bitange

Eunet ADSL

Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu  (Read 1518 times)
June 13, 2010, 06:38:42 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Re: Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu

<a href="http://www.youtube.com/v/aO_U8lv3C-8&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/aO_U8lv3C-8&rel=1</a>

June 13, 2010, 07:15:34 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Kuzmanović: "Izvinjavam se svima"

Zdravko Kuzmanović skrivio je penal kojim je Gana pobedila Srbiju na SP, a srpski fudbaler teško je podneo rasplet situacije.

"Napravio sam glupust. Mnogo mi je teško. Izvinjavam se svima, nije bilo namerno".

"Želeo sam da glavom izbijem loptu, ali mi je ruka ostala u vazduhu. Šta da radim", rekao je srpskim izveštačima u Pretoriji vidno uznemirani Kuzmanović sa suzama u očima.

Ostali igrači pokušali su da uteše 23-godišnjeg fudbalera.

"Šta smo mogli da mu kažemo, osim da pokušamo da ga podignemo. Svi znamo da se to slučajno desilo. Sve nas boli ovaj poraz", priznao je Danko Lazović.

Jednu od dve najbolje prilike za Srbiju propustio je Nikola Žigić.

"Mnogo nam je teško palo sve ovo. Nadali smo se pobedi, dali sve od sebe, 70 minuta igrali dobro, imali dve šanse, ali smo ih promašili.
Jednu i ja. A to se ne prašta na Mundijalu. Realizacija je bila naš najveći problem. Dok je Gana gol postigla iz poluprilike", istakao je Žigić.

Visoki napadač je, ipak, ocenio i da Srbija nije izgubila šanse da se plasira u osminu finala Mundijala.

"Treba da ostanemo potpuno mirni, hladne glave. Ranije smo pokazali da možemo da igramo sa svakim. Pred nama su još dve utakmice, u igri je još šest bodova i ja verujem da možemo da ih osvojimo", naglasio je Žigić.

Srbija će sledeću utakmicu na Mundijalu u Južnoj Africi igrati 18. juna sa Nemačkom u Port Elizabetu, a pet dana kasnije u Nelspruitu će odmeriti snage sa Australijom.

June 13, 2010, 07:38:21 PM
Share |
ToTo
Bitange
Načelnik generalštaba

View Profile

Zajebi vise staru slavu i to ko je izneo kvalifikacije. Bolji igraci nam sede na klupi, nego u prvih 11, a tu pre svega mislim na Mrdju, koji igra u odlicnoj formi i Lazovica. Milijas i Pantelic pod hitno na klupu, nigde ih nema, i ono malo sansi sto smo imali, Panta je upropastio, a ovaj nije presekao ni jedan napad, a da ne spominjem da ni jedan nije zapoceo. Nema sredine terena, kao da igramo sa dve postave sastavljene od po pet igraca. Posebna prica su duge lopte. Nikad se na ovim prostorima nije tako igralo, do dolaska Mihajlovica i Pixija na fudbalsku scenu, e sad jedina razlika izmedju njih i ovih sadasnjih igraca je , sto su oni mogli sa pola terena u trepavicu da te pogode, a ovima je jedino bitno polovinu da prebace, pa sta bude. Nekad su nas zvali evropski brazilci, zbog cuvene pas igre, gde nestade ta lepota???

June 13, 2010, 08:26:37 PM
Share |
SOLID
General armije

View Profile Email

Zajebi vise staru slavu i to ko je izneo kvalifikacije. Bolji igraci nam sede na klupi, nego u prvih 11, a tu pre svega mislim na Mrdju, koji igra u odlicnoj formi i Lazovica. Milijas i Pantelic pod hitno na klupu, nigde ih nema, i ono malo sansi sto smo imali, Panta je upropastio, a ovaj nije presekao ni jedan napad, a da ne spominjem da ni jedan nije zapoceo. Nema sredine terena, kao da igramo sa dve postave sastavljene od po pet igraca. Posebna prica su duge lopte. Nikad se na ovim prostorima nije tako igralo, do dolaska Mihajlovica i Pixija na fudbalsku scenu, e sad jedina razlika izmedju njih i ovih sadasnjih igraca je , sto su oni mogli sa pola terena u trepavicu da te pogode, a ovima je jedino bitno polovinu da prebace, pa sta bude. Nekad su nas zvali evropski brazilci, zbog cuvene pas igre, gde nestade ta lepota???
Dobro zboris Cheesy
Slazem se za Mrdju.....
Inace mislim da NI Zigic a ni Pantelic ne bi trbalo pru da igraju... POgledajte kakav je Zigic bio u prethodne 2-3 prijateljske...znaci veze nema, nije uigran uopste.
MIslim da bi trebalo cak Gurnuti Jovanovica u sam napad uz Mrdju, a na Jovanovicevo mesto staviti Tosica koje imao sta da pokaze u prijateljskim....  Ili staviti u napad Lazovica i Mrdju......

BOG JE IZMISLIO PIJANCE DA RUŽNE ŽENE NE OSTAJU SAME
June 13, 2010, 08:30:21 PM
Share |
SALTSTONE
Administrator
General armije

View Profile Email

Znalo se da nece biti lako....ipak je to finalista KUPA AFRIKE , ali moglo se zakljuciti da nisu nista spektakularno prilazali, za razliku od nas, koji smo po ko zna koji put na svetkom prvenstvu izasli na teren ko picke usrane, sa nogama teskim kao olovo...i prikazali najgori fudbal na sampionatu....i onda naravno posle davljenja dolazi kazna, jer smo im dugim loptama prodavali napade , sto je i rezultiralo, prvo crvenim a potom i penalom...
    Svaka cast Gani koja je igrala svoju igru za razlikiu od ovih nasih picaka... Embarrassed
    Sada kada nam je mreza naceta , slobodno mogu da predvidim novi, stari, debakl nase reprezentacije  bad 2

June 14, 2010, 12:18:25 AM
Share |
Jack Sparrow
Bitange
General armije

View Profile

Da ubace mlade igrace oni bi dosli barem do osmine filana a i do cetvrtfinala
Primer: Nemci

June 14, 2010, 08:23:13 AM
Share |
komara
General armije

View Profile Email

Jbg ista priča kao i na prošlim prvenstvima a to je ne efikasnost i stisnuti vezni red.Šteta, trebalo bi da igraju napadački pa šta bude-bude.

June 14, 2010, 09:40:21 AM
Share |
cod.Gaming_Quicker
Guest

Ma bre sta vi svi znate o fudbalu?!  Grin
Ne igraju oni protiv nekih iz san marina,to su sve fudbaleri visokog kvaliteta.svaka igra je igra nadmudrivanja i srece.Neko je napisao da nismo trcali dovoljno.Nije tacno,trcali smo ali ne mozes trcati protiv afrikanaca,oni stalno vezbaju trcanje sa tigrovima i lavovima.Normalno je da ce biti brzi  Grin

June 14, 2010, 01:28:27 PM
Share |
Citadel of Pain
Guest

mentalitet pickee Nevin

June 14, 2010, 03:02:26 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Stojković: "Protiv Nemačke moramo biti pravi"

Golman fudbalske reprezentacije Srbuje Vladimir Stojković istakao je da, uprkos lošem startu na Mundijalu, nacionalni timi i dalje ima šanse da prođe grupu.

'Orlovi' su u prvom meču poraženi od Gane sa 1:0, a jedini gol je postigao Gijan iz penala u 84. minutu, posle igranja rukom Zdravka Kuzmanovića.

"Prespavali smo, ali svaki put je veoma teško posle poraza. Koliko god se osećali nadmoćno na terenu ostaje žal za propuštenim prilikama", istakao je Stojković.

"Ohrabruje činjenica da smo protiv Gane imali bolje šanse, ali ovo je Mundijalsko takmičenje gde nijanse odlučuju i mogu slobodno da kažem da je Gana bila srećnija i ništa više", dodao je on.

Čini se da je važnost premijerne utakmice uticala na igru Srbije.

"Sigurno da je ovo bila veoma važna utakmica kako za Ganu tako i za nas. Viideli ste da je to bio pravi fajt tokom svih 90 minuta i nikome od nas ne može da se zameri da nije pružio svoj maksimum. Izgarali smo, borili se, ali nismo imali sreće da iskoristimo naše prilike. Sa druge strane oni su iskoristili svoju priliku iz penala. Prethodno je možda strožije dosuđen drugi žuti karton Lukoviću, i to nas je verovatno malo poremetilo. Idemo dalje nišzta nije izgubljeno. Očekuje nas duel sa Nemcima i ja se nadam da će nam se sve što smo izgubili vratiti u narednoj utakmici", rekao je Stojković.

Duel sa ’pancerima’ može da odluči da li se vraćamo kući ili ostajemo u Južnoj Africi.

"Nema šta, mi smo grupa, zajedno smo 20 i nešto meseci, prolazili smo zajedno i kroz bobro i kroz loše i tako će biti i sada. Najteži ispit ćemo verovatno imati u petak, protiv Nemačke. Moramo pružiti maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za remi ili pobedu. Ponavljam najbitnije je da damo sveod sebe. Biće teško, ali mi smo poznati po tome što volimo da igramo protiv najačih selekcija. Jedno je sigurno - svi reprezentativci će dati sve od sebe i uz Božiju pomoć radovati", ocenio je golman Srbije.

Stojković je ocenio da je Nemačka u duelu sa Autralijom (4:0) pokazala da opasnost preti od svih.

"Opasnost preti od svih. Videli ste da je Klose protiv Australije za 15 sekundi stigao da iz svog kaznenog prostora stigne da na suprotnoj strani zakuca gol. Veoma su pokretljivi, a njihova velika želja, borbenost i agresivnost će nam biti najveći problem", objasnio je Stojković.

One je istakao da velika buka na tribinama igračima otežava komunikaciju.

"Dosta se poznajemo, ali problem je što je buka konstantna. Prosto je neverovatno, kao da ih je neko platio da sviraju svih 90 minuta. Prijatelji iz BG mi kažu da imaju problema da u prenosu čuju komentatora. Međutim kako je nama tako je i njima, malo je dosadno , ubija u glavu , ali ima tu prostora za komunikaciju i pomažemo se međusobno kada treba", rekao je golman Srbije, koji je dodao da su reprezentativci posle poraza od Gane dobili podršku iz Srbije.

"Svi su i dalje optimisti. Svi sa kojima sam pričao imaju isti stav kao i mi - da nismo imali sreće. Ako uporedimao šanse mi smo bili bolji, ali to je fudbal", zaključio je on.

Međutim Stojković je negirao mogućnost da se ponavli Nemačka 2006.

"Ne to je nemoguće. Ovo je grupa u kojoj nema pesimizma. SP u Nemačkoj je iza nas, baš kao što je i Gana prošlost. Okrećemo se utakmici sa Nemačkom, na kojoj moramo da budemo pravi", kategoričan je bio Stojković.

Stojković je prokomentarisao i kikseve golmana Engleske i Alžira, na startu SP, i doadao da je savetovao saigračima da šutiraju iz daljine.

"Lopta je brza i nezgodna, međutim, kako je meni tako je i drugima, ko se bolja snađe bolje će proći. Lopta je napravljena sa namerom da bi bilo više pogodaka , jer ljudi žele da vide golove. Podrazumeva se da će moji saigrači koristiti svaku priliku koja im se ukaže. Stanković je protiv Gane pokušapo sa distance, ali je lopta pogodila golmana u grudi i ostala u rukama, jednostavno nismo imali sreće", objasnio je Stojković.

June 14, 2010, 03:47:42 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Žigić: "Ništa nije gotovo"

Dan posle nesrećnog poraza reprezentacije Srbije na startu Mundijala, napadač Nikola Žigić ocenio je da još uvek ništa nije gotovo.

Žigić je istakao da, bez obzira na poraz od Gane (1:0), 'Orlovi' i dalje imaju šanse da se plasiraju u drugu fazu takmičenja i da sve zavisi od mečeva sa Nemačkom i Australijom.

"Posle meča Nemačka – Australija odgledali smo snimak naše utakmice i svi smo bili zadovoljni kako smo odigrali, jedino što nismo uspeli da pobedimo", rekao je Žigić.

"Ta tri boda su nam bila izuzetno važna, ali ni sada ništa nije izgubljeno, sve je u našim rukama. Pred nama su još dve utakmice i u igri je još šest bodova. Daćemo sve od sebe u pokušaju da pobedimo Nemačku", dodao je on.

Napadač engleskog Birmingem sitija se osvrnuo i na svoju propuštenu priliku u duelu sa Ganom.

"Lopta je nezgodno pala i ja sam bio ubeđem da će je zakačiti defanzivac Gane. Međutim, to se nije desilo, a ja sam je udario listom i ona je otišla na drugu stranu. Posle toga šanse su imali i Pantelić i Krasić, ali nam je tokom cele utakmice falio taj završni udarac. Jednostavno nismo bili dovoljno koncentrisani u odsutnim momentima. Sa druge strane, Gana je gol postigla iz jedne jedine polušanse i to im je bilo dovoljno za pobedu", zaključio je Žigić.

On je dodao i da su dueli Srbija - Gana i Nemačka - Australija još jednom pokazali da na SP nema lakih mečeva.

"Danas svako zna da igra fudbal. Mi smo dobro igrali protiv Gane, uopšte nismo bili loši, stvarali smo šanse, kontrolisali loptu, ali na žalost nismo uspeli da postignemo gol. U drugoj utakmici u grupi, Nemačka je prikazala sjajnu igru i savladala Australiju, koja je skoro celo poluvreme igrala sa igračem manje. Objektivno sada je sve na nama. Moramo da verujemio u prolaz i da se što bolje pripremimo za predstojeći duel sa Nemačkom", istakao je Žigić, koji je protiv Gane, pored zadataka u napadu, konstantno pomagao i u defanzivi.

"To je bio moj zadatak. Igrali smo sa dva špica i ja sam igrao iza Pantelića. Kao i ceo tim, trudio sam se da ispunim sve zadatke i to je to. Mi nećemo kalkulisati sa četiri boda. U preostale dve utakmice trudićemo se da pobedimo. Može da se dogodi i da nam četiri boda budu dovoljna za prolaz u drugi krug, ali mi moramo ići na pobedu, pa šta nam Bog da", jasan je bio Žigić.

On je priznao da su Nemci veoma jaki i da Srbija u meč sa 'pancerima' mora da uđe maksimalno koncentrisano.

"Nemci su mnogo jaki. Oni su bivši prvaci sveta i vicešampioni Evrope, a svoju snagu su pokazali i protiv Australije. U meč sa Nemačkom moramo da uđemo maksimalno oprezno i da pokušamo da ih ugrozimo iz kontranapada. U svakom slučaju, šta god da odluči selektor Antić, mi ćemo to pokušati da realizujemo na terenu i na kraju pobedimo. Ubeđen sam da ćemo proziv Nemaca stvoriti barem dve ili tri izgledne šanse", rakao je napadač Srbije, koji je na kraju ocenio da će mnogo toga zavisiti od pristupa narednoj utakmici.

"Nema šta, mi znamo šta moramo da uradimo. Najvažnije je da ostanemo mirni i da što pre zaboravimo Ganu i koncentrišemo se na mečeve sa Nemačkom i Australijom", zaklljučio je Žigić.

June 14, 2010, 06:51:54 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Karadžić: "Ostavili smo bled utisak"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da je Srbija zasluženo izgubila od Gane pošto je igrom razočarala na otvaranju Mundijala.

"Poraz nam je svima teško pao, ali zasluženo smo izgubili. Gana je pokazala da je dobra ekipa sa brzim i snažnim igračima. Utisak je da smo mi previše bojažljivo igrali, posebno u prvom poluvremenu. Čudi me i što su igrači izjavljivali da su im noge bile teške. Nismo ličili na tim iz kvalifikacija", izjavio je Karadžić.

"Više se očekivalo od nas. Ne samo u Srbiji. Procene i u svetu bile su da će Srbija biti iznenađenje Svetskog prvenstva, ali to se nije desilo i posebno nam je žao što smo ostavili bled utisak. Šteta, jer nas je gledalo oko šest ili sedam miliona ljudi. Život ide dalje", dodao je Karadžić vidno razočaran zbog sinoćnjeg poraza od Gane.

Karadžić je istakao i da Svetsko prvenstvo još nije završeno i da Srbija mora da popravi utisak u naredne dve utakmice, 18. juna sa Nemačkom u Port Elizabetu i pet dana kasnije sa Australijom u Nelspruitu.

"Imamo pravo da se nadamo. Planirali smo da pobedimo Ganu, ispostavilo se da bi i nerešen ishod bio zadovoljavajući za nas. Ali to je fudbal. Izabrali smo teži put, ali šanse i dalje postoje. Moraćemo bolje protiv Nemačke i Australije. Nemačka je do sada pokazala najviše na turniru, konkretna je, pokretljiva, ali teško da će ponoviti igru iz duela sa Australijom (4:0), a da ćemo mi igrati loše kao sinoć", dodao je Karadžić.

"Bez obzira na to kako se ovo završi srpski fudbal će imati razloga da se okrene novim zadacima, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, nekim infrastrukturalnim problemima i najavljenoj rekonstrukciji 10 fudbalskih stadion", naveo je.Karadžić.

Predsednik FSS je ocenio i da će "orlovi" uspeti da se psihološki podignu posle poraza od Gane, i da se neće ponoviti situacija sa prethodnog turnira kada su porazi izazvali velike svađe u timu.

"Razgovarali smo sa svima i nemamo razloga da strepimo od nekih podela, neće biti nikakvih strujanja...Moramo da sa puno pameti, rezona, strpljenja privedemo ovaj turnir kraju", naglasio je Tomislav Karadžić.

June 14, 2010, 06:53:14 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Antić: "Poraz nam je oduzeo mnogo samopuzdanja"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić priznao je da je poraz od Gane njegovoj ekipi oduzeo mnogo samopouzdanja.

"Možete da zamislite atmosferu u timu. Rezultat nam je oduzeo mnogo samopuzdanja. Moramo sada da se podignemo. Pravi šampioni pokazuju najviše kada je najteže", izjavio je Antić u Johanesburgu.

Antić je ponovio da Srbija nije igrala toliko loše kakav je krajnji utisak, već da joj je nedostajalo sreće.

"Činjenica je da smo igrali više srcem nego glavom. Očekivali smo veću dominaciju, posebno na spoljnim pozicijama, ali nas je rival tu zatvorio. Nije nam dozvolio da pružimo više. Gol smo primili u periodu igre kada smo bili najbolji. Rezultat nije bio posledica naše igre, tu nismo imali mnogo problema, posebno u odbrani", naveo je Antić.

Selektor Srbije rekao je da je njegova ekipa bila "konkretnija" u napadu, ali da nije koristila svoje prilike.

"Ko ne koristi šanse, plaća dividende. Sputao je nas i osećaj odgovornosti, želja da budemo na očekivanom nivou. Ovo je, ipak, Svetsko prvenstvo, nisu ovo svakodnevne utakmice. Na psihološkom planu bili smo više nego sputani", kazao je Antić.

Posebno teško poraz je pao Aleksandru Lukoviću, koji je isključen u 74. minutu, zbog čega neće igrati na narednoj utakmici Srbije, u petak protiv Nemačke, kao i Zdravku Kuzmanoviću, koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i skrivio penal posle koga je Gana stigla do pobedničkog gola.

"Neigranje Lukovića biće nam veliki hendikep u duelu sa Nemačkom. On je bio jedan od boljih na terenu. Ali, to nam je opomena da budemo pažljiviji. Zdravko je posle današnjeg treninga bolje nego juče. Fizička aktivnost popravlja raspoloženje", rekao je Antić.

Srbija će propušteno u duelu sa Ganom morati da nadoknađuje na dvema narednim utakmicama u Grupi D. Veliki problem je, međutim, što će prvi meč igrati sa Nemačkom, koja je sinoć savladala Australiju sa 4:0 i po opštem mišljenju pokazala najviše od svih ekipa u dosadašnjem toku Mundijala.

"Nemci su me impresionirali i igrom i ponašanjem. Ali renome rivala bi mogao da nam pomogne, jer ćemo imati dodatan motiv. Moraćemo da budemo više od jedne prosečne ekipe", ocenio je Antić.

Bledo izdanje u susretu sa Ganom nagoveštava i promene u timu "orlova" za utakmicu sa Nemačkom.

"Posle poraza svaki trener bi menjao mnogo toga. Ali onda sa vremenom pokušava da detaljnije analizira situaciju. Rano je pričati o timu, o prvih 11 za meč sa Nemačkom", kazao je Antić i priznao da je veličina turnira kakav je Mundijal imala uticaj i na njega, pošto u Južnoj Africi debituje na Svetskom prvenstvu.

"Osećao sam se prvilegovano. Milion emocija mi se mešalo. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Ne mogu da krijem, stvorila se neka psihoza od velikog takmičenja koju ćemo svi morati da prevaziđemo", istakao je Antić.

Srpski fudbaleri su trening, dan posle utakmice sa Ganom, počeli već u 10.30. Antić ih je hrabrio povicima "glavu gore" i "hajmo, življe".

June 15, 2010, 12:01:59 PM
Share |
tomi11
Bitange
Pukovnik

View Profile Email

jebote sta odmah vrijedjate i filozofirate.tek je jedna tekma odigrana,nije jos nista gotovo.

ok izgubili su ,lose su igrali,al ne mozete odmah kenjat da se nisu borili.borilili su se oni samo sto kad te neko nagazi ,a ovi su ih igracki nagazili onda je najlakse kazat da nema zalaganja.

svaka utakmica je posebna prica,mozda bas iducu budu odigrali dobro.

realno po meni su svabe glavni favoriti skupine,a ove ostale tri repke su tu negdje i mislim da tu svako svakoga moze kresnut

nit mislim da je gana slabija od srbije nit mislim da je jaca,al ovaj put su oni nasli svoju formulu za pobjedu

nemojte otpisat australce ,makar sad kad im je najbolji spaner popusio crveni tesko da ce moc nesto vise napravit u iducim tekmama

imam neki feeling da bi srbi mogli iznenadit svabe.mislim da ni za dvoznak nece bit mali koeficijent

June 15, 2010, 12:15:46 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Malezijac slučajno povredio oca zbog Srbije

Jedan navijač Srbije iz Malezije slučajno je povredio svog oca iznerviran utakmicom između Srbije i Gane.

Kako malezijski mediji javljaju, 17-godišnji Mohamad Rizal gledao je utakmicu preko televizije.

Isfrustriran penalom koji je dosuđen za Ganu, posle čega je Srbija primila gol, Rizal je šutnuo loptu koja je razbila prozor, a komad stakla probio je desno uvo njegovog oca Rozlija Mat Nura.

Komšije su odvezle 43-godišnjeg Rozlija u obližnju bolnicu gde mu je uvo zašiveno pomoću tri kopče.

Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: