor, a golman Srbije Vladimir Stojković izboksovao je loptu. Lopta je stigla do Kedire koji je uputio silovit udarac preko istrčalog Stojkovića, ali je pogodio prečku. Par sekundi kasnije dosuđen je faul za Srbiju tako da 'Orlovi' na poluvreme odlaze sa igračem više i prednošću od 1:0.

Na početku drugog poluvremena viđena je dosta tvrđa igra nemačkog tima, koji je bio povučen na svojoj polovini, čekajući grešku srpskih reprezentativaca radi prilike za kontru.

Jedna takva prilika viđena je u 54. minutu, kada Švajnštajger istrčava na ivicu srpskog šesnaesterca, kada odlično reaguje Nemanja Vidić, koji u dva navrata bez faula sprečava Nemca da pokuša da šutne.

Sledi presija nemačkog tima, što rezultuje žutim kartonom za Nevena Subotića posle starta nad Ozilom u 56. minutu. Već u sledećoj akciji Podolski po levoj strani istrčava pred Stojkovića i upućuje opasan šut po zemlji, koji zamalo promašuje desnu stativu, da bi i u sledećem napadu pretio, ali takođe neprecizno.

U 60. minutu dosuđen je penal za Nemačku, na identičan način kao što je Gana dobila penal protiv Srbije, ovaj put rukom je igrao, inače briljantni Nemanja Vidić, zbog čega je dobio i žuti karton.

Na belu tačku tada staje Podolski, koji šutira u desni ugao po zemlji, ali je Stojković sjajno reagovao i odbranio, a odbijenu loptu Subotić potom šalje u aut.

I u nastavku meča Podolski, ali i Ozil, bili su najveća pretnja po naš tim, pošto su se u više navrata uspešno probijali po levom boku i neometano stizali do šesnaesterca, gde je Bane Ivanović imao mnogo problema sa njima. Srećom, dobrim intervencijama srpske odbrane sve ozbiljne šanse za gol Nemačke su anulirane, dok napadački trio Krasić-Žigić-Jovanović nastavlja da konstantno preti protivničkoj mreži.

U 69. minutu viđena je i prva izmena, pošto Antić izvodi Ninkovića, a uvodi Gojka Kačara. Minut kasnije u timu Nemačke Kakau i Marko Marin menjaju Mulera i Ozila.

Jedna od najboljih prilika za gol Srbije u drugom poluvremenu desila se u 74. minutu, kada Krasić ponovo odlično centrira, a Žigić sa oko pet metara udara loptu glavom i pogađa prečku.

Levu je to bio signal da primeni taktiku "sve ili ništa", tako da kao poslednju izmenu umesto Badštubera uvodi Marija Gomesa. To je dodalo elana Nemcima, koji su najviše pretili iz prekida.

Srbija je drugu i treću izmenu izvršila u 75. i 79. minutu, kada su u igru umesto Kuzmanovića i Jovanovića ušli Petrović, odnosno Lazović.

U 81. minutu Žigić upućuje odličnu loptu Kačaru, koji potom promašuje sa oko 15 metara. Završnica je kod Nemaca takođe bila rezervisana za Podolskog, koji prvo odlično šutira u 82. minutu (Žigić izbacuje), da bi potom po zemlji u 85. minutu zamalo promašio stativu.

U sudijskoj nadoknadi Dejan Stanković je izašao iz igre zbog povrede, a do kraja se ništa značajnije nije promenilo, reprezentacija Srbije ostaje prisebna i zasluženo slavi 1:0.

Srbija: Stojković, Kolarov, Ivanović, Vidić, Subotić, Krasić, Stanković Kuzmanović (Petrović 75'), Jovanović (Lazović 79'), Ninković (Kačar 69') i Žigić

Nemačka: Nojer, Fridrih, Mertesaker, Lam, Badštuber (Gomes 77'), Kedira, Švajnštajger, Ozil (Marin 70'), Muler (Kakau 70'), Podolski i Kloze

June 18, 2010, 05:10:11 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Antić: "Bićete ponosni na nas"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da mu je žao što njegov tim nije dao još jedan gol u meču sa Nemačkom.

"Moramo još više da se okrenemo sebi. Žao mi je što nismo dali još jedan gol... možda smo previše bili okrenuti rezultatu", rekao je Antić za RTS posle pobede od 1:0.

"Srbijo, bićete ponosni na svoju decu. Način na koji se odnose prema dresu je nešto najlepše što mogu da ponude", poručio je selektor Srbije Radomir Antić.

"Zadovoljan sam igrom našeg tima. Tokom drugog poluvremena smo se više branili nego napadali. Morali smo mnogo bolje da kontrolišemo igru u tom delu meča", tvrdi strateg 'Orlova'.

Ponosan na danas izvanrednog golmana Vladimira Stojkovića, koji je odbranio udarac Lukasa Podolskog, Antić je dodao da su i penali sastavni deo igre u kojoj i sreća ima svoj udeo.

"Idemo dalje. Važno je da povreda Dejana Stankovića u ovom trenutku ne izgleda opasno i nadam se da će sve biti u redu do duela sa narednim protivnikom - Australijom", poručio je Antić.

Strelac pobedonosnog gola Milan Jovanović, bio je jako srećan posle utakmice i rekao je da je nacionalni tim "porastao" posle ove pobede.

"Ovo je vrlo važna pobeda za samopouzdanje. Imali smo nekoliko teških dana, nije bilo lako preboleti poraz od Gane...Ovo je veliki trenutak za naš fudbal. Pobedili smo Nemačku posle 37 godina. Možda smo svi postali igrači na ovoj utakmici...Zamerali su nam da nikad nismo pobedili veliku reprezentaciju, a sada se i to desilo", rekao je nasmejani Jovanović.

Prema njegovim rečima, današnja pobeda puno znači "belim orlovima" na psihološkom planu nakon početnog poraza od Gane, koji je dosta uzdrmao sve igrače.

"U utakmici sa Nemačkom presudili su srce, znanje i neizostavan faktor sportske sreće. Selektor Radomir Antić nam je sve vreme govorio da moramo da se vratimo našoj prepoznatljiovj igri iz kvalifikacionih okršaja", naveo je Jovanović.

Napadač engleskog Liverpula ocenio je da su se reprezentativci Srbije pobedom nad trostrukim svetskim i evropksim prvacima vratili u trku za plasman medju 16 najboljih selekcija na svetu.

"Situacija u našoj grupi pred poslednje kolo je prilično jasna. Da bismo se plasirali u osminu finala potrebna nam je pobeda protiv Australije", poručio je Jovanović.

Golman Vladimir Stojković proglašen je igračem utakmice i nakon meča izjavio je da je vreme za njega u drugom poluvremenu veoma sporo proticalo.

"Tih drugih 45 minuta bili su kao dve godine. Nikako da prođe, stalno sam gledao u semafor. Ponašali smo se kao da smo zadovoljni jednim golom, ali pobedili smo Nemačku i to je najbitnije", rekao je Stojković.

June 18, 2010, 05:15:30 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Slavlje u K. Mitrovici, Banja Luci, Frankfurtu, Herceg Novom

Pobeda reprezentacije Srbije na prvenstvu sveta protiv reprezentacije Nemačke burno se proslavljala u Kosovoskoj Mitrovici, Banja Luci, Frankfurtu, Beču...

Slavilo se i u Herceg Novom, Nišu, Jagodini, Novom Sadu...Čačani su masovno napustili radna mesta pre početka utakmice, pa je došlo da saobraćajne gužve oko 13h.

Utakmica se u Herceg Novom gledala u brojnim kafanama i restoranima, a kada je sudija označio kraj počelo je veliko slavlje.

Formirane su kolone automobila koji su, uz zvuke sirena, od Kamenara krenuli prema Herceg Novom, a pozdravljali su ih meštani i brojni gosti koji borave na hercegnovskoj rivijeri.

Beograđani su izašli na ulice da proslave pobedu fudbalske reprezentacije Srbije nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu, a proslava protiče uglavnom uz motorna vozila.

Brojni automobili kruže na potezu od Trga Republike do Slavije, sa zastavama i obeležjima Srbije, uz poneku vuvuzelu. Ljudi vire iz automobila kroz prozore, pevaju pesme i skandiraju strelcu pobedonosnog gola Milanu Jovanoviću.

Slavlju su se priključili i vozači gradskog prevoza, koji sirenama podržavaju automobile u prolazu. Prolaznici na ulicama takođe pokazuju tri prsta i skandiraju Srbiji i Jovanoviću.

Srbi koji žive u Beču proslavili su pobedu nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi nad Nemačkom na ulicama glavnog grada Austrije.

Austrijska policija, poučena iz prošlosti, očekivala je slavlje posle ove važne utakmice i čekala je potpuno spremna u ulici Otakringerštrase.
Naime, ovu ulicu Austrijanci, zbog velikog broja ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti sa prostora bivše Jugoslavije, nazivaju i "Balkanštrase".

U Otakringerštrase u prošlosti je često slavlje iz kafića preneto na ulice, kako od strane navijača srpske, hrvatske, ali u turske reprezentacije.
Kao i ranijih godina Srbi su iz kafića, nakon što je sudija označio kraj utakmice, izašli masovno na ulice, blokirajući saobraćaj.
Policija, koja je bila pod punom opremom za odbijanje demonstranata, podržana i velikim brojem specijalaca, pratila je mirno slavlje Srba nasred ulice.

Navijači srpske reprezentacije, noseći zastave i druge navijačke rekvizite, prošetali su više puta Otakringerštrase pozdravljeni auplazom gostiju mnogobrojnih kafića. Ovo je prvo veće slavlje navijača u Austriji tokom ovog Svetskog prvenstva, pošto na takmičenju u Južnoj Africi ne igra domaća selekcija.

Na ulicama Banja Luke je veliko slavlje nakon pobede srpskog nacionalnog tima nad reprezentacijom Nemačke na svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Kolone vozila sa zastavama Srbije i Repunlike Srpske kružile se Banja Lukom, dok su mladi uzbikivali "Srbija", "Pobeda"... Tokom utkamice živo je bilo u ovdašnjim ugostiteljskim objektima, gde se uz pivo bodrila naša reprezentacija. Pobeda srpske reprezentacije slavi se u celoj R. Srpskoj.

Mnogobrojni Novosađani proslavili su pobedu Srbije. Oduševljeni navijači, koji su utakmicu pratili na otvorenom prostoru na Štrandu, kao i u kafićima i svojim domovima, skandiranjem "Srbija, Srbija" i ovacijama našim fudbalerima pozdravili su njihov veličanstveni trijumf.
Nakon poslednjeg zvižduka španskog sudije Undijana Maljenka, sirene automobila na novosadskim bulevarima i ulicama i skandirenje navijača pozdravili su pobedu nad velikim protivnikom.

Sat pre početka utakmice na prvenstvu sveta izmedju reperezentacija Srbije i Nemače, ulice Čačka bile su zakrčene stotinama autobila, pa je i saobraćajna policija imala pune ruke posla. Bilo je očigledno da su mnogi ljubitelji fudbala napustili posao pre završetka radnog vremena. Za vreme meča grad je potpuno opusteo i na ulicama nije bilo skoro nikoga, da bi po završetku utakmice počelo veliko slavlje.

Više stotina stanovnika severne Kosovske Mitrovice organizovalo je slavlje na ulicama grada, uz zvuke sirena i petardi, povodom pobede fudbalske reprezentacije Srbije u meču protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Kolona automobila sa zastavama Srbije prošla je ulicama tog dela grada sve do mosta koji Mitrovicu deli na južni, odnosno albanski, i severni, srpski deo grada.

Većeg zadražavanja u blizini mosta nije bilo, jer to nisu dozvolili pripadnici Kosovske policije.

Dok je utakmica trajala, na ulicama severne Kosovske Mitrovice gotovo da nije bilo građana, a veliki broj mladjih Mitrovčana meč između Srbije i Nemačke gledalo je u kafićima, u kojima su od početka Svetskog prvenstva u fudbalu postavljeni veliki televizijski ekrani.

Pobedu reperezentacije Srbije nad Nemačkom na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Jagodinci su pozdravili vožnjom automobilima okićenim državnim zastavama, sa uključenim sirenima, bacanjem petardi i skandiranjem "Srbija, Srbija".

Na centralnom trgu, na video bimu, utakmicu je pratilo oko 200 navijača, koji su burno pozdravljali svaki uspešan potez naših reprezentativaca.

June 18, 2010, 05:44:29 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Lane "upozorio" Marka Marina

Milan Jovanović poručio je Marku Marinu "da pazi šta radi" kada je nemački reprezentativac srpskog porekla ušao na teren.

"Rekao mi je: 'Polako!', kazao mi je da se ne zalećem", rekao je Marin posle pobede Srbije nad Nemačkom od 1:0 u Port Elizabetu.

Jovanović je rekao da nije bio tako fin. "Bio sam možda i malo grublji nego obično. Prvo sam ga pitao da li je 100 odsto Srbin. A kada mi je kazao da su mu i otac i majka Srbi, malo sam mu zapretio, da pazi šta radi", rekao je nasmejani Jovanović.

Strelac jedinog gola na meču zatim je i mahanjem prstom demonstrirao novinarima kako je to izgledalo u 70. minutu kada je Marin ulazio na teren.

June 18, 2010, 06:14:10 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Ponosna majka Vladimira Stojkovića

Lozničani na ulicama slave pobedu fudbalera Srbije nad selekcijom Nemačke, oduševljeni svojim sugrađaninom Vladimirom Stojkovićem.

Majka golmana reprezentacije Srbije Kosa Stojković kaže da je očekivala da će njen sin potvrditi da je vrhunski golman.

"Verovala sam u svoga sina Vladimira. Veoma sam srećna i ponosna na svoje dete. Potvrdio je da je najbolji, uprkos mišljenjima nekih koji su u to sumnjali", rekla je za Tanjug majka čuvara mreže naše nacionalne selekcije.

Stojkovć je odbranio jedanaesterac najboljem strelcu reprezentacije Nemačke Lukasu Podolskom i tako omogućio našem timu da stigne do prve pobede na Svetskom kupu u Južnoj Africi.

"Verovala sam u njega, jer sam znala sa koliko ozbiljnosti se pripremao za šampionat u Južnoj Africi. On je živeo za današnju utakmicu i bio je siguran da ćemo slaviti pobedu", rekla je Kosa Stojković, svojevremeno vrhunska atlketičarka i rekorderka Jugoslavije u bacanju diska.

Vladimir Stojković proglašen je i za najboljeg igrača utakmice Nemačka - Srbija.

June 18, 2010, 06:35:37 PM
Share |
tomi11
Bitange
Pukovnik

View Profile Email

a sta je sa Sulejmanijem iz ajaxa?ozljedjen?taj mali bi mogo bit jeben igrac

Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to: